-
Επίσης κάποιοι μπορεί να θέλουν να ακούν τον ήχο του θερμικού κινητήρα μαζί με το να αλλάζουν manually ταχύτητες, ανεξάρτητα από καταναλώσεις, περί ορέξεως...
-
Καλημέρα !!! Review Focus Active από Newsauto.
-
Ενδιαφέρον το άρθρο. Νομίζω πάντως πως για την SLA ανάρτηση σε όλα τα Active κάνουν λάθος... Πλέον έρχονται με ημιάκαμπτο. Μόνο τα wagon έχουν SLA. Εκτός αν άλλαξε κάτι... Ξανά!
-
Συμφωνώ και εγώ , λάθος κάνουν (τουλάχιστον με τα ενημερωτικά φυλλάδια απο την FMH)
-
Kλασικα για τα πανηγυρια το ριβιου... αλλου το γραφει avtive αλλου active x! γενικα καταλαβαινεις οτι μιλαει για τα χατς αλλα καπου καπου πετα και αναφορες για το βαγκον ετσι για ξεκαρφωμα.
Κλασικα το ακτιβ κυκλοφορει σχεδον 2 χρονια πια και κανενας δεν εχει καταφερει να γραψει ποση ειναι η αποσταση απο το εδαφος!!
Ολα τα παπαγαλακια γραφουν 30mm & 34mm ψηλοτερο απο το κανονικό!! στο οποίο κανονικό σε κανενα αρθρο δεν θα βρεις την αποσταση!!
Και το άλλο κορυφαιο που γραφει το πουλακι....εεε ο κος δημοσιογράφος είναι το:
Οι μηχανικοί τοποθέτησαν την μπαταρία κάτω από τα εμπρός καθίσματα, έτσι δεν επηρεάστηκαν οι χώροι του εσωτερικού, οι οποίοι και παραμένουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί για την κατηγορία με χώρο αποσκευών στα 341 λίτρα!!!
Απορώ πως δεν προτειναν να μειωθούν λιγο γιατι δεν ξερουμε τι να βάλουμε!!!!
Για δε την παραπληροφόρηση με τους πολλαπλους τι να πεις? εμεις το ξερουμε από τον Μαρτη και ο αλλος ακομα γραφει για πολλαπλους....
-
Tkin φαντάζομαι έχεις δει το hatch από κοντά; Τα λίτρα μπορεί να ακούγονται λίγα (375 χωρίς το b&o) αλλά το σχήμα του χώρου είναι αρκετά βολικό και θεωρώ πως είναι μια χαρά για μικρή οικογένεια.
Τα λίτρα γενικά έχουν να κάνουν και με το πώς μετράει ο καθένας και τι μετράει. Σωστότερο είναι να δοκιμάσει κανείς ο ίδιος σε μια έκθεση.
Σίγουρα δεν είναι ο μεγαλύτερος χωρος της κατηγορίας αλλά δεν είναι και kia picanto!
-
Το έχω δει βρε έβαλα και τις βαλίτσες τις δείγμα που έχουν για το πουμα. Έπαιρνε ότι το πούμα μείον μια μεσαία βαλιτσα. Έχω πλήρη εικόνα.
Σχολιάζω την ωραιοποίηση και το κρύψιμο κάτω από το χαλί του άρθρου .
Το να λες ότι είναι παραπανω από ικανοποιητικοι για την κατηγορία δεν το λες για το φοκους. Δλδ ο συνταξας πότε θα ήταν απογοητευμένος ; Στα 280λτ για 4.40μ αμάξι;
Παραπάνω από ικανοποιητικό χώρο αποσκευών δεν το λέει ούτε ο πιο φανατικός πωλητής!
Αλλιμονο αν το φοκους με 4.40 μήκος είχε τον χώρο του πικαντο των 3.60μ!
