-
ALEX19 wrote:
Γενικά η κατεύθυνση της αγοράς είναι να προμοτάρουμε τα ψευτοσούβ
Δυστυχώς ναι, γιατί:
-
Ο κόσμος τα προτιμάει. Ο φίλος μου ο πωλητής μου έλεγε ότι 8 στους 10 που μπαίνουν στην έκθεση για το Focus καταλήγουν να αγοράζουν το Puma (το οπόιο πουλάει περισσότερο από όσα όλα τα άλλα μοντέλα της Φόρντ μαζί!).
-
Το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο αφού ένα φτηνότερο αυτοκίνητο (κατασκευαστικά) πωλείται πιο ακριβά!
Τα προτιμάει λόγω διαφήμισης και ασχετοσύνης. Δεν είναι δυνατόν στα ίδια λεφτά να παίρνεις το πούμα έναντι του φόκους.
-
-
Γενικά η κατεύθυνση της αγοράς είναι να προμοτάρουμε τα ψευτοσούβ από όλα τα χατς που κοίταξα καλό εξοπλισμό έδινε μόνο το γκόλφ και από τα πρίμιουμ ο άσος όλα τα άλλα οι τιμές στο θεό.Στη φορντ έχουν το καλύτερο κινητήριο σύνολο στην κατηγορία και δε μπορούν να φτιάξουν ένα πιο ελκυστικό πακέτο εξοπλισμού ή να το διαφημίσουν. Το αποτέλεσμα να βλέπεις πιο συχνά στο δρόμο πόρσε παρά φόκους ιδιαίτερα στις ακριβές εκδόσεις.
Νόμος προσφοράς και ζήτησης!
Εγώ ήμουν μεταξύ του civic και focus και θα έλεγα πως στα σημεία με κέρδισε το focus σύν τα περίπου 3000 που είχαν διαφορά με τον Ιάπωνα (μιλώντας για το civic με το αυτόματο cvt πάντα). Golf δεν κοίταξα καν δεν μου αρέσει το Vag group για πάρα μα πάρα πολλούς λόγους που δεν έχει νόημα να αναλυθούν και για την σειρά 1 θα πήγαινα λόγω κινητήρα μόνο στο 120i αλλα εκεί ξέφευγα αρκετά.
-
Μακάρι όταν θα έρθει η ώρα μου αν είμαι για hatcback (δεν εξαρτάται από εμένα) να έχει απομείνει κανένα vignale 150αρι ως εκ θαύματος (απίθανο)....
Αυτή την στιγμή στο online απόθεμα έχει ένα και μοναδικό!!!!
-
Μαχαιριά στην καρδιά
-
Τον 1.5 με τα 182 τον σταματησανε στο φοκους;
-
Στον συλλογισμό σας για τους εξοπλισμούς που λείπουν από την μετά vignale εποχή μην ξεχνάτε πόσα έχει ήδη κόψει η Ford χωρίς να μειώσει τιμές. Μάλλον δεν θα πούλαγε η vignale καθώς λογικά είχε μεγάλο περιθώριο κέρδους, πράγμα πολύ σημαντικό για την εκάστοτε εταιρία.
Συμφωνώ όμως μαζί σας ότι λείπει η vignale ως επιλογή. Δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να έχει παραμείνει μια vignale, ειδικά στο hatchback, με τον 150αρι ecoboost & πολλαπλούς σε ανάλογη τιμή φυσικά. Έστω και μόνο για να μπει 'απέναντι' από τα A3/A-Class/1, όπως λογικά ήταν η αρχική στόχευση.
Επί προσωπικού την τελευταία φορά που είχα πάει στην αντιπροσωπεία αρχές του έτους με μια φίλη υποψήφια αγοραστή υπήρχαν στην έκθεση 3 hatchback 1 Active 1 St-line & 1 vignale. Ομολογώ κατάλαβα μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα Active/St-line και είχα 'τσιμπήσει' πραγματικά. Η φίλη ομοίως (για την ακρίβεια είχε πει 'αυτό μάλιστα') αλλά δεν της έφταναν τα λεφτά και δεν είχε πρόθεση να πάρει το 1000αρι non mh 125ps που υπήρχε τότε. Ήταν αν θυμάμαι με το χρώμα που καταργήθηκε εκείνο το υπέροχο βαθύ κόκκινο προς μπορντό (3πλης επίστρωσης;) ενώ φυσικά ήταν αυτόματο.
