-
Ναι, είναι με την υποβοήθηση και πιο σωστά τα γράφουν οι ξένοι. Το ελληνικό φυλλάδιο μάλλον είναι λάθος που λέει και στους δύο κινητήρες 240Nm.
-
Το να κερδίζεις σε κατανάλωση 0.2λτ μπροστά στο καπέλο της τιμολόγησης του σε σχέση με το συμβατικό μάλλον μείον βγάζει το ταμείο και όχι συν. Αν κάνεις 15000 κερδίζεις 50 ευρώ σε καύσιμα! Πόσο ακριβότερο πουλιέται το 1.0 125 σε σχέση με το συμβατικό 1.0 ecoboost?
-
Το να κερδίζεις σε κατανάλωση 0.2λτ μπροστά στο καπέλο της τιμολόγησης του σε σχέση με το συμβατικό μάλλον μείον βγάζει το ταμείο και όχι συν. Αν κάνεις 15000 κερδίζεις 50 ευρώ σε καύσιμα! Πόσο ακριβότερο πουλιέται το 1.0 125 σε σχέση με το συμβατικό 1.0 ecoboost?
το συμβατικο καταργηθηκε κατευθειαν και αυξησαν τις τιμες κανα 500ρικο
-
Το νούμερο στην παρένθεση είναι το overboost λογικά
-
ΔΕΝ έχει καταργηθεί το απλό 125, να τα βάζουμε σε μια σειρά. Υπάρχει κανονικά το 125αρι, απλά το mHEV 125αρι δεν εισάγεται ακόμα στην Ελλάδα.
Επίσης η διαφορά δεν είναι 0.2, είναι περί το 1λτ σε κανονικές συνθήκες πόλης μεταξύ του 125 και του 155. Και δεν θα πάρεις το 155αρι για την οικονομία αλλά για το ότι είναι πιο αρκετά γρήγορο από το 125αρι και ταυτόχρονα και πιο οικονομικό (από το προηγούμενο 140αρι είναι ακόμα πιο οικονομικό).
-
Φανη επειδη ζουμε στην Ελλαδα μιλησα για την Ελλαδα σε αυτα που εισαγει η ford hellas απο τη στιγμη που αγοραζουμε απο αυτην εκτος απο τα μοντελα που εχουν ακομα στοκ. Απο εκει και πέρα δεν ξερω για το απλο ecooboost με το υβριδικο στα 125 στη πολη μπορεις ανετα να δεις 6-7λτ/100 αναλογα με την κινηση που θα βρεις.
-
Νέο συγκριτικό εκ Ιταλίας, περισσότερο review είναι , ανάμεσα σε τρία mild hybrid ..... Αναφέρει και καταναλώσεις , υπότιτλοι με αυτόματη μετάφραση σε αγγλικά προτιμότερο.
-
Νέο συγκριτικό εκ Ιταλίας, περισσότερο review είναι , ανάμεσα σε τρία mild hybrid ..... Αναφέρει και καταναλώσεις , υπότιτλοι με αυτόματη μετάφραση σε αγγλικά προτιμότερο.
Το χα΄δει προ ημερών,αλλά δε λέει κάτι ιδιαίτερο ή παραπάνω από αυτά που γνωρίζουμε.Οι καταναλώσεις είναι καλύτερες στο Leon.
-
Φανη επειδη ζουμε στην Ελλαδα μιλησα για την Ελλαδα σε αυτα που εισαγει η ford hellas απο τη στιγμη που αγοραζουμε απο αυτην εκτος απο τα μοντελα που εχουν ακομα στοκ.
Για Ελλάδα λέω και εγώ. Απλά έλεγα για το Φιέστα...εξ' ου και η παρανόηση! My Bad!! Δεν είπα για το Φόκους γιατι δεν έχω οδηγήσει τα 2 διαφορετικά μοντέλα να έχω μέτρο σύγκρισης.
