-
REALZEUS wrote:
milt wrote:
Πολλαπλών συνδέσμων ανάρτηση είχαν μόνο τα Active, Vignale, και στις υπόλοιπες εκδόσεις μόνο τα 1.5 ecoboost. Ο χιλιάρης και όλα τα diesel ειχαν ημιάκαμπτο. Αυτό μέχρι τον Απρίλιο του '19. Από κει και μετά το Active διατήρησε τους πολλαπλούς συνδέσμους, για το Vignale δεν παίρνω όρκο.
Σίγουρα είχαν πολλαπλούς και τα δίλιτρα ντίζελ.
και 1500 ντίζελ είχαν ή έχουν πολλαπλούς. Έτσι μου είχαν πει τον οκτωβριο
Όχι, τα 1500 ντίζελ (μιλάμε πάντα για το Focus Mk 4) είχε πάντα ημιάκαμπτο.
-
alex mix wrote:
REALZEUS wrote:
milt wrote:
Πολλαπλών συνδέσμων ανάρτηση είχαν μόνο τα Active, Vignale, και στις υπόλοιπες εκδόσεις μόνο τα 1.5 ecoboost. Ο χιλιάρης και όλα τα diesel ειχαν ημιάκαμπτο. Αυτό μέχρι τον Απρίλιο του '19. Από κει και μετά το Active διατήρησε τους πολλαπλούς συνδέσμους, για το Vignale δεν παίρνω όρκο.
Σίγουρα είχαν πολλαπλούς και τα δίλιτρα ντίζελ.
και 1500 ντίζελ είχαν ή έχουν πολλαπλούς. Έτσι μου είχαν πει τον οκτωβριο
Όχι, τα 1500 ντίζελ (μιλάμε πάντα για το Focus Mk 4) είχε πάντα ημιάκαμπτο.
Επειδή δεν τα πάω καλά με τις κώδικες ονομασίες το mk4 είναι το ίδιο με το active? Αν ναι τότε εμένα μου είχαν πει πως έχει αν όχι σορρυ έκανα λαθος
-
Επειδή δεν τα πάω καλά με τις κώδικες ονομασίες το mk4 είναι το ίδιο με το active? Αν ναι τότε εμένα μου είχαν πει πως έχει αν όχι σορρυ έκανα λαθος
mk4 είναι η τέταρτη (τελευταία) γενιά του Focus. Αctive είναι έκδοση εξοπλισμού (όπως vignale,titanium,st-line κ.τ.λ.) του εν λόγω μοντέλου.
-
Επιστροφή από Χανιά νωρίς το πρωί σήμερα. Μαζί με τα γύρω γύρω μέσα στην πόλη (όχι πολλά) και την επίσκεψη στο Θέρισο (αξίζει κάθε Έλληνας να επισκεφτεί!), η κατανάλωση έγραψε 6.7 στα 100 μετά από 340 χιλιόμετρα. Κλιματισμός ανοιχτός σε όλη την διάρκεια. Έγιναν και αρκετές προσπεράσεις (όπου δεν ρισκάρεις την ζωή σου στον ΒΟΑΚ...)
Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το νούμερο και περιμένω να δω τι θα γράψει στο επόμενο ταξίδι προς Καβάλα και πίσω που οι ταχύτητες θα είναι μεγαλύτερες!
-
Οντως μεση ταχυτητα;;
-
Μέση ταχύτητα δεν ξέρω ακριβώς, αλλά σε γενικές γραμμές στο ταξίδι 80% του χρόνου με 100 και 20% με 110-120. Παραπάνω δε παίρνει αυτός ο δρόμος.
-
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται παρουσιάστηκε ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο Active 1.5 στο car.
https://www.car.gr/26068936-ford-focus-active
Αν εξαιρέσουμε τον εντελώς άτοπο όρο 'full extra', πρόκειται για ένα αρκετά καλό σύνολο σε αυτά τα χρήματα κατά την άποψή μου.
Πολύ πιθανόν να έχει και πολλαπλούς πίσω καθώς δεν είναι από τα τελευταία.
Υ.Γ.: Δεν τον ξέρω τον ιδιοκτήτη, απλά χάζευα στο car και το είδα.
-
το active έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;
-
Όχι μόνο το station έχει μεγαλύτερο χώρο. Το συγκεκριμένο δεν είναι station. Απλά είναι λίγο πιο ψηλό, με μεγαλύτερο προφίλ λάστιχα, 2-3 έξτρα προγράμματα οδήγησης για διαφορετικές επιφάνειες (δεν έχει 4WD), μπάρες οροφής και πλαστικά γύρω γύρω χαμηλά.
-
Όλα τα Active έχουν πολλαπλούς.
-
dimitriscsd wrote:
Όλα τα Active έχουν πολλαπλούς.
Πλέον δυστυχώς όχι. Μόνο Vignale και Αctive Vignale
-
έχουμε καμία ενημέρωση πότε θα έρθει με τον καινούργιο ήπια υβριδικό κινητήρα?