Μακάρι όταν θα έρθει η ώρα μου αν είμαι για hatcback (δεν εξαρτάται από εμένα) να έχει απομείνει κανένα vignale 150αρι ως εκ θαύματος (απίθανο)....
Υπάρχει ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο vignale με 32000€ και όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό συν δερμάτινο σαλόνι. Το πρόβλημα είναι ότι στα χρήματα αυτά παίρνεις τον άσο καινούργιο με πλήρη εξοπλισμό που είναι δύο κλάσεις πάνω η ποιότητα στην καμπίνα
-
Το καινούριο κλειδί με τον αισθητήρα κίνησης έρχεται σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα. Δε χρειάζεται να αγοράσετε έξτρα.
Εγώ που έχω το παλιό, έχω πάρει ένα σακουλάκι rfid και βάζω το κλειδί μέσα όταν είμαι σπίτι.
Με το καλό να παραλάβετε να γίνουμε πολλοί οι 182
Η ποιότητα του εσωτερικού στο Vignale δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την BMW 1. Άλλο η 1 άλλο η 3άρα...
-
- Ο κόσμος τα προτιμάει. Ο φίλος μου ο πωλητής μου έλεγε ότι 8 στους 10 που μπαίνουν στην έκθεση για το Focus καταλήγουν να αγοράζουν το Puma (το οπόιο πουλάει περισσότερο από όσα όλα τα άλλα μοντέλα της Φόρντ μαζί!).
- Το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο αφού ένα φτηνότερο αυτοκίνητο (κατασκευαστικά) πωλείται πιο ακριβά!
Τα προτιμάει τα ψευτοσούβ ναι και οι λόγοι ποικίλουν απο καθαρά οδηγικούς, όπως ψηλότερη θέση οδήγησης και μεγαλύτερος όγκος αμαξώματος, για λόγους πρακτικότητας στους υπέροχους Ελληνικούς δρόμους μια και το αυξημένο ύψος δίνει ένα πλεονέκτημα κακά τα ψέμματα και φυσικά και για λόγους οικονομικούς καθώς στην τιμή που τα αγοράζεις έχεις την ψευδαίσθηση ότι πήρες ένα μεγάλο σχετικά όχημα!
Τώρα αν όπως λες Φάνη , αυτό για τις εταιρίες συνδυάζεται και με μεγαλύτερο μικτό κέρδος ανα όχημα σε σχέση πχ με ένα hatchback, λογικό είναι να κάνουν τα πάντα για να το προωθήσουν, γιατί στην τελική το αγοραστικό κοινό στο χώρο του αυτοκινήτου στην πλειοψηφία του δεν κοιτάει πριν το αγοράσει πολύ εξεδικευμένες κατηγορίες απόδοσης ενός μοντέλου, αλλά πόσο all around παίχτης σε όλους τους τομείς είναι.
-
Τον 1.5 με τα 182 τον σταματησανε στο φοκους;
Όχι παράγεται κανονικά, μόνο με αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης.
-
Το καινούριο κλειδί με τον αισθητήρα κίνησης έρχεται σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα. Δε χρειάζεται να αγοράσετε έξτρα.
Εγώ που έχω το παλιό, έχω πάρει ένα σακουλάκι rfid και βάζω το κλειδί μέσα όταν είμαι σπίτι.
Με το καλό να παραλάβετε να γίνουμε πολλοί οι 182
Η ποιότητα του εσωτερικού στο Vignale δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την BMW 1. Άλλο η 1 άλλο η 3άρα...