-
βρηκες τις καταναλωσεις που εβγαλαν?
-
jobous wrote:
Το χα΄δει προ ημερών,αλλά δε λέει κάτι ιδιαίτερο ή παραπάνω από αυτά που γνωρίζουμε.Οι καταναλώσεις είναι καλύτερες στο Leon.
Δλδ τι διαφορές εβγαλε σε σχεση με το φοκους?
Αρα το λεον και οικονομικοτερο ειναι , και αυτοματο ειναι, και περισσοτερα κυβικα έχει αρα ζοριζεται λιγοτερο σε βαθος χρόνου, και στην ελλαδα ειναι εμφανώς φθηνοτερο...μάλιστα...
-
panormus772 wrote:
Δλδ τι διαφορές εβγαλε σε σχεση με το φοκους?
Αρα το λεον και οικονομικοτερο ειναι , και αυτοματο ειναι, και περισσοτερα κυβικα έχει αρα ζοριζεται λιγοτερο σε βαθος χρόνου, και στην ελλαδα ειναι εμφανώς φθηνοτερο...μάλιστα...
Focus: 8,2lt/100km σε πόλη, 6,4 με 130km/h και μέση 6,5 στο eco.
Leon DSG: 7,5lt/100km σε πόλη, 6,3 με 130km/h και μέση 6,1
Mazda 150hp: 9,5lt/100km σε πόλη, 6,1 σε εθνική και μέση 6,3
-
Καλά το αυτόματο δεν είναι πάντα και καλύτερη λύση ...... Εξαρτάται....
-
Πάντως επειδή αναφέρθηκε ότι η κατανάλωση μεταξύ συμβατικού 1.0 και mild είναι 1 λτ διαφορά δεν νομίζω να κερδίζει τόσο πολύ επειδή σβήνει κάτω από τα 20 χλμ και επειδή όταν ξεκινά δίνει ο ηλεκτροκίνητηρας αντί του θερμικού.
Για εμένα όπως το καταλαβαίνω το mild της Φορντ είναι ένα εκτεταμένο Σταρτ στοπ . Σβήνει λίγο νωρίτερα και ξεκινά με ρεύμα. Αυτό. Από την στιγμή που δεν σβήνει εν κινήσει αποκλείεται να κερδίζει 1 λτ.
Εδώ το γκολφ που σβήνει όπως στο βίντεο που ανέβηκε ως έχει 25% σε διαδρομή εμφανίζει επίσημη καταναλωση μόλις 0.2 λτ κάτω από το συμβατικό!
Και της Φορντ που είναι εμφανώς υποδυεστερο κερδίζει 1 λτ?!
-
Οπως ανεφερα στο μυνημα μου για το start stop λειτουργει στο eco και normal εχοντας ανοιχτο και το aicondition κατι το οποιο δεν κανει μονο του ενα απλο start stop κανα δυο φορες επειδη το αυτοκινητο το εχω 20 ημερες και δεν το ξερω σε στροφη με τα ταχυτητα 15χμ γιατι μειωνα ταχυτητα σε επαρχιακο δρομο κατηφορα κατεβασα απο τριτη δευτερα για ανηφορα εκει πατωντας τον συμπλεκτη ηταν και στροφη μου εσβησε ο κινητηρας(βεβαια ξαναναψε μολις μπηκε η ταχυτητα και πατησα γκαζι) αλλα την ψιλοκαταλαβα εκεινη την στιγμη. Σιγουρα οπως ειχα πει παραπανω αυτο που εχει κανει η vw και η hyundai ειναι πολυ καλο σε ηπιο υβριδικο να μπορει να λειτουργει με αυτο τον τροπο (αλλα αυτα ειναι αυτοματα), μενει να το δουμε και σε μας. Και μια σημειωση ειναι το πρωτο αυτοκινητο που εχω και εχει start stop οι περισσοτεροι συναδελφοι στη δουλεια με αλλα αυτοκινητα που εχουν το απλο start stop το απενεργοποιουν καθε φορα που βαζουν μπρος.
