-
Όσον αφορά το 5αρι της PSA, θα προσθέσω ότι προφανώς δεν χάνεις καμία αλλαγή, όπως σε όλα τα σύγχρονα κιβώτια. Η αίσθηση του σε συνδυασμό με τον απαράδεκτο συμπλέκτη είναι όμως πλέον τελείως ξεπερασμένη.
Πηγαίνοντας το βέβαια λίγο παραπέρα, θα πω ότι από όλα τα βασικά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, το κιβώτιο είναι αυτό που κατά την άποψη μου έχει τη λιγότερη επιρροή στη συνολική εικόνα που μου δίνει ένα αυτοκίνητο. Γιατί απλώς είναι κάτι που συνηθίζεται πολύ εύκολα και δεν έχει τελικά ουσιαστικό αντίκτυπο στην οδική συμπεριφορά, εν αντιθέσει με ένα ασαφές τιμόνι, μια κακά ρυθμισμένη ανάρτηση ή αδύναμα φρένα.
-
@harisma
Εχω το νεο c3 με το 5αρι. Ναι το σασμαν εχει μεγαλες διαδρομες και ειναι καπως, αλλα ο συμπλεκτης ειναι άριστος θα ελεγα και δουλεύει αρμονικα οπως και σε ολα τα καινούργια αυτοκινητα. Αν αναφερεσαι σε παλαιοτερο αυτοκίνητο τοτε ναι τον εχουν βελτιωσει, σειρα εχει να λυσουν καποιο γερμανικό σασμάν ωστε να δουν τι κανουν λαθος.Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγω διαφωνω με το harisma το κιβωτιο είναι βασικό διοτι το χρησιμοποιεις συνεχεια και παντα όπως το τιμόνι.
Να μη έχει καλο πλαστικο στην κατω πλευρα της πόρτας ή κακό ναβι το δεχομαι. Αλλα αυτο το σφιχτο κιβωτιο που σκαλώνει σε καθε γρηγορη αλλαγη είναι αθλιο. Ασε που σε πολλά psa κρατα που και που τις στροφες υψηλοτερα ακομα και αν αφησεις το γκαζι όταν παρκαρεις. Σε πολλά το έκανε αυτο.
Και να φανταστεις οτι εχουν αυτοκινητιστική κουλτουρα.
Πας σε χιουνταϊ και θαυμαζεις τα κιβωτια τους που πριν 15 ετη δεν ηξεραν απο αυτοκινητα.
Είναι εμμονικοι οι γάλλοι, δες και τις ποτηροθηκες τους. Λογω της εμμονής τους εχουν γίνει και ανεκδοτο. Εναν εξαιρετικο μηχανικο κιβωτίων να βάλεις πιο καλό κιβωτιο θα σου φτιαξει απο ολοκληρο τμημα μηχανολογων με υπολογιστες της psa.
-
Αυτό που λέει ο Lap , οποιαδήποτε γρήγορη αλλαγή πάνω από τις 5000 σαλ στο κιβώτιο αυτό είναι τρομακτική! Νομίζεις πως θα σκορπίσει!
Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Στα παλια μπορει, στα καινούργια δεν υπαρχει τετοια αίσθηση ουτε σκαλωνει πουθενα ουτε κραταει στροφες, αλλα αν επιμενετε οκ ισως ξερετε καλύτερα.
Για το σημερα μιλαμε, αφηστε το χθες, παει περασε.Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το δικό σου είναι μαλακό για κάποιο ανεξηγητο λόγο και σε καθε αλλαγη το νιωθεις σαν να μπαινει χλατσοτο καλάθι, εχει σκαλωματακια αλλα όχι πολλά, το οδηγησα και σε 208 και στο δικο σου το c3.
Πανε δες του thp σε απότομες αλλαγές σε γρηγορες διαδρομες. Σπαστικό τελειως.
