-
Ρε σύ πώς με ξεγέλασε έτσι ήμουν μιλάμε σίγουρος για το χρώμα. Φοβερό είναι πάντως τώρα που ξαναέβαλες φωτογραφία μου το ξαναθύμισες. Άρα εσένα σου κάναν ένα καλό 'μαχαίρι' στη σούμα. Κομπλέ δε σε χάλασε
-
Ρε σύ πώς με ξεγέλασε έτσι ήμουν μιλάμε σίγουρος για το χρώμα. Φοβερό είναι πάντως τώρα που ξαναέβαλες φωτογραφία μου το ξαναθύμισες. Άρα εσένα σου κάναν ένα καλό 'μαχαίρι' στη σούμα. Κομπλέ δε σε χάλασε
Αν θυμάμαι καλά κάνουν ένα 7% έκπτωση στις εταιρικές πωλήσεις και από εκεί και πέρα έγινε μια αρχική έκπτωση η οποία στην πορεία μεγάλωσε λόγω της υπερδιπλάσιας αναμονής (λόγω εργοστασίου) που προέκυψε παρά την αρχική συμφωνία για παράδοση σε 3 μήνες. Ήταν μια περίπλοκη και δύσκολη περίπτωση όμως τελικά ήμουν τυχερός στην ατυχία μου και παρόλο που περίμενα 3.5 παραπάνω μήνες, κέρδισα κάποια επιπλέον χρήματα. Ευτυχώς η αντιπροσωπεία ήταν συζητήσιμη και μπορέσαμε να καταλήξουμε (όχι εύκολα) σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Αυτό είναι προς τιμήν τους.
-
Sabas_Thess wrote:
Το lane centering στα αυτόματα είναι στάνταρ εξοπλισμός ή είναι κομμάτι του tech pack;
Αν δε κάνω λάθος πάει μαζί με το ACC. Δεν είμαι σίγουρος όμως ας επιβεβαιώσει κάποιος με αυτόματο.
Να τονίσω επίσης πως τα αυτόματα έχουν ΚΑΙ ΤΑ 2 συστήματα. Δηλαδή και centering και keeping. Ενεργοποιούνται ξεχωριστά το καθένα με το κουμπάκι του.
To lane centering είναι κομμάτι του τεχνολογικού πακέτου το άλλο είναι στάνταρ εξοπλισμός. Πάντως αυτή τη στιγμή με 32000€ υπάρχουν επιλογές στην αγορά σε ελαφρώς μεταχειρισμένα ή και καινούργια που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα από το φόκους ιδιαίτερα στις πρίμιουμ εταιρείες πχ. χ1, χ2 σειρά 1 και σειρα 2 το gran coupe η α κλας κ.α βέβαια δε ξέρω τι έπαιζε όταν το πήρες. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετική φιλοσοφία ως προς το χρονικό διάστημα διατήρησης ενός αυτοκινήτου. Εγώ δε σκοπεύω να το κρατήσω πάνω από 4χρόνια με τίποτα και η αλήθεια να λέγεται από αυτά που είδα από το test drive με φόβισε αρκετά η αντοχή των υλικών στην καμπίνα δε μου έδωσε την εντύπωση το αυτοκίνητο αυτό ότι μπορείς να το κρατήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να βγάλει προβλήματα.
-
Δυστυχώς κανένα από τα αυτοκίνητα που αναφέρεις (πλην των κορυφαίων εκδόσεων μερικών εξ αυτών, που δεν κοστίζουν μόνο τόσο και είναι τουλάχιστον 2λιτρα) δεν είναι καλύτερα σε συμπεριφορά στο δρόμο από το Focus. Ακόμη είναι αρκετά πιο αργά και ακριβότερα σε αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού. Η σειρά 1 πλησιάζει κάπως αλλά το Focus για μένα υπερέχει. Δε θυσιάζω επιδόσεις για λίγο καλύτερο σαλόνι... Άσε που οι χώροι αποσκευών τους δεν συγκρίνονται καν με το SW Focus... Επίσης πολύ ακριβότερα σέρβις/ανταλλακτικά και εγγύηση στην καλύτερη μισή, στην χειρότερη 2 χρόνια, λες και αγοράζεις laptop...