-
Είναι πολύ απλό. Το Focus MK4 ήθελε πρωτίστως να λύσει ένα μεγάλο θέμα του MK3 ήτοι τους χώρους για τους πίσω. Αύξησε μεταξόνιο όσο μπορούσε για hatchback και έδωσε όλο τον έξτρα χώρο στους πίσω. Ο αποσκευών προφανώς θεωρήθηκε 'αρκετός' εφοσον το αμάξι είναι στημένο για να ρίξει από την κορυφή της Ευρώπης το Golf. Άρα τους αρκούσε να βγάλουν τα 380l απλά 'για να μην χάνουν σε αυτόν τον τομέα'.
Λίγο παραπάνω έχουν οι Γάλλοι/Κορεάτες με τα 420/430 στα 308/Mégane/i30/Ceed, αμέσως μετά το Civic και φυσικά το τεράστιο Octavia αλλά σε αρκετά μεγαλύτερα σκάφη. Δεν βλέπω κάπου γρίφο ή κοροϊδία. Το Focus έχει ακριβώς τον προβλεπόμενο χώρο αποσκευών βαση του άμεσου ανταγωνισμού του. Αλλιώς υπάρχει και SW και Kuga. Υπάρχει Octavia, υπάρχει Civic. Δεν μπορούσαν να καλύψουν με ένα όχημα σε κάθε τομέα όλο το c_seg...
-
Ρε σεις την ατάκα του παπαγάλου καυτηριαζω! Ξέρω ότι είναι είναι στον μέσο όρο και πατσιζει το γκολφ αλλά έτσι όπως το γράφει ο άλλος είναι να είδε το χώρο αποσκευών και να πέταξε το καπέλο του...από εκεί καταλαβαίνεις και την υπόλοιπη βαρύτητα του άρθρου του...τέλος πάντων δεν περιμένουμε από εξαρτημένα άρθρα να βγάλουμε συμπεράσματα για το αμάξι.
Το έχουμε ξεκοκαλισει και έχουμε άποψη.
Ένα βαγκον στα 4.50μ με 520λτ θα ήταν το ιδανικό αμάξι.
-
Καλά αυτός στο άρθρο κάνει και αρκετές αναφορές στο wagon (παρ όλο που το αμάξι που έχει στη φωτογραφία είναι hatch).
Μήπως αναφερόταν στον χώρο του wagon; Τελικά όχι αναφέρει και το νούμερο, το ξαναδιάβασα. Όντως μάλλον υπερέβαλε λίγο σε εκείνο το κομμάτι. Αλλά απο την άλλη παραπάνω απο ικανοποιητικοί είπε. Δεν είπε και κορυφαίοι
-
Όχι στο χατς αναφέρεται αφού στην ίδια πρόταση λέει 341λτ!
Ότι κάνει διαρκώς αναφέρεις στο βαγκον είναι γεγονός και ότι μια γράφει active και μια x λες και είναι η ίδια έκδοση. Γενικά τρικυμία από εκεί και το ότι το ακτιβ έχει πολλαπλούς....
-
Καλημέρα. Λοιπόν σε άλλο φορουμ ένα παλικάρι (έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι αν γράφει εδώ !!!!) ανάρτησε προσφορά που πήρε και αναγράφει Ford Protect (8/100) κόστος 2000 !!!!!!!! Δηλαδή την επέκταση της εγγύησης στο πρόγραμμα 8 χρόνια ή 100.000 χλμ την κοστολογεί 2000 , που στην συνέχεια την αφαιρεί. Καλά είμαστε σοβαροί ?? Πέρσι άνοιξη που είχα πάει για προσφορές μου έλεγαν ότι το κόστος είναι περίπου 600-800 €. Τι να πω τώρα.
-
-
Δλδ αν δεν επιλέξεις κανένα πακέτο με ποια βασική εγγύηση φεύγεις αγοράζοντας σήμερα ένα φοκους χωρίς να πληρώσεις τπτ;
Όπως φαίνεται στο πίνακα τα 5 χρόνια/100000χλμ κοστίζουν 1080 ευρώ! Δεν συζητάμε για την καραμέλα που ακούμε για τα 8 χρόνια κοστίζει από 1575 ως 2700 ευρώ!
Δλδ μιλάμε για μια ακριβή προπληρωμενη υπηρεσία.
