-
Έχω κάνει τα πρώτα 250 km 1.0 manual Active
Υστέρηση όχι
Μέση 6.7 με όλα τα km μέσα στην πόλη
-
Όχι δεν μιλάω για στενά ευθεία εκκίνηση σε φανάρια, αυτό που λες είναι άλλο εκεί πας υποχρεωτικά αργά με χαμηλές στροφές και πολύ χαμηλές ταχύτητες. Δεν έχω άποψη
-
Καλά είσαι και εσύ με 6.7 στην πόλη. Για ποια πόλη μιλάμε αν επιτρέπεται;
-
Επίσης η κατανάλωση: https://pasteboard.co/JdFKOOD.jpg
Παρέλαβα εδώ και 2 ημέρες, τα χιλιόμετρα είναι ΜΟΝΟ μέσα στην Αθήνα, το οδηγώ συνέχεια για να το συνηθίσω
-
Εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, για μέσα στην Αθήνα! Εγώ με το ίδιο μοτέρ σε Φιέστα είχα καταφέρει 7.5 ένα ΣΚ που το είχα. Βέβαια το έσκισα αρκετά, με αλλαγές στο όριο και πολλές επιταχύνσεις.
-
Η αλήθεια είναι ότι προσέχω λόγω στρωσίματος αλλά και πάλι ναι, μάλλον καλά είναι
-
Πάρα πολύ καλή είναι. Και να ανέβει μετά λίγο λόγω οδήγησης θε πέσει επίσης λόγω στρωμένου μοτέρ. Πιστεύω, με το νούμερο που βλέπω, ότι με λίγο πιο σβέλτη οδήγηση και στρωμένο μοτέρ θα είσαι στο 7 μαξ στις ίδιες συνθήκες και διαδρομές. Με προσοχή θα είσαι πιο κάτω από ότι τώρα!
Και φυσικά το αυτοκίνητο έχει απίστευτη ποιότητα κύλισης, ειδικά για τις λακκούβες της Αθήνας, και εξαιρετική οδική συμπεριφορά.
-
Επίσης η κατανάλωση: https://pasteboard.co/JdFKOOD.jpg
Παρέλαβα εδώ και 2 ημέρες, τα χιλιόμετρα είναι ΜΟΝΟ μέσα στην Αθήνα, το οδηγώ συνέχεια για να το συνηθίσω
Βάλε και μια ολόκληρη φωτογραφία του αυτοκινήτου.
-
Έχω δει 3 πούμα στον δρόμο, πολύ ωραίο αυτοκίνητο,εντύπωση μου έκανε ότι και τα τρία τα οδηγούσαν γυναίκες.
-
Παγκράτι ρε μαν
Και μια φωτογραφία της ανάρτησης για τους 'δύσπιστους', τραβήχτηκε πριν λίγα λεπτά: https://pasteboard.co/JdFIRi5.jpg
-
Παιδιά μεταξύ 1.5 ντίζελ αυτόματου business με acc αλλά χωρίς κλίμα και ιδιου χειροκίνητου active με κλίμα χωρίς το acc και τα λοιπά του τεχνολογικού πακέτου που θα πηγαίνατε;
Να έχω τον αέρα των 3 πόντων και την καλύτερη άνεση μπες βγες και με το κλιμα και τους πολλαπλούς ή τα πάντα όλα αυτόματα αλλά χωρίς κλίμα πιο χαμηλό και μάλλον με ημιακαμπτο;
Το αυτόματο μάλλον είναι χωρίς τα χειριστήρια στο τιμόνι μάλλον. Σε αυτή την περίπτωση πως αλλάζουμε σε χειροκίνητη λειτουργία; Ή δεν αλλάζει; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
-
Η ουσιαστικότερη διαφορά σε αυτό που περιγράφεις είναι το κιβώτιο. Αφού είναι πετρέλαιο η επιλογή σου φαντάζομαι πως θα κάνεις αρκετά χιλιόμετρα και ταξίδια, οπότε όχι και τόσο πόλη με σταμάτα ξεκίνα. Επομένως εγώ θα στρεφόμουν στο χειροκίνητο. Άλλωστε το συγκεκριμένο αμάξι είναι απόλαυση στην οδήγηση! Εμένα μου άρεσε τόσο που ξέγραψα από το μυαλό μου το αυτόματο, παρά τις ευκολίες που παρέχει! Από την άλλη στο ταξίδι το ACC είναι γερό εργαλείο... Για κάποιον που είναι αρκετά στο δρόμο είναι μεγάλη βοήθεια.
Αν τώρα ήσουν αρκετά πόλη, φανάρια, κίνηση κτλ, το αυτόματο θα ήταν πιο σωστή επιλογή. Εκεί όμως δε κάνει το πετρέλαιο. Θέλει προσοχή λόγω DPF κτλ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξεις λίγο καλύτερα να βρεις κάποιο στοκ active που να έχει και ACC; Το κλίμα αν και καλό κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο. Μια χαρά γίνεται η δουλειά και με το aircon. Να ξέρεις πάντως πως τα περισσότερα που έφεραν στοκ στις αντιπροσωπείες (st line και active), είχαν έξτρα κλίμα πάνω. Λογικά αν ψάξεις θα βρεις το σύνολο που θέλεις.
