-
Καλησπέρα στο forum, έχω μπει στη διαδικασία να ψάχνω αυτοκίνητο για να αγοράσω τους επόμενους μήνες και δεν έχω πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα, είναι και το πρώτο μου αυτοκίνητο παρότι δεν είμαι και μικρός
Θέλω ένα μεσαίο αυτοκίνητο, σκεφτόμουν από 1200 έως 1600 αλλά δεν είναι απαγορευτικό για πιο πάνω αν αξίζει. Είναι αρκετά ψηλός και... φαρδύς (στις πλάτες) οπότε γενικά θέλω να ναι ευρύχωρο και ενώ η κύρια χρήση του θα είναι για μικρές διαδρομές εδώ που μένω, θέλω 2 φορές τον χρόνο να κάνω πιο μεγάλα ταξίδια και σε πιο ορεινούς προορισμούς.
Προφανώς θέλω να είναι και όσο πιο οικονομικό και αξιόπιστο γίνεται αν και δεν καίγομαι να πάρω αμάξι που θα με βγάλει και 10 άψογα χρόνια, ας είναι και πέντε
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στην Κω και λόγω δουλειάς είναι λίγο δύσκολο να πάω Αθήνα, συν το έξτρα κόστος, για να βρω αυτοκίνητο εκεί και εδώ οι επιλογές είναι λίγες. Έχω εντοπίσει τις εξής περιπτώσεις αν και δεν βιάζομαι οπότε ίσως προκύψει και κάτι άλλο:
-
Citroen C4 EXCLUSIVE '05 - € 5.300. 89.985 χλμ 1.600 cc και 110 bhp . Παρά την ηλικία του φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά και εσωτερικά και γενικά μου αρέσει σαν αμάξι ενώ έχει και πολλά extra συν ότι κυβικά και ίπποι είναι ΟΚ για ταξίδια.** Το πρόβλημα είναι ότι έχω ακούσει πολλά άσχημα για την αξιοπιστία της Citroen και του μοντέλου... **
-
Mazda 3 1.3 '05 - € 3.500 , 58.000 χλμ , 1.300 cc, 85 bhp. Έχει γύρω γύρω σημάδια στους προφυλακτήρες και γενικά δεν φαίνεται προσεγμένο σαν το C4. Έχω ακούσει μεν ότι είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο αλλά ότι έχει ακριβά ανταλλακτικά (πόσο μάλλον στην Κω)
-
Peugeot 307 '06 - € 5.300, 75.895 χλμ, 1.400 cc, 90 bhp. Ίσια περίπτωση με το Citroen αλλά λιγότερα κυβικά και ίππους.
Μετά υπάρχουν κάποιες επιλογές όπως μια Bmw 316 E46 ti '03 - € 3.800, 146.130 χλμ, 1.600 cc, 115 bhp που είναι όμορφη και προσεγμένη αλλά δεν ξέρω πως τα πάει από αξιοπιστία και κατανάλωση συν ότι έχει τα πιο πολλά χλμ και το πιο παλιό αυτοκίνητο.
Ένα Kia Sportage του 2007 με 60.000 χλμ , 2000 κυβικα και πετρέλαιο στα 5000. Φαίνεται σε καλή κατάσταση εξωτερικά και στο σαλόνι αλλά είναι πολλά τα κυβικά για τα τέλη και το πιο σημαντικό δεν ξέρω σαν κατανάλωση τι θα κάνει. Παρόλα αυτά σαν αυτοκίνητο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν έβγαζα πιο πολλά λεφτά αφού προτιμώ τζιπ ή SUV.
-
-
Καλησπέρα στο forum, έχω μπει στη διαδικασία να ψάχνω αυτοκίνητο για να αγοράσω τους επόμενους μήνες και δεν έχω πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα, είναι και το πρώτο μου αυτοκίνητο παρότι δεν είμαι και μικρός
Θέλω ένα μεσαίο αυτοκίνητο, σκεφτόμουν από 1200 έως 1600 αλλά δεν είναι απαγορευτικό για πιο πάνω αν αξίζει. Είναι αρκετά ψηλός και... φαρδύς (στις πλάτες) οπότε γενικά θέλω να ναι ευρύχωρο και ενώ η κύρια χρήση του θα είναι για μικρές διαδρομές εδώ που μένω, θέλω 2 φορές τον χρόνο να κάνω πιο μεγάλα ταξίδια και σε πιο ορεινούς προορισμούς.
