-
Ευχαριστω πολυ** STORM** σχεδον με καλυψες σε ολα για τον κινητηρα 1.2Τ PureTech με τους 110 ίππους.Καλοταξιδο και το δικο σου...Απο καταναλωση πως τα παει ? Πανω κατω πρεπει να ειναι στα ιδια κιλα με το Combo life...
-
Καλά να είσαι φίλε και καλοτάξιδο να είναι και το δικό σου!
Σήμερα έβαλα 2η φορά βενζίνη!!! Όλε!!!!Όλε!!!!
Ξέρω θα γίνω κουραστικός με το θέμα της κατανάλωσης αλλά ρε παιδιά τι να γράψω; Εντάξει, το trip computer γράφει 7lt/100km. Είναι τώρα αξιόπιστη μέτρηση αυτό με 380χιλιόμετρα στο κοντέρ; Δεν νομίζω.
Κατά τα άλλα μερικές σημειώσεις για όσους ενδιαφέρονται:
-
Έχει Hill Assist!!!! Κορυφαία δυνατότητα!!!! Μέσα στην Αθήνα είναι σωτήριο!!!!
-
Το σύστημα προειδοποίησης 'ακούσιας αλλαγής λωρίδας' θα έπρεπε στην Ελλάδα να μπορούσε να απενεργοποιηθεί εντελώς. Αρχίζει και γίνεται κουραστικό μέσα στην Αθήνα.
-
Η μπροστινή ασημένια πλαστική φάσα που είναι και γυαλιστερή θα έπρεπε να ήταν μαύρη και άβαφη, όπως είναι στην έκδοση Live. Τι τα ήθελαν τα ασημένια και τα γυαλιστερά; Μπούρδες εντελώς. Επεξεργαζόμουν σήμερα τον μπροστινό προφυλακτήρα. Δεν είναι για πολλά/πολλά. Και απορώ πως το βγάζουν εκτός δρόμου αυτό το αυτοκίνητο. Όποιος πάει να δει το Aircross να δει απαραίτητα τον μπροστινό προφυλακτήρα. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι από άλλο υλικό. Μασίφ πλαστικό, σκληρό.
-
Το καπό δεν έχει θερμομονωτικό/ηχομωνωτικό κάλυμμα από κάτω. Πιθανά να έχει το diesel. Ωστόσο δεν περνά θόρυβος από τον κινητήρα στο εσωτερικό. Δεν ξέρω όμως αν οι θερμοκρασίες του κινητήρα θα 'σκίσουν' το καπό. Στην πρώτη βροχή θα το καταλάβω. Αν δω καπνούς στο καπό αυτό θα σημαίνει ότι ανεβάζει θερμοκρασία.
-
Το φινίρισμα του αυτοκινήτου εσωτερικά και η συναρμολόγηση είναι υπεράριστη. Ψάχνω για ψεγάδι και δεν έχω βρει τίποτα. Που θα μου πάει όμως. Κάτι θα βρω.
-
Και θα το ξαναπώ. Ευχάριστη έκπληξη το κιβώτιο και τα κουμπώματά του. Το αυτοκίνητο έχει κοντές σχέσεις οπότε μπαμ-μπαμ φθάνεις 5η και πετάς και μία 6η... Φυσικά φεύγει αέρα, οπότε θέλει λίγη προσοχή γιατί ανεβαίνει ο δείκτης στα 140Km/h στο κοντέρ και είδηση δεν το παίρνεις.
-
-
-
Το σύστημα προειδοποίησης 'ακούσιας αλλαγής λωρίδας' θα έπρεπε στην Ελλάδα να μπορούσε να απενεργοποιηθεί εντελώς. Αρχίζει και γίνεται κουραστικό μέσα στην Αθήνα.
-
Το καπό δεν έχει θερμομονωτικό/ηχομωνωτικό κάλυμμα από κάτω. Πιθανά να έχει το diesel. Ωστόσο δεν περνά θόρυβος από τον κινητήρα στο εσωτερικό. Δεν ξέρω όμως αν οι θερμοκρασίες του κινητήρα θα 'σκίσουν' το καπό. Στην πρώτη βροχή θα το καταλάβω. Αν δω καπνούς στο καπό αυτό θα σημαίνει ότι ανεβάζει θερμοκρασία.
Δεν έχω δει τέτοιο σύστημα που να μην απενεργοποιείται. Πολύ περίεργο...