Ρίξε μια ματιά και σε κανένα ελαφρώς μεταχειρισμένο ίσως βρεις αξιόλογη ευκαιρία. Επίσης μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει καινούρια φουρνιά από αμάξια που έχουν παραγγείλει οι αντιπροσωπείες για στοκ. Τα περισσότερα σίγουρα mild hybrid αλλά ίσως και κάποια πετρέλαια.
-
Με την αντιπροσωπεία μιλάω τους έβαλα να ψάξουν ακτιβ αυτόματο δεν υπάρχει σε ετοιμοπαραδοτα
-
https://www.car.gr/26526601-ford-focus-active-1-5td-120hp-aytomato
Αυτό το έχεις δει; 1.5 πετρέλαιο αυτόματο και φοβερό εξοπλισμό. Φυσικά εφόσον έχει κάποια χιλιόμετρα μπορείς να διαπραγματευτείς την τιμή κι άλλο.
Δυστυχώς απ ότι βλέπω δεν έχει adaptive cc
-
Προσωπικά το Clima & to ACC μου είναι αδιάφορα. Ωραία να τα έχω, αλλά όχι απαραίτητα. Επίσης είμαι λάτρης των αυτόματων κιβωτίων, όμως το χειροκίνητο του Φόκους (του 1.5) είναι το καλύτερο χειροκίνητο που έχω οδηγήσει και λόγω diesel μπορείς να κινείσαι για μεγάλο διάστημα με την ίδια σχέση.
Οπότε θα προτιμούσα το Active, γιατί το θεωρώ καλύτερο / πιο ολοκληρωμένο για την Ελλάδα. Δεν χάνεις τίποτα από την δυναμική συμπεριφορά του Φόκους, αλλά κερδίζεις ακόμα μεγαλύτερη άνεση και λίγο αέρα (3cm) για να περνάς πιο εύκολα λακκούβες, σαμαράκια κλπ.
-
Αυτόματο,θα το απολαμβάνεις κάθε φορά που οδηγάς.
-
Παιδιά μεταξύ 1.5 ντίζελ αυτόματου business με acc αλλά χωρίς κλίμα και ιδιου χειροκίνητου active με κλίμα χωρίς το acc και τα λοιπά του τεχνολογικού πακέτου που θα πηγαίνατε;
Στο 2ο. Active diesel που θα το χρησιμοποιείς -κυρίως- σε ανοικτό δρόμο,για ταξίδια κ.τ.λ. μπορείς να την βγάλεις και με το χειροκίνητο.Κι όταν θα θες να έχεις και λίγο σπορτιφ διάθεση -μια που και το όλο στήσιμο του Focus σε προτρέπει- θα το ευχαριστηθείς περισσότερο. Το βασικό μείον είναι η έλλειψη του acc,αλλά έχει όλα τα θετικά (πιθανό πολλ/λους πίσω,κλιματισμό,έστω και λίγο πιο υπερυψωμένο για άνεση σε πρόσβαση και ταξίδι, 5 προγράμματα για λίγο ελαφρά εκτός δρόμου διαδρομή).
-
Το business auto όπως το περιγράφω το είχα οδηγήσει και ήταν πραγματικά απολαυστικό αλλά εννοείται το μπες βγες λόγω ύψους με προβλημάτισε λίγο. Το ακτιβ μόνο στατικό το μπες βγες είναι ένα δύο κλικ πιο άνετα και εννοείται σε λακούβες και καβαληματα πιο αγχολυτικο.
Το Τεχνολογικό πακέτο του business έχει εκτός του acc έχει αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας (δυνατό πολυ σε επαρχίακο) και αναγνώριση σημάτων και driver impairment monitor που δεν ξέρω τι είναι.
Από την άλλη το comfort pack του ακτιβ εκτός του κλίματος έχει είναι χωρίς κλειδί και με αυτόματους καθαριστηρες και είναι και 1000 στην τιμή μετρητοίς φθηνοτερο
-
https://www.car.gr/26526601-ford-focus-active-1-5td-120hp-aytomato
Αυτό το έχεις δει; 1.5 πετρέλαιο αυτόματο και φοβερό εξοπλισμό. Φυσικά εφόσον έχει κάποια χιλιόμετρα μπορείς να διαπραγματευτείς την τιμή κι άλλο.
Δυστυχώς απ ότι βλέπω δεν έχει adaptive cc
Το είχα διαπραγματευτεί δεν τα βρήκαμε.
-
Tkin73 wrote:
Στο 2ο. Active diesel που θα το χρησιμοποιείς -κυρίως- σε ανοικτό δρόμο,για ταξίδια κ.τ.λ. μπορείς να την βγάλεις και με το χειροκίνητο.Κι όταν θα θες να έχεις και λίγο σπορτιφ διάθεση -μια που και το όλο στήσιμο του Focus σε προτρέπει- θα το ευχαριστηθείς περισσότερο. Το βασικό μείον είναι η έλλειψη του acc,αλλά έχει όλα τα θετικά (πιθανό πολλ/λους πίσω,κλιματισμό,έστω και λίγο πιο υπερυψωμένο για άνεση σε πρόσβαση και ταξίδι, 5 προγράμματα για λίγο ελαφρά εκτός δρόμου διαδρομή).
Σωστός τα δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης του ακτιβ ξέχασα να τα βάλω στην ζυγαριά!α ρε φορντ τι μας κάνεις....
Ford Focus MK4