-
Φαντάζομαι για λόγους ασφάλειας δεν σβήνει το αυτοκίνητο αν απομακρυνθεί από το κλειδί. Μπορεί να ξεχαστεί και ο νοικοκύρης, όχι μόνο ο κλέφτης...
Πώς θα ξεχαστεί ο νοικοκύρης αφού το χρειάζεται για να ανοίξει τις πόρτες και να βάλει μπρος? Μόνο από κακόβουλη ενέργεια θα προστάτευε η απενεργοποίηση του κινητήρα όταν πάψει να ανιχνεύει το κλειδί. Όπως περίπου δηλαδή δουλειές και το auto lane assist όταν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός δεν έχει τα χέρια στο τιμόνι. Βγάζει αλαρμ.και αρχίζει να επιβραδύνει μέχρι πλήρη στάση.
-
tsoyis wrote:
Όταν πήγα να κάνω test drive το focus ο πωλητής ξέχασε να μου αφήσει το κλειδί και μόλις είχα απομακρυνθεί με πήρε τηλ και μου λεει,ξεχασα το κλειδί,απλά πρόσεξε μη σου σβήσει και ενεργοποίησε το auto start/stop..Ούτε έσβησε ο κινητήρας όυτε τπτ παρόλο που είχα απομακρυνθεί αρκετά μακρια απο το κλειδί..
Επίσης μετά απο επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο,το focus μου ακόμα δεν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής ,με ημερομηνία παραγγελίας αρχές Φλεβάρη.
Σε keyless swift 2006 της αδερφής μου, οδηγός εγώ, αυτή συνοδηγός, το κλειδάκι στην τσάντα της, την κατεβάζω για να βρω να παρκάρω και στα 20 μέτρα έμεινα.
Ακριβώς. Αυτή πιστεύω είναι η σωστή λειτουργία και όχι αυτή που έχει το keyless του focus
-
Ακριβώς από κάτω έχεις κάνει παράθεση τον νοικοκύρη που ξέχασε το κλειδί στο τσαντάκι της αδερφής του....
-
Πώς θα ξεχαστεί ο νοικοκύρης αφού το χρειάζεται για να ανοίξει τις πόρτες και να βάλει μπρος?
Πανεύκολο, μου έχει συμβεί αρκετές φορές στα 9 χρόνια που είχα αυτοκίνητα με κουμπί εκκίνησης. Το κλειδί είναι στο μπουφάν/τσάντα του συνοδηγού και βγαίνει. ή ως οδηγός το έχω στην τσέπη μου, αλλάζω θέση με την γυναίκα μου και εγώ βγαίνω από το αυτοκίνητο και ξεχνάω να της αφήσω το κλειδί.
-
Καλησπέρα και από μένα.
Παρακολουθώ και εγώ το τοπικ για κανένα μήνα. Στης 29/1 έδωσα προκαταβολή για το Ford Focus stline-x με τα 182 άλογα από τον Σφακιανάκη στην Αργυρούπολη.
Τελευταία ενημέρωση που είχα από το Σφακιανάκη είναι ότι δε γνωρίζουν κάτι σχετικό, οπότε έστειλα και ένα email τουλάχιστον για να υπάρχει μια καταγεγραμμένη επικοινωνία.
Κατά την γνώμη μου το 'δεν ξέρω τίποτα' από την μεριά τους το θεωρώ αφέλεια στην καλύτερη, ψέματα και απάτη στην χειρότερη
Υπάρχει κάπου που μπορώ να δω την κατάσταση της παραγγελίας μου;
Αυτή τη στιγμή έχω ένα honda jazz του 2005 αγορασμένο καινούριο το 2006. Αρχικά πήγαινα για το Civic άλλα λόγω του μεγέθους του αποφάσισα να ψάξω για κάτι άλλο και κατέληξα στο Focus. Αν ήξερα το τι συμβαίνει με τις ημερομηνίες παράδοσης θα επέλεγα κάτι άλλο
-
Φυσικά και ξέρουν, αλλά προασπαθούν να μην εκτεθούν. Στέλνεις email στην Ford Motor Hellas και απαιτεί να μάθεις τι γίνεται εξηγώντας ότι ο έμπορος ΔΕΝ σου λέει. Ώστε να μην σε παραπέμψουν σε αυτόν.
-
Καλησπέρα και από μένα.
Παρακολουθώ και εγώ το τοπικ για κανένα μήνα. Στης 29/1 έδωσα προκαταβολή για το Ford Focus stline-x με τα 182 άλογα από τον Σφακιανάκη στην Αργυρούπολη.
Τελευταία ενημέρωση που είχα από το Σφακιανάκη είναι ότι δε γνωρίζουν κάτι σχετικό, οπότε έστειλα και ένα email τουλάχιστον για να υπάρχει μια καταγεγραμμένη επικοινωνία.
Κατά την γνώμη μου το 'δεν ξέρω τίποτα' από την μεριά τους το θεωρώ αφέλεια στην καλύτερη, ψέματα και απάτη στην χειρότερη
Αυτή τη στιγμή έχω ένα honda jazz του 2005 αγορασμένο καινούριο το 2006. Αρχικά πήγαινα για το Civic άλλα λόγω του μεγέθους του αποφάσισα να ψάξω για κάτι άλλο και κατέληξα στο Focus. Αν ήξερα το τι συμβαίνει με τις ημερομηνίες παράδοσης θα επέλεγα κάτι άλλο
Καλωσηρθες στο κλαμπ ίδιο αυτοκίνητο ίδια αντιπροσωπεία. Από Δεκέμβρη η παραγγελία ημερομηνία κατασκευής 10 Μάρτη. Θα πάω από κοντά τις προσεχείς ημέρες και θα το ξεκαθαρίσω. Στην περίπτωση σου πάντως θα έπρεπε να σε έχουν ενημερώσει ότι είχε κλείσει η γραμμή παραγωγής.
-
Καλησπέρα, μιας και παραγγείλαμε το ίδιο ακριβώς μοντέλο θα σου πω αυτά που γνωρίζω μέχρι στιγμής.
Με παραγγελία στο σύστημα της ford καταχωρημένη στις 22/1 στο online σύστημα που παρακολουθεί το τι ακριβώς γίνεται με την παραγγελία κάθε οχήματος που σίγουρα θα διαθέτει και ο Σφακιανάκης υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που εκεί εμφανίζονται και μια από αυτές είναι και η ημερομηνία που θα γίνει η παραγωγή του οχήματος από το εργοστάσιο, επομένως αυτή την πληροφορία σίγουρα θα μπορούσε να στην δώσει καθώς όλο και κάποια ημερομηνία θα εμφάνιζε εκεί, μιας και μιλάμε για τον ημερολογιακό προγραμματισμό της κατασκευής των οχημάτων .
Τώρα, ότι δήθεν δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου και ότι η ford δεν τους έχει κάνει κάποια επίσημη ενημέρωση επί τούτου και σε εμένα αυτό ισχυρίστηκε ο έμπορος που έκανα παραγγελία και φυσικά μου ακούγεται μέγιστη παπάτζα, καθώς σίγουρα γνωρίζουν και αυτοί, αλλά για λόγους που ανέλυσε και ο Φάνης παραπάνω κάνουν τους δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα.
Όταν έκανα παραγγελία και πριν συμφωνήσουμε οριστικά εξήγησα ότι 15 Μαΐου είναι το δικό μου deadline καθώς λήγει το leasing του τρέχοντος οχήματος, επομένως μένω χωρίς αμάξι και συμφώνησαν να με καλύψουν με δικό τους όχημα σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει έρθει το αυτοκίνητο, ίσως να το έριχνες και εσύ στο τραπέζι αυτό.
-
Καλωσηρθες στο κλαμπ ίδιο αυτοκίνητο ίδια αντιπροσωπεία. Από Δεκέμβρη η παραγγελία ημερομηνία κατασκευής 10 Μάρτη. Θα πάω από κοντά τις προσεχείς ημέρες και θα το ξεκαθαρίσω. Στην περίπτωση σου πάντως θα έπρεπε να σε έχουν ενημερώσει ότι είχε κλείσει η γραμμή παραγωγής.
Εμ αφού επιλέξατε focus, εγώ σε αυτά τα λεφτά θα διάλεγα άσσο που είναι και πριμιουμ.
-
Σατανά ε ΣατανΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
-
Ντροπήηηη !!!!!! Πλάκα στην πλάκα βλέπω αρκετό κόσμο να πάει προς τον 182άρη (σιγανά ποταμάκια !!!!). Μπράβο !!!!
-
Πάντως και το 1.0 (το 155 έχω) δε χορταίνεται! Τώρα βέβαια, λέει ότι μπορεί να καταργήσουν το μήνυμα 6 για 'φυσική άσκηση' (βλέπε Πεντέλη, Υμηττό ή όπου αλλού) για να δούμε...
-
Άντε τέρμα οι βολτούλες !!!!!! Εγώ το χαίρομαι πήγαινε έλα στην δουλειά ( ας πούμε 10 Km την ημέρα ........ ). Τι να πω !!! Πως να το χορτάσω ?????!!!!!!
-
Ωραιό θα ήταν να έχουν το 155αρι με το αυτόματο αλλά δεν προς το παρόν τουλάχιστον. Ενώ είναι φοβερό αυτοκίνητο, οι επιλογές είναι περιορισμένες...αυτό με χαλάει. Εγώ που θέλω αυτόματο σώνει και ντε να πάρω το 182 και μάλιστα σε μόνο μια συγκεκριμένη έκδοση...αλλιώς μετρητά από Γερμανία.
-
Αν θες μπορείς να περιμένεις , σιγα σιγά το βάζουν βλέπε Puma...
-
DCT θαναι στο Puma οπότε δύσκολα. DCT και Ford δεν έχουν καλή προϊστορία (powershift)...
-
Άντε τέρμα οι βολτούλες !!!!!! Εγώ το χαίρομαι πήγαινε έλα στην δουλειά ( ας πούμε 10 Km την ημέρα ........ ). Τι να πω !!! Πως να το χορτάσω ?????!!!!!!
Και εγώ 10 χιλιόμετρα άντε και καμια παρασπονδία 5-6 χιλιομέτρων όσο μπορώ στο γυρισμό από τη δουλειά
-
Τί να λέμε, το αλλάξανε ήδη το sms... Εντάξει, και γυρίζοντας από τη δουλειά μπορούν να βρεθούν μικρές ενδιαφέρουσες παρακάμψεις, ανάλογα την περιοχή βέβαια. Τουλάχιστον με δουλειά όπου απαιτείται φυσική παρουσία είναι τακτική η κίνηση, εγώ που δουλεύω από το σπίτι πρέπει να βγαίνω ή επί τούτου ή για άλλες δουλειές και σίγουρα δεν προλαβαίνω κάθε μέρα. Μάλιστα κάποια στιγμή μου είχε στείλει το Fordpass μήνυμα στις τέσσερις ημέρες αν θυμάμαι καλά:
'Η ακινησία μπορεί να είναι πρόβλημα για το όχημά σας.' κλπ.
-
Αν θες μπορείς να περιμένεις , σιγα σιγά το βάζουν βλέπε Puma...
Για κάποιο λόγο τα powertrain των Fiesta/Puma δεν το βάζουν στο Focus. Στην Γερμανία υπάρχει αυτόματο 125αρι Focus αλλά με το 8αρι κιβώτιο με μετατροπέα (το ίδιο με το 1.5) ενώ στην πιο μικρή πλατφόρμα βάζουν το DCT 7. Εικάζω ότι το Focus ή που θα πάρει το 8αρι σε mHEV η καθόλου. Αλλά ακόμα και ένα αυτόματο 1.5 ST Line 150αρι (υπάρχει στην Γερμανία κανονικά!!) θα το αγόραζα εχτές στα 22-23.000 που θα είχε, τώρα αναγκαστικά πρέπει να παω σε 182αρι Χ.
DCT θαναι στο Puma οπότε δύσκολα. DCT και Ford δεν έχουν καλή προϊστορία (powershift)...
Δεν με απασχολεί η αξιοπιστία του, γιατί α) είναι νέο, β) βελτιωμένο (ίδιο με της Renault) και γ) έχει 8 χρόναι εγγύηση, ας πάθει ότι θέλει. Με απασχολεί ότι δεν μου αρέσει σαν κιβώτιο αλλά ίσως 'αναγκαστώ' να το επιλέξω. Θα δούμε...το καλοκαίρι θα αποφασίσω.
-
Πήγα και εγώ περήφανος στην shell χθες και το γέμισα γιατί είχα πιεί ένα τεποζιτο στα ξεκαπνισματα και για να μη μείνει από μπαταρία.. Είχα σκοπό να το επαναλάβω αλλά δε το κόβω με τα νέα μέτρα.. Ξενέρα
Ford Focus MK4