Η συναρμογή των πλαστικών στην bmw είναι πολύ ανώτερη και τα ηλεκτρονικά πολύ καλύτερα ιδιαίτερα το σύστημα πολυμέσων. Ο άσος έχει την καλύτερη καμπίνα στην κατηγορία άλλα είναι τα μειοεκτήματά του. Πάντως καινούργιο vignale πλησιάζει κοντά σε τιμή και την χ2 που εκεί η διαφορά είναι τεράστια στην ποιότητα. Η φορντ το μεγάλο μειονέκτημα της είναι η ποιότητα στην καμπίνα ακόμα και η μαστανγκ που κοστίζει πάνω από 60000€ είναι χαμηλού επιπέδου η ποιότητα στην καμπίνα σε σχέση με τον ανταγωνισμο.
-
Alex όσες φορές και να το πεις 1000 φορές θα έπαιρνα το Vignale. Αποδέχομαι την ανωτερότητα σε υλικά συναρμογή καμπίνας (το Vignale ήταν ισάξιο για εμένα) αλλά πέραν αυτών καρφί δεν μου καίγεται για τον άσσο σε αυτά τα λεφτά. Οδηγικά καλύτερος δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι και πλέον με την κίνηση εμπρός έχασε το συγκριτικό πλεονέκτημα της ουράς για όσους τους ένοιαζε κάτι τέτοιο. Ο άσσος για να γίνει αυτό που εσύ θεωρείς θέλει 40κ, μπορεί να λέω και λίγα οπότε έχεις πολλές άλλες επιλογές ενώ δεν έχει καμία σχέση με κανένα Focus καθώς είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Μόνο εσύ νομίζω βλέπεις τον άσσο και γίνονται τα μάτια σου καρδούλες, δικαίωμα σου. Αλλά συνεχίζω και απορώ γιατί δεν πήρες στα λεφτά που έδωσες τον άσσο όπως τον δίνουν 1,5Τ με το sportline πακέτο, αν το λέω σωστά. Αν θες απαντάς για να μου λυθεί η απορία.
Τέλος σε παρακαλώ επειδή κάθε φορά που το βλέπω στα posts σου φτάνω ένα βήμα πιο κοντά στο ανεύρυσμα σταματά να χαρείς να αναφέρεις κάθε φορά σε κάθε νήμα το X3 που είχες και τα X1/X2 εκεί που δεν τα σπέρνουν. Που κολλάει το X2 με το Focus Active και καλά ανήκουν αμφότερα στην κατηφόρα crossover; Ημαρτον...
-
Τα προτιμάει λόγω διαφήμισης και ασχετοσύνης. Δεν είναι δυνατόν στα ίδια λεφτά να παίρνεις το πούμα έναντι του φόκους.
Μην είσαι τόσο απόλυτος (όχι οτι δεν ισχύει). Ξέρεις ποιοί είναι οι κύριοι λόγοι που το προτιμάνε (πέρα από το ότι είναι 'μόδα') έναντι του Φόκους?
- Χώρος αποσκευών, λές και είναι τόσο σημαντικός
- Ομορφια.
- Ύψος και ορατότητα
- Αίσθηση 'Ασφάλειας'
Όλα τα παραπάνω γίνοντια πολύ πιο σημαντικά όταν πάει ζευγάρι (βαρύνουσας σημασία η γνώμη της συζύγου) και όχι μόνο ο άντρας.
Και συμφωνώ μαζί σου ότι είναι τελείως παράλογο στα ίδια χρήματα κάποιος να προτιμάει το Puma αντί για το Focus, το ίδιο μου έλεγε και ο πωλητής, ότι το Focus - ειδικά στον δρόμο - είναι σφώς ανώτερο αυτοκίνητο. Είναι μια κατηγορία πάνω, πως να το κάνουμε.
