-
Καλημέρα σε όλους,
Πούλησα το τίμιο Peugeot 307(2003) πριν περίπου ένα μηνα και ειμαι στην γύρα για αγορά ενός μεταχειρισμένου.(Εδώ έκανα λάθος γιατί πλέον έχω πρόβλημα στο να κινηθώ και να κοιτάξω αυτοκίνητα)
Ψάχνω για ένα αυτοκίνητο μέχρι 9.000(ταβάνι). Στην οικογένεια έχουμε και ένα παιδάκι αρα όπως καταλαβαίνετε ψάχνω κάτι μεγαλύτερο απο το 307 αλλά οχι sedan.Προσανατολίζομαι σε κάτι μεταξύ 1400-1600cc και απο 100hp και πάνω. Θέλω λίγο γκάζι για προσπεράσεις κάτι που το peugeot δεν το είχε.(ήταν στα 75hp)
Τα χιλιόμετρα που κάνω μέσα στον χρόνο δεν ξεπερνούν τα 10.000, άρα απορρίπτω το πετρέλαιο. Επίσης απο μια ερεύνα αγοράς που έκανα τα περισσότερα ειναι εισαγωγής και με πολλα χιλιάδες χιλιόμετρα γυρισμένα. Αρα κοιτάζω σε βενζίνη.Ειμαι μεταξύ των εξής:
**Opel Astra 1.4 2011 (120/140hp) **
και
Volkswagen Golf 1.4 TSI 122PS '11Τι έχετε να προτείνετε εσείς;
Αξίζει κάποιο απο αυτά τα 2 η να κοιτάξω σε κάτι άλλο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά.
-
Καλημέρα σε όλους,
Πούλησα το τίμιο Peugeot 307(2003) πριν περίπου ένα μηνα και ειμαι στην γύρα για αγορά ενός μεταχειρισμένου.(Εδώ έκανα λάθος γιατί πλέον έχω πρόβλημα στο να κινηθώ και να κοιτάξω αυτοκίνητα)
Ψάχνω για ένα αυτοκίνητο μέχρι 9.000(ταβάνι). Στην οικογένεια έχουμε και ένα παιδάκι αρα όπως καταλαβαίνετε ψάχνω κάτι μεγαλύτερο απο το 307 αλλά οχι sedan.Προσανατολίζομαι σε κάτι μεταξύ 1400-1600cc και απο 100hp και πάνω. Θέλω λίγο γκάζι για προσπεράσεις κάτι που το peugeot δεν το είχε.(ήταν στα 75hp)
Τα χιλιόμετρα που κάνω μέσα στον χρόνο δεν ξεπερνούν τα 10.000, άρα απορρίπτω το πετρέλαιο. Επίσης απο μια ερεύνα αγοράς που έκανα τα περισσότερα ειναι εισαγωγής και με πολλα χιλιάδες χιλιόμετρα γυρισμένα. Αρα κοιτάζω σε βενζίνη.Ειμαι μεταξύ των εξής:
και
Αξίζει κάποιο απο αυτά τα 2 η να κοιτάξω σε κάτι άλλο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά.
-
Καλημέρα σε όλους,
και
-
Θα πρόσθετα και το Leon: ίδια γενιά, ίδιο μοτέρ, σχεδόν ίδιες επιδόσεις, ίδιοι χώροι, αλλά ελαφρώς φθηνότερο και με διαφορετική αισθητική.
-
volvo s40 1.6. Αξιοπρεπέστατο αρκετά ποιοτικό, όμορφο και με μπόλικη παθητική ασφάλεια ενώ σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας καλύπτει τον μέσο οδηγό - οικογενειάρχη.
-
Από αυτά που κοιτάς,καλύτερα το Golf.
Eγώ θα πρότεινα να δεις Ford Focus και Fiat Bravo (1.4 Tjet 120hp) -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
volvo s40 1.6. Αξιοπρεπέστατο αρκετά ποιοτικό, όμορφο και με μπόλικη παθητική ασφάλεια ενώ σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας καλύπτει τον μέσο οδηγό - οικογενειάρχη.Ίσως η καλύτερη επιλογή,αλλά είπε όχι sedan,γι αυτό δεν το πρότεινα.
-
Θα συμφωνήσω με τον Άσσο για το leon.
To focus πάσχει σε χώρους, το bravo ακούγεται καλή πρόταση
θα βάλω μια αμφιβολία αν σε χώρους το astra είναι μεγαλύτερο από το 307.
Θα προτείνω και το c4. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
volvo s40 1.6. Αξιοπρεπέστατο αρκετά ποιοτικό, όμορφο και με μπόλικη παθητική ασφάλεια ενώ σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας καλύπτει τον μέσο οδηγό - οικογενειάρχη.
Ίσως η καλύτερη επιλογή,αλλά είπε όχι sedan,γι αυτό δεν το πρότεινα.
Δίκιο έχεις φίλε panormus, δεν το πρόσεξα.
-
Βάλε στις προτάσεις & το Renault Megane 1.4 TCe (ή & το 1.2 TCe, εάν βρεις, καίει λιγότερο).