Ακόμα και τα 5 χρόνια που πολλοί τα έχουν πια χωρίς χρέωση εστω στην ενσωματωμένη τιμή αγορας βλέπε χιουνται/psa ή τα 7 της κια εδώ κοστίζουν 216 ευρώ τον χρόνο έξτρα!
Άρα όταν συγκρίνουμε το ceed πχ με το φοκους πρέπει να βάζουμε αυτές τις καπελαρες από 1080 ως 1575 άσε τα 20000 που είναι κάπως υπερβολικό.
Και ξαναθετω το ερώτημα με 0 ευρώ για επέκταση εγγύησης τι εγγύηση παίρνεις;
Οπότε θα πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση περί 8 χρόνια εγγύηση στην Φορντ!
Ναι η Φορντ πουλάει 8 χρόνια εγγύηση προς 200 ευρώ τον χρόνο! Την αγοράζεις;
Πώς αγοράζεις ηλιοροφή; Σκάσε από την πρώτη μέρα 1500 ευρώ για μια πιθανή βλάβη που θα βγει μετά από χρόνια.....
Edit: από τους όρους επέκτασης εγγύησης που θέτονται σε ισχύ μετά τα 2 χρόνια καταλαβαίνω ότι η Φορντ δίνει βασική εγγύηση ... τζάμπα 2 χρόνια!!!! Όσα δλδ και ο vag που τόσο κράζουμε!!!!
Από εκεί και μετά πληρώνεις και μάλιστα ακριβά. ...
Απορώ πως τόσο καιρό δεν είχε αναφερθεί όταν ακούγαμε για αυτό το φοβερό πλεονεκτήμα των Φορντ ...' Παίρνεις και 8 χρόνια εγγύηση...' Πλέον συμπληρώνεται ...ναι αν έχεις αλλά 1500 ευρω μαζί με τα 25000 που ζητά το αμάξι την παίρνεις!!!
Απορούσα και εγώ τόσο καιρό η εταιρεία που αφαιρεί το ντουλαπάκι με τα κέρματα για να γλιτώσει 2 ευρώ δίνει 5 και 8 χρόνια εγγύηση;....
Πρακτικά τα 1080 ευρώ επέκταση στα 5 χρόνια είναι η ακριβότερη που ισχύει εκεί έξω;
Τελικά η Φορντ τι πουλάει αμάξια ή εγγυήσεις;....
-
Καλημέρα. Λοιπόν σε άλλο φορουμ ένα παλικάρι (έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι αν γράφει εδώ !!!!) ανάρτησε προσφορά που πήρε και αναγράφει Ford Protect (8/100) κόστος 2000 !!!!!!!! Δηλαδή την επέκταση της εγγύησης στο πρόγραμμα 8 χρόνια ή 100.000 χλμ την κοστολογεί 2000 , που στην συνέχεια την αφαιρεί. Καλά είμαστε σοβαροί ?? Πέρσι άνοιξη που είχα πάει για προσφορές μου έλεγαν ότι το κόστος είναι περίπου 600-800 €. Τι να πω τώρα.
Μήπως είναι από την αντιπροσωπεία προς Συγγρού? Γιατί έτσι δίνουν προσφορά για να φαίνεται πιο μεγάλη η έκπτωση. Στο Φιέστα είναι €1.150 το κόστος και σου λένε οτι στο κάνουν δώρο. Άλλες εμπορίες δεν το γράφουν καθόλου. Στην Βελμάρ μου είπαν ότι εαν δεν το θέλω μπορούν να μου κάνουν σχεδόν ισόποση έκπτωση. Είναι στο θέμα του κάθε εμπόρου πως τα το παρουσιάσει και 'πουλήσει' στον πελάτη.
Οπότε θα πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση περί 8 χρόνια εγγύηση στην Φορντ!
