-
Ρε παιδιά παρήγγειλε φίλος το Puma 1.0 stline x mild hybrid 125 hp και του πήγε 23500. Το Focus 1.0 st line 125 hp το είχα πάρει πέρσυ 20500. Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά. Και τι δικό μου έχει επιπλέον hud και auto park.
Τώρα το δικο σου σε mild 125 αφού δεν υπάρχει το απλό χωρίς χρώμα και χωρίς το παρκάρισμα βγαίνει 22500! Δλδ 10% αύξηση σε ένα χρόνο και υποτίθεται ότι έχουν γίνει και μειώσεις στα ττ και πληρώνει και το μισό ττ το τωρινό μοντέλο!
Πόσα τους λείπουν τελικά εκεί στην Φορντ?!
Μετά απορούμε γιατί ο κόσμος μπαίνει βγαίνει και δε ψωνίζει!
Γιατί μόλις ακούει πόσο το πήρε ο άλλος λίγους μήνες πριν νιώθει λαλακας να προχωρήσει...
Το δικό σου μήπως έχει και πολλαπλούς;
Και φαντάζομαι αν εμφανιστεί φίλος που το πήρε το ίδιο μοντέλο όταν κυκλοφόρησε μπορεί να μας πει ότι το πήρε ακόμα πιο κάτω!
Είναι μοναδικό φαινόμενο αυτό το φοκους όσο παλιωνει το μοντέλο αντί να μειώνεται η τιμή του και να γεμίζει έξοπλισμο αυτό ακριβαινει βγάζοντας του έξοπλισμο!
Κάπως έτσι αυτό το τόσο απολαυστικό μοντέλο που είναι πρώτο σε πωλήσεις έξω εδώ το βλέπεις τόσο σπάνια. Το τρέχων μοντέλο είναι ζήτημα δύο χρόνια που κυκλοφορεί να έχω δει 2-3 στην Θεσσαλονίκη!
-
Ρε παιδιά παρήγγειλε φίλος το Puma 1.0 stline x mild hybrid 125 hp και του πήγε 23500. Το Focus 1.0 st line 125 hp το είχα πάρει πέρσυ 20500. Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά. Και τι δικό μου έχει επιπλέον hud και auto park.
Αν ο φίλος σου πήρε από στοκ, τότε έχει και led φανάρια και drivers assistance pack.
-
Καλο ειναι να μην μπλεκουμε το πουμα με το φοκους γιατι χανεται η μπαλα. Εδω δεν βγαζουμε ακρη με το τι εξοπλισμό εχουν οι ιδιες εκδοσεις στο ιδιο αμαξι απο 6μηνο σε 6μηνο . Το να συγκρινουμε αλλα μοντελα μεταξυ τους αλλης χρονιας στην φορντ ειναι ανουσιο με το μαγειρεμα που πεφτει.
Το εντυπωσιακό/εξωφρενικο ειναι πως έχει τσιμπησει το φοκους 10% πάνω μεσα σε ενα χρονο χανοντας ουσιώδη εξοπλισμο ( πολλαπλους) σε πιο ευνοικο φορολογικο καθεστως και με μισό το ττ ταξινόμησης λογω υβριδικού!
Τελικα μπορεί οι πωλήσεις της φορντ να εχουν πιασει πατο αλλα ότι δινει διαπιστώνουμε απο τα παραπανω οτι το δίνει με απιστευτα αυξημενο κερδος! και ας ερθουν τωρα οι καλοθελητές να μας πουν παλι ότι το κερδος ειναι 500-600 ευρω στο αμαξι!!!
Μιλάμε για χιλιάρικα! Τώρα αν το εχει κρατησει όλο το κερδος της τρελής αυξησης το εργοστάσιο γιατι ετσι γουστάρει και πατανε την εισαγωγική/εμπορους αυτο είναι αληθεια δεν το ξερουμε. Το σίγουρο είναι οτι υπαρχει μεγάλη αυξηση ενω οι φοροι εχουν πεσει και ενω εχει αφαιρεθεί ακριβός μηχανολογικος εξοπλισμος απο το αμαξι.
Τα ιδια ισχυουν και στο κουγκα που μονο από 1/8 που ανακοινωσαν μειώσεις έχουν κανει ηδη μια αυξηση που εχει παρει πισω το 50% της μειωσης των ττ, λογικα απο 1/2021 θα παρουν πισω και το υπολοιπο 50% και φυσικα θα επανερθουν με καμπάνια εκπτωτικη -970 ευρώ (όσα δλδ εκοψαν από 8/2020!).
