-
Καλησπερα στο φορουμ. η παραγγελια μου απο το Σεπτεμβρη 2019 ερχεται μεσω Αρη!! ενω ηταν να παραχθει μεσα στο Δεκεμβρη με πηγαν Ιανουαριο και μαλιστα τελη Δεκεμβρη θα ειχα το vin code. Τελικα ουτε vin code εχω ουτε αμαξι ετοιμο που ελεγαν για 30 Ιανουαρίου!! απο τη ford ειπε ο αντιπροσωπος δεν εχει αλλη ενημερωση οποτε παει φεβρουαριο!! Τι μπορω να κανω και τι μπορει να εχει γινει; ευχαριστω!!
Υ.Γ να θυμησω ford focus business 1.5 150ps αυτοματο!!
Καλησπέρα.
Παράγγειλα το Focus μου τέλος Αυγούστου 2019 και το παρέλαβα μέσα Ιανουαρίου 2020, οπότε να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Η καθυστέρηση προκλήθηκε κυρίως λόγω της έγκρισης τύπου για το MY2020.25 που δεν είχε εκδοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Πιστεύω πως θα παραλάβεις το αυτοκίνητό σου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και πίστεψέ με, θα αποζημιωθείς για την αναμονή σου. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, πολύ προσεγμένο, με ποιότητα κύλισης, πολύ καλη οδική συμπεριφορά και εξαιρετικό μοτέρ.
-
panoscivil wrote:
Καλησπερα στο φορουμ. η παραγγελια μου απο το Σεπτεμβρη 2019 ερχεται μεσω Αρη!! ενω ηταν να παραχθει μεσα στο Δεκεμβρη με πηγαν Ιανουαριο και μαλιστα τελη Δεκεμβρη θα ειχα το vin code. Τελικα ουτε vin code εχω ουτε αμαξι ετοιμο που ελεγαν για 30 Ιανουαρίου!! απο τη ford ειπε ο αντιπροσωπος δεν εχει αλλη ενημερωση οποτε παει φεβρουαριο!! Τι μπορω να κανω και τι μπορει να εχει γινει; ευχαριστω!!
Καλησπέρα.
Παράγγειλα το Focus μου τέλος Αυγούστου 2019 και το παρέλαβα μέσα Ιανουαρίου 2020, οπότε να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος. Η καθυστέρηση προκλήθηκε κυρίως λόγω της έγκρισης τύπου για το MY2020.25 που δεν είχε εκδοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Πιστεύω πως θα παραλάβεις το αυτοκίνητό σου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και πίστεψέ με, θα αποζημιωθείς για την αναμονή σου. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, πολύ προσεγμένο, με ποιότητα κύλισης, πολύ καλη οδική συμπεριφορά και εξαιρετικό μοτέρ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!! Καμία έκπτωση κέρδισες τουλάχιστον; μέσα Φεβρουαρίου μου είχαν πει και τώρα με πάνε πιο μετά!!
-
PGT wrote:
panoscivil wrote:
Καλησπέρα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!! Καμία έκπτωση κέρδισες τουλάχιστον; μέσα Φεβρουαρίου μου είχαν πει και τώρα με πάνε πιο μετά!!
Η αλήθεια είναι πως ο πωλητής μου είχε πει εξ αρχής ότι η αναμονή πιθανόν να έφτανε τους 5 μήνες (το μέγιστο), οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία παζαριών. Όμως το αυτοκίνητο ήρθε με επιπλέον φώτα πορείας LED (low beam), ενσωματωμένο μόντεμ και ψηφιακό ραδιόφωνο DAB. Μια χαρά!
-
panoscivil wrote:
PGT wrote:
panoscivil wrote:
Καλησπέρα.
Η αλήθεια είναι πως ο πωλητής μου είχε πει εξ αρχής ότι η αναμονή πιθανόν να έφτανε τους 5 μήνες (το μέγιστο), οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία παζαριών. Όμως το αυτοκίνητο ήρθε με επιπλέον φώτα πορείας LED (low beam), ενσωματωμένο μόντεμ και ψηφιακό ραδιόφωνο DAB. Μια χαρά!
Έχεις το αυτόματο το 1.5αρι;
-
PGT wrote:
panoscivil wrote:
PGT wrote:
panoscivil wrote:
Καλησπέρα.
