-
Μόνο που έχουν τους μισούς χώρους και τους μισούς εξοπλισμούς και χειρότερους κινητήρες. Βέβαια τώρα τα Χριστούγεννα είναι ωραία τα ταμπλό κάποιων με τα αναμμένα λαμπάκια
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τι ψαχνεις και συ τωρα...Αφού μόλις παρακάτω ο τρικυλινδρος με τους 110 έγινε και καλύτερος κινητήρας μάλλον έχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τι ψαχνεις και συ τωρα...
Αφού μόλις παρακάτω ο τρικυλινδρος με τους 110 έγινε και καλύτερος κινητήρας μάλλον έχεις δίκιο.
Χαχα
-
Για τον κινητηρα δεν χωραει αμφιβολια οτι ειναι πολυ καλος τελος παντων,αλλα η τιμη ειναι τσιμπημενη και εννοειται δεν συγκρινω με '80 κτλ.Τωρα αν θελουμε να το συγκρινουμε με χριστουγ.δεντρο ή το star shower laser lights, οκ
Παντος μερικα στοιχεια της μασκας θυμιζουν mitsubishi eclipse cross...και μια προαναφερθηκε εχει δει καποιος το εσωτ.του stonic? -
Εχει και με 130 και είναι βραβευμένος 3 χρονιές συνέχεια . Οι άλλοι τι είναι ?
Το έχω δει το εσωτερικό του στόνικ και είναι μια χαρά . Μπροστά . Πίσω είναι μικρό . Το αρόνα είναι παντού μικρό .
Επίσης τις τιμές τις έχω τσεκάρει με ίδιο εξοπλισμό .
Για την αισθητική είπα είναι υποκειμενική και δεν κρίνουμε .
Τώρα μιλάμε για χώρους , ποιότητα , εξοπλισμό , τιμή , συμπεριφορά στον δρόμο και κινητήρες .
Εκεί λοιπόν σε όλα αυτά και σε βενζίνη και σε ντίζελ δεν είναι καθόλου υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει ..
Τα αμήχανα γελάκια δείχνουν ως συνήθως ένδεια επιχειρημάτων...
Αντε οι των χριστουγεννιάτικων δένδρων να το κάνουμε 3008 και εδώ .
-
Κοίτα cruiser δεν είπα ότι δεν είναι καλό η ωραίο η ότι δεν έχει τις χαρές όλες το c3 αλλά εσύ μίλησες για αντικειμενικότητα στις τιμές....
Τέλος πάντων για εμένα το aircross δεν είναι καθόλου κακό αλλά το target group του είναι κατά την γνώμη μου αυτοί που στην πραγματικότητα θέλουν c segment suv αλλά δεν έχουν λεφτά να το πάρουν και αγοράζουν το πιο ευρύχωρο του b segment. -
Λοιπόν επειδή τα έχω κοιτάξει αναλυτικά , αλλά και μέσω των σάιτ τους .
Στην πλούσια έκδοση shine το c3 aircross κοστίζει 19790 το 110 , 20790 το 130 , 20840 το 100 και 21540 το 120 . Το stonic premium κοστίζει 18660 στην βενζίνη 120 και 20990 στην ντίζελ 110 . Το arona xcellence κοστίζει 20050 στα 115 βενζίνη και 21050 το 95 ντίζελ που όμως είναι το style με κάποια επιπλέον γιατί δεν βγαίνει σε xcellence η ντίζελ , προφανώς γιατί θα ξεφεύγει από το όριο φόρου . Ετσι η τελική τιμή των 21050 μπορεί να είναι μεγαλύτερη .
Η σύγκριση λοιπόν στις τιμές είναι η εξής :
Το στόνικ στην βενζίνη με ισχύ στο μέσον των δύο εκδόσεων του αιρκρός είναι 1000 φτηνότερο από την έκδοση των 110 και 2000 από την έκδοση των 130 . Στα ντίζελ είναι 150 ευρώ ακριβότερο από την 100 και έχει και 5 άλογα λιγότερα .