-
Καλο ειναι να μην μπλεκουμε το πουμα με το φοκους γιατι χανεται η μπαλα. Εδω δεν βγαζουμε ακρη με το τι εξοπλισμό εχουν οι ιδιες εκδοσεις στο ιδιο αμαξι απο 6μηνο σε 6μηνο . Το να συγκρινουμε αλλα μοντελα μεταξυ τους αλλης χρονιας στην φορντ ειναι ανουσιο με το μαγειρεμα που πεφτει.
Το εντυπωσιακό/εξωφρενικο ειναι πως έχει τσιμπησει το φοκους 10% πάνω μεσα σε ενα χρονο χανοντας ουσιώδη εξοπλισμο ( πολλαπλους) σε πιο ευνοικο φορολογικο καθεστως και με μισό το ττ ταξινόμησης λογω υβριδικού!
Τελικα μπορεί οι πωλήσεις της φορντ να εχουν πιασει πατο αλλα ότι δινει διαπιστώνουμε απο τα παραπανω οτι το δίνει με απιστευτα αυξημενο κερδος! και ας ερθουν τωρα οι καλοθελητές να μας πουν παλι ότι το κερδος ειναι 500-600 ευρω στο αμαξι!!!
Μιλάμε για χιλιάρικα! Τώρα αν το εχει κρατησει όλο το κερδος της τρελής αυξησης το εργοστάσιο γιατι ετσι γουστάρει και πατανε την εισαγωγική/εμπορους αυτο είναι αληθεια δεν το ξερουμε. Το σίγουρο είναι οτι υπαρχει μεγάλη αυξηση ενω οι φοροι εχουν πεσει και ενω εχει αφαιρεθεί ακριβός μηχανολογικος εξοπλισμος απο το αμαξι.
Τα ιδια ισχυουν και στο κουγκα που μονο από 1/8 που ανακοινωσαν μειώσεις έχουν κανει ηδη μια αυξηση που εχει παρει πισω το 50% της μειωσης των ττ, λογικα απο 1/2021 θα παρουν πισω και το υπολοιπο 50% και φυσικα θα επανερθουν με καμπάνια εκπτωτικη -970 ευρώ (όσα δλδ εκοψαν από 8/2020!).
Εννοείται ότι μιλάμε για χιλιάρικα.
Ποιος θυμάται την έκπτωση στο maverick;
3000€ έκπτωση έδινε η Φορντ......
-
Καλημέρα !!! Η παραλαβή θα πάει προς 2021 αφού χθες ενημερώθηκα ότι πάμε για μέσα Δεκεμβρίου στην παραγωγή....
Γεια χαρά! Εμένα παραδόξως με ενημέρωσαν αυτές τις μέρες ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τέλη Οκτώβρη και εκτός απροόπτου θα έρθει Ελλάδα τέλη Νοέμβρη, πήρα και VIN. Nα θυμίσω ότι ήταν παραγγελία ST-Line 1.0 155ps mHEV (έγινε μέσα Σεπτέμβρη από Ford Λιάπης, με magnetic χρώμα και CD player, πήγε 23000 τελική). Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια, για να δούμε και από εκεί και πέρα πως θα πάει με lockdown, εγκρίσεις τύπου, εκτελωνισμούς, κλπ.
-
Tkin73 wrote:
Μην πας μακρυά φίλος μου πήρε προσφορά 3008 από 32000 24000 +καμερα οπισθοπορειας δώρο. Μιλάμε για 8000 χιλιάρικα κάτω, θελουν να ξεστοκαρουν για να έρθει το facelift OK από την άλλη δεν νομίζω να ζημιωνεται η εταιρία δηλαδή να το πήρε 30 να το έδινε 32 και τώρα το δίνει 24 πάλι κέρδος θα βγάλουν οπότε μήπως το πήραν 23?
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι, εαν κοιτάξεις και τιμές Γερμανίας. Το mHEV είναι πολύ πιο ακριβό (λόγω μπαταρίας, μόδας, συστήματος? Δεν ξέρω πάντως είναι!) και η μείωση του ΤΤ είναι ελάχιστη σε αυτά τα ποσά για να ισοσκελίσει το αυξημένο κόστος από το εργοστάσιο.
-
jobous wrote:
Καλημέρα !!! Η παραλαβή θα πάει προς 2021 αφού χθες ενημερώθηκα ότι πάμε για μέσα Δεκεμβρίου στην παραγωγή....
Γεια χαρά! Εμένα παραδόξως με ενημέρωσαν αυτές τις μέρες ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τέλη Οκτώβρη και εκτός απροόπτου θα έρθει Ελλάδα τέλη Νοέμβρη, πήρα και VIN. Nα θυμίσω ότι ήταν παραγγελία ST-Line 1.0 155ps mHEV (έγινε μέσα Σεπτέμβρη από Ford Λιάπης, με magnetic χρώμα και CD player, πήγε 23000 τελική). Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια, για να δούμε και από εκεί και πέρα πως θα πάει με lockdown, εγκρίσεις τύπου, εκτελωνισμούς, κλπ.