Επίσης δεν έχω δει αυτοκίνητο που να μην βγάζει ατμούς (όχι καπνούς) όταν σε ζεστό καπό πέσει νερό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και συμβαίνει ακόμα και όταν υπάρχει μόνωση. Δεν υπάρχει κανένας φόβος, η μπογιά είναι μελετημένη να αντέχει.
-
-
Realzeus απενεργοποιείται. Έχει κουμπί, το πατάς μερικά δευτερόλεπτα και το απενεργοποιεί. Φυσικά σου πετάει ένα μόνιμο alarm στη οθόνη στα όργανα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν απενεργοποιείται μόνιμα. Κάθε φορά που βάζεις μπροστά ενεργοποιείται αυτόματα.
Όσο για τους 'καπνούς' έχεις δίκιο. Λάθος δικό μου. Είναι ατμοί. Μακάρι όμως να είναι όπως τα λες. Αν και νομίζω ότι πλέον τα χρώματα των αυτοκινήτων (ειδικά των ευρωπαϊκών) είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με πριν 15 και 20 χρόνια.
-
Στο απλό c3 απενεργοποιειται μόνιμα, θυμάται δηλαδή και στο σβήσε άνοιξε του κινητήρα. Και σου έλεγα πάρε το απλό c3, δεν ξεχνάει χάχα!!
-
Είναι θέμα νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση είναι απλό να πατάμε ένα κουμπάκι..
-
Στο απλό c3 απενεργοποιειται μόνιμα, θυμάται δηλαδή και στο σβήσε άνοιξε του κινητήρα. Και σου έλεγα πάρε το απλό c3, δεν ξεχνάει χάχα!!
Ρε φίλε θυμάσαι πως το απενεργοποιείς στο δικό σου μόνιμα;
χα!χα! Έτσι όπως το έγραψες με το κουμπάκι σκέφτηκα να φτιάξω μία λίστα μπούσουλα με κουμπάκια που πρέπει να πατώ όποτε μπαίνω στο αυτοκίνητο και το βάζω μπροστά! χα!χα!
Χθες το βράδυ ξαφνικά όπως ήμουν στο δρόμο άκουσα ένα καινούριο ήχο προειδοποιητικό και ούτε που κατάλαβα τι αφορούσε. Μα πως τα έχουν κάνει έτσι τα αυτοκίνητα;;;; Αντί να ευχαριστιέσαι την οδήγηση, αισθάνεσαι σαν να έχεις τον big brother πάνω από το κεφάλι σου... χα!χα!
-
To αμάξι είναι αεροπλάνο και εσύ σαν πιλότος πριν ξεκινήσεις πρέπει να κάνεις τσεκ λιστ...
-
barimagas wrote:
Ρε φίλε θυμάσαι πως το απενεργοποιείς στο δικό σου μόνιμα;
REALZEUS wrote:
χα!χα! Έτσι όπως το έγραψες με το κουμπάκι σκέφτηκα να φτιάξω μία λίστα μπούσουλα με κουμπάκια που πρέπει να πατώ όποτε μπαίνω στο αυτοκίνητο και το βάζω μπροστά! χα!χα!
Χθες το βράδυ ξαφνικά όπως ήμουν στο δρόμο άκουσα ένα καινούριο ήχο προειδοποιητικό και ούτε που κατάλαβα τι αφορούσε. Μα πως τα έχουν κάνει έτσι τα αυτοκίνητα;;;; Αντί να ευχαριστιέσαι την οδήγηση, αισθάνεσαι σαν να έχεις τον big brother πάνω από το κεφάλι σου... χα!χα!
Pre flight check list!
Αυτό το τελευταίο που λες είναι όντως πολύ εκνευριστικό. Για αυτό αυτούς τους διαόλους τους σβήνω όταν μπαίνω μέσα σε καινούριο αυτοκίνητο! -
Στο suzukiνα δειτε πως βαρανε ολα..... δεν με ενοχλει καθολου τελικα.,.
Ισα ισα που οδηγω πιο απαλα...πριν σαν ουρακοταγκος οδηγουσα μεσα στην πολη και παρα πολυ επιθετικα...,τωρα τα εκοψα αυτα με το swift.
Μαλιστα σε δυο τρεις φορες οντως με εσωσε....
-
Κανονικός ευνουχισμός...
-
χα!χα! εντελώς λέμεεε....!....
