-
Έχοντας μελετήσει τις εργοστασιακές τιμές στην Ισπανία θα ρισκάρω μια πρόβλεψη για την Ελλάδα. Νέο Focus 1.5 ecoboost 182ps ST-Line: Περίπου 26.000€.
-
Έχεις βρει τον ισπανικό τιμοκατάλογο; Υπάρχει κάποιο link;
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Έχοντας μελετήσει τις εργοστασιακές τιμές στην Ισπανία θα ρισκάρω μια πρόβλεψη για την Ελλάδα. Νέο Focus 1.5 ecoboost 182ps ST-Line: Περίπου 26.000€.Μάλλον έχεις δίκιο. Η έκθεση που παράγγειλα το honda civic έχει μαζί και τη ford και τα πουλάνε οι ίδιοι άνθρωποι.
Όταν λοιπόν παράγγειλα, κάτσαμε να πιούμε καφέ να κουβεντιάσουμε γενικά και μου είπαν ότι το αντίστοιχο focus όταν έρθει στην έκδοση που με ενδιαφέρει (δηλ. ST-Line 182ps) θα έχει την ίδια πάνω κάτω τιμή με αυτή που παράγγειλα το civic (25,5-26.000). -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
29cm μακρύτερο/ 1,7 cm ψηλότερο / 39 κιλά βαρύτερο. 608 λίτρα ο χώρος αποσκευών στο station 375 στο 5θυρο.
Κομπλέ τότε,
ένα 1,5 st-line με 180 άλογα σε hatchback γ@μει και δέρνει (για την κατηγορία του, πάντα)
Το station, θα κάνει το ένα από τα δύο (μάλλον απλά θα γ@μει).Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Μακάρι να 'ναι όπως τα λες γιατί στο Whatcar διάβασα ότι ο τρικίλυνδρος με τα 182 άλογα της Ford δεν είναι τόσο σπιρτόζικος όσο ο 1,5tsi 150ps του VAG.
Θα παίζει ρόλο και το λίγο χαμηλότερο βάρος του Golf...
-
Εκεί που λες λίγο, βάλε κάτι παραπάνω από λίγο. Αν οι πληροφορίες που έχω είναι ακριβείς το νέο Focus 1,5 ecoboost είναι βαρύτερο από το προηγούμενο κατά 44 κιλά και 128 κιλά βαρύτερο από το Leon 1,4tsi 150ps..!
Επίσης ο 1,5 της VW είναι τετρακύλινδρος και επιπλέον η VW είναι πάντα φειδωλή ως προς τις ονομαστικές αποδόσεις των συνόλων. Αν τα αθροίσεις όλα αυτά συμπεραίνεις πως, όσον αφορά στις επιδόσεις, το 1,5 182ps focus θα είναι ανταγωνιστικό με τα 150άρια του VAG... με το ζόρι. -
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Έχεις βρει τον ισπανικό τιμοκατάλογο; Υπάρχει κάποιο link;ναι τον έχω αλλά δεν έχω Link
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Έχοντας μελετήσει τις εργοστασιακές τιμές στην Ισπανία θα ρισκάρω μια πρόβλεψη για την Ελλάδα. Νέο Focus 1.5 ecoboost 182ps ST-Line: Περίπου 26.000€.
Μάλλον έχεις δίκιο. Η έκθεση που παράγγειλα το honda civic έχει μαζί και τη ford και τα πουλάνε οι ίδιοι άνθρωποι.
Όταν λοιπόν παράγγειλα, κάτσαμε να πιούμε καφέ να κουβεντιάσουμε γενικά και μου είπαν ότι το αντίστοιχο focus όταν έρθει στην έκδοση που με ενδιαφέρει (δηλ. ST-Line 182ps) θα έχει την ίδια πάνω κάτω τιμή με αυτή που παράγγειλα το civic (25,5-26.000).Στα 26000 θα προτιμούσα Civic αλλα με τόσους μήνες αναμονή δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά και 26.000+ για συμβατικό Focus δύσκολα θα τα έδινα..
-
Εντάξει αλλά και χατσμπακ με 180 ίππους και 0-100 λίγο κάτω από 8 δευτερόλεπτα δεν το λες και ακριβώς συμβατικό.
-
Γνωρίζει κάποιος πότε θα έρθει στην Ελλάδα και πότε θα ανακοινωθούν οι τιμές?
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εντάξει αλλά και χατσμπακ με 180 ίππους και 0-100 λίγο κάτω από 8 δευτερόλεπτα δεν το λες και ακριβώς συμβατικό.0-100 σε 8,3 λέει η Ford
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Ο Mat Watson μέτρησε 7,7 στο 0-96 και όχι 0-100. -
Σωστός, αλλά το 0-100 σε πόσο θα το μέτραγε; 8,2sec;
-
Όχι πως έχει καμία σημασία βέβαια...
-
Σε 7,9 θα έλεγα εκτός και αν μεσολαβεί αλλαγή ταχύτητας.
Πάντως και εγώ πιστεύω ότι δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης η συγκεκριμένη έκδοση. Οι περισσότεροι θα βρουν επαρκεί τα φοκους με 125 και 150 ίππους και οι καβλογκαζοι με τα ίδια η λίγο παραπάνω λεφτά βρίσκουν και δυνατότερα μοντέλα. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Πάντως και εγώ πιστεύω ότι δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης η συγκεκριμένη έκδοση. Οι περισσότεροι θα βρουν επαρκεί τα φοκους με 125 και 150 ίππους και οι καβλογκαζοι με τα ίδια η λίγο παραπάνω λεφτά βρίσκουν και δυνατότερα μοντέλα.Νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει κοινό για σχετικά ακριβά (στα 26 χιλιάρικα ας πούμε) δυνατά 1500άρια ή 1600άρια μικρομεσαία. Παρόλο που τα Leon FR και i30N ξεκινούν από λίγο πιο ακριβά και είναι προφανώς σε άλλη κατηγορία, τόσο από απόδοση όσο και από VFM, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακουμπήσει για φορολογικούς λόγους τα δίλιτρα.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πάντως και εγώ πιστεύω ότι δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης η συγκεκριμένη έκδοση. Οι περισσότεροι θα βρουν επαρκεί τα φοκους με 125 και 150 ίππους και οι καβλογκαζοι με τα ίδια η λίγο παραπάνω λεφτά βρίσκουν και δυνατότερα μοντέλα.
Νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει κοινό για σχετικά ακριβά (στα 26 χιλιάρικα ας πούμε) δυνατά 1500άρια ή 1600άρια μικρομεσαία. Παρόλο που τα Leon FR και i30N ξεκινούν από λίγο πιο ακριβά και είναι προφανώς σε άλλη κατηγορία, τόσο από απόδοση όσο και από VFM, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακουμπήσει για φορολογικούς λόγους τα δίλιτρα.
Το Leon Fr δεν είναι δίλιτρο αλλά βγαίνει σε εκδόσεις βενζίνης 1.4 με 150 άλογα και 1.8 με 180 άλογα και ξεκινάει από 18.950€ για το 1.4 και 19.450€ για το 1.8.Επίσης το i30n ανήκει στην κατηγορία των hot hatchback και συγκρίνεται με
Μοντέλα όπως το cupra,golf gti,focus st κ.α,γιατί είναι δίλιτρο. -
Ο χρήστης thanos 7 έγραψε:
Το Leon Fr δεν είναι δίλιτρο αλλά βγαίνει σε εκδόσεις βενζίνης 1.4 με 150 άλογα και 1.8 με 180 άλογα και ξεκινάει από 18.950€ για το 1.4 και 19.450€ για το 1.8.
To Leon FR 1.4 μπορεί να κοστίζει κάτω από 20000,αλλά α) δεν έχει ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω,έχει ημιάκαμπτο που κοστίζει φθηνότερα β) πιθανόν το Focus ως πιο φρέσκο μοντέλο,να έχει πληρέστερο εξοπλισμό -ιδίως ασφαλείας- από το Leon γ) το Seat είναι μοντέλο προς αντικατάσταση για το 2019 -τόσο σχεδιαστικά,όσο και μηχανικά,το νέο θα έχει μάλλον τον καινούριο 1.5-,οπότε ίσως θέλουν να ξεστοκάρουν.Το ίδιο κάνει κι η Ford με το Focus στα τελειώματά του.
Ως προς το 1.8 FR, εκεί όντως έχουμε πει πως είναι ευκαιρία,με μόνη ένσταση το αυξημένο τεκμήριο (7600 ευρώ,αν δε κάνω λάθος) και την λίγο πιο αυξημένη κατανάλωση.Αν μπορεί να ανταπεξέλθει κάποιος σε αυτά,είναι όντως ένα πολύ καλό αμάξι. -
Το εντυπωσιακό με το leon fr 1.8 180 είναι ότι στη χώρα μας έχει αυτή τη σούπερ τιμή. Σε άλλες δυτικές χώρες ξεκινάει από τα 26-27!
-
Ο χρήστης thanos 7 έγραψε:
Πάντως και εγώ πιστεύω ότι δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης η συγκεκριμένη έκδοση. Οι περισσότεροι θα βρουν επαρκεί τα φοκους με 125 και 150 ίππους και οι καβλογκαζοι με τα ίδια η λίγο παραπάνω λεφτά βρίσκουν και δυνατότερα μοντέλα.
Νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει κοινό για σχετικά ακριβά (στα 26 χιλιάρικα ας πούμε) δυνατά 1500άρια ή 1600άρια μικρομεσαία. Παρόλο που τα Leon FR και i30N ξεκινούν από λίγο πιο ακριβά και είναι προφανώς σε άλλη κατηγορία, τόσο από απόδοση όσο και από VFM, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακουμπήσει για φορολογικούς λόγους τα δίλιτρα.
Το Leon Fr δεν είναι δίλιτρο αλλά βγαίνει σε εκδόσεις βενζίνης 1.4 με 150 άλογα και 1.8 με 180 άλογα και ξεκινάει από 18.950€ για το 1.4 και 19.450€ για το 1.8.Επίσης το i30n ανήκει στην κατηγορία των hot hatchback και συγκρίνεται με
Μοντέλα όπως το cupra,golf gti,focus st κ.α,γιατί είναι δίλιτρο.Εκ παραδρομής έγραψα FR , ενώ εννοούσα το Cupra που είναι δίλιτρο και κοντά στην εν λόγω τιμή.
Προφανώς Cupra και i30N που είναι κοντά στην τιμή των πλούσιων γρήγορων 1500-1600αριών είναι σε άλλη κατηγορία, αλλά μπαίνουν στη σύγκριση λόγω τιμής. Η αναφορά έγινε για να πω ότι ο πιο πολύς κόσμος θα τα αποφύγει, ακόμη κι αν έχει να διαθέσει τα λεφτά για την αγορά τους, οπότε θα κινηθεί στην από κάτω κατηγορία κυβισμού. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Το εντυπωσιακό με το leon fr 1.8 180 είναι ότι στη χώρα μας έχει αυτή τη σούπερ τιμή. Σε άλλες δυτικές χώρες ξεκινάει από τα 26-27!Στα 20-21 χιλιάρικα το Leon FR 1.8 είναι από τις πολύ καλές ευκαιρίες της ελληνικής αγοράς, όπως και το μικρότερο αδελφάκι του Ibiza FR 1.5 στα 15-16 χιλιάρικα.
Ford Focus MK4