-
Stepway sandero lpg, 1.0 turbo... Πανε δες το... Ακουσε με.... Εσύ που έρχεσαι από γαλλικα θα με καταλάβεις. Θυμίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γαλλικα του 2005-2015 αλλά με ΠΟΛΎ καλύτερο 6αρι κιβωτιο, σχεδόν ιαπωνικο σε αίσθηση, και με 16.000 έχεις ολα τα ουσιώδη σε ζελατίνα του κουτιου. Έχει και αυτόματο φρενάρισμα σε πορεία και διασταύρωση, δεν έχει μόνο lane assist και φρεναρισμα για πεζούς και ετσι έχασε τα στεριά του. Ίσως στο facelift τα βάλουν και το πάρεις τότε.
Το Stepway δεν έχασε τα αστέρια μόνο από τα συστήματα ασφαλείας εφόσον έχει βαθμολογία 70 για τους μπροστά και 72 για τους πίσω
https://www.euroncap.com/en/results/Dacia/Sandero Stepway/42506
Αν δεν κάνω λάθος από τις χειρότερες που υπάρχουν
Τώρα για το C3 Aircross επειδή έχουν γραφτεί και αρκετά , αν και δεν είναι καθόλου του στυλ μου ( για αυτό αγόρασα το Leon) δεν κρύβω ότι το είχα κλείσει πριν το Leon και το ακύρωσα, αλλά ακόμη και τώρα επειδή θέλω αυτόματο που να μην είναι DSG αλλά και χώρους της προκοπής μαζί με την άνεση που προσφέρει λόγω μυοσκελετικων προβλημάτων , δεν κρύβω ότι πριν 10 ημέρες είχα πάει να ρωτήσω τι παίζει με το facelift.
Αν εξαιρέσουμε δλδ ότι δεν έχει σπορ γραμμές το αμάξι, θεωρώ ότι στη τιμή του είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος εφόσον θέλει άνεση, χώρους σε αυτό το μέγεθος και SUV με απόσταση της προκοπής από το έδαφος.
-
Κάνεις λάθος από αυτό έχασε τα αστέρια. Ανέτρεξε στις δηλώσεις του υπεύθυνου του οργανισμού όπου έκανε αφορά στο θέμα αυτό και θα λύσεις τις απορίες σου. Ως παθητική ασφάλεια είναι ισαξια, με το mokka. Σύμφωνα με τα κριτήρια που αξιολογηθηκαν αλλα αυτοκινητα που πωλούνται αυτή την στιγμή στις εκθέσεις, όπως το fiesta, c3, 208 κτλ η βαθμολογια του αντιστοιχεί σε 4/5 αστέρια.
Το παράδειγμα σου είναι ο λόγος που γινεται η συζήτηση και σε άλλα νήματα, πως δηλαδή οι καταναλωτές μπερδεύονται με τα διαφορετικά κριτήρια και τα αστέρια. Όπως ανακοινωσε ο οργανισμός η νέα βαθμολογία που έχει το sandero ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνεται με τις προηγούμενες. Τα κριτήρια των δοκιμών και των βαθμόλογιων είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ
Εν ολιγης σε συντευξη τύπου του οργανισμού ειπώθηκε πως το αυτοκινητο έγραψε 2 αστέρια καθαρά λόγω της έλλειψης της κάμερας η οποία υποστηρίζει το lane assist και την προστασία πεζών με αυτοματο φρενάρισμα. Αναφερουν πως ειχε ειδοποιηθεί η Dacia για το γεγονός πως θα εξεταζαν την καμερα με υψηλό συντελεστή βαρύτητας αλλά η Dacia δεν εξοπλισε με το σύστημα αυτό το αυτοκινητο. Έτσι, πολύ απλα και σύμφωνα με τα νέα κριτήρια δεν μπορούσε να βαθμολογηθεί (όσο καλό και αν είναι) πάνω από 2 αστερια.
Αυτη είναι η όλη ιστορία.
Μπορεί να κάνω λάθος μαν δεν διαφωνώ , απλά επειδή δίνω μεγάλη βάση στην ασφάλεια και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έψαχνα αμάξι τα έβλεπα όλα, ποτέ δεν κοίταγα τα αστέρια μόνο.
Μπαίνω σε κάθε κατηγορία και βλέπω στις εικόνες που έχουν για Επιβάτες , συνεπιβάτες τα σημεία που έχουν δεχθεί ζημιά μετά την κρούση.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, απλά γράφω την δική μου αντίληψη.
Οπότε αν βλέπω κόκκινο στον αυχένα του παιδιού για παράδειγμα και σε άλλα αμάξια βλέπω πράσινο από εκεί βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα.
Αν κάπου να χάνω κάτι σύμφωνα με αυτό που λες ευχαρίστως να με διορθώσεις για ