-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Πάντως αν αποφασίσεις για SUV, είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να μην έχει τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο.
+1 για την τετρακίνηση, το αυτόματο ειναι θεμα γούστου.
Απο εμενα Tiguan 4motion dsg σαν SUV και BMW 320i (αν βγαινει στα λεφτα σου) αλλιως c180 σαν σεντάν.
Βασικά ειχα σκεφτει να βγω απο το group,το 4χ4 της vw είναι μόνο 2 λιτρό?και εχουμε ιδεα σε τι κόστος βγαίνει?
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
το αυτόματο ειναι θεμα γούστου
Σίγουρα, απλά ταιριάζει πολύ στα SUVs και επειδή δεν αναζητάς σε αυτά σπορ συμπεριφορά αλλά και επειδή είναι καλύτερα στην εκτός δρόμου οδήγηση (ειδικά αυτά με μετατροπέα).
Απο εμενα Tiguan 4motion dsg σαν SUV και BMW 320i (αν βγαινει στα λεφτα σου) αλλιως c180 σαν σεντάν.
Συμφωνώ. Απλά από τα 40 και κάτι ξεκινάει και το κορυφαίο σεντάν της κατηγορίας, η Giulia!!!
Συμφωνω κ επαυξάνω σε ολα , κ ξέρεις οτι την giulia θα την πρότεινα πρώτη απο οτιδήποτε αλλο, αλλα:
- Ξεφεύγει απο το budget που τέθηκε.
- Εικάζω (αυθαίρετα βεβαια γιατι δεν εχει αναφερθεί) οτι δεν ενδιαφέρεται για 2λιτρο.
Αν δεν υπάρχουν οι 2 αυτοί περιορισμοί τότε με κλειστά ματια!
Και εγω αναρωτιόμουν πως δεν πρότεινε καποιος την γοητευτική κυρία,βγαινει 40+ αρκετα καιμιλάμε για 2 λίτρο που καλα θα ηταν να αποφευχθει...επίσης δεν ξέρω αν ο χαρακτηρας του αυτοκινήτου συνδιαζεται με το συντηριτικό προφίλ ενος 40 αρη εικογενειαρχη
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα!
Ευχάριστος πονοκέφαλος λέγεται αυτό
Διαθέτεις ένα πολύ καλό ποσό και σίγουρα θα αποκτήσεις ένα υπέροχο αμάξι το οποίο θα χαρείτε εσύ και η οικογένειά σου!
Αν ήμουν στη θέση σου, θα έκανα μια επιλογή 3-4 μοντέλων,θα έπαιρνα τη σύζυγο και θα πηγαίναμε να τα δούμε και να τα οδηγήσουμε από κοντά.Και να πάρουμε προσφορές, φυσικά.
3008,Χ1,Τiguan,Kuga,Xtrail,CRV είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές αλλά πολλά εξαρτώνται και από την έκδοση/εξοπλισμό τους.
Δες και εδώ ή
εδώ
YΓ:Δεν έχεις διευκρινίσει αν ενδιαφέρεσαι για πετρέλαιο ή βενζίνη!Ευχαριστος πονοκέφαλός αλλα έχουμε δρόμο να καταλήξω στα 3-4 μοντελα (μπερδεμένος στο αν πρέπει να αλλαξω απο σενταν σε SUV ή και ακομα σε station wagon.
H αληθεια είναι οτι στην οικογένεια υπάρχει ακομα ενα 4x4 (Grand Vitara 2.0) μπαμπάς το οποίο μπορουμε να κάνουμε χρήση
Οσο αφορα τα Volvo ενα πχ Volvo V60 CC ιδιως αυτο που θα παρουσιαστει οπως ακουσα μετά την καινουργια χρονιά ειναι επίσης μια δυνατη επιλογή -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
το 4χ4 της vw είναι μόνο 2 λιτρό?και εχουμε ιδεα σε τι κόστος βγαίνει?Υπάρχει Tiguan 4x4 1.4 Tsi με 150 άλογα, αλλά δεν βγαίνει αυτόματο. Τιμές: http://www.4troxoi.gr/techdata/volkswag ... an-4motion
Από κοντά βέβαια ίσως πάρεις καλύτερες τιμές.