Έχεις το αυτόματο το 1.5αρι;
ST-Line 1.5 150PS χειροκίνητο
-
Από περιέργεια, εσείς που παραλάβατε τα καινούρια με τον ημιάκαμπτο, όταν κάνατε τεστ ντράιβ είχε πολλαπλούς; Καταλαβαίνετε καμιά διαφορά;
Σε κακό δρόμο πως είναι;
-
Από περιέργεια, εσείς που παραλάβατε τα καινούρια με τον ημιάκαμπτο, όταν κάνατε τεστ ντράιβ είχε πολλαπλούς; Καταλαβαίνετε καμιά διαφορά;
Σε κακό δρόμο πως είναι;
Προσωπικά, οδήγησα td με πολλαπλούς αλλά σε μεγάλους δρόμους με καλό οδόστρωμα και για λίγα χιλιόμετρα συγκριτικά.
Με το δικό μου που έχει ημιάκαμπτο έχω κάνει 600χλμ. Δεν με έχει προβληματίσει κάτι στο δρόμο, αν και δεν το έχω οδηγήσει οριακά ακόμα. Στρίβει κυριολεκτικά λες και είναι σε ράγες και η κάπως αυξημένη σκληρότητα λόγω ST-Line configuration δίνει σίγουρα μεγαλύτερη πρόσφυση και αμεσότερη αίσθηση του δρόμου. Σε κακό οδόστρωμα η αλήθεια είναι πως περνάνε κραδασμοί στους επιβάτες (δεν έχει την αίσθηση του Citroen Xsara που είχα πριν) αλλά όχι σε βαθμό που ενοχλεί. Ειλικρινά το απολαμβάνω. Δεν θέλω να φτάσω στον προορισμό μου!
-
Αυτή φαίνεται να είναι και η γενική ομολογία.
Υποτίθεται ότι ο ημιάκαμπτος είναι αρκετά εξελιγμένος με πολύ καλή απόσβεση.
Και εγώ 9 μήνες μετά ακόμα έτσι νιώθω! Ψάχνω ευκαιρία να το οδηγήσω! Θα τους βάλω να κάνουν και όλα τα software updates τώρα που πλησιάζει η ώρα του σέρβις και όλα κομπλέ
-
Συγκρινόμενο με το μοντέλο του 2005 που οδηγώ εδώ και χρόνια έχω να πω τα εξής:
Το μπροστινό έχει αρκετά πιο απόλυτη συμπεριφορά, βοηθούν σε αυτό και οι περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος.
Πίσω είναι λίγο tail-happy με ανησυχητική αίσθηση μέχρι να επιβάλεις στον εαυτό σου να αποβάλλει τον φόβο, ειδικά αν κάνεις το αστείο να μετριάσεις το γκάζι μέσα στη στροφή. Όλα αυτά εννοείται σε σβέλτους ρυθμούς
Γενικά η προσθήκη ημιάκαμπτου είναι τεράστιο set-back και ό,τι λένε οι δημοσιογράφοι ότι δεν καταλαβαίνεις διαφορά από την SLA είναι απλά παπαριές.
Στον αντίποδα, τα ενεργητικά συτήματα κάνουν εξαιρετική δουλειά όταν ξεπεράσεις τα όρια και προκαλέσεις υποστροφή επαναφέροντας το αυτοκίνητο στην τροχιά του. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως δεν θα αφήσεις το πόδι από το γκάζι. Αν το αφήσεις είναι μία εντελώς άλλη ιστορία... -
Πάντως στο δικό μου, ακόμα και μετά από τόσους μήνες, σε πολύ απότομη στροφή, πάει τόσο 'τρένο' που πρώτα τελειώνει η δική μου εμπιστοσύνη. Δηλαδή σκέφτομαι μέσα μου 'λίγο ακόμα μπορεί, λίγο ακόμα μπορεί' έως το σημείο που λέω 'όπα καλά είναι μέχρι εδώ ας μη το πιέσω άλλο', χωρίς να δώσει σημάδι πως γλιστράει. Έχει δηλαδή κι άλλο απλά ακόμα δεν εμπιστεύομαι εγώ τον εαυτό μου σε δημόσιο δρόμο. Ίσως κάποια στιγμή σε πιο ελεγχόμενο περιβάλλον να δοκιμάσω να βρω ακριβώς το όριό του!
Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζουν οι πολλαπλοί σ αυτό. Όντως αν αφήσεις το γκάζι απότομα στη στροφή, νιώθεις να ελαφραίνει πίσω, με διασκεδαστικό τρόπο όμως νομίζω. Όχι επικίνδυνο. Δηλαδή έχεις πάντα τον έλεγχο να διορθώσεις όπως θες. Εντελώς το αντίθετο από αυτό που περιγράφεις εσύ δηλαδή ως 'ανησυχητικό'
-
Γενικά η προσθήκη ημιάκαμπτου είναι τεράστιο set-back και ό,τι λένε οι δημοσιογράφοι ότι δεν καταλαβαίνεις διαφορά από την SLA είναι απλά παπαριές.
Τεράστιο setback; Υπερβάλλεις τερατωδώς!