Οι μάρκες αυτές είναι μόνο για μοντέλα των 40 χιλιάδων+ τουλάχιστον και πάντα με leasing για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μπορείς να αλλάξεις αν αρχίσουν να μαζεύονται τα προβλήματα...
-
Από τα λίγα sw που είναι όμορφα, να το χαρείς!
Χάζευα κάποια pov βίντεο του νέου leon fr & του focus st line και μου έκανε εντύπωση ότι στις ανωμαλίες του δρόμου η ανάρτηση του leon ακούγετε με το παραμικρό! ενώ στο focus που αν δεν κάνω λάθος έχει πιο σπορ ανάρτηση δεν ακούγετε κιχ ούτε έχει τόσα τρανταγματα.
-
Από τα λίγα sw που είναι όμορφα, να το χαρείς!
Χάζευα κάποια pov βίντεο του νέου leon fr & του focus st line και μου έκανε εντύπωση ότι στις ανωμαλίες του δρόμου η ανάρτηση του leon ακούγετε με το παραμικρό! ενώ στο focus που αν δεν κάνω λάθος έχει πιο σπορ ανάρτηση δεν ακούγετε κιχ ούτε έχει τόσα τρανταγματα.
Ευχαριστώ να 'σαι καλά!
Τον Απρίλιο κλείνει 2 χρόνια και όταν το βλέπω έχω την ίδια χαρά με την πρώτη μέρα!
Κανονίζω τώρα και ένα φρεσκάρισμα/συντήρηση μέσα έξω για να παραταθεί λίγο η καινουργίλα
Μακάρι να τελειώσει και ο εγκλεισμός κάποια στιγμή μπας και κάνουμε και κανένα ταξίδι της προκοπής!
-
Δυστυχώς κανένα από τα αυτοκίνητα που αναφέρεις (πλην των κορυφαίων εκδόσεων μερικών εξ αυτών, που δεν κοστίζουν μόνο τόσο και είναι τουλάχιστον 2λιτρα) δεν είναι καλύτερα σε συμπεριφορά στο δρόμο από το Focus. Ακόμη είναι αρκετά πιο αργά και ακριβότερα σε αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού. Η σειρά 1 πλησιάζει κάπως αλλά το Focus για μένα υπερέχει. Δε θυσιάζω επιδόσεις για λίγο καλύτερο σαλόνι... Άσε που οι χώροι αποσκευών τους δεν συγκρίνονται καν με το SW Focus... Επίσης πολύ ακριβότερα σέρβις/ανταλλακτικά και εγγύηση στην καλύτερη μισή, στην χειρότερη 2 χρόνια, λες και αγοράζεις laptop...
Οι μάρκες αυτές είναι μόνο για μοντέλα των 40 χιλιάδων+ τουλάχιστον και πάντα με leasing για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μπορείς να αλλάξεις αν αρχίσουν να μαζεύονται τα προβλήματα...
Εντάξει μην υπερβάλλουμε δεν είναι μόνο το σαλόνι η διαφορά η συναρμογή είναι πολύ καλύτερη στα μοντέλα που ανέφερα και τα ηλεκτρονικά είναι πιο προηγμένα και τα συστήματα πολυμέσων πολύ καλύτερα, η καμπίνα του άσου που τον οδήγησα δύο φορές είναι μακράν η καλύτερη στην κατηγορία ενώ δε το κρύβω ότι πολύ εντυπωσιακή από άποψη ποιότητας και πολυτέλειας είναι και η χ2 με το msport πακέτο που τη φέρνουν. Με βάση τους αριθμούς η διαφορά ανάμεσα στο τρικύλινδρο της bmw και το αντίστοιχο της φορντ φαντάζει πολύ μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε με βάση τη διαφορά στην ιπποδύναμη που έχουν τα δύο μοτέρ. Όταν παραλάβω θα γράψω σχετικά για την απόδοση σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο.Το διαχειριστικό κόστος είναι σίγουρα υψηλότερο αλλά δε θεωρώ ότι είναι μη διαχειρίσιμο αρκεί βέβαια ο υποψήφιος αγοραστής να έχει τη δική μου νοοτροπία και να μη το κρατήσει πάνω από 5ετία.Πάντως αν ήταν να κρατήσω ένα αυτοκίνητο 10χρόνια μάλλον στην τογιότα θα πήγαινα.