Όσο για τον Άσσο, για να φτάσει σε εξοπλισμό το Focus Vignale, αγγίζει τις €43.000 (μπορεί να λέω και λίγα, πρόχειρα το είδα). Εαν συγκρίνουμε ίδια εξοπλισμό και ισχύ, μιλάμε για πάνω από €10.000 διαφορά (όσο είχε και όταν πήρα την δικιά μου 116)...μπορεί και €15.000. Τέλος, τελείως προσωπικά η BMW για να είναι 'σωστή' θέλει πολύ εξοπλισμό...αλλιώς χάνει μεγάλο νόημα η αγορά της.
-
Alex όσες φορές και να το πεις 1000 φορές θα έπαιρνα το Vignale. Αποδέχομαι την ανωτερότητα σε υλικά συναρμογή καμπίνας (το Vignale ήταν ισάξιο για εμένα) αλλά πέραν αυτών καρφί δεν μου καίγεται για τον άσσο σε αυτά τα λεφτά. Οδηγικά καλύτερος δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι και πλέον με την κίνηση εμπρός έχασε το συγκριτικό πλεονέκτημα της ουράς για όσους τους ένοιαζε κάτι τέτοιο. Ο άσσος για να γίνει αυτό που εσύ θεωρείς θέλει 40κ, μπορεί να λέω και λίγα οπότε έχεις πολλές άλλες επιλογές ενώ δεν έχει καμία σχέση με κανένα Focus καθώς είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Μόνο εσύ νομίζω βλέπεις τον άσσο και γίνονται τα μάτια σου καρδούλες, δικαίωμα σου. Αλλά συνεχίζω και απορώ γιατί δεν πήρες στα λεφτά που έδωσες τον άσσο όπως τον δίνουν 1,5Τ με το sportline πακέτο, αν το λέω σωστά. Αν θες απαντάς για να μου λυθεί η απορία.
Τέλος σε παρακαλώ επειδή κάθε φορά που το βλέπω στα posts σου φτάνω ένα βήμα πιο κοντά στο ανεύρυσμα σταματά να χαρείς να αναφέρεις κάθε φορά σε κάθε νήμα το X3 που είχες και τα X1/X2 εκεί που δεν τα σπέρνουν. Που κολλάει το X2 με το Focus Active και καλά ανήκουν αμφότερα στην κατηφόρα crossover; Ημαρτον...
Το vignale κοστίζει 35000€ καινούργιο με τα ίδια παίρνεις τον άσο φουλ έξτρα γιαυτό και η φορντ απέσυρε την έκδοση αυτή από την αγορά δεν πουλάει και δικαιολογημένα.
Δε μπορώ να συντηρήσω δυο bmw γιαυτό και δε πήρα τον άσο αν δεν επέμενε ο πατέρας να κρατήσει το χ3 προφανώς και θα επέλεγα κάτι σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αλλά μη λέμε τώρα και παλαβομάρες ότι η φορντ έχει ποιότητα στην καμπίνα 4 φορντ έχουν περάσει από την οικογένεια κανένα δεν είχε ποιότητα στην καμπίνα με τελευταίο το σμαξ που ήταν πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το φόκους.
Το χ2 το παίρνεις με 37000€ και είναι πολύ κοντά στην αντίστοιχη έκδοση vignale και προφανώς δεν έχεις δει το εσωτερικό της το οποίο είναι φανταστικό σε ποιότητα. Όταν μιλάμε σε αυτά τα ποσά υπάρχουν κα άλλες επιλογές ακόμα και η δίλιτρη gιulia παίζει σε αυτά τα ποσά και θα πάει κάποιος να δώσει 35000€ για φόκους;
-
Η συναρμογή των πλαστικών στην bmw είναι πολύ ανώτερη και τα ηλεκτρονικά πολύ καλύτερα ιδιαίτερα το σύστημα πολυμέσων. Ο άσος έχει την καλύτερη καμπίνα στην κατηγορία άλλα είναι τα μειοεκτήματά του. Πάντως καινούργιο vignale πλησιάζει κοντά σε τιμή και την χ2 που εκεί η διαφορά είναι τεράστια στην ποιότητα. Η φορντ το μεγάλο μειονέκτημα της είναι η ποιότητα στην καμπίνα ακόμα και η μαστανγκ που κοστίζει πάνω από 60000€ είναι χαμηλού επιπέδου η ποιότητα στην καμπίνα σε σχέση με τον ανταγωνισμο.