Προφανώς θέλω να είναι και όσο πιο οικονομικό και αξιόπιστο γίνεται αν και δεν καίγομαι να πάρω αμάξι που θα με βγάλει και 10 άψογα χρόνια, ας είναι και πέντε
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στην Κω και λόγω δουλειάς είναι λίγο δύσκολο να πάω Αθήνα, συν το έξτρα κόστος, για να βρω αυτοκίνητο εκεί και εδώ οι επιλογές είναι λίγες. Έχω εντοπίσει τις εξής περιπτώσεις αν και δεν βιάζομαι οπότε ίσως προκύψει και κάτι άλλο:
-
Citroen C4 EXCLUSIVE '05 - € 5.300. 89.985 χλμ 1.600 cc και 110 bhp . Παρά την ηλικία του φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά και εσωτερικά και γενικά μου αρέσει σαν αμάξι ενώ έχει και πολλά extra συν ότι κυβικά και ίπποι είναι ΟΚ για ταξίδια.** Το πρόβλημα είναι ότι έχω ακούσει πολλά άσχημα για την αξιοπιστία της Citroen και του μοντέλου... **
-
Mazda 3 1.3 '05 - € 3.500 , 58.000 χλμ , 1.300 cc, 85 bhp. Έχει γύρω γύρω σημάδια στους προφυλακτήρες και γενικά δεν φαίνεται προσεγμένο σαν το C4. Έχω ακούσει μεν ότι είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο αλλά ότι έχει ακριβά ανταλλακτικά (πόσο μάλλον στην Κω)
-
Peugeot 307 '06 - € 5.300, 75.895 χλμ, 1.400 cc, 90 bhp. Ίσια περίπτωση με το Citroen αλλά λιγότερα κυβικά και ίππους.
Μετά υπάρχουν κάποιες επιλογές όπως μια Bmw 316 E46 ti '03 - € 3.800, 146.130 χλμ, 1.600 cc, 115 bhp που είναι όμορφη και προσεγμένη αλλά δεν ξέρω πως τα πάει από αξιοπιστία και κατανάλωση συν ότι έχει τα πιο πολλά χλμ και το πιο παλιό αυτοκίνητο.
Ένα Kia Sportage του 2007 με 60.000 χλμ , 2000 κυβικα και πετρέλαιο στα 5000. Φαίνεται σε καλή κατάσταση εξωτερικά και στο σαλόνι αλλά είναι πολλά τα κυβικά για τα τέλη και το πιο σημαντικό δεν ξέρω σαν κατανάλωση τι θα κάνει. Παρόλα αυτά σαν αυτοκίνητο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν έβγαζα πιο πολλά λεφτά αφού προτιμώ τζιπ ή SUV.
-
-
-
-
-
-
-
Θα πήγαινα για το c4...
-
Απο αυτα τα συγκεκριμενα που περιγραφεις μαλλον το c4 ακουγεται το καλυτερο.
Απο εκει και περα λαβε υποψιν σου οτι επειδη εισαι σε νησι και οι επιλογες περιορισμενες, πρεπει να εξασφαλισεις οτι για καθε ενα που κοιτας υπαρχει σωστος και τιμιος μαστορας να το συντηρει -
Για τα άλλα δεν ξέρω αλλά για το Citroen τουλάχιστον πρέπει να είναι ένα συνεργείο που έχουν και επαγγελματική συνεργασία με την υπηρεσία που δουλεύω οπότε τουλάχιστον την τιμιότητα θα την έχω εξασφαλισμένη.