Αλλά το στόνικ ΔΕΝ έχει GPS , NAVI , GRIP CONTROL , HILL DESCENT , μετακινούμενο πίσω κάθισμα και αναδιπλούμενο κάθισμα οδηγού .
Αρα σε κάθε περίπτωση το στόνικ είναι ανάλογο έως και πολύ ακριβότερο από το αιρκρός .
Πάμε τώρα στο αρόνα . Εδώ το αρόνα δεν έχει GRIP CONTROL , HILL DESCENT , μετακινούμενο πίσω κάθισμα και αναδιπλούμενο κάθισμα οδηγού και είναι και 260 € ακριβότερο , ενώ στο ντίζελ είναι 190 € ακριβότερο .
Αν βάλουμε τώρα ότι στους χώρους τα χωρίζει χάος υπέρ του αιρκρός νομίζω ότι το υπερτιμημένο ήταν ατυχής έκφραση .
Οχι τίποτα άλλο αλλά γέλασε άδικα και το πικραμένο παιδί με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο ταμπλώ...
-
Μια ερώτηση, το gps τι διαφορά έχει από το navi;
-
Θεωρητικά μπορεί να έχει GPS αλλά να μην έχεις χάρτες και πρόγραμμα ... Στην πράξη νομίζω τα βάζουν τώρα μαζί .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στην πλούσια έκδοση shine το c3 aircross κοστίζει 19790
:Άρα το stonic είναι 2000€ φθηνότερο στην ακριβη έκδοση των 120ιππων και με 6 ταχύτητες.
-
Λοιπόν επειδή τα έχω κοιτάξει αναλυτικά , αλλά και μέσω των σάιτ τους .Στην πλούσια έκδοση shine το c3 aircross κοστίζει 20790 το 130
Άρα είναι 1790€ ακριβοτερο από το arona στην έκδοση 1,5 150hp fr.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Στην πλούσια έκδοση shine το c3 aircross κοστίζει 19790
:Άρα το stonic είναι 2000€ φθηνότερο στην ακριβη έκδοση των 120ιππων και με 6 ταχύτητες.
Οχι βέβαια . Είναι 2000 φτηνότερο από την ακριβή έκδοση των 130 ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕ 6 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ αλλά δεν έχει και όλα τα άλλα . Στην βενζίνη όμως είναι ανταγωνιστικό επειδή η διαφορά τιμής των 1000 καλύπτει ΜΕΡΟΣ των ελλείψεων σε σχέση με το 110 και είναι και 10 άλογα περισσότερα το στόνικ . Στα 130 απλά μιλάμε για υποδεέστερο ΠΑΝΤΟΥ αμάξι για το στόνικ .>>Λοιπόν επειδή τα έχω κοιτάξει αναλυτικά , αλλά και μέσω των σάιτ τους .
Στην πλούσια έκδοση shine το c3 aircross κοστίζει 20790 το 130
Άρα είναι 1790€ ακριβοτερο από το arona στην έκδοση 1,5 150hp fr.
Το Αρόνα στο configurator του site δεν δίνει ούτε FR ούτε 150 άλογα..
Στα περιοδικά βλέπω με 19000 τα 150 άλογα αλλά δεν έχω εξοπλισμούς . Ισως τελικά να μην τους βγαίνει τόσο . -
Δεν ξέρω αν για το arona αυτή η έκδοση είναι στην φαντασία του τύπου αλλά δεν το νομίζω και η τιμή του stonic είναι 17660 εκτός και αν και αυτό είναι παραμύθι των δημοσιογράφων.
-
Εγώ ό,τι έγραψα είναι από τις επίσημες ιστοσελίδες και ό,τι μου είπαν από την επίσκεψη μου εκεί .
Ολα τα ηλεκτρονικά για το στόνικ είναι έξτρα κάνουν 1000 € και μπαίνουν σε κάθε έκδοση . Για αυτό έβαλα το 1000 παραπάνω .