Φυσικά όπως συζητήσαμε και στην προηγούμενη σελίδα τίποτα από αυτά δεν ισχύει... Η ποιότητα του εσωτερικου ΝΑΙ είναι καλύτερη σε γενικές γραμμές αλλά δεν είναι τόσο καλύτερη ώστε να είναι αξιοσημείοτο. Λες και το Focus είναι Fiat του 90 το παρουσιάζετε... Ειδικά το Vignale είναι καταπληκτικό. Σας προκαλώ να πάτε να μπείτε σε ένα να δείτε κι από κοντά.
Μπορεις να υποστηρίξεις αν θες οτι το design της καμπίνας του άσσου είναι πιο εντυπωσιακό ή πιο όμορφο (υποκειμενικά). Εκεί πάω πάσο. Αυτά όπως που αναφέρεις είναι ανυπόστατα... Ειδικά για τα ηλεκτρονικά. Σε ρώτησα και στο προηγούμενο ποστ: Ποια ηλεκτρονικά είναι καλύτερα; Γιατί τα συστήματα και η τεχνολογία του Focus φαίνεται να αποδίδουν καλύτερα. Όσο για το infotainment μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υποστήριζε καν Android Auto...
Ναι η Ford δε φημίζεται για τα εσωτερικά της. Όπως σου ξαναείπα αυτός που θα πάρει Ford θα το πάρει για άλλους λόγους. Όποιος κοιτάει καμπίνες, σαλόνια και οθόνες πρώτα, έχει πολλές άλλες επιλογές!
-
ALEX19 wrote:
Μην είσαι τόσο απόλυτος (όχι οτι δεν ισχύει). Ξέρεις ποιοί είναι οι κύριοι λόγοι που το προτιμάνε (πέρα από το ότι είναι 'μόδα') έναντι του Φόκους?
- Χώρος αποσκευών, λές και είναι τόσο σημαντικός
- Ομορφια.
- Ύψος και ορατότητα
- Αίσθηση 'Ασφάλειας'
Όλα τα παραπάνω γίνοντια πολύ πιο σημαντικά όταν πάει ζευγάρι (βαρύνουσας σημασία η γνώμη της συζύγου) και όχι μόνο ο άντρας.
Και συμφωνώ μαζί σου ότι είναι τελείως παράλογο στα ίδια χρήματα κάποιος να προτιμάει το Puma αντί για το Focus, το ίδιο μου έλεγε και ο πωλητής, ότι το Focus - ειδικά στον δρόμο - είναι σφώς ανώτερο αυτοκίνητο. Είναι μια κατηγορία πάνω, πως να το κάνουμε.
Όσο για τον Άσσο, για να φτάσει σε εξοπλισμό το Focus Vignale, αγγίζει τις €43.000 (μπορεί να λέω και λίγα, πρόχειρα το είδα). Εαν συγκρίνουμε ίδια εξοπλισμό και ισχύ, μιλάμε για πάνω από €10.000 διαφορά (όσο είχε και όταν πήρα την δικιά μου 116)...μπορεί και €15.000. Τέλος, τελείως προσωπικά η BMW για να είναι 'σωστή' θέλει πολύ εξοπλισμό...αλλιώς χάνει μεγάλο νόημα η αγορά της.
