-
Αληθεια;
Φτου! Δεν το ειδα.
Μουρακλα παντως.
-
δεν εχω προχειρα τα γραμμαρια αλλά τα τελη του active x 1.0 155 ειναι 84,60 ευρώ.
-
πολύ σωστά, είναι περίπου 85 ευρώ ΤΩΡΑ. Αλλά εγώ ρωτάω κατά WLTP λόγω αυτού:
Το διλημμα είναι το προφανές, αν το wltp νούμερο κρατιέται κάτω από 122 g/km τότε πάμε σε μηδενικά τέλη κάθε χρόνο. Είναι μια διαφορά κι αυτή.
-
Δεν νομιζω μηδενικα τελη σε turbo με 155 αλογα και mild hybrid .
-
Και όμως για όσα αμάξια ταξινομηθούν μετά την 01/01 βάση των πληροφοριών που κυκλοφορούν ΔΕΝ θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας αφού για τα MHEV διαβάζω emissions κατά WLTP 116gr/km , επομένως είναι κάτω από το όριο των 123 και έτσι έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας !!!
Edit : Φυσικά αυτό θα ισχύει για ένα χρόνο αφού τον επόμενο θα διορθώσουν το 'λάθος' που έχουν κάνει !!!!!
-
Στο αγγλικό σάιτ, αναφέρεται ότι οι ρυποι κυμαίνονται από 116-125 co/100 ανάλογα την διαμόρφωση του οχήματος.
-
Καλησπέρα,
Σε Φόκους mk4, 1.0 125, μετά από 9500 χιλιόμετρα, παρατηρώ ότι το start stop δεν είναι διαθέσιμο, ούτε στο eco mode. Στις πληροφορίες είδα ότι γράφει engine on due to vehicle charging. Βέβαια έχουν περάσει αρκετές μέρες και ώρες οδήγησης, και δεν έχει αλλάξει κάτι.
Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό ;
Ευχαριστώ
-
Μήπως συμπίπτει με την μείωση των μετακινήσεων λόγω καραντίνας; Λιγότερες μετακινήσεις και περισσότερη ακινησία σημαίνει ότι η μπαταρία δεν φορτίζεται πλήρως, οπότε και το Start & Stop δεν λειτουργεί. Αν συμβαίνει αυτό, μόλις κάνεις κάποιες μεγάλες διαδρομές (το δικό μου κάποια στιγμή ήθελε ένα ταξίδι των 400 χιλιομέτρων) τότε θα ξαναλειτουργήσει.
-
Και στα mild hybrid το εχει αυτο!!!!!!! Παρ ολο που εχουν δυο μεγαλες μπαταριες. Η μια δεν φορτιζει την αλλη,
-
Όταν η μπαταρία είναι κάτω από ένα όριο φόρτισης, το start stop απενεργοποιείται. Όπως είπαν και παραπάνω, αν κάνεις μια μεγαλύτερη διαδρομή που θα της επιτρέψει να φορτίσει επαρκώς, θα επανέλθει. Με μικρές διαδρομές και περιστασιακά δεν φορτίζει επαρκώς.
Τα γράφει και στο manual αυτά αν δε κάνω λάθος.
-
Είχα κάνει μια διαδρομή περιπου 30 χιλιομετρα, στην εθνικη, κανα 40λεπτο. Λογικα δεν αρκει αυτο να φανταστω.
Κανω μικρες διαδρομες γενικα. Οποτε δεν ειναι καποιο προβλημα της μπαταριας; -
Εγώ εν μέσω καραντίνας χρειάστηκα 400 χιλιόμετρα ταξίδι για να ξαναλειτουργήσει το S&S, με μπαταρία όμως 4ετίας.
-
Εμένα το αμάξι ειναι 5 μηνών, και έχει μόλις 9500χλμ. Ειναι φυσιολογικό;
-
direwolf ναι είναι μια χαρά φυσιολογικό εν μέσω καραντίνας. Εγώ στο Fiesta μου είχα ξεχάσει οτι έχω start stop μέχρι που έκανα 1500 χλμ μαζεμένα σε ένα μήνα λόγω άδειας και ξαναζωντάνεψε. Το κουνάω ελάχιστα και δε λειτουργεί σχεδόν ποτέ..
-
Καλησπέρα,
Σε Φόκους mk4, 1.0 125, μετά από 9500 χιλιόμετρα, παρατηρώ ότι το start stop δεν είναι διαθέσιμο, ούτε στο eco mode. Στις πληροφορίες είδα ότι γράφει engine on due to vehicle charging. Βέβαια έχουν περάσει αρκετές μέρες και ώρες οδήγησης, και δεν έχει αλλάξει κάτι.
Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό ;
Ευχαριστώ
Μόλις θα έγραφα τα ίδια στο νήμα του captur , με 500χλμ μου γράφει μη διαθέσιμο - προτεραιότητα στον κινητήρα ! Αλλά με την καραντίνα κάνω τα κλασικά 18 χλμ για να πάω στην δουλειά χαλαρά κάθεται 10 ώρες και μετά άλλα 18 και κάθεται στο σπίτι ! Προς στο τέλος 8 στις 10 λειτουργεί κανονικά , με αυτά που γράφετε δεν είναι κάτι το ανησυχητικό ε?
-
Τσού! Don't worry
-
-
Καλησπέρα. Επιτέλους έχω Info απο ETIS : Build Date : 02.12.2020
Άντε τώρα να μας έρθει Ελλάδα !!!!!Προς κατόχους :
Στο ETIS μου βγάζει το παρακάτω (ανάμεσα σε όλα τα άλλα) :
Intelligent Speed Assistance
Speed Control And ASLDΜπορεί να μου πει κανείς αν ισχύει το ISA (το πρώτο) γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν το είχα δει στον εξοπλισμό ??
Ή κάνω λάθος σε αυτό που έχω κατανοήσει (εννοώ την λειτουργία του)??
-
Καλησπέρα. Επιτέλους έχω Info απο ETIS : Build Date : 02.12.2020
Άντε τώρα να μας έρθει Ελλάδα !!!!!Προς κατόχους :
Στο ETIS μου βγάζει το παρακάτω (ανάμεσα σε όλα τα άλλα) :
Intelligent Speed Assistance
Speed Control And ASLDΜπορεί να μου πει κανείς αν ισχύει το ISA (το πρώτο) γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν το είχα δει στον εξοπλισμό ??
Ή κάνω λάθος σε αυτό που έχω κατανοήσει (εννοώ την λειτουργία του)??
Λογικα φιλε μου εννοει την λειτουργια 'εξυπνου' περιορισμου ταχυτητας με βαση τα ορια ταχυτητας του δρομου. Ειναι στον βασικο εξοπλισμό
-
Καλημέρα. Ναι το είδα τώρα στο ενημερωτικό με τους εξοπλισμούς. Thanks
Ford Focus MK4