Ναι η Φορντ πουλάει 8 χρόνια εγγύηση προς 200 ευρώ τον χρόνο! Την αγοράζεις;
Διακρίνω ένα διαρκή θυμό προς όλους...αχαχα!! Μην βιάζεσαι και βαράς κατά πάντων! Ναι η βασική εγγύηση είναι 2 χρόνια και τα 8 είναι εργοστασιακή επέκταση που ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Και ανάλογα με την χώρα προσφέρει κάποια επέκταση δωρεάν. Στην Ελλάδα προσφέρει τα 8χρόνια/100.000χλμ δωρεάν. Το ξαναγράφω, δωρεάν. Οπότε ΝΑΙ η Φόρντ προσφέρει 8 χρόνια εγγύηση στην Ελλάδα, χωρίς επιβάρυνση στην τιμή (όπως κάνουν άλλοι). Επίσης είναι η μεγαλύτερη επέκταση που προσφέρεται από όλους τους κατασκευαστές. Συνήθως είναι 4 ή 5 χρόνια. π.χ. η Citroen προσφέρει +3 χρόνια (δωρεάν επίσης) και συνολικά δίνει 5 χρόνια.
-
Φάνη έτσι είναι το γράψιμο μου επιθετικό αλλά πάντα προς τις αντιπροσωπείες όχι στα μέλη...χαχα
Αλλά πώς λες ότι είναι δωρεάν η 8ετη όταν ξεκάθαρα εδώ λέει ότι χρεώνεται από 1575 ως 2700!
Δλδ δεν τηρούν τους όρους που αυτοί θέτουν στις συμβάσεις τους;
Τώρα αν κάνουν και αυτοί το σύστημα της πεζω 31900 το 2008 αλλά μόνιμα το δίνουμε από 30000 και κάτω σε μια διαρκή έκπτωση τι να πω....
Τέλος πάντων ας μας πει κάποιος φετινός κάτοχος με τι εγγύηση έφυγε χωρίς να πληρώσει τπτ...
-
Αλλά πώς λες ότι είναι δωρεάν η 8ετη όταν ξεκάθαρα εδώ λέει ότι χρεώνεται από 1575 ως 2700!
Τέλος πάντων ας μας πει κάποιος φετινός κάτοχος με τι εγγύηση έφυγε χωρίς να πληρώσει τπτ...
Να το γράψω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, με παράδειγμα, το οποιο ισχύει για όλα τα Φόρντ αυτή τη στιγμή.
Πας να αγοράσεις το Φιέστα το οποίο έχει €17.000. Η στάνταρ εγγύηση είναι 2 έτη. Η επέκταση στα 8έτη/100.000χλμ κοστίζει €1.150. Εδώ και 3.5 χρόνια και μέχρι σήμερα (το 2021 δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά 99% θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική), η FMH παρέχει δωρεάν την συγκεκριμένη επέκταση. Άρα θα πληρώσεις €17.000 και θα πάρεις το Φιέστα με την 8ετη εγγύηση. ΔΕΝ την πληρώνεις. Εαν θές έχεις τις εξής επιλογές:
- Να πληρώσεις επιπλέον (την διαφορά των €1.150 με την επόμενη βαθμίδα) ώστε να έχεις αύξηση του ορίου χιλιομέτρων.
- Να μην πάρεις την επέκταση και να ζητήσεις από τον έμπορο να σου κάνει έκπτωση στην τιμή. Αυτό δεν γίνεται πάντα.
Σε κάθε περίπτωση, η τιμή του αυτοκινήτου ΔΕΝ έχει ενσωματωμένη την επέκταση, είναι δώρο προς το παρόν (όπως κάνει η Seat, η Citroen, η Peugeot κλπ.). Στην Γερμανία π.χ. κάνουν δώρο τα 5 χρόνια. Το ίδιο έκανε και η BMW Hellas πριν 3-4 χρόνια που έκανε δώρο το service inclusive (αλλά όχι την εγγύηση) για 5 χρόνια, ενώ πλέον το πληρώνεις όπως παλιά.
ΟΛΟΙ οι κάτοχοι μέχρι τέλος του έτους (και όπως είπα κατά 99% και το 2021) φεύγουν με εγγύηση 8 έτη/100.000χλμ χωρίς να πληρώσουν κάτι επιπλέον.