μέσα στις γιορτές μου είχαν πει από Μάρτη ότι θα αρχίσουν και παραγγελίες, αλλά ακόμα τίποτα δεν ακούστηκε
στην Αγγλία βέβαια ξεκινάει σήμερα και για μια βδομάδα εκδήλωση απο την Ford στο Λονδίνο, πάνω στην ηλεκτροκίνηση, και διαφημίζουν ότι θα παρουσιάσουν και τις διαφορές των υβδιδικών, ήπια υβριδικών, plug in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων
Συνεπώς μήπως βγάλουν επιτέλους και προς παραγγελία τους καινούργιους κινητήρες
-
Πάντως στο αγγλικό site δεν βλέπω διαθεσιμότητα σε mild-hybrid κινητήρες για το focus.
-
O γνωστός μου πωλητής στην Βελμάρ μου είπε ότι η τελευταία ενημέρωση που έχουν είναι για Ιούνιο τα πρώτα αυτοκίνητα, αλλά άγνωστο ακόμα πότε θα ανακοινωθούν τιμές και θα γίνονται παραγγελίες.
-
bolt wrote:
Όχι μόνο το station έχει μεγαλύτερο χώρο. Το συγκεκριμένο δεν είναι station. Απλά είναι λίγο πιο ψηλό, με μεγαλύτερο προφίλ λάστιχα, 2-3 έξτρα προγράμματα οδήγησης για διαφορετικές επιφάνειες (δεν έχει 4WD), μπάρες οροφής και πλαστικά γύρω γύρω χαμηλά.
thanx. με αυτούς χώρους και sw άσχημο κατεμε, πάω πάσο. next
-
dimitriscsd wrote:
bolt wrote:
thanx. με αυτούς χώρους και sw άσχημο κατεμε, πάω πάσο. next
Αυτούς τους χώρους εννοείς μάλλον ΤΟΝ χώρο αποσκευών; Όντως δεν είναι τεράστιος, οι υπόλοιποι χώροι πάντως είναι κορυφαίοι.
Για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και όχι SW πάντως νομίζω η μόνη άλλη επιλογή που έχεις είναι το Civic. Ίσως και το καινούριο Leon.
-
δεν αντιλέγω, οι επιλογές δεν είναι και πολλές.
μετά κοιτάς και σουβ οφ κορς διότι ε όσο να ναι 400 450 λίτρα τα θες για την φαμιλια. το θεωρώ μέγιστη βλακεία να φύγω από ένα καλουτσικο χώρο του γκολφ 5 και να πάω σε ίδια, πόσο μάλλον λιγότερα.
-
δεν αντιλέγω, οι επιλογές δεν είναι και πολλές.
μετά κοιτάς και σουβ οφ κορς διότι ε όσο να ναι 400 450 λίτρα τα θες για την φαμιλια. το θεωρώ μέγιστη βλακεία να φύγω από ένα καλουτσικο χώρο του γκολφ 5 και να πάω σε ίδια, πόσο μάλλον λιγότερα.
Καλό θα ήταν πάντως να μη κοιτάς μόνο το νούμερο αυτό καθ' αυτό, αλλά να βλέπεις μόνος σου τον χώρο ή και να δοκιμάσεις κάποιο μεγάλο αντικείμενο (πχ καρότσι) σε αντιπροσωπεία.
Πέραν του ότι κάθε εταιρία μετρά τον χώρο διαφορετικά, παίζει ρόλο και το σχήμα. Κάποια πόρτ μπαγκάζ, παρά του ονομαστικού μικρότερου αριθμού λίτρων, έχουν πιο βολικό σχήμα.
Στο Focus πάντως, χωρίς το B&O (woofer και ενισχυτής) και το χώρισμα στην κάτω θέση, ο χώρος είναι ικανοποιητικός. Τωρα αν έχεις να μεταφέρεις 2 καρότσια και βαλίτσες, σίγουρα δε σου κάνει.
Ο χώρος των πίσω επιβατών δεν σε ενδιαφέρει; Στα καινούρια μοντέλα, κάθεσαι πολύ πιο άνετα απ' ότι σε ένα Golf 5.
Δες και το Οκτάβια το καινούριο, αν και σεντάν. Φαντάζομαι το SW θα το θεωρείς έκτρωμα αν δε σου άρεσε το Focus!
Περί SUV, αν δε σε χαλάνε είναι κι αυτή μια λύση.
-
Στο Focus πάντως, χωρίς το B&O (woofer και ενισχυτής) και το χώρισμα στην κάτω θέση, ο χώρος είναι ικανοποιητικός.
Με το B&O και συγκρινόμενος με το παλιό ο χώρος είναι τραγικός.
-
dimitriscsd wrote:
Στο Focus πάντως, χωρίς το B&O (woofer και ενισχυτής) και το χώρισμα στην κάτω θέση, ο χώρος είναι ικανοποιητικός.
Με το B&O και συγκρινόμενος με το παλιό ο χώρος είναι τραγικός.
Ναι με το ηχοσύστημα χάνεις ουσιαστικά όλο τον δεύτερο πάτο. Κάποιον που τον ενδιαφέρει περισσότερο ο χώρος πίσω από τον ήχο μπορεί να μη το βάλει
Ford Focus MK4