Το μπροστινό έχει αρκετά πιο απόλυτη συμπεριφορά, βοηθούν σε αυτό και οι περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος.
Πίσω είναι λίγο tail-happy με ανησυχητική αίσθηση μέχρι να επιβάλεις στον εαυτό σου να αποβάλλει τον φόβο, ειδικά αν κάνεις το αστείο να μετριάσεις το γκάζι μέσα στη στροφή. Όλα αυτά εννοείται σε σβέλτους ρυθμούς
Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως δεν θα αφήσεις το πόδι από το γκάζι. Αν το αφήσεις είναι μία εντελώς άλλη ιστορία...Αυτή η ελαφρώς tail-happiness συμπεριφορά ήταν πάντα στοιχείο της οδικής συμπεριφοράς όλων των γενιών του Focus. Και ήταν ένα από τα στοιχεία που το έκανε πιο ενδιαφέρον οδηγικά, καθώς ελάττωνε την φυσική υποστροφή που έχουν λίγο - πολύ όλα τα μπροσθοκίνητα. Ποτέ δεν την βρήκα ανησυχητική (είχα Focus mk1, mk2 και έχω mk3.5), αλλά αντιθέτως ήταν πάντα διασκεδαστική. Πολύ δε παραπάνω με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που περιορίζουν την υπερστροφή εν τη γενέση της. Εγώ μάλιστα θα ήθελα να αφήνουν λίγο παιχνίδι παραπάνω.
-
Άσχετο αλλά εχθές που βρέθηκα στην Ford για να δει μια φίλη το νέο Puma περιεργάστηκα, όσο εκείνη ασχολιόταν με το Puma, Focus hatch Vignale. Δεν είχα ξαναπετύχει εκθεσιακό Vignale, μόνο St-line & Titanium είχε όταν είχα πάει να το δω την πρώτη φορά. Οκ πολλά τα 28500 του εκθεσιακού 1000cc 125ps αλλά ήταν φορτωμένο εξοπλισμό αυτόματο κλπ. Αυτό που ήθελα να πω είναι όμως ότι αλλάζει κατά πολύ η αίσθηση του οχήματος. Μέσα στο Vignale προσωπικά ένιωσα upper class. Εξαιρετικό σε αίσθηση και όψη συνδυαστικά το φιλέτο τύπου ξύλου με το ιδιαίτερο δέρμα (+ραφές πραγματικές μάλλον). Ναι οκ πολλά τα λεφτά αλλά κάνει διαφορά το γ@μημένο άλλο αμάξι γίνεται....
-
Μια και μιλάμε για πολλαπλούς πίσω μήπως ξέρει ο φίλος, το αυτοκίνητο που οδήγησε ο πωλητής του, τι ανάρτηση είχε?
-
Μια και μιλάμε για πολλαπλούς πίσω μήπως ξέρει ο φίλος, το αυτοκίνητο που οδήγησε ο πωλητής του, τι ανάρτηση είχε?
Κατι ακουγεται οτι το πανε για φυλλα σουστας
-
Όχι, δεν συζητήθηκε κάτι σχετικό.
-
zoom_out wrote:
Κατι ακουγεται οτι το πανε για φυλλα σουστας
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό!
Πέρα από την πλάκα, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ούτε που θα καταλάβουν τη διαφορά και ούτε που θα τους ενδιαφέρει. Για εμάς που ενδιαφερόμαστε, το Drive είχε μια συγκριτική δοκιμή μεταξύ ενός Focus 1.0 με ημιάκαμπτο και ενός Focus 1.5 με πολλαπλούς συνδέσμους, όπου πρακτικά η διαφορά σε χρόνους ήταν αδιόρατη. Η διαφορά σε αίσθηση υπάρχει βεβαίως για όποιον ψάχνεται (λίγοι είναι αυτοί) αλλά σίγουρα δεν είναι τεράστια, όπως αναφέρθηκε από κάποιον.
Αν σας ενδιαφέρει: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia
-
Πιθανώς...
-
https://www.car.gr/24901683-ford-focus-st-line-1000cc-125hp-5d
https://www.car.gr/24888247-ford-focus-st-line-1-5-150hp
Μήπως είναι τα 2 φοκους του προηγούμενου τεστ;;;; Ανήκουν στην ίδια αντιπροσωπεία.
-
Το μπλέ ίσως είναι καλή ευκαιρία. Ειδικά αν έχει και πολλαπλούς και μπορείς να πατήσεις στο ότι έχει φάει χτύπο το φτερό.
Λογικά φτιάχνει με PDR
-
Δεν πάει πολύς καιρός που είχε ξανακουβεντιαστεί εδώ μέσα το μπλε. Τότε το είχαν ένα χιλιάρικο ακριβότερο.
Ford Focus MK4