ΥΓ: Σχετικά με την Giulia... και οι 40άρηδες έχουμε ψυχή γιατρέ μου!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το 4χ4 της vw είναι μόνο 2 λιτρό?και εχουμε ιδεα σε τι κόστος βγαίνει?
Υπάρχει Tiguan 4x4 1.4 Tsi με 150 άλογα, αλλά δεν βγαίνει αυτόματο. Τιμές: http://www.4troxoi.gr/techdata/volkswag ... an-4motion
Από κοντά βέβαια ίσως πάρεις καλύτερες τιμές.
ΥΓ: Σχετικά με την Giulia... και οι 40άρηδες έχουμε ψυχή γιατρέ μου!!!
Συμφωνω αλλά τα 2 λιτρα μαζι με την ψυχη θελουν τεκμηριο και φορο πολυτελείας....Ελλαδα!!!!
-
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...
-
X1/Tiguan/CRV
Όποιο και να διαλέξεις (με τη παραπάνω σειρά) , δε θα το μετανιώσεις
-
το αυτόματο ειναι θεμα γούστου
Σίγουρα, απλά ταιριάζει πολύ στα SUVs και επειδή δεν αναζητάς σε αυτά σπορ συμπεριφορά αλλά και επειδή είναι καλύτερα στην εκτός δρόμου οδήγηση (ειδικά αυτά με μετατροπέα).
Συμφωνώ. Απλά από τα 40 και κάτι ξεκινάει και το κορυφαίο σεντάν της κατηγορίας, η Giulia!!!
Συμφωνω κ επαυξάνω σε ολα , κ ξέρεις οτι την giulia θα την πρότεινα πρώτη απο οτιδήποτε αλλο, αλλα:
- Ξεφεύγει απο το budget που τέθηκε.
- Εικάζω (αυθαίρετα βεβαια γιατι δεν εχει αναφερθεί) οτι δεν ενδιαφέρεται για 2λιτρο.
Αν δεν υπάρχουν οι 2 αυτοί περιορισμοί τότε με κλειστά ματια!
Και εγω αναρωτιόμουν πως δεν πρότεινε καποιος την γοητευτική κυρία,βγαινει 40+ αρκετα καιμιλάμε για 2 λίτρο που καλα θα ηταν να αποφευχθει...επίσης δεν ξέρω αν ο χαρακτηρας του αυτοκινήτου συνδιαζεται με το συντηριτικό προφίλ ενος 40 αρη εικογενειαρχη
Γιατρέ μου δε σε ξερω αλλα συντηρητικός (οδηγός , για να μην παρεξηγηθούμε) κ Αλφα δεν πανε μαζι!
Αν ομως βράζει το αίμα σου κ αντέχεις το 2λιτρο απλα go for it!
Θα ξανανιώσεις 20αρης! -
1)Προσωπικα εφοσον υπαρχει και 4κινητο vitara στην οικογενεια ΔΕΝ θα επελεγα SUV.
2)Ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο, ωστε πρωτα να δεις αν θα πας για βενζινη ή ντιζελ? (αν θυμαμαι καλα παλιοτερο θεμα ηθελες να κανεις το audi υγραεριο λογω χιλιομετρων?)
3)Γιατι να εξαντλησεις ολα το budget για τετοιας κατηγοριας οχημα?
4)Βλεπω δινεις σημασια στους χωρους και εφοσον εισαι και ευχαριστημενος απο τον ομιλο, μηπως να εριχνες μια ματια στο kodiaq αν πας για suv. Ιδιως αν δε το βιαζεσαι γιατι εχει 7μηνη (!) αναμονη
5)Το 3008 ιδιως στα λεφτα που αναφερεις εχει το πλεον απιστευτο εσωτερικο στη κατηγορια.
6)Το Kuga μαλλον δε σου κανει απο χωρους αλλα ειναι η πιο τιμια χρηματικα λυση.
7)Ποσο παει η stelvio??
-
Με 40 χιλιάρικα θα πάρεις την Χ1 με τον 1500 βενζίνης αυτόματη σε xline που δεν της λείπει τίποτα εξοπλιστικά, θα είσαι τοπ από χώρους, ποιότητα και πολύ καλά σε οικονομία με δωρεάν πέντε χρόνια βασικό σέρβις, χωρίς χαζά πάγια τέλη.
Όλη η παραγγελία με φουλ παραμετροποίηση (όποτε αν δεν θες απευθείας xline την φτιάχνεις με βάση την παρακάτω έκδοση όπως θες και πας και πιο οικονομικά) και παράδοση στο δίμηνο sur measure.
Αν όντως είσαι γιατρός θα το χαρείς και με τη γυναίκα σκι και για διαφορετικό λόγο το αμάξι! -
Βασικά η πρώτη ερώτηση είναι πόσα χιλιομετρα κάνεις το χρόνο και που τα κάνεις.
Δεν είναι ευκολη απαντηση καθώς εγώ ελεγα 12500 το χρονο και πρωτος χρόνος στο Crv θα με βρει στα 20.000
Εαν η απαντηση ειναι πανω απο 15000 και το ποσοστο της κινησης είναι επαρχια ή εθνικη με πάνω απο 80% τοτε βλεπεις και diesel ανεξαρτητα απο την μελλοντικη τους φορολογική μεταχείριση.
By the way οι σαρανταρηδες με δυο παιδια που εγκαταλειπούμε τα σενταν και παμε σε suv έχουμε πλημμυρισει τα φορουμ.Ατιμη κριση των σαραντα. Στα πενήντα που θα αρχισει να υποχωρει και η στυση μας βλέπω στο s2020 ομαδικη.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Δεν είναι ευκολη απαντηση καθώς εγώ ελεγα 12500 το χρονο και πρωτος χρόνος στο Crv θα με βρει στα 20.000
Αυτο σημαινει οτι μαλλον βασικα ευχαριστιεσαι το καινουργιο σου αμαξι
-
Βασικά η πρώτη ερώτηση είναι πόσα χιλιομετρα κάνεις το χρόνο και που τα κάνεις.Δεν είναι ευκολη απαντηση καθώς εγώ ελεγα 12500 το χρονο και πρωτος χρόνος στο Crv θα με βρει στα 20.000
Εαν η απαντηση ειναι πανω απο 15000 και το ποσοστο της κινησης είναι επαρχια ή εθνικη με πάνω απο 80% τοτε βλεπεις και diesel ανεξαρτητα απο την μελλοντικη τους φορολογική μεταχείριση.
By the way οι σαρανταρηδες με δυο παιδια που εγκαταλειπούμε τα σενταν και παμε σε suv έχουμε πλημμυρισει τα φορουμ.Ατιμη κριση των σαραντα. Στα πενήντα που θα αρχισει να υποχωρει και η στυση μας βλέπω στο s2020 ομαδικη.
Γιώργο εσυ με τα 20 μάλλον εξαίρεση είσαι στο γκρουπ μας (μάλλον γλυκαθηκες με τις καταναλώσεις και το έριξες στις βόλτες [emoji1] )
Οι περισσότεροι αν δεν υπάρχει και κανα χωριό / εξοχικό που είναι υποχρέωση να πηγαίνεις συχνά δεν κάνουμε πάνω από 10 - 15 χωρις πόλη.
Εγώ πχ μόνο για καλοκαίρι, Πάσχα και κανα ΣΚ χωρις εξοχικό και με σπίτι σε χωριό που δεν θέλω να πηγαίνω/αναλάβω για να μη δημιουργήσω υποχρέωση πέρα δώθε κάνω ετησίως γύρω στα 7000. Κάνω και αλλά 8-9 εντός πόλης με το 108 και καμία 12αρα η γυναίκα με το δικό της. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτο σημαινει οτι μαλλον βασικα ευχαριστιεσαι το καινουργιο σου αμαξι
Κάτι το φθηνό κόστος μετακίνησης ( απο 7,5lt/100km -10,25 euros/100 kmτου avensis- στα 5,3lt/100 km -6,36 euros/100km στο Crv) λίγο η Ιονία που έφερε την Ηγουμενιτσα πιο κοντα , βαλε και κατι παλιοφιλους επίσης στην κριση των σαραντα που πηραν suv και ερχοτουσαν να κανουν χιλιομετρα στην Ηπειρο και καπως ετσι γινονται τα ετήσια ρεκορ.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Γιώργο εσυ με τα 20 μάλλον εξαίρεση είσαι στο γκρουπ μας (μάλλον γλυκαθηκες με τις καταναλώσεις και το έριξες στις βόλτες [emoji1] )
Οι περισσότεροι αν δεν υπάρχει και κανα χωριό / εξοχικό που είναι υποχρέωση να πηγαίνεις συχνά δεν κάνουμε πάνω από 10 - 15 χωρις πόλη.
Εγώ πχ μόνο για καλοκαίρι, Πάσχα και κανα ΣΚ χωρις εξοχικό και με σπίτι σε χωριό που δεν θέλω να πηγαίνω/αναλάβω για να μη δημιουργήσω υποχρέωση πέρα δώθε κάνω ετησίως γύρω στα 7000. Κάνω και αλλά 8-9 εντός πόλης με το 108 και καμία 12αρα η γυναίκα με το δικό της.Και εγω γράφω στο απαραδεκτο smart 7500 το χρόνο μέσα στην πολη , ευτυχως το αλλαζουμε σε toyota yaris hybrid τωρα , ενώ το γυναικοαυτοκινητο με το ζορι γραφει 5000 επισης μέσα στην πολη.
Αλλά απο Γεναρη μεχρι Μαρτη το χαρηκα να ανεβαινω Παρνασσο και αυτη είναι η αξια του αυτοκινήτου ελευθερου χρόνου. Να κανεις πραγματα με τα παιδια σου οσο ακομη σε ανεχονται καθως απο την εφηβεια και μετα θα σε θεωρουν γερο και δεν θε γουσταρουν την παρεα σου.
-
Εγώ πχ μόνο για καλοκαίρι, Πάσχα και κανα ΣΚ χωρις εξοχικό και με σπίτι σε χωριό που δεν θέλω να πηγαίνω/αναλάβω για να μη δημιουργήσω υποχρέωση πέρα δώθε κάνω ετησίως γύρω στα 7000. Κάνω και αλλά 8-9 εντός πόλης με το 108 και καμία 12αρα η γυναίκα με το δικό της.Και εγω γράφω στο απαραδεκτο smart 7500 το χρόνο μέσα στην πολη , ευτυχως το αλλαζουμε σε toyota yaris hybrid τωρα , ενώ το γυναικοαυτοκινητο με το ζορι γραφει 5000 επισης μέσα στην πολη.
Αλλά απο Γεναρη μεχρι Μαρτη το χαρηκα να ανεβαινω Παρνασσο και αυτη είναι η αξια του αυτοκινήτου ελευθερου χρόνου. Να κανεις πραγματα με τα παιδια σου οσο ακομη σε ανεχονται καθως απο την εφηβεια και μετα θα σε θεωρουν γερο και δεν θε γουσταρουν την παρεα σου.
Με το καλο το Yaris. Δεν θα το μετανιώσεις ! Υπέροχο αμάξι και ειδικά για πόλη ! Αυτό έχει η γυναίκα με τα 12 περίπου ετησίως.