Δε χρειάζεσαι 43000€ για τον άσο από τα 28000€ της προσφοράς βάζεις τη δεκάρα και το πακέτο innovation τιμή 35600€. Ενώ αν θέλεις δερμάτινο σαλόνι το βάζεις με 1500€ επιπλέον. Και τα χ1 και χ2 έχουν αντίστοιχα πακέτα ενώ από κοντα κάνουν και εκπτώσεις σε εμένα έκοψε 2500€ από τον τιμοκατάλογο
-
Δε χρειάζεσαι 43000€ για τον άσο
Τόσο μου βγήκε, για να βάλω και HUD και ηλεκτρικά καθίσματα και το καλό infotainment και ηχεία. Είπαμε να συγκρίνουμε τα ίδια. Το ότι και στα 35Κ έχει πολύ καλό εξοπλισμό, ναι ισχύει αλλά δεν έχει όσα το Vignale. Προφανώς ο Άσσος έχει καλύτερη συναρμογή στην καμπίνα (αν και εμένα μια χαρά μου φαίνονται και τα Φόρντ και προέρχομαι από 17 χρόνια κατοχής διάφορων BMW/Mini) αλλά και αντίστοιχη τιμή και δικαιολογημένα. Επίσης το Φόκους έχει σαφώς καλύτερο κινητήρα και κιβώτιο, ο 182αρης είναι απίστευτο μοτερ, ανώτερος από τον 1.5 της BMW (για εμένα).
Η μεγάλη βλακεία είναι της FMH που δεν εισάγει πολλές εκδόσεις του Φόκους, ενώ υπάρχει κανονικά και ο 125 (1.0L) και ο 150αρης (1.5L) με το φαναταστικό αυτόματο 8αρι. Δηλαδή εγώ που θέλω αποκλειστικά αυτόματο πρέπει να ανέβω χρηματικά στον 182αρι και μάλιστα σε έκδοση ST Line X, αλλιώς η εναλλακτική είναι το Puma. Ενώ ένα 150αρι ST Line με €23.000 θα ήταν ιδανικό.
-
Να σου πω ειλικρινά Alex γιατί θα έπαιρνα με 35κ Vignale και όχι Άσσο; Γιατί το Focus με τα 35κ κάνει εσωτερικό αντίστοιχο του Άσσου όμως το αντίστροφο δεν ισχύει. Τα innovation cockpit και η δεκάρα στα 35κ του Άσσου σου δεν θα τον κάνουν ποτέ να αποκτήσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά του Focus!
Και αν αυτό δεν σου επαρκεί να σου πω επιπλέον ότι με το Focus δεν θα ένιωθα εθελοντής μ@λ@κ@ς τα 8 χρόνια που θα πήγαινα στην αντιπροσωπεία όπως θα ένιωθα ότι θα πήγαινα για δύο χρόνια με το BMW γνωρίζοντας πόσο θα μου πιάσουν τον κ@λ@ ενώ μετά τον 25ο μήνα θα έκανα τον σταυρό μου να πάνε όλα καλά....
-
ALEX19 wrote:
Φυσικά όπως συζητήσαμε και στην προηγούμενη σελίδα τίποτα από αυτά δεν ισχύει... Η ποιότητα του εσωτερικου ΝΑΙ είναι καλύτερη σε γενικές γραμμές αλλά δεν είναι τόσο καλύτερη ώστε να είναι αξιοσημείοτο. Λες και το Focus είναι Fiat του 90 το παρουσιάζετε... Ειδικά το Vignale είναι καταπληκτικό. Σας προκαλώ να πάτε να μπείτε σε ένα να δείτε κι από κοντά.
Μπορεις να υποστηρίξεις αν θες οτι το design της καμπίνας του άσσου είναι πιο εντυπωσιακό ή πιο όμορφο (υποκειμενικά). Εκεί πάω πάσο. Αυτά όπως που αναφέρεις είναι ανυπόστατα... Ειδικά για τα ηλεκτρονικά. Σε ρώτησα και στο προηγούμενο ποστ: Ποια ηλεκτρονικά είναι καλύτερα; Γιατί τα συστήματα και η τεχνολογία του Focus φαίνεται να αποδίδουν καλύτερα. Όσο για το infotainment μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υποστήριζε καν Android Auto...
Ναι η Ford δε φημίζεται για τα εσωτερικά της. Όπως σου ξαναείπα αυτός που θα πάρει Ford θα το πάρει για άλλους λόγους. Όποιος κοιτάει καμπίνες, σαλόνια και οθόνες πρώτα, έχει πολλές άλλες επιλογές!