Του clio είναι πολύ καλύτερος με μικρες διαδρομεςΑν το c3 ηταν 150 κιλά ελαφρυτερο θα είχες το τελειο συνολο γιατι απο κινητηρα ειναι εκπληκτικος ο 1,2 ατμοσφαιρικός. Τον συμπαθώ απιστευτα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εγω διαφωνω με το harisma το κιβωτιο είναι βασικό διοτι το χρησιμοποιεις συνεχεια και παντα όπως το τιμόνι.Να μη έχει καλο πλαστικο στην κατω πλευρα της πόρτας ή κακό ναβι το δεχομαι. Αλλα αυτο το σφιχτο κιβωτιο που σκαλώνει σε καθε γρηγορη αλλαγη είναι αθλιο.
Διαφώνησε ελεύθερα!
Αλλά φέρε μου και κάποιο σοβαρό αντεπιχείρημα σε αυτό που έγραψα:
Πηγαίνοντας το βέβαια λίγο παραπέρα, θα πω ότι από όλα τα βασικά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, το κιβώτιο είναι αυτό που κατά την άποψη μου έχει τη λιγότερη επιρροή στη συνολική εικόνα που μου δίνει ένα αυτοκίνητο. Γιατί απλώς είναι κάτι που συνηθίζεται πολύ εύκολα και δεν έχει τελικά ουσιαστικό αντίκτυπο στην οδική συμπεριφορά, εν αντιθέσει με ένα ασαφές τιμόνι, μια κακά ρυθμισμένη ανάρτηση ή αδύναμα φρένα.
Γιατί τα πλαστικά της πόρτας ή το navi δεν θεωρούνται ούτε βασικά ούτε μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Σε σχέση με αυτά, ένα ξεπερασμένο κιβώτιο σαφώς και μετράει πολύ περισσότερο. Σε σχέση όμως με ένα ασαφές τιμόνι, μια κακά ρυθμισμένη ανάρτηση ή αδύναμα φρένα;
-
@lap
το c3 που οδηγησες ισως ηταν καινουργιο και αστρωτο, τοτε με ειχε αγχωσει λιγο, αλλα τωρα εχω 20000 εχει στρωσει και εχει βελτιωθει, δεν σκαλωνει λεμε, γλιστραει φυσιολογικα απλα εχει μεγαλες διαδρομες.Οσο για το βαρος καλο ειναι να υπαρχει και αυτο, παταει καλυτερα το αισθανεσαι στις στροφες καλυτερα. Αν ηταν 150 κιλα λιγοτερο θα ηταν και φτερο στον ανεμο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θελετε κυριε harisma σοβαρο αντιεπιχειρημα;
Το λέω έγω ο αλάθητος, δεν σας αρκει αυτό; Πιστευε και μη κουοταρεις τον Lap
Τσπ θα σας απαντήσω μεσιε:
Στην οδικη συμπεριφορα (και τα μέρη που επιλεξατε να την αποτελούν) δεν παίζει ρόλο όπως είπατε το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά η οδικη συμπεριφορα δημιουργεί την συνολική εμπειρία χρήσης και αυτη με την σειρά της την εμπειρία οδήγησης.
Συνεπώς σύμφωνα με τη προηγούμενη νόηση, ένα κιβώτιο ταχυτητων το οποίο το χειρίζεσαι, επηρεάζει την χρήση η οποία είναι μέρος της συνολικης εμπειρίας χρήσης και συνεπώς καταλήγουμε σύμφωνα με τον συλλογισμό που όλοι δημοκρατικά αποδεχόμαστε στην ισότητα ότι:
Το κιβωτιο ταχυτήτων επηρεάζει την εμπειρία οδηγησης όπως και η οδικη συμπεριφορά επηρεάζει την εμπειρια χρήσης
Αρα, η οδικη συμπεριφορα ισούτε με την χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων. -
@barimaga
Κρατώ μια πισινή (και όχι μια πισίνα διότι δεν έχω λεφτα)
Γιατι ήτα με πολύ λιγα χιλιομετρα αυτα που οδηγησα. Αλλα και στο 308 που οδηγω δεν ειναι πολυ καλητερα τα πραγματα.Στο βάρος έχεις μέγα λάθος. Τελειως.
