-
Αν και από ότι έχω καταλάβει στο εξωτερικό υπάρχει η επιλογή μηχανικού στην έκδοση των 180ps ή όχι;
Όχι, όπως είπε και ο Alex, έχει καταργηθεί από την παραγωγή, λόγω CO2. Κάτι τελευταία 150αρια (3-4) με χειροκίνητο έχουν μείνει στην Ελλάδα, για όποιον ενδιαφέρεται.
-
Το πρόβλημα του αμαξιου δεν είναι η εμφάνιση και η ανανέωση της .
Το θέμα των μειωμένων πωλήσεων έχει να κάνει με το ότι το αμάξι το 2018 που παρουσιάστηκε ξεκινούσε από 18000 και τώρα από 21100! Και φυσικά το κόψιμο του 1.5. Όταν ο ανταγωνισμός δίνει 1.5 ο 1.0 πάντα θα υστερεί όσο μάρκετινγκ και αν μας πλασάρουν.
Δεν θυμάμαι πότε αμάξι το ίδιο μέσα σε 3 χρόνια να αυξάνει +15% της τιμής του.
Τα αυτογκόλ είναι πολλά.
-
Παραμένει όμως στην κορυφή της κατηγορίας για όποιον απολαμβάνει την οδήγηση. Και το ξέρει αυτό η Ford.
Συνήθως έτσι λειτουργεί η αγορά. Όταν κάτι είναι το καλύτερο κοστίζει και περισσότερο.
Επίσης να θυμίσω πως όταν ήρθε το Focus είχε προωθητική τιμή γνωριμίας και είχαν ανακοινώσει εξ αρχής πως αργότερα οι τιμές θα ανέβουν. Όποιος δε τους πίστεψε έχασε.
Μετά για να λέμε και τα αρνητικά, έκαναν και τη πατάτα με τους πολλαπλούς για να οδηγήσουν τους απαιτητικούς να πάρουν την ακριβότερη έκδοση...
Τώρα περί αυτογκόλ μάλλον αναφέρεσαι στην ασήμαντη αγορά της Ελλάδας και του Έλληνα εισαγωγέα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Ασία και Αυστραλία τα Focus πουλάνε σαν ζεστό ψωμί.
-
Παραμένει όμως στην κορυφή της κατηγορίας για όποιον απολαμβάνει την οδήγηση. Και το ξέρει αυτό η Ford.
Συνήθως έτσι λειτουργεί η αγορά. Όταν κάτι είναι το καλύτερο κοστίζει και περισσότερο.
Επίσης να θυμίσω πως όταν ήρθε το Focus είχε προωθητική τιμή γνωριμίας και είχαν ανακοινώσει εξ αρχής πως αργότερα οι τιμές θα ανέβουν. Όποιος δε τους πίστεψε έχασε.
Μετά για να λέμε και τα αρνητικά, έκαναν και τη πατάτα με τους πολλαπλούς για να οδηγήσουν τους απαιτητικούς να πάρουν την ακριβότερη έκδοση...
Τώρα περί αυτογκόλ μάλλον αναφέρεσαι στην ασήμαντη αγορά της Ελλάδας και του Έλληνα εισαγωγέα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Ασία και Αυστραλία τα Focus πουλάνε σαν ζεστό ψωμί.
Το 2018 δλδ που είχε πολλαπλούς και ξεκινούσε από 18000 δεν ήταν κορυφή; Το 2020 έγινε; Ρε παιδιά μην δικαιολογουμε την αύξηση 15% που έχει προκληθεί...δεν εξηγείται. Κορυφαίο και τότε κορυφή και τώρα αλλά 3 χιλιάρικα παραπάνω τώρα...
-
Δημήτρη , ο Έλληνας εισαγωγέας δυστυχώς είναι θυγατρική της Ford Europe.......
Πάντως αυτό με τους πολλαπλούς δεν το έχω καταλάβει. ΟΚ τους έκοψε απο τα χιλιάρια. Δηλαδή τα ανταγωνιστικά μοντέλα ΟΛΩΝ των άλλων εταιρειών έχουν πολλαπλούς ?? Και μην μου πείτε ότι δεν κοστίζουν το ίδιο .... Η Mercedes στην Α μια χαρά ημιάκαμπτο έχει στην Α180 & Α160..... Μην λέμε πάλι τα ίδια. Όυτε το αμάξι έκανε 18000 (για ποια έκδοση μιλάμε ??), όταν πρωτοήρθε...
-
Η φορντ στην Ελλάδα προμοτάρει το πούμα αυτό θέλει να πουλήσει συν το φιέστα. Φόκους και κούγκα δεν τους απασχολούν, μόνο κάποιος ψαγμένος θα πάει να τα πάρει ιδιαίτερα τις ακριβές τους εκδόσεις.