Μεχρι στιγμης ο κινητηρας σβηνει κατω απο τα 20χμ/ωρα χωρις ταχυτητα ή με πατημενο συμπλεκτη και ξανα περνει μπροστα μολις βαλεις ταχυτητα. Με ταχυτητα στο κιβωτιο ρολλαρει αλλα δεν σβηνει ο κινητηρας. Αρα ουσιαστικα ειναι ενα εκτεταμενο start-stop για την κινηση μεσα στη πολη.
-
Πάντως επειδή αναφέρθηκε ότι η κατανάλωση μεταξύ συμβατικού 1.0 και mild είναι 1 λτ διαφορά δεν νομίζω να κερδίζει τόσο πολύ επειδή σβήνει κάτω από τα 20 χλμ και επειδή όταν ξεκινά δίνει ο ηλεκτροκίνητηρας αντί του θερμικού.
Διάβασε προσεχτικά τι έγραψα, συγκρίνω πολύ συγκεκριμένα αυτοκίνητα και μοτέρ, δλδ. Φιέστα 125αρι με 155αρι mHEV και η διαφορά σε πραγματικές συνθήκες είναι περί το 1λτ. Φυσικά μπορεί να είναι και μηδενική, ανάλογα με την οδήγηση και τις συνθήκες. Μιλάω για καθημερινή κίνηση εντός και πέριξ της Αθήνας. Το ένα είναι περί το 7 και το άλλο περί το 6.
Όπως είπα όμως, ΔΕΝ θα πάρει κάποιος το 155αρι για την οικονομία, θα το πάρει γιατί είναι πολύ πιο γρήγορο (άρα γουστάρει γκάζια) και παρεμπιπτόντως είναι και πιο οικονομικό. Εαν θέλει οικονομία με βενζίνη θα πάρει Toyota Hybrid, όλα τα υπόλοιπα συστήματα είναι τσιχλόφουσκες!
-
Όντως για κάποιον που έχει την οικονομία στο νούμερο 1 η corolla hybrid είναι μονόδρομος στην κατηγορία. To Focus έχει να δώσει άλλα πράγματα. Χωρίς να εννοώ ότι καταναλώνει και τα άντερά του... Για να έχω εγώ 7.5 με 8.5 μικτή κατανάλωση με 60-70% πόλη, τότε το χιλιάρι MHybrid hatchback σίγουρα καίει λιγότερο. Είναι όλα θέμα τρόπου οδήγησης και συνθηκών.
-
Προσωπική άποψη και παρά το ότι τελευταία έχω σκαλώσει με την Γκόλφω (από τότε που το είδα από κοντά αλλοιώθηκε η πυξίδα της αντιVAGικής μου κοσμοθεωρίας, τσίμπησα άσχημα το ομολογώ) θα πήγαινα 1000 φορές στο Focus έναντι οποιουδήποτε (VAG) hatchback ακόμα και αν θα πρέπει να πληρώσω 50€ ΤΚ και 50€ βενζίνη επιπλέον το έτος. Η λογική νικά αργά ή γρήγορα τον παρορμητισμό.
Αμφιβάλω αν είναι μεγαλύτερη η οικονομική διαφορά τους ως προς τα κόστη διατήρησης. Ως προς την αγορά στα λεφτά πχ του Golf 1,5Τ mh Style των 150ps με DSG παίρνεις non mh Focus 182ps με 8A/T μετατροπέα ροπής, καλύτερο πλαίσιο, καλύτερες επιδόσεις, αρκετά καλύτερο τιμόνι, 6 χρόνια εγγύησης επιπλέον και εκ διαμέτρου καλύτερη εργονομικά καμπίνα ακόμα και αν είναι πιο συντηρητική και λιγότερο ποιοτική. Πόση 'τρέλα' πρέπει να κουβαλάς για να πάρεις Golf; Δεν συμφέρει ούτε ως αγορά, ούτε ως διατήρηση, ούτε πρακτικά ως οδηγική εμπειρία.