-
Ρε Μπαλένε, τι σοφιστείες μας τσαμπουνάς;
Ντε και καλά να υπερασπιστείς το αλάθητο σου; Άστο αυτό, είναι για τον πάπα...
Ξαναπάμε λοιπόν: τα πλαστικά της πόρτας και το navi ΔΕΝ ανήκουν στα βασικά ΜΗΧΑΝΙΚΑ μέρη του αυτοκινήτου! Υπάρχει αντίρρησις επί αυτού; Αν δεν υπάρχει, αυτομάτως χρήζομαι νικητής της λεκτικής μας αντιπαράθεσης. Δοξάστε με!!!
-
Μμμμμμμμ (ξυνίλα)
Να σε δω στο σύμποσιο στο σπιτι του περικλη τι θα λες με τον πλατωνα.
Το 'μηχανικά' προερχεται απο το μηχαρ δηλαδη τον τρόπο το τεχνασμα.Αρα το πλαστικό δεν εχει καποιο τρόπο λειτουργίας ειναι αυθυπαρκτο ως υλικο και στέκεται σε ένα σημείο, δεν χειρίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή τεχνική, αρα δεν είναι μηχάνημα. Συνεπώς δεν συμμετέχει στην εμπειρια χρήσης που αναπτύξαμε προηγουμένως.
Όμως, επειδή το navi είναι μηχάνημα σας δίνω μισή νίκη κύριε harisma.Ισοπαλία λοιπον;
-
Τσου!
Game, set and match for harisma! -
-
-
Ε ναι, γιατί συνήθως τα test drive χρησιμοποιούνται για ρυμουλκά στα λιμάνια!
-
Ο χρήστης drastirios έγραψε:
-Ο πίνακας οργάνων είναι ξεπερασμένος (μονόχρωμη οθόνη LCD με προβολή υποχρεωτικά του ταχύμετρου) και η καλή έγχρωμη οθόνη στον πίνακα δίνεται μόνο σε συνδυασμό με το Head Up Display. Με την απλή LCD οθόνη στον πίνακα οργάνων, οι προειδοποιήσεις (π.χ. η αρχική προειδοποίηση πριν το αυτόνομο φρενάρισμα) εμφανίζονται μόνο στην οθόνη αφής, κάτι που είναι ανεκδιήγητο (εγώ δεν την είδα και δεν είχε και ηχητικό σινιάλο). Δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν αυτό ισχύει για όλα μηνύματα ή μόνο για αυτό που είδα στο τεστ ντράιβ.
Δειτε τις φωτο, ειναι μεγαλη η διαφορα και ειναι κριμα.
Δινω μεγαλη σημασια στον πινακα οργανων και γενικα στο ταμπλο, γιατι αυτο βλεπεις και χρησιμοποιεις. Το απ' εξω ειναι το τι βλεπουν οι αλλοι...
-
Δεν διακρινω κατι ξεπερασμενο, ισα ισα κιολας μου αρεσει και ειναι αρκετα ευαναγνωστο. Υπαρχει και vag με full οθονη με gps, αλλαγη φοντων και λοιπα. Για εκει εισαι.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φιλε μου, αν δεν βλεπεις ξεπερασμενο (ή αν θελεις παλιομοδιτικο) το κατω, που τη μιση οθονη την 'τρωει' το ψηφιακο ταχυμετρο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και τα γραφικα LCD ειναι σχεδον οπως στο 307 μου πριν απο 17 χρονια, εχουμε απλα διαφορετικα γουστα.
Εμενα μου αρεσει πολυ η πανω οθονη, οπως και οι αντιστοιχες που εχει η Suzuki, η Ford, η Hyundai/KIA κ.ά.
Το Full digital display του ομιλου VAG δεν μου αρεσει οσο το ειδα στα βιντεο, με μια επιφυλαξη, να ειναι χρησιμο μονο αν εχεις εργοστασιακο navi που να μπορει να προβαλλεται εκει. -
Απο το 2015
Citroen C3 Aircross 2018