Εγώ αρχές Οκτωβρίου , ήταν για μέσα Νοεμβρίου αλλά μου είπαν για Δεκέμβριο.... St-LineX
-
Εγώ αρχές Οκτωβρίου , ήταν για μέσα Νοεμβρίου αλλά μου είπαν για Δεκέμβριο.... St-LineX
Ναι, την είχα παρακολουθήσει την περίπτωση, υπάρχει τελικά μεγάλο knowledge base σε αυτό το forum. Tο X είναι αρκετά πιο φορτωμένο και η έκπτωση που είχες πετύχει ήταν πολύ καλή αν θυμάμαι σωστά. Μία προσφορά που είχα πάρει εγώ αρχικά για το X το ετοιμοπαράδοτο ήταν γύρω στα 24300 (!), και για αυτόν και για κάποιους επιπλέον λόγους δεν το προτίμησα. Με το καλό να σου έρθει!
-
Ευχαριστώ , το θέμα είναι μάλλον η διαθεσιμότητα στην μεγαλύτερη αεροτομή που έχει το Χ και σε άλλο ένα εξάρτημα.
-
teo mak wrote:
Tkin73 wrote:
Μην πας μακρυά φίλος μου πήρε προσφορά 3008 από 32000 24000 +καμερα οπισθοπορειας δώρο. Μιλάμε για 8000 χιλιάρικα κάτω, θελουν να ξεστοκαρουν για να έρθει το facelift OK από την άλλη δεν νομίζω να ζημιωνεται η εταιρία δηλαδή να το πήρε 30 να το έδινε 32 και τώρα το δίνει 24 πάλι κέρδος θα βγάλουν οπότε μήπως το πήραν 23?
Καλησπέρα. Από ποια αντιπροσωπεία πήρε ο φίλος σου τέτοια προσφορά για το 3008 γιατί θα με ενδιέφερε. Ευχαριστώ πολύ.
-
alex mix wrote:
teo mak wrote:
Tkin73 wrote:
Καλησπέρα. Από ποια αντιπροσωπεία πήρε ο φίλος σου τέτοια προσφορά για το 3008 γιατί θα με ενδιέφερε. Ευχαριστώ πολύ.
Χανιά το έχει και το car ένα άσπρο που λέει συζήτηση η νομίζω. Όνομα δεν θυμάμαι φίλε μου πάντως ήταν το active grip +καμερα το πετρέλαιο.
-
Ok. Ευχαριστώ πολύ.
-
είμαι σχετικά δύσπιστος και ίσως να μου φάνηκαν και λίγο υπερβολές τα σχόλια για την τιμολογιακή πολιτική της φορντ.. αλλά είμαι καθημερινά στο site της ford στο διαμορφωτή και χαζεύω (περιμένοντας ανυπόμονα το Active να βγει από τελωνείο), και μόλις τώρα πάτησα ένα refresh από περιέργεια και βλέπω ακριβώς ένα χιλιάρικο ΠΑΝΩ το focus Active mhev.. και αυτό πρέπει να έγινε χθες ή προχθές (αφού το κοιτάω ασυναισθητα σχεδόν κάθε μέρα). Η default τιμή ήταν πάντα 23700-23800 με ένα κανονικό χρώμα τύπου magnetic (αφού τόσο το πήρα κι εγώ 23 και κάτι λόγω έκπτωσης 650 ευρώ) και τώρα το ίδιο πράγμα χωρίς τίποτα απολυτως εξτρα (μόνο χρώμα) βγάζει 24800. πώς γίνεται αυτό, μήπως πάλι κάτι δεν καταλαβαίνουμε ή απλά τώρα η έκπτωση ίσως γίνει ξαφνικά κανα χιλιαρικο και η ζωή συνεχίζεται
-
είμαι σχετικά δύσπιστος και ίσως να μου φάνηκαν και λίγο υπερβολές τα σχόλια για την τιμολογιακή πολιτική της φορντ.. αλλά είμαι καθημερινά στο site της ford στο διαμορφωτή και χαζεύω (περιμένοντας ανυπόμονα το Active να βγει από τελωνείο), και μόλις τώρα πάτησα ένα refresh από περιέργεια και βλέπω ακριβώς ένα χιλιάρικο ΠΑΝΩ το focus Active mhev.. και αυτό πρέπει να έγινε χθες ή προχθές (αφού το κοιτάω ασυναισθητα σχεδόν κάθε μέρα). Η default τιμή ήταν πάντα 23700-23800 με ένα κανονικό χρώμα τύπου magnetic (αφού τόσο το πήρα κι εγώ 23 και κάτι λόγω έκπτωσης 650 ευρώ) και τώρα το ίδιο πράγμα χωρίς τίποτα απολυτως εξτρα (μόνο χρώμα) βγάζει 24800. πώς γίνεται αυτό, μήπως πάλι κάτι δεν καταλαβαίνουμε ή απλά τώρα η έκπτωση ίσως γίνει ξαφνικά κανα χιλιαρικο και η ζωή συνεχίζεται
Γενικά μην εμπιστεύεστε απόλυτα τις τιμές του διαμορφωτή. Καλύτερα να κοιτάτε τις τιμές του τιμοκαταλόγου ή ακόμη καλύτερα να παίρνετε προσφορά από τον έμπορο. Τον διαμορφωτή τον φτιάχνει μια ομάδα developers και ενδεχομένως να μην είναι πάντα up-to-date ή ακόμα και να έχει λάθη κατά καιρούς. Επίσης στον διαμορφωτή ακόμα δεν συνυπολογίζει τα Full LED φανάρια, τα οποία απ' ότι ακούω έρχονται σε ΟΛΑ τα ετοιμοπαράδοτα focus στην Ελλάδα.