Στα Leon/Octavia/Α3 δεν αναφέρομαι ξεχωριστά καθώς τα θεωρώ εξειδικευμένη υποπερίπτωση Golf, ήτοι νεανικότερο/πρακτικότερο/προζεροακριβότερο ενώ το i30 παρά τα άλματα του εμπρός παραμένει λίγο πίσω από τα υπόλοιπα σε αρκετούς τομείς.
Το Focus είναι η χρυσή τομή στην κατηγορία c σε κάθε εκδοχή του αντίστοιχα, ας το χωνέψουμε αρέσει δεν αρέσει. Ναι και εγώ διαβάζω και βλέπω παντού ότι ο συνδυασμός του DSG είναι η καλύτερη εφαρμογή mh. Και; Τι το ψειρίζουμε για 0,5 και 0,8 λίτρα μέσης κατανάλωσης; Στην τελική είναι καθαρά όπως το είπε ο Δημήτρης. Εκτός του Corolla όλα τα άλλα είναι ουσιαστικά 'ναχαμε να λέγαμε' hybrids. Πάρτε αμάξια να τα γουστάρετε η ζωή είναι μικρή. Θάνατος στα αυγά κάτω από το δεξί μας πόδι ρε. Στην τελική αν είναι τόσο θέμα η κατανάλωση ή πάρτε diesel να έχετε ροπή για άροτρο ή αποδεχθείτε ότι θά οδηγείτε άψυχο ανθρωπομεταφορέα και πάρτε Toyota....
-
Σιγουρα οπως ειχα πει παραπανω αυτο που εχει κανει η vw και η hyundai ειναι πολυ καλο σε ηπιο υβριδικο να μπορει να λειτουργει με αυτο τον τροπο (αλλα αυτα ειναι αυτοματα),
Η Hyundai το έχει καταφέρει αυτό (το ρολάρισμα εν κινήσει χωρίς λειτουργία του μοτέρ) με το νέο μηχανικό κιβώτιο π.χ. fl i30.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ,ότι στην κατηγορία των hatch αυτά που είναι σε άλλη λίγκα και δίνουν το κάτι παραπάνω στην οδηγική συμπεριφορά είναι focus,giulietta,bmw 1,civic (και το mazda 3,αλλά είναι εκτός ελλην.πραγματικότητας λόγω κυβικών).
-
Sabas_Thess
Κοίτα ακόμα είμαι στο στρώσιμο στα 1000χμ αρα εως 3000 στροφές αντε και κανα δυο φορες σε προσπεραση 4500, σε διαδρομη την οποια την κανω συχνα αθηνα σε ενα χωριο μετα το αλεποχωρι με το προηγούμενο clio III 1.2tce 130-140 εθνικη και γρηγορη οδηγηση στον επαρχιακο και αιρκοντισιο trip computer εγραφε (εκλεβε 0,3λτ/100) 6,2 λτ/100 μονο με εμενα στο αυτοκινητο. Με το focus 125mhev με τις ιδιες ταχυτητες αλλα σε στροφες -3000 δεν χρειαστηκε να ανεβασω παραπανω εκαψε 5,3λτ/100. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να θέλει να το πατήσει αλλά συγκρατήθηκα.
Λοιπόν ακόμα είναι νωρίς αλλά επειδή έχω την απλή έκδοση connected η οποία φοράει 205/60/16 όταν έρθει ο καιρός για να αλλάξω λάστιχα να χαμηλώσω το προφίλ ή να βάλω 17αρες με διάσταση σαν του st-line ο Αχιλλέας από την car center μου πρότεινε να αφήσω τις 16αρες αλλά να βάλω 215/50/16, ποια είναι η γνώμη σας;
Ford Focus MK4