-
Το 2018 δλδ που είχε πολλαπλούς και ξεκινούσε από 18000 δεν ήταν κορυφή; Το 2020 έγινε; Ρε παιδιά μην δικαιολογουμε την αύξηση 15% που έχει προκληθεί...δεν εξηγείται. Κορυφαίο και τότε κορυφή και τώρα αλλά 3 χιλιάρικα παραπάνω τώρα...
Πολλές φορές νομίζω πως δεν διαβάζεις ολόκληρα τα ποστ. Στο έχω ξαναπεί.
Με την εμφάνισή του στην Ελλάδα το 2018 έτρεξε προωθητική ενέργεια ΚΑΙ με χαμηλότερη τιμή ΚΑΙ με έξτρα εξοπλισμό χωρίς επιπλέον κόστος. Είχαν ανακοινώσει μάλιστα και ημερομηνίες για το διάστημα που θα ίσχυε αυτή η προσφορά. Όταν έληξε, ανέβηκε και η τιμή του Focus.
Όσο για το αν είναι θυγατρική ή όχι η ford motor hellas δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως για αρκετούς μήνες είχαν κόψει από την ελληνική αγορά μοντέλα και κινητήρες που σε άλλες χώρες εξακολουθούσαν να προσφέρονται για πολύ καιρό ακόμη (βλ. Titanium, 1.5 150 ο οποίος κόπηκε πολύ νωρίτερα στην Ελλάδα κ.ά.). Επομένως ναι ο εισαγωγέας εδώ έκανε δικές του επιλογές σε κάποια πράγματα προσπαθώντας να 'διαβάσει' την αγορά.
Όταν λέμε ανέβηκε η τιμή 3 χιλιάρικα, καλό θα ήταν να συγκρίνουμε και τον στάνταρ εξοπλισμό ο οποίος τώρα είναι κατά πολύ πλουσιότερος. Η έκδοση ST Line X, η οποία δεν υπήρχε καν όταν έκανα εγώ παραγγελία, έχει πλέον και της Παναγιάς τα μάτια πάνω στάνταρ εξοπλισμό. Αρκετά από αυτά για να μπουν στο δικό μου τότε τα πλήρωσα.
Τέλος κάντε και μια σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Όχι μόνο τιμή του Focus τώρα και τότε. Δείτε όλες τις επιλογές τώρα και τότε. Πολλά έχουν αλλάξει. Όχι μόνο στην Ford.
Δυστυχώς οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει αρκετά. Εδώ το καινούριο Picanto κοστίζει 14 χιλιάρικα σε μια αξιοπρεπή έκδοση! Πριν μια 10ετία με αυτά τα λεφτά έπαιρνες μια κατηγορία πάνω. Ναι είναι απο τα ακριβά μοντέλα το Focus, όμως τα χρήματά σου αγοράζουν κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις, φοβερή συμπεριφορά, ωραία μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση και πολλή τεχνολογία. Δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές στην αγορά για κάποιον που δεν καίγεται για τα παραπάνω.
-
Μάλλον το κέρδος είναι μεγαλύτερο στο Puma, αφού κοστίζει όσο ένα Φιέστα (ίσως και λιγότερο) και πωλείται 30% πιο ακριβά.
-
Σε άλλα νέα εχθές έγινε το πρώτο μεγάλο σέρβις στα 2 έτη (δεν τα έκλεισε καν ακόμη) και 19 χιλ χμ. Ήταν το πρώτο σέρβις που ζητάει ο κατασκευαστής, παρ όλα αυτά στον χρόνο πάνω είχα αλλάξει λάδια και φίλτρο λαδιού με δική μου επιλογή.
Το κόστος 190 ευρώ για λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας, αλλαγή υγρών φρένων και γενικό έλεγχο. Ούτε φθηνά ούτε ακριβά νομίζω.
Και του χρόνου με το καλό!
-
Ήταν το πρώτο σέρβις που ζητάει ο κατασκευαστής, παρ όλα αυτά στον χρόνο πάνω είχα αλλάξει λάδια και φίλτρο λαδιού με δική μου επιλογή.
+1
-
Tkin73 wrote:
Πολλές φορές νομίζω πως δεν διαβάζεις ολόκληρα τα ποστ. Στο έχω ξαναπεί.
Με την εμφάνισή του στην Ελλάδα το 2018 έτρεξε προωθητική ενέργεια ΚΑΙ με χαμηλότερη τιμή ΚΑΙ με έξτρα εξοπλισμό χωρίς επιπλέον κόστος. Είχαν ανακοινώσει μάλιστα και ημερομηνίες για το διάστημα που θα ίσχυε αυτή η προσφορά. Όταν έληξε, ανέβηκε και η τιμή του Focus.
