-
Όταν λέω εγώ για αυτούς τους άχρηστους αυτοματισμούς... Χαχα!
Η λύση είναι να τα απενεργοποιήσεις και να τα δουλεύεις χειροκίνητα.Δεν απενεργοποείται. Τουλάχιστον από κάποια ρύθμιση ή από μενού.
Ρε καταιγιδα εχεις γυρισει το διακοπτη των φωτων....κοιτα το.
Είναι στο auto. Θέση off δεν έχει.
-
Λοιπον ακου διοτι εισαι πολυ σκ@@ογκαντεμης..
λοιπον το ιδιο επαθα τωρα μολις...δεκα χρονια ποτε δεν το επαθα....ΣΗΜΕΡΑ το επαθα που το ειπες και σου απαντησα.
Ακου πας τον διακοπτη απο το (μηδε ) στην μικρη σκαλα φωτων και πατας το κουμπι που εχει στον μοχλο παραταιταμενα για δεκα δευτερα. Μετα πας στην μεσαια σκαλα και κανεις το ιδιο και μετα το γυριζεις στο μηδεν δηλαδη στο αυτοματο και θα επανελθει το συστημα στα νορμαλ του.
Παλιο γκαντεμη
-
Είναι δυνατόν να μην απενεργοποιείται το αυτόματο; Έχεις διαβάσει το manual?
-
LAP τι γράφεις ρε συ; Τι μηδέν και διακόπτης γράφεις;
Το χειριστήριο δεν έχει μηδέν. Έχει μόνο τρεις επιλογές.
- AUTO / Αυτόμματο άναμμα προβολέων/φώτων ημέρας
-
Φώτα θέσης
-
Φώτα μεσαία/μεγάλης σκάλας
-
-
Είναι δυνατόν να μην απενεργοποιείται το αυτόματο; Έχεις διαβάσει το manual?
Από την ημέρα που το αγόρασα αυτό ψάχνω. Δυστυχώς δεν απενεργοποιείται η αυτόματη λειτουργία.
Όποιος έχει όρεξη ας δει και εδώ: http://public.servicebox-parts.com/dtt/AC/ddb/?lang=el
-
Απίστευτο!!! Γάλλοι...
-
Επίσης στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου στην οθόνη αφής έχει μόνο τα παρακάτω:
-'Lighting':
• 'Directional headlamps' (Κατευθυνόμενοι προβολείς),
• 'Follow-me-home headlamps' (Φώτα συνοδείας),
• 'Welcome lighting' (Φωτισμός υποδοχής).- 'Comfort' (Άνεση):
• 'Rear wipe in reverse gear' (Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρα κατά την όπισθεν).
- 'Driving assistance' (Συστήματα βοήθειας στην οδήγησης)):
• Auto. emergency braking (Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης),
• Fatigue Detection System (Ανίχνευση έλλειψης προσοχής),
• Speed recommendation (Σύσταση ταχύτητας). -
Απίστευτο!!! Γάλλοι...
Το 207GT πάντως δεν είχε αυτή την παραξενιά. Αυτή η ιστορία με τους αυτοματισμούς έχει καταντήσει αηδία πλέον.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη είναι αν τα φώτα θέσης είναι διαφορετικά από τα φώτα ημέρας (LED).
Πρέπει να κάνω δοκιμές στην πυλωτή να δω τελικά ποια φώτα ενεργοποιούνται αυτόματα. Σίγουρα πάντως τα φώτα ημέρας είναι ανοιχτά.
-
Λογικά τα ημέρας είναι τα LED και τα θέσης είναι τα κλασικά 'μικρά'. Ρώτα στην αντιπροσωπεία μήπως γίνεται να σου απενεργοποιήσουν τα αυτόματα μέσω του διαγνωστικού και στην θέση Auto να ισχύει το OFF.
-
Θα τους ρωτήσω μπας και το Auto μπορεί να γίνει Off.
Πάντως είναι φανερό ότι ανάβουν όλα τα φώτα, αφού βλέπω και τις οπτικές ενδείξεις στο καντράν.
Και τα LED, και τα μικρά και τα μεσαία.
Και όταν ο ήλιος χτυπήσει τον αισθητήρα τότε σβήνουν τα μικρά και τα μεσαία και μένουν μόνο τα LED ανοιχτά.
-
Γινεται ρε συ...Να αυτο λεω
http://www.besauto.org/images/books/231/3/index.35.jpg
Το ανεβαζεις σε καθε σκαλα και πατας το κουμπι.....
-
Περίεργο να μην απενεργοποιείται ο αυτοματισμός στο Aircross.
Στο suzuki Scross πάντως έχει πάνω στο μοχλοδιακόπτη κι επιλογή off. Tώρα τι παράξενα λέει ο Lap δεν ξέρω,παρ'ότι κι αυτός έχει suzuki swift.
Για τα Led ημέρας δεν νομίζω ότι απενεργοποιούνται (άλλωστε στην Ευρώπη είναι υποχρεωτικά να είναι αναμμένα πλέον).Μόνο μέσω αντιπροσωπείας ίσως μπορείς,αλλά προσωπικά δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να το κάνω.
-
Μα δεν εχω μονο swift απο γαλλακια ερχομαι...
Στο swift τον αισθητηρα φωτος τον εχει πανω στο ταμπλο ...οχι οανω στο παρμπριζ
-
Τα φώτα ημέρας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ παντού . Τα αυτόματα φώτα να τα αφήσετε ήσυχα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω στα τούνελ να πηγαίνουν αέρα με σβηστά φώτα .