Για το άλλο που λες με τα παιδιά άδικο δεν έχεις αλλά είναι και η κούραση τα ΣΚ, οι δράστηριοτητες, τα διαβάσματα, πως τα προλαβαίνεις ;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
1)Προσωπικα εφοσον υπαρχει και 4κινητο vitara στην οικογενεια ΔΕΝ θα επελεγα SUV.2)Ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο, ωστε πρωτα να δεις αν θα πας για βενζινη ή ντιζελ? (αν θυμαμαι καλα παλιοτερο θεμα ηθελες να κανεις το audi υγραεριο λογω χιλιομετρων?)
3)Γιατι να εξαντλησεις ολα το budget για τετοιας κατηγοριας οχημα?
4)Βλεπω δινεις σημασια στους χωρους και εφοσον εισαι και ευχαριστημενος απο τον ομιλο, μηπως να εριχνες μια ματια στο kodiaq αν πας για suv. Ιδιως αν δε το βιαζεσαι γιατι εχει 7μηνη (!) αναμονη
5)Το 3008 ιδιως στα λεφτα που αναφερεις εχει το πλεον απιστευτο εσωτερικο στη κατηγορια.
6)Το Kuga μαλλον δε σου κανει απο χωρους αλλα ειναι η πιο τιμια χρηματικα λυση.
7)Ποσο παει η stelvio??
- για αυτο και σκέφτομαι το σενταν
2)εκανα πολλά το audi εχει 221.000 χλμ , τωρα λίγα
3 αν μπορω να μην το εξαντλησω ακομα καλυτερα
4)δεν θα επαιρνα skoda μην με ρωτας γιατι - μου αρεσει πολυ δεν ξερω πόσο αξιοπιστο είναι
6)νομιζω οτι ειναι μικρό για εμας
Ευχαριστω για τις συμβουλές
- για αυτο και σκέφτομαι το σενταν
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Με 40 χιλιάρικα θα πάρεις την Χ1 με τον 1500 βενζίνης αυτόματη σε xline που δεν της λείπει τίποτα εξοπλιστικά, θα είσαι τοπ από χώρους, ποιότητα και πολύ καλά σε οικονομία με δωρεάν πέντε χρόνια βασικό σέρβις, χωρίς χαζά πάγια τέλη.
Όλη η παραγγελία με φουλ παραμετροποίηση (όποτε αν δεν θες απευθείας xline την φτιάχνεις με βάση την παρακάτω έκδοση όπως θες και πας και πιο οικονομικά) και παράδοση στο δίμηνο sur measure.
Αν όντως είσαι γιατρός θα το χαρείς και με τη γυναίκα σκι και για διαφορετικό λόγο το αμάξι!Γιατρός είμαι αλλα τι θελεις να μου πεις με την τελευταια πρόταση
-
Σχετικά με τα ετήσια χιλιόμετρα :
Πριν πάρω το diesel με ρωτούσαν οι πωλητές πόσα χλμ κάνω το χρόνο και τους απαντούσα οτι κάνω 15000 αλλά με το πετρέλαιο θα κάνω 20000 τουλάχιστον λόγω του οτι δεν θα σκέφτομαι το κόστος τόσο πολύ . Και έτσι είναι σε 9 μήνες έχω ήδη 16000χλμ .
-
Αν όντως είσαι γιατρός θα το χαρείς και με τη γυναίκα και για διαφορετικό λόγο το αμάξι!Γιατρός είμαι αλλα τι θελεις να μου πεις με την τελευταια πρόταση
Ειναι χαζό το ξέρω (μου το είχαν γράψει και εμένα που ειμαι δικηγόρος αλλο αν εγω ειμαι ιδιαιτερη περίπτωση και δεν το ξέρουν παρά ελάχιστοι συνάδελφοι και συγγενείς τι αμάξι εχω) αλλα ισως λόγω premium μάρκας να σε βόλευε καλύτερα και στον κοινωνικό/επαγγελματικό σου περίγυρο.
Σε τέτοιες περιπτωσεις συνήθως συνηγορουν και οι γυναίκες.
Είχες Audi πριν, θα πήγαινες σε Skoda ;
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