Μια άλλη ιδέα είναι να πάω σε ένα πιο φτηνό αυτοκίνητο, να το λιώσω για 2-3 χρόνια και μετά, που περιμένω κάτι καλό οικονομικά, να πάω για καινούριο. Βρήκα ένα Fiat Punto HGT ABARTH '00 - € 2.000 (Συζητήσιμη) 130.000 χλμ , 1.747 cc, 131 bhp, με την σημείωση : Το αμάξι είναι με καινούργια μηχανή από ανακατασκευή.Σε Καλή κατάσταση. Με πρόσφατο γενικό σέρβις.Ολα πληρωμένα.
-
Αλλαγμενη μηχανη και ''καλη'' κατασταση, ουτε καν πολυ καλη ουτε καν το επιθυμητο αριστη. Σε τετοια μεταχειρισμενα εγω δε παιρνω καν τηλεφωνο.
Αν θες να προχωρησεις το c4 αμεσα εχω 2 ανθρωπους εμπιστοσυνης να πας απο εμενα για ελεγχο Αθηνα. -
Σε ευχαριστώ φίλε αλλά δεν μπορώ να ανέβω Αθήνα τώρα σύντομα και γενικά δεν το βιάζομαι να γίνει άμεσα. Βλέπω όμως ότι όλοι το C4 λέτε και εγώ αυτό προτιμώ αλλά είναι αυτή η φήμη των C που με έκανε να διστάσω.
-
Είδα τώρα και ένα Opel Astra του 2007, 1400 cc και 80000 χιλιόμετρα στα 3200 και φαίνεται προσεγμένο. Αλλά διαβάζω συχνά ότι 1400 σε τέτοια αμάξια δεν έχουν επιδόσεις καθόλου, μέχρι ότι με AC ανοιχτό και 2-3 άτομα μέσα μπορεί να έχει πρόβλημα να ανέβει πχ σε μια ανηφόρα προς έναν ορεινό προορισμό.
Εγώ γενικά κινούμε αργά με το αυτοκίνητο, δεν με νοιάζει να πάω γρήγορα ή να είναι η οδήγηση μη βαρετή αλλά είναι τέτοιο το πρόβλημα με ένα 1400 αυτοκίνητο σαν το ASTRA που μπορεί να έχω πρόβλημα να κάνω ταξίδια;
-
Ο χρήστης Chrismma έγραψε:
Είδα τώρα και ένα Opel Astra του 2007, 1400 cc και 80000 χιλιόμετρα στα 3200 και φαίνεται προσεγμένο. Αλλά διαβάζω συχνά ότι 1400 σε τέτοια αμάξια δεν έχουν επιδόσεις καθόλου, μέχρι ότι με AC ανοιχτό και 2-3 άτομα μέσα μπορεί να έχει πρόβλημα να ανέβει πχ σε μια ανηφόρα προς έναν ορεινό προορισμό.Εγώ γενικά κινούμε αργά με το αυτοκίνητο, δεν με νοιάζει να πάω γρήγορα ή να είναι η οδήγηση μη βαρετή αλλά είναι τέτοιο το πρόβλημα με ένα 1400 αυτοκίνητο σαν το ASTRA που μπορεί να έχω πρόβλημα να κάνω ταξίδια;
Το Astra δεν προσφέρει καμία οδηγική ευχαρίστηση. Παρόλα αυτά η τιμή που το βρήκες είναι πολύ καλή. Αν είναι καθαρό εγώ θα το αγόραζα...
-
Επιβεβαιώνω ότι σε γρήγορα προσπεράσματα το astra έχει θέμα, είναι νωθρό όχημα και ανάλογα με το τι οδηγείς τώρα μπορεί να απογοητευτείς. Αυτά με την ανηφόρα βέβαια είναι υπερβολές. Βασικά είναι εργαλείο άνετης,αξιόπιστης και ήσυχης (εμένα μετά από 170.000χλμ τίποτα δεν τρίζει, δεν κροταλίζει, δεν γαβγίζει) μετακίνησης, ως εκεί.
-
Το συγκεκριμενο astra (H) ειναι οτι χειροτερο εχω οδηγησει απο συγχρονα αυτοκινητα. Αχρωμο,αοσμο,ανοστο με ελλεινο τιμονι-μπροστινο και χαρακτηριστικα αργο ηλεκτρογκαζο. Χιλιες φορες το c4.
-
Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα Ford Mondeo 1,6 22-23 ετών και γρήγορα προσπεράσματα δεν έχω δει ποτέ χαχα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το συγκεκριμενο astra (H) ειναι οτι χειροτερο εχω οδηγησει απο συγχρονα αυτοκινητα. Αχρωμο,αοσμο,ανοστο με ελλεινο τιμονι-μπροστινο και χαρακτηριστικα αργο ηλεκτρογκαζο. Χιλιες φορες το c4.Όντως!!! Το μοναδικό σύγχρονο όχημα που σταμάτησα και το έδωσα σε άλλον να το οδηγήσει. Τραγικό!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το συγκεκριμενο astra (H) ειναι οτι χειροτερο εχω οδηγησει απο συγχρονα αυτοκινητα. Αχρωμο,αοσμο,ανοστο με ελλεινο τιμονι-μπροστινο και χαρακτηριστικα αργο ηλεκτρογκαζο. Χιλιες φορες το c4.
Όντως!!! Το μοναδικό σύγχρονο όχημα που σταμάτησα και το έδωσα σε άλλον να το οδηγήσει. Τραγικό!!!
Στα 3200 που το βρίσκει έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;;
-
Εγώ πάντως σε αυτά τα λεφτά βρίσκω Panda με τους 100 ίππους ένα αμαξάκι με άριστο μέγεθος για την πόλη, καλοστημένο και γκαζάτο.
Σόρρυ είμαι εκτός θέματος... -
Φίλε μου γράφεις οτι είσαι στην Κω και αυtό είναι το πρόβλημα. Εγω αυτό το βλέπω σαν πλεονέκτημα. Στην Κω έχω βρεθεί αρκετές φορές και όπως σε σχεdόν όλα τα νησιά (πλην ίσως της Κρήτης ) νοίκιαζα 1200-1300 κυβικά αυτοκίνητο και ήταν και πολλά. Στην Κω το μεγαλύτερο ταξίδι που έκανα ήταν μέχρι Κέφαλο τι να το κάνεις το HGT ή τις άλλες μαούνες αφού οι αποστάσεις είναι μικρές; Ασε που τους μισούς μήνες του χρόνου κινείσαι παρέα με παπάκια και γουρούνες.
Εγω εαν έμενα σε νησί θα είχα ενα Jimny για εμένα, και ένα για την σύζυγο και το θέμα θα είχε λήξει, τετρακίνητο, μικρό, αξιόπιστο (που για ένα νησί αυτό είναι σημαντικό) και τέλος. Εναλλακτικά χιουντάι και άστο μέχρι να λιώσει απο το αλάτι.
Να πάρεις δηλαδή 316,να την φορτώσεις με την οικογένεια και να πας εκδρομή μέχρι Κέφαλο λέει; -
Αν το θέμα μου ήταν μόνο η οδήγηση στην Κω θα πήγαινα στο μικρότερο αυτοκίνητο αλλά θα κάνω 2-3 μεγάλα ταξίδια το χρόνο πολύ πιθανό και σε ορεινούς προορισμούς και όχι μόνος μου. Γι αυτό αναρωτιέμαι αν αρκεί το 1400ρι το Opel.
-
1400 άρι όπελ άστρα όπως το πήρα κάποτε καινούργιο, καινούργιο το ξεφορτώθηκα. Το καλό είναι πως δεν μου παρουσίασε κάποια βλάβη ή ότι άλλο. Ηταν απλά τραγικό. Για να προσπεράσω στην ευθεία στο ίσιωμα μέτραγα 1,2 δευτερόλεπτα αφού είχα πατήσει το γκάζι. Για ανηφόρα δεν το συζητώ.
-
Κατάλαβα, από 3κ στα 5κ δεν είναι και τεράστια διαφορά οπότε μάλλον θα πάω για το C4 που έχει και πιο πολύ δύναμη είναι και Exclusive μοντέλο με πολλά extras εκτός αν προκύψει κάτι πολύ καλό εν τω μεταξύ
Μεταχειρισμένο μέχρι 5-6Κ