-
Ναι, δεν υπάρχει η ανάρτηση του Focus (με πολλαπλούς), δεν έχει ανταγωνισμό στην κατηγορία του, είναι απλά κορυφαία!!
-
Σύμφωνα με το παρακάτω το εργοστάσιο υπολειτουργεί και θα ξανακλεισει αρχές Απρίλη. Το μόνο καλό που αναφέρει είναι ότι υπάρχουν μειωμένες παραγγελίες από την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω κλειστών αντιπροσωπειών.
http://www.sr.de/sr/home/nachrichten/politik_wirtschaft/ford_verlaengert_kurzarbeit_100.html
-
Σύμφωνα με το παρακάτω το εργοστάσιο υπολειτουργεί και θα ξανακλεισει αρχές Απρίλη. Το μόνο καλό που αναφέρει είναι ότι υπάρχουν μειωμένες παραγγελίες από την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω κλειστών αντιπροσωπειών.
http://www.sr.de/sr/home/nachrichten/politik_wirtschaft/ford_verlaengert_kurzarbeit_100.html
Σε εμένα έδωσαν ημερομηνία κατασκευής 10 μαρτίου ας ελπίσουμε ότι η παραγγελία θα εκτελεστεί δίχως πρόβλημα.
-
dimitriscsd wrote:
Εντάξει μην υπερβάλλουμε δεν είναι μόνο το σαλόνι η διαφορά η συναρμογή είναι πολύ καλύτερη στα μοντέλα που ανέφερα και τα ηλεκτρονικά είναι πιο προηγμένα και τα συστήματα πολυμέσων πολύ καλύτερα, η καμπίνα του άσου που τον οδήγησα δύο φορές είναι μακράν η καλύτερη στην κατηγορία ενώ δε το κρύβω ότι πολύ εντυπωσιακή από άποψη ποιότητας και πολυτέλειας είναι και η χ2 με το msport πακέτο που τη φέρνουν. Με βάση τους αριθμούς η διαφορά ανάμεσα στο τρικύλινδρο της bmw και το αντίστοιχο της φορντ φαντάζει πολύ μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε με βάση τη διαφορά στην ιπποδύναμη που έχουν τα δύο μοτέρ. Όταν παραλάβω θα γράψω σχετικά για την απόδοση σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο.Το διαχειριστικό κόστος είναι σίγουρα υψηλότερο αλλά δε θεωρώ ότι είναι μη διαχειρίσιμο αρκεί βέβαια ο υποψήφιος αγοραστής να έχει τη δική μου νοοτροπία και να μη το κρατήσει πάνω από 5ετία.Πάντως αν ήταν να κρατήσω ένα αυτοκίνητο 10χρόνια μάλλον στην τογιότα θα πήγαινα.
Όταν λες συναρμογή, μπορείς να δώσεις ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα; Ποιο κομμάτι της συναρμογής της 1 είναι τόσο πολύ καλύτερο από το Focus; Δεν αμφιβάλω πως έχει λίγο καλύτερα υλικά, αυτό είναι αλήθεια. Η διαφορά όμως δεν είναι χαοτική...
Επίσης αναφέρεις 'άποψη ποιότητας και πολυτέλειας'... Μα δεν αγοράζει κανείς, όπως είπα και πριν, Focus για ποιότητα και πολυτέλεια. Το αγοράζει γιατί στις στροφές είναι τρένο γιατί αρπάζει σαν διάολος, γιατί το τιμόνι του είναι απολαυστικά ακριβές κτλ. Η ποιότητα και η πολυτέλεια για άτομα με τα δικά μου γούστα έρχεται μετά από τα προαναφερθέντα στην λίστα με τις προτεραιότητες.
Την σύγκριση με την Χ2 δε την πιάνω καν... Θα πω απλά πως η Χ2 είναι ένα αρκετά ευχάριστο οδηγικά crossover. Μέχρι εκεί όμως. Δεν έχει καμία επαφή με αυτοκίνητα όπως το Focus, το Civic, τη γριά Giulietta (όσο περίεργο κι αν ακούγεται), το Leon κ.ά.
Τώρα για τα συστήματα πολυμέσων που είναι ανώτερα... Αναφέρεσαι στο σύστημα της BMW που μέχρι πρόσφατα δεν υποστήριζε καν Android Auto; Εντάξει δεν είναι κακό αλλά και πάλι δεν νομίζω πως είναι έτη φωτός καλύτερο από το Sync 3.4. Ένα αρκετά καλύτερο σύστημα πολυμέσων από το Sync 3.4 είναι για παράδειγμα αυτό της KIA/Hyundai. Εκεί το δέχομαι. Αλλά και πάλι δεν είναι κάποια premium μάρκα! Εν πάσει περιπτώσει όμως, μου φαίνεται λίγο αστείο να κρίνουμε αν ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο από ένα άλλο με πρώτο σημείο αναφοράς το λειτουργικό της οθόνης πολυμέσων του, πριν κοιτάξουμε πχ το στήσιμό του, τις επιδόσεις του, την συμπεριφορά του στο δρόμο... Και το Civic έχει απαρχαιωμένο σύστημα πολυμέσων. Ίσως από τα χειρότερα που κυκλοφορούν στην κατηγορία. Παρόμοια με το Focus όμως, δύσκολα θα το κοιτάξει στα μάτια η BMW.
Τέλος, ποιά ηλεκτρονικά είναι πιο προηγμένα; Έχεις δει τα νούμερα που κατάφερε το Focus MK4 στα moose test πχ σε σχέση με A Class και ΒΜW 1; Μάλλον πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.
Δεν αντιλέγω πως η σειρα 1 είναι ένα αρκετά αξιόλογο αυτοκίνητο. Έχουν βγάλει μάλιστα κάποια πακέτα με πολύ καλύτερες τιμές σε σχέση με το παρελθόν τους. Για μένα πάντως και τις ανάγκες/προτεραιότητες που έχω, δυστυχώς δεν είναι κατάλληλη.
Let's agree to disagree
-
Vdx wrote:
Ναι, δεν υπάρχει η ανάρτηση του Focus (με πολλαπλούς), δεν έχει ανταγωνισμό στην κατηγορία του, είναι απλά κορυφαία!!
Καλά και με τον ημικάκπτο μια χαρά είναι.....
-
Όπως έχω αναφέρει σε st line από τα πρώτα που ηρθαν Αθήνα δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία στο τομέα της άνεσης, κιχ δεν έκανε απλά αισθανόμουν παραπάνω από όσα θα ήθελα τις λακκούβες. Ίσως βέβαια να φταίνε οι δρόμοι μας.
Πιστεύω ότι με τν πολλαπλών συνδέσμων θα δουν μεγαλύτερη διαφορά οι πίσω.
-
Όπως έχω αναφέρει σε st line από τα πρώτα που ηρθαν Αθήνα δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία στο τομέα της άνεσης, κιχ δεν έκανε απλά αισθανόμουν παραπάνω από όσα θα ήθελα τις λακκούβες. Ίσως βέβαια να φταίνε οι δρόμοι μας.
Πιστεύω ότι με τν πολλαπλών συνδέσμων θα δουν μεγαλύτερη διαφορά οι πίσω.
Το αυτοκίνητο έχει σπορ ανάρτηση και η απόσταση από το έδαφος είναι 125μμ είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να απορροφήσει τις ανωμαλίες του δρόμου εαν κάποιος θέλει άνεση θα πάρει είτε σουβ θυσιάζοντας τις επιδόσεις ή θα πάει σε γκολφ ή άσο με επιπλέον όμως κόστος αγοράς
-
Καλά και με τον ημικάκπτο μια χαρά είναι.....
Δεν αντιλέγω, απλά δεν το έχω οδηγήσει (δυστυχώς) ακόμα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Εαν κρίνω από τα γραφόμμενα αλλά και από το Φιέστα, είμαι σίγουρος ότι συνεχίζει να είναι στην κορυφή της κατηγορίας.
Το αυτοκίνητο έχει σπορ ανάρτηση και η απόσταση από το έδαφος είναι 125μμ είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να απορροφήσει τις ανωμαλίες του δρόμου εαν κάποιος θέλει άνεση θα πάρει είτε σουβ θυσιάζοντας τις επιδόσεις ή θα πάει σε γκολφ ή άσο με επιπλέον όμως κόστος αγοράς
Δεν συμφωνώ, έχει απίστευτη ενδοτικότητα και αποροφιτικότητα, ίδια π.χ. με την Κορόλα με τις 17αρες και την απλή ανάρτηση. Ελάχιστη διαφορά είχα βρεί με το Kuga μου σε θέμα άνεσης. Ήταν τόσο άνετο που δεν το πίστευα και το είχα για ένα ΣΚ, έκανα αρκετά χλμ σε αρκετές διαδρομές.
-
Φάνη την BMW 1 την καινούρια την οδήγησες; Πως σου φάνηκε η ανάρτηση σε σχέση με το Focus;
-
Φάνη την BMW 1 την καινούρια την οδήγησες; Πως σου φάνηκε η ανάρτηση σε σχέση με το Focus;
Στο κομμάτι άνεση είναι καλύτερη η ανάρτηση στη bmw αλλά η σύγκριση δεν είναι σωστή γιατί ο αντίστοιχος άσος θα πρέπει να φορά το μ πακέτο και όχι το σπορτλαιν που πουλάει με την προσφορά η bmw στην ελλάδα
-
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, γιατί την οδήγησα πολύ λίγο και όχι σε αντιπροσωπευτική διαδρομή. Επίσης φόραγε απλή ανάρτηση με 16' ζάντες. Μου φάνηκε λίγο πιο μαλακιά η BMW, ενα τσικ πιο άνετη με αντίστοιχη όμως ποιότητα κύλισης.
-
Τον Μαιο πιστεύω ότι θα έχω 3000χμ και από οτι μου είπαν από την αντιπροσωπεία καλό θα ήταν να αλλάξω τα πρώτα λάδια.Μέχρι να κλεισει χρόνο 10/21 θα έχω κάνει συνολικά από την αρχή 8000χμ πως θα πρέπει να πηγαίνουν τα service-αλλαγές λαδιών ενδιάμεσα γιατί θα είναι κρίμα να αλλάξω τα λάδια μετά από 5000χμ μονο σαν ενδιαμεση αλλαγή μέχρι το πρώτο κανονικό service τον 2χρονο.
-
Τα πρώτα λάδια μαζί με το αντίστοιχο φίλτρο καλό είναι να φεύγουν στα πρώτα 1500-2000χλμ. Αξίζει πραγματικά για το καλό του κινητήρα ακόμα και αν μετά έχεις ετήσιο σέρβις σε 5000χλμ. Μια φορά θα γίνει αυτό, δεν θα γίνεται κάθε χρόνο. Σιγά τα 60€.
Ford Focus MK4