Το idrive 7 υποστηρίζει πλέον τα πάντα και προφανώς είναι πολύ καλύτερο από το ξεπερασμένο sync 3. Είναι το μονο σύστημα που μπορείς να λειτουργήσεις εν κινήσει και οι λειτουργίες του είναι ατελείωτες. Επισής ο επεξεργαστής που χρησιμοποιεί η bmw είναι πολύ πιο γρήγορος τα γραφικά πολύ καλύτερα, η οθόνη μεγαλύτερη και η απόκριση πολύ ταχύτερη. Το καλύτερο σύστημα πολυμέσων της αγοράς έχει απλά για να απελευθερώσεις όλες τις δυνατότητες του το χέρι πρέπει να μπεί βαθεία στην τσέπη
-
ALEX19 wrote:
Δε χρειάζεσαι 43000€ για τον άσο
Τόσο μου βγήκε, για να βάλω και HUD και ηλεκτρικά καθίσματα και το καλό infotainment και ηχεία. Είπαμε να συγκρίνουμε τα ίδια. Το ότι και στα 35Κ έχει πολύ καλό εξοπλισμό, ναι ισχύει αλλά δεν έχει όσα το Vignale. Προφανώς ο Άσσος έχει καλύτερη συναρμογή στην καμπίνα (αν και εμένα μια χαρά μου φαίνονται και τα Φόρντ και προέρχομαι από 17 χρόνια κατοχής διάφορων BMW/Mini) αλλά και αντίστοιχη τιμή και δικαιολογημένα. Επίσης το Φόκους έχει σαφώς καλύτερο κινητήρα και κιβώτιο, ο 182αρης είναι απίστευτο μοτερ, ανώτερος από τον 1.5 της BMW (για εμένα).
Η μεγάλη βλακεία είναι της FMH που δεν εισάγει πολλές εκδόσεις του Φόκους, ενώ υπάρχει κανονικά και ο 125 (1.0L) και ο 150αρης (1.5L) με το φαναταστικό αυτόματο 8αρι. Δηλαδή εγώ που θέλω αποκλειστικά αυτόματο πρέπει να ανέβω χρηματικά στον 182αρι και μάλιστα σε έκδοση ST Line X, αλλιώς η εναλλακτική είναι το Puma. Ενώ ένα 150αρι ST Line με €23.000 θα ήταν ιδανικό.
Το innovation βάζει τα πάντα πλην των καθισμάτων τα οποία βάζεις με 1000€ επιπλέον. Ο άσος έχει εξαιρετικό στήσιμο δεν υστερεί ιδιαίτερα οδηγικά και το μοτέρ της φορντ δεν είναι τόσο πιο δυνατό όσο θα έπρεπε με βάση τους αριθμούς. Η διαφορά τους είναι κυρίως στην τελική και όχι στη ροπή ή την επιτάχυνση. 8,7 το 0-100 και 24κιλά ροπής το φορντ με 8,8 και 22κιλά ροπής το άλλο με βάση αυτά που δίνουν οι κατασκευαστές κανένα από τα δύο δεν είναι εκρηκτικό ούτε ιδιαίτερα γρήγορο.
-
Αυτό το τελευταίο που διαβάζω εδώ και κάποιες ημέρες ότι το φόκους είναι ανώτερο από τη μπεμπα οδηγικά, πως προέκυψε;
Δεν έχω οδηγήσει την καινούργια BMW 1 και για αυτό ρωτάω ειλικρινά. Το ότι γύρισε σε μπροστά κίνηση δε μου λέει τίποτα γιατί και η (προσθιοκίνητη) x1 τα κατουρουσε όλα της κατηγορίας της. Ενώ όλες οι προηγούμενες 1 series ήταν κορυφή στην κατηγορία τους (με τις alfa μόνο κοντά ή παραπάνω). Τώρα μια στιγμή μπήκα να διαβάσω και βλέπω να μιλάτε για τη μπεμπα όπως μιλάμε ανέκαθεν για τα Hyundai.
Ford Focus MK4