Όσο για το αν είναι θυγατρική ή όχι η ford motor hellas δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως για αρκετούς μήνες είχαν κόψει από την ελληνική αγορά μοντέλα και κινητήρες που σε άλλες χώρες εξακολουθούσαν να προσφέρονται για πολύ καιρό ακόμη (βλ. Titanium, 1.5 150 ο οποίος κόπηκε πολύ νωρίτερα στην Ελλάδα κ.ά.). Επομένως ναι ο εισαγωγέας εδώ έκανε δικές του επιλογές σε κάποια πράγματα προσπαθώντας να 'διαβάσει' την αγορά.
Όταν λέμε ανέβηκε η τιμή 3 χιλιάρικα, καλό θα ήταν να συγκρίνουμε και τον στάνταρ εξοπλισμό ο οποίος τώρα είναι κατά πολύ πλουσιότερος. Η έκδοση ST Line X, η οποία δεν υπήρχε καν όταν έκανα εγώ παραγγελία, έχει πλέον και της Παναγιάς τα μάτια πάνω στάνταρ εξοπλισμό. Αρκετά από αυτά για να μπουν στο δικό μου τότε τα πλήρωσα.
Τέλος κάντε και μια σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Όχι μόνο τιμή του Focus τώρα και τότε. Δείτε όλες τις επιλογές τώρα και τότε. Πολλά έχουν αλλάξει. Όχι μόνο στην Ford.
Δυστυχώς οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει αρκετά. Εδώ το καινούριο Picanto κοστίζει 14 χιλιάρικα σε μια αξιοπρεπή έκδοση! Πριν μια 10ετία με αυτά τα λεφτά έπαιρνες μια κατηγορία πάνω. Ναι είναι απο τα ακριβά μοντέλα το Focus, όμως τα χρήματά σου αγοράζουν κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις, φοβερή συμπεριφορά, ωραία μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση και πολλή τεχνολογία. Δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές στην αγορά για κάποιον που δεν καίγεται για τα παραπάνω.
Στην stlinex στα 26500 που το πήρα είναι φθηνότερο από τον ανταγωνισμό απλά η εισαγωγική θα έπρεπε να το πριμοδοτησει με λίγο παραπάνω εξοπλισμό κατά την ταπεινή μου άποψη. Πάντως προβληματίζομαι πολύ τι θα κάνω αν συνεχιστεί το πρόβλημα με το εργοστάσιο.
-
Και είναι και αυτόματο σ αυτά τα λεφτά!
Fun fact: Όταν εκανα εγώ παραγγελία δεν ερχόταν 182 με αυτόματο κιβώτιο. Μόνο χειροκίνητο. Το αυτόματο το έβγαλαν αργότερα. Ευτυχώς για μένα δεν με απασχολούσε.
-
Και είναι και αυτόματο σ αυτά τα λεφτά!
Fun fact: Όταν εκανα εγώ παραγγελία δεν ερχόταν 182 με αυτόματο κιβώτιο. Μόνο χειροκίνητο. Το αυτόματο το έβγαλαν αργότερα. Ευτυχώς για μένα δεν με απασχολούσε.
Είναι το μόνο κλασικό αυτόματο συν την άριστη εργονομία στην καμπίνα συν τα 8 χρόνια εγγύηση. Αν δεν μπορέσει το εργοστάσιο να παραδώσει με βλέπω να καταληγω σε κάνα vag με κρύα καρδιά και να μη μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ περιμένωντας ποτέ θα χαλάσει το dsg.
-
Καλά κάποια στιγμή θα ανοίξει το εργοστάσιο... Απλά ίσως χρειαστεί να κάνεις περισσότερη υπομονή.
Τελικά μίλησες για δανεικό αυτοκίνητο; Δέχθηκαν να σε εξυπηρετήσουν; Αν δεχτούν αξίζει η αναμονή. Στο λέω από πρώτο χέρι αφού είχα παραγγείλει Focus και για 3 μήνες οδηγούσα HRV.
-
Αν δεν μπορέσει το εργοστάσιο να παραδώσει με βλέπω να καταληγω σε κάνα vag με κρύα καρδιά και να μη μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ περιμένωντας ποτέ θα χαλάσει το dsg.
Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?!?! Καλύτερα να περιμένεις 1-2 μήνες παραπάνω από το να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο με κρύα καρδιά το οποίο και θα μετανοιώσεις (εκτός εαν τα κρατάς 1-2 χρόνια μόνο).
-
Καλά κάποια στιγμή θα ανοίξει το εργοστάσιο... Απλά ίσως χρειαστεί να κάνεις περισσότερη υπομονή.