-
Aυτό ακριβώς.
[quote]1.3. If a vehicle is equipped with a means to deactivate the LDWS function, the following conditions shall apply as appropriate:
1.3.1.
The LDWS function shall be automatically reinstated at the initiation of each new ignition ‘on’ (run) cycle.[/quote]
-
Στο Focus πάντως αν το απενεργοποιήσεις, μένει απενεργοποιημένο.
-
Εχεις δίκιο, βιάστηκα. Αυτό αφορά συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων (M2 κλπ).
-
Όσο το οδηγώ και το μαθαίνω ξεχωρίζω και κάποια περίεργα θεματάκια που μπορεί να θεωρηθούν και αρνητικά σημεία.
-
Τα αυτόματα φώτα δεν τα πάνε και τόσο καλά με το φως της ημέρας. Για να σβήσουν τα μεσαία φώτα πρέπει να 'βαρέσει' ο ήλιος το αυτοκίνητο και για αρκετή διαδρομή. Διαφορετικά δεν σβήνουν. Θεωρώ ότι με συννεφιά δεν θα σβήνουν καθόλου. Και πας με τα φώτα ορθάνοιχτα, με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει.
-
Το χειριστήριο του cruise control είναι τοποθετημένο σε λάθος σημείο. Είναι μπροστά από τον μοχλοδιακόπτη των φλας και πολύ εύκολα κάποιος μπερδεύεται. Εγώ πάντως μέχρι στιγμής συνέχεια κάνω λάθος και πάω να βάλω φλας με το χειριστήριο του cruise control. Επίσης αρκετές φορές έχει βρει το γόνατο μου πάνω στο χειριστήριο.
-
Τάπα βενζίνης. Εδώ μάλλον έχουμε bug. Δυσλειτουργία. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης η τάπα ανοίγει εφόσον είναι ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο. Αμ δε. Άλλες φορές ανοίγει, άλλες όχι. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Πάντως χθες δύο φορές για να ανοίξει αναγκάστηκα να βάλω μπροστά ξανά το αυτοκίνητο, να το σβήσω και μετά άνοιξε.
Από τα παραπάνω με χαλάει το θέμα με τα φώτα. Δεν γουστάρω ανοιχτά φώτα, λεντάκια, σκατάκια στο αυτοκίνητο με το φως της ημέρας. Σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με ρόδες. Χάλι εντελώς.
Τα άλλα δύο δεν με χαλάνε καθόλου. Τα θεωρώ λεπτομέρειες εντελώς.
-
-
Σε ολα τα peugeot είναι ετσι τα φωτα....το κραταει περισσοτερο απο οτι εχω καταλσβει για τα διαδοχικα τουνελ.... δηλαδη να μην αναβοσβηνει
Στα σουτζουκια ειναι γρηγοροτερα και ο αισθητηρας ειναι πανω στο ταμπλο και πλαστικος, στα γαλλικα ειναι στο πςρμπριζ και ειναι φωτοκυτταρο
-
Ώρα 8.10 το πρωί. Το αυτοκίνητο στην πυλωτή. Το βάζω μπροστά ανάβουν όλα τα φώτα. Βγαίνω από την πυλωτή τα μεσαία φώτα αναμμένα. Ο ήλιος έχει βγει. Οδηγώ 10 λεπτά, τα φώτα ακόμη αναμμένα. Οδηγώ 15 λεπτά, ακόμη αναμμένα.
Μπαίνω σε υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ. Φυσικά είναι αναμμένα. Βγαίνω στις 9.15 από το υπόγειο γκαράζ και παραμένουν αναμμένα για 10 λεπτά. Στα 10 αυτά λεπτά, ο ήλιος δεν είχε χτυπήσει το αυτοκίνητο. Μπήκα όμως σε παράλληλη της Αττική οδού και εκεί ο ήλιος με στράβωσε εντελώς και τότε έσβησαν τα φώτα.
Συμπέρασμα, αν ο ήλιος δεν με στραβώσει τα φώτα δεν σβήνουν...
-
Όταν λέω εγώ για αυτούς τους άχρηστους αυτοματισμούς... Χαχα!
Η λύση είναι να τα απενεργοποιήσεις και να τα δουλεύεις χειροκίνητα. -
Ρε καταιγιδα εχεις γυρισει το διακοπτη των φωτων....κοιτα το.
Citroen C3 Aircross 2018