-
Βραβεύτηκε το αμάξι με το βραβείο Best Buy στην Ευρώπη .
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... 3-aircross
-
Όσο περισσότερα αποτελέσματα 'βραβεύσεων' βλέπω τόσο περισσότερο διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αξιοκρατία...Και αυτό δεν αφορά μόνο τούτο το μετριότατο κατά γενική ομολογία - σύμφωνα **και **με τις κριτικές και τα test drive - αυτοκίνητο. Προφανώς κάποιοι 'τα παίρνουν' τόσο χοντρά ώστε απροκάλυπτα να παρουσιάζουν το 'μαύρο άσπρο'.
-
31 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου το βράβευσαν . Αλλοι το έβγαλαν στην τελική 7άδα των υποψηφίων για το αυτοκίνητο της χρονιάς .
Οι άσπονδοι φίλοι των Γάλλων Εγγλέζοι του δίνουν βαθμολογία μεταξύ 7 και 8 και κάποιοι το λένε μετριότατο....
Είναι γνωστό , Οταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας , τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα....
Μετά την φετεινή κοντρίτσα για το ακριβό 3008 , θα έχουμε άλλη κοντρίτσα για το μέτριο αιρκρός στην χώρα των στριφτερών με τα πεταμένα κλειδιά στις καφετέριες της παρακμής....
-
Εγώ γράφω πάντα με τεκμήρια και όχι με αερολογίες και παπαριές:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... hdi-100-ps
Μετριότητα εσωτερικού:
Τα υλικά που το απαρτίζουν είναι κατά κύριο λόγο σκληρά και μόνο μια φάσα που διατρέχει το ταμπλό διαθέτει λίγη γέμιση και διαφοροποιημένο χρώμα για να σπάει το συνολικό μαύρο. Τα σκληρά πλαστικά δείχνουν ότι θα αντέξουν στο χρόνο, αλλά η συναρμογή τους θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένη. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκουμε το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7” που επεμβαίνει σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του αυτοκίνητου. Θα προτιμούσαμε όμως να υπάρχουν διακόπτες για το χειρισμό του κλιματισμού και όχι να γίνεται μέσω της οθόνης. Οι θήκες στις πόρτες και στο ντουλακάπι του συνοδηγού έχουν σεβαστό μέγεθος, αλλά αυτές στην κεντρική κονσόλα είναι σχετικά ρηχές. Ακόμα, θα μπορούσε να έχει κερδίσει θήκες στην κεντρική κονσόλα δαπέδου, αλλά το ογκώδες χειρόφρενο αεροπορικού τύπου κλέβει αρκετό από το χώρο.Μετριότατες επιδόσεις:
Οι επιδόσεις που δίνει στο βάρους 1.310 kg C3 Aircross κυμαίνονται πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, μιας και σε σχέση με το αδελφό Opel Crossoland X 1.6 CDTi των 100 ίππων που δεν ξεχωρίζει στον τομέα των επιδόσεων, διαθέτει κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης. Για να πιάσει τα πρώτα 100 km/h χρειάζεται 11,7” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 km/h. Παρόμοιο πρόσωπο παρουσιάζει και στις εν κινήσει επιταχύνσεις, με τις ρεπρίζ 50-110 km/h (με αλλαγές) και 80-110 km/h (με 4η στο κιβώτιο) να ολοκληρώνονται σε 10,3” και 7,7” αντίστοιχαΜέτρια ασφάλεια:
Στον τομέα των φρένων, το νέο γαλλικό crossover διαθέτει αεριζόμενους δίσκους εμπρός και συμπαγείς πίσω. Η απόδοση τους όμως επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα λάστιχα M+S τεσσάρων εποχών (Hankook Kinergy 4S), με αποτέλεσμα να ακινητοποιείται από τα 100 km/h σε 43,9 m, τιμή αρκετά κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίαςΜέτρια οδηγικά χαρακτηριστικά:
Σε αυτές τις συνθήκες θα εκτιμήσετε το ιδιαίτερα ελαφρύ και γρήγορο σε αίσθηση τιμόνι, αλλά όχι και το χαμηλό θόρυβο που έρχεται από την εμπρός ανάρτηση κατά την έκτασή της σε εγκάρσιες ανωμαλίες. Σε ταχύτερο ρυθμό, η ανάρτηση λειτουργεί καλύτερα και ο αεροδυναμικός θόρυβος κρατιέται σε λογικό πλαίσιο. Η άνεση που παρέχει είναι καλή σε γενικές γραμμές (στρογγυλεύουν πολλές κακοτεχνίες τα λάστιχα με το μπόλικο προφίλ), κάτι που ισχύει και για τον έλεγχο του αμαξώματος στις στροφέςΕάν τα παραπάνω είναι κριτική για αυτοκίνητο που βραβεύεται, εγώ πρέπει να ξαναμάθω ελληνικά...
-
Μετά την φετεινή κοντρίτσα για το ακριβό 3008 , θα έχουμε άλλη κοντρίτσα για το μέτριο αιρκρός στην χώρα των στριφτερών με τα πεταμένα κλειδιά στις καφετέριες της παρακμής....Είχα την εντύπωση ότι είσαι στα 50+...όχι στα 15...
-
Το νράιβ γράφει ότι γράφει το Οτοκάρ με ότι αυτό σημαίνει .
Εχουν βγεί και άλλα τέστ και θα βγούν και άλλα .
Μπορεί να είμαι 50+ αλλά στην καρδιά παραμένω 15
Το τέστ έχει λάθη , πολλά λάθη . Και κακίες πολλές κακίες .
Οπότε επειδή έχουμε ηλικία και εμπειρία και άποψη μπορούμε να κρίνουμε όλοι μας τις απόψεις του κάθε πιτσιρικά ή λιγότερο πιτσιρικά γραφιά που νομίζει ότι έχει την αυθεντία .
Αρχικά με τα σκληρά πλαστικά . Πράγματι είναι σκληρά στις πόρτες αλλά όχι και σε όλο το ταμπλώ που έχει ο ανταγωνισμός συμπεριλαμβανομένου και του πολύ ακριβότερου Τ ροκ . Σε κάθε περίπτωση για την κατηγορία του τα σκληρά πλαστικά στις πόρτες και γενικά είναι αποδεκτά .
Για τον κλιματισμό είναι μία μλκια ολκής σαν το αλάρμ της c5 μου και απλά γράφουν για να γράψουν . Για τις θήκες επίσης γιατί ο σχεδιασμός έχει τις θήκες που απαιτούνται σαν όγκο και το που τις βάζει είναι θέμα σχεδιασμού και άποψης . Το ότι δεν του αρέσουν του τύπου απλά στα ....
Οι επιδόσεις του ΜΙΚΡΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ που κοστίζει ΜΟΛΙΣ 700 € λιγότερο από τον μεγάλο είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ , άρα αργό και μέτριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ενώ είναι στοχευμένο στην οικονομία .
Τα φρένα των γαλλικών είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ . Προφανώς η επιλογή λάστιχων για εκτός δρόμου , το βγάζει από την σύγκριση . Με κανονικά λάστιχα έχει εξαιρετικά φρένα . Είναι θέμα επιλογής του αγοραστή τι λάστιχα θα φοράει και που θα κινείται το αμάξι .
Για τα οδηγικά χαρακτηριστικά έχουν γράψει διαφορετικά τα άλλα τέστ οπότε περιμένουμε .
Από την άλλη το τέστ ξεχνάει ότι το αμάξι είναι αλλού στους χώρους σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πολλά ακόμα .
Μάλλον πρέπει να διευρύνεις τις πηγές σου γιατί χρεώνεσαι τις αερολογίες και παπαριές που γράφουν οι άλλοι ....
Citroen C3 Aircross 2018