-
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες δλδ 'τζάμπα' 8 χρόνια εγγύηση.
Καλά το να πάρεις το 1500 ως έκπτωση αντί για εγγύηση νομίζω πρέπει να πίνεις σφινακια με το αφεντικό!
Αν πράγματι ισχύει το 8 χρόνια χωρίς χρέωση , αν και ποιο πάνω ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα έγραψε ότι σε κάποιον χρεώθηκε κανονικά 1080 στην προσφορά που πήρε , ίσως έτσι εξηγείται το +10% στην τιμή των Φορντ τον τελευταίο χρόνο στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την δωρεάν 8ετη εγγύηση ανέβασαν την τιμή για να πατσισουν....
-
Όντως η επέκταση δίνεται δώρο σχεδον σε όλους. Σε κάποιους έχω ακούσει να έδωσαν 5 χρόνια αλλά μεγαλύτερη έκπτωση στο αμάξι.
Εμένα που ήταν εταιρική η αγορά μου κάνανε μια έκπτωση (αρκετά σεβαστό ποσό) επί της τιμής καταλόγου αλλά μου είπαν πως αν πάρω αυτή την εταιρική έκπτωση, η εγγύηση θα είναι δύο χρόνια. Δεν συνδυάζεται δηλαδή το δώρο και η έκπτωση. Προτίμησα την έκπτωση γιατί ήταν 4ψηφιο νούμερο.
Στην συνέχεια τους ζήτησα να μου δώσουν μια τιμή για να πληρώσω και να πάω από τα 2 στα 8. Η τιμή που μου βγάλανε ήταν 500 ευρω. Αρκετά λιγότερα δηλαδή από το ποσό της εταιρικής έκπτωσης.
Στο τέλος, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων και καθυστερήσεων που έτυχαν στην παραγγελία μου, μου έκαναν δώρο και τα 500 που είχα δώσει για την εγγύηση. Πλήρωσα δηλαδή 500 λιγότερα για να ξεχρεωσω.
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και όχι με βάση την συνεννόηση κατά την αναμονή, θεωρώ ότι χειρίστηκαν πολύ επαγγελματικά την όλη διαδικασία και η συνολική έκπτωση που μου έκαναν ήταν σημαντική. Βέβαια και το συνολικό ποσό ήταν αρκετό.
Οπότε σχετικά με την εγγύηση, δεν την χρεώνουν με τίποτα 1000 και 2000 που έχει γραφτεί παραπάνω. Στους περισσότερους την κάνουν δώρο. Εκτός και αν μπει στη μέση κάποιο άλλο προωθητικό πρόγραμμα.
Επίσης να σημειώσω πως στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα δε δίνουν την συγκεκριμένη επέκταση δωρεάν. Αγοράζεις και έχεις 2 χρόνια μόνο.
-
- Να πληρώσεις επιπλέον (την διαφορά των €1.150 με την επόμενη βαθμίδα) ώστε να έχεις αύξηση του ορίου χιλιομέτρων.
ΟΛΟΙ οι κάτοχοι μέχρι τέλος του έτους (και όπως είπα κατά 99% και το 2021) φεύγουν με εγγύηση 8 έτη/100.000χλμ χωρίς να πληρώσουν κάτι επιπλέον.
+1
Αυτό πολύ καλό. Πολύ καλό για 'Ευρωπαίο' ή τέλος πάντων μη Ανατολίτη κατασκευαστή! Να πάρεις δωρεάν 8ετη/100.000χλμ και να δώσεις μερικά λεφτά ακόμα (φαντάζομαι γύρω στα 500€ με παζάρια) ώστε να ανέβει το όριο χιλιομέτρων στα 160.000! Μιλάμε για 20.000χλμ ανά έτος. Δεν τα λες και λίγα. Καλά για εμένα είναι κομπλέ και τα 100.000χλμ αλλά αν βρεθώ στην θέση αυτή είναι δεδομένο όταν θα το επιλέξω για την απόλυτη κάλυψη. Πολύ χρήσιμη νέα πληροφορία Φάνη, ty...
Ford Focus MK4