-
Το leon μου φαίνεται πολυ καλή εναλλακτική πάντως. Αρκετά πιο όμορφο εξωτερικά απο το golf.
-
Ο χρήστης dpapan έγραψε:
Το leon μου φαίνεται πολυ καλή εναλλακτική πάντως. Αρκετά πιο όμορφο εξωτερικά απο το golf.Και εγώ αυτό πιστεύω, αλλά προφανώς είναι υποκειμενικό. Από την άλλη, π.χ. η γυναίκα μου ούτε που θα κοίταγε το Leon και θα πήγαινε καρφί στο Golf, πάρε και μια δεύτερη γνώμη
Κατά τα άλλα τα δύο αυτοκίνητα (Leon, Golf) είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε χώρους, επιδόσεις, διαστάσεις κλπ
-
Το astra θα το αφηνα στην απ εξω εφοσον αναφερθηκαν τα leon,golf, megane.
Σε πολυ τιμια λεφτα βρισκεις 308 thp παντως... -
Καλησπέρα
Τελικά κατέληξα στο golf.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι το εξής. Εχετε στο νού σας καμιά καλή εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία κοντά σε Μεταμόρφωση/Ν.Φιλαδέλφεια/Μενίδι για να το πάω για έλεγχο. Το αυτοκίνητο ειναι απο μαντρά και θέλω να το πάω για να το τσεκάρουμε. Επίσης αν γνωρίζει κάποιος ένα ενδεικτικό κόστος για έναν έλεγχο.Ευχαριστώ
-
Και golf και από μάντρα? Θέλει πολύ πολύ καλό ψάξιμο....αν θέλεις πες μας έκδοση και κινητήρα...
-
Volkswagen Golf 1.4 TSI 122PS(2011).
Γιατί το λές όμως με ένα παράπονο; Για τις εκδόσεις μετά το 2010 διάβασα τα καλύτερα. Σύμφωνα με οτι διάβασα οι πρώτοι TSI 2008/2009 είχαν κάποια προβλήματα.
-
Για αυτό ρώτησα για την έκδοση...
Εφόσον έχεις κάνει την μελέτη σου, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Προφανώς θα έχεις διαβάσει το αντίστοιχο φόρουμ που είναι πολύ διαφωτιστικό.Απλά κάνε όσο πιο ενδελεχή έλεγχο μπορείς. Για το που θα σε διαφωτίσουν οι Αθηναίοι φίλοι. Και με το καλό να έρθει στα χέρια σου! -
Για εκείνα τα πρώτα Golf, κακό όνομα έβγαλε κυρίως το διτούρμπινο μοτέρ, και φυσικά το γνωστό θέμα με τα πλαστικά γρανάζια/μοχλικά στα παράθυρα (σε αυτά δεν ήταν ή θυμάμαι λάθος ?). Εφόσον μιλάς για το μονοτούρμπινο, δεν υπάρχει θέμα, πλην φυσικά της κατανάλωσης λαδιού (που έχουν γενικώς όλα τα DI TSI μοτέρ του Group).
Το μοτεράκι τσιμπάει και κάποια αλογάκια παραπάνω, αν και εφόσον θελήσεις, χώροι ικανοποιητικοί, αν μπορείς πάρε τουλάχιστον την 2η έκδοση και όχι τη βασική (θα σου λείψουν πολλές ευκολίες που δεν έχει).
-
Οσον αφορά συνεργείο(εξουσιοδοτημένο vw), γνωρίζετε κάποιο που να κανει καλή δουλειά κοντά στις περιοχές που ανέφερα πιο πριν; Μεταμόρφωση/Ν.Φιλαδέλφεια/Μενίδι.
-
Καταχρώμαι την φιλοξενία του θεματοθέτη μιας και είμαι και εγω στην ίδια θέση: αναζητώ μεταχειρισμένο οικογενειακό χατσμπακ προς αντικατάσταση 3θυρης 116i e81 του 2011(την οποία θα δώσω ανταλλαγή).
Προσανατολίζομαι προς κάτι τέτοιο: https://www.car.gr/9703578-seat-leon-5-elegance κυρίως λόγω του καλού ονόματος του εμπόρου. Θα εκτιμούσα πολύ γνώμες και εμπειρίες για το συγκεκριμένο μοντέλο και ειδικά του μοτέρ, το οποίο ομολογώ δεν το γνωρίζω αλλά διαβάζω γενικά καλά σχόλια.
Στην τιμή αυτή επίσης βρίσκω και golf 6αρια των οποίων η σύζυγος έιναι θερμή υποστηρικτρια αλλά και Ιουλιέτες κύρίως του 2011 .. τι λέτε σε αυτό το 'τριλημμα';
Να συμπληρώσω οτι στην ουσία το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται μόνο σαββατοκύριακα και για 4-5 ταξιδια των 700-800 χλμ το χρόνο οπότε ψάχνω σε βενζινοκίνητο. Εννοείται οτι οποιαδήποτε άλλη πρόταση κάτω από τα 12k είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