Τελικά μίλησες για δανεικό αυτοκίνητο; Δέχθηκαν να σε εξυπηρετήσουν; Αν δεχτούν αξίζει η αναμονή. Στο λέω από πρώτο χέρι αφού είχα παραγγείλει Focus και για 3 μήνες οδηγούσα HRV.
Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος Φλεβάρη να δούμε εάν θα επανακινησει η παραγωγή εάν όχι τότε θα θέσω το ζήτημα επί τάπητος και θα δούμε τι θα γίνει. Παντως τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα για το εργοστάσιο, τα προβλήματα με τα τσιπάκια θα συνεχιστούν όλο το πρώτο εξάμηνο του 2021 και η Φορντ έχει χτυπηθεί άσχημα δε θα μου προκαλέσει εντύπωση να πάει η παράδοση ακόμη και Σεπτέμβριο. Πάντως κοιτώντας το απόθεμα της Φορντ σε ετοιμοπαραδοτα είδα και ένα vignale focus με 150 hp at8 στη τιμή των 32000€ με 7000χλμ ίσως να αποτελέσει και αυτό μια λύση στο πρόβλημα, θα δείξει σε κάνα μήνα που θα πάει το πραγμα
-
ALEX19 wrote:
Αν δεν μπορέσει το εργοστάσιο να παραδώσει με βλέπω να καταληγω σε κάνα vag με κρύα καρδιά και να μη μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ περιμένωντας ποτέ θα χαλάσει το dsg.
Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?!?! Καλύτερα να περιμένεις 1-2 μήνες παραπάνω από το να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο με κρύα καρδιά το οποίο και θα μετανοιώσεις (εκτός εαν τα κρατάς 1-2 χρόνια μόνο).
Εντάξει το φοκους είναι το καλύτερο στην κατηγορία αλλά χρειάζομαι ιχ. Σήμερα μου κακοφάνηκε πολύ που χρειάστηκα να αλλάξω τρία μέσα για να φτάσω στο υποθηκοφυλακειο παλαιού Φαλήρου. Για ένα μήνα δεν έγινε τίποτα αλλά όπως έγραψα και προηγουμένως υπάρχει κίνδυνος η αναμονή να είναι πολύ μεγαλυτερη
-
Ερώτηση 1: Τι εννοει με το 'διαφορετικό υβριδικο σύστημα' ;
Παρατηρηση: Εξαιρετικο vfm, με 23 χηνες τα παιρνεις ολα.
-
dimitriscsd wrote:
Πάντως κοιτώντας το απόθεμα της Φορντ σε ετοιμοπαραδοτα είδα και ένα vignale focus με 150 hp at8 στη τιμή των 32000€ με 7000χλμ ίσως να αποτελέσει και αυτό μια λύση στο πρόβλημα, θα δείξει σε κάνα μήνα που θα πάει το πραγμα
Προσωπική μου άποψη μην το κάνεις .... Για μένα δεν αξίζει 32000 για μεταχειρισμένο, ότι και να έχει μέσα το Vignale.
-
Εντάξει το φοκους είναι το καλύτερο στην κατηγορία αλλά χρειάζομαι ιχ. Σήμερα μου κακοφάνηκε πολύ που χρειάστηκα να αλλάξω τρία μέσα για να φτάσω στο υποθηκοφυλακειο παλαιού Φαλήρου. Για ένα μήνα δεν έγινε τίποτα αλλά όπως έγραψα και προηγουμένως υπάρχει κίνδυνος η αναμονή να είναι πολύ μεγαλυτερη
Δίκιο έχεις και καταλαβαίνω την ανάγκη για ΙΧ (το έχω περάσει) αλλά εαν είναι για μερικούς μήνες (2-3) μπορεί να αξίζει ακόμα και να νοικιάσεις αυτοκίνητο (κάποιο μικρό με €200/μήνα) ή να πιέσεις να σου δώσει η αντιπροσωπεία κάποιο αυτοκίνητο. Γνώμη μου οτι δεν αξίζει να πάρεις ένα αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα το οποίο δεν το γουστάρεις ή σου δημιουργεί άγχος. Υπάρχουν και μερικά 150αρια καινούργια, αλλά είναι χειροκίνητα και εσύ θες αυτόματο (και καλά κάνεις!), εαν έχω καταλάβει σωστά?
Ερώτηση 1: Τι εννοει με το 'διαφορετικό υβριδικο σύστημα' ;
Οτι είναι καλύτερο από τα Σουτζούκια!!!!
(βασικά ότι λειρουργεί συνέχεια, ακόμα και στις 5.000σαλ και ότι πάντα δίνει ροπή).
Ford Focus MK4