ACTIVE 5Θ 1.0L βενζίνη EcoBoost, 155PS, mHEV 6-τάχυτο μηχανικό €23199 (χωρίς χρώμα)
https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf
Ξαναλέω πως στην τιμή παραπάνω (μάλλον) δεν έχει μέσα τα full LED.
-
όχι αυτό είναι το 1.5 120 ecoblue, εγώ μιλάω για το 1.0 155 mhev
και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ούτε εντελώς αναξιόπιστο αυτό το ξαφνικό 24804 που βλέπω
(οκ τώρα συνεννοηθηκαμε και μιλάμε για το ίδιο version)
-
Έχεις δίκιο δεν είχα δει πως βγάζει το πετρέλαιο προεπιλογή. Δες το edited post μου πάνω.
Πάντως στο δικό σου λινκ, αρχική τιμή έχει 22313 και προσθέτει το χρώμα και πάει όντως 24800. Οπότε μάλλον κάτι γίνεται με το φορολογικό σκαλοπάτι ή πολύ πιθανόν να έχει λάθος ο διαμορφωτής.
-
δεν είναι φορολογικό πιστεύω, είναι ξερή αύξηση τιμής (τουλάχιστον στον διαμορφωτή, μακάρι να είναι θέμα διαμορφωτή) μέχρι προχθές ΚΑΙ ο διαμορφωτής συμφωνούσε με τιμοκατάλογο, εκκίνηση 23199 συν νορμαλ χρώμα περίπου 23700, στις αντιπροσωπειες αφαιρούσαν τρέχουσα έκπτωση 600-700 (τουλάχιστον όλο τον σεπτέμβριο και λίγο αργότερα), συν τα τυπικά έξοδα φάκελος κτλ.. τελική τιμή 23,300.. κάποιος πείραξε την αρχική τιμή στον διαμορφωτή!! ηθελημένα ή τυχαία ή οτιδήποτε..τέλος πάντων
-
Δεν ειναι η αρχική τιμή λάθος στον διαμορφωτή. Στην βγάζει 22 χιλιάρικα. Κάτι είναι λάθος στον υπολογισμό του ΤΤ. Βάζεις χρώμα 500 ευρώ (πες 650 με ΦΠΑ) και στο ανεβάζει 1500! Ο υπολογισμός του ΤΤ είναι πολύ πιο σύνθετος τώρα με τις κλίμακες οπότε εγώ προσωπικά πιστεύω πως κάποια αλλαγή έχουν κάνει οι developers και κάτι δεν δουλεύει σωστά.
Δεν έχω χρόνο να υπολογίσω πόσο θα πρέπει να βγάζει βάσει της προ φόρων τιμής, γιατί είμαι δουλειά και φτιάχνω και εγώ bugs που προκαλούν προβλήματα σε άλλα συστήματα χαχα.
-
χμμμ δεκτό ίσως να έχεις δίκιο. Άρα αυτή τη στιγμή παραμένει σίγουρο το χιλιάρικο προς τα πάνω σε επίπεδο διαμορφωτή, ελπίζοντας ότι κάποιος developer πειραματίζεται με κάποιον αλγόριθμο. Ωστόσο θα ποντάρω ότι δεν θα επανέλθει προς τα κάτω το τελικό νούμερο, για να δούμε
(κι εδώ με sw bugs ασχολούμαι, κάθε μέρα όλη μέρα..καταραμένος κώδικας)
Ford Focus MK4