Τώρα αν θέλει κάποια ρύθμιση το φωτοκύτταρο θα το δούνε στο σέρβις .
Καλά κάνουν και δεν απενεργοποιούνται .
-
Τα φώτα ημέρας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ παντού . Τα αυτόματα φώτα να τα αφήσετε ήσυχα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω στα τούνελ να πηγαίνουν αέρα με σβηστά φώτα .
Τώρα αν θέλει κάποια ρύθμιση το φωτοκύτταρο θα το δούνε στο σέρβις .
Καλά κάνουν και δεν απενεργοποιούνται .
Μπαρμπα-κρούζερ, δεν μιλάμε για τα λεντ ημέρα. Στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά τα φώτα διασταυρώσεως (μεσαία) την ημέρα.
-
Αυτό ακριβώς. Τα LED θα μπορούσαν να ήταν ανοιχτά συνέχεια. Αλλά ο αυτοματισμός για όλα τα φώτα θα μπορούσε να είχε δυνατότητα απενεργοποίησης.
Να ανεβαίνω το πρωί την Λεωφόρο Κηφισίας με τα φώτα αναμμένα είναι σαν να λέω στους μπροστινούς κάντε στην άκρη να περάσω.
-
Γινεται ρε συ...Να αυτο λεω
http://www.besauto.org/images/books/231/3/index.35.jpg
Το ανεβαζεις σε καθε σκαλα και πατας το κουμπι.....
O μοχλοδιακόπτης του Aircross
Δεν έχει θέση '0'. Επίσης δεν έχω δει αν πιέζεται αυτό που φαίνεται σαν διακόπτης στην κεφαλή του μοχλοδιακόπτη.
Τέλος πάντων. Ας πούμε ότι υπάρχει διακόπτης στην κεφαλή και κάνω αυτό που λες, τι ακριβώς θα ρυθμιστεί;
-
Εκτός Ελλάδος σε όλη την Ευρώπη τα αναμμένα φώτα είναι υποχρεωτικά . Στα νεώτερα αμάξια έχουμε τα φώτα ημέρας , σε όσα δεν έχουν πρέπει να είναι αναμμένα τα μεσαία .
Εδώ δεν έχουμε μάθει έτσι , αλλά δεν έχουμε μάθει να τα ανάβουμε στα τούνελ , όπου η διαφορά της έντονης ηλιοφάνειας με το σκοτεινό τούνελ και ένας ηλίθιος που δεν έχει φώτα μέσα στο τούνελ μπορούν να δημιουργήσουν ατύχημα .
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που λύνουν τα υποχρεωτικά αυτόματα φώτα .
-
Πήγα και 'έπαιξα' με τα φώτα πριν λίγο για να βγάλω συμπεράσματα.
Καταρχήν το 'κουμπί' στον μοχλοδιακόπτη που λέει ο LAP στο Aircross κάνει άλλη δουλειά. Κάτι κάνει με τον Navigation. Το πατάς μιλάει μία χλαπάτσα στα Αγγλικά, λέει κάτι μπούρδες και βγάζει και ένα μήνυμα στην οθόνη αφής.
Το πάτησα και παρατεταμένα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα είπε κάτι άλλες μπούρδες. Εγώ είχα ξεχάσει εντελώς ότι έχει και Navigation το αυτοκίνητο. Τέλος πάντων.
Τα φώτα θέσης είναι ίδια με τα φώτα ημέρας. Δηλαδή είναι τα φώτα LED.
Φώτα ημέρας/Φώτα θέσης
Τα εμπρός και πίσω φώτα ανάβουν αυτόματα με την εκκίνηση του κινητήρα.
Παρέχουν τις παρακάτω λειτουργίες:
- Φώτα ημέρας (χειριστήριο φώτων στη θέση 'AUTO' με επαρκή φωτεινότητα).- Φώτα θέσης (χειριστήριο φώτων στη θέση 'AUTO' με χαμηλή φωτεινότητα ή 'Φώτα θέσης μόνο' ή 'μεσαία/μεγάλα φώτα').
'Στα φώτα ημέρας, η φωτεινότητα των λυχνιών LED είναι εντονότερη'.
Οπότε αν ο μοχλοδιακόπτης ρυθμιστεί από τη θέση AUTO στα φώτα θέσης, ανάβουν μόνο τα φώτα LED μπρος/πίσω. Και μάλλον εκεί θα το αφήσω γιατί φωτίζουν και λιγότερο τα φώτα.
-
Εκτός Ελλάδος σε όλη την Ευρώπη τα αναμμένα φώτα είναι υποχρεωτικά . Στα νεώτερα αμάξια έχουμε τα φώτα ημέρας , σε όσα δεν έχουν πρέπει να είναι αναμμένα τα μεσαία .
Εδώ δεν έχουμε μάθει έτσι , αλλά δεν έχουμε μάθει να τα ανάβουμε στα τούνελ , όπου η διαφορά της έντονης ηλιοφάνειας με το σκοτεινό τούνελ και ένας ηλίθιος που δεν έχει φώτα μέσα στο τούνελ μπορούν να δημιουργήσουν ατύχημα .
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που λύνουν τα υποχρεωτικά αυτόματα φώτα .
Κάνεις λάθος, δεν είναι υποχρεωτικά σε όλη την Ευρώπη!!! Σε μερικές χώρες είναι μόνο, στην Αγγλία για παράδειγμα δεν είναι!!! Γενικά πας να δικαιολογήσεις μια χαζομάρα που έκανε ο αγαπημένος σου κατασκευαστής, αντί να πεις 'ναι, βλακεία τους αυτό'!!!
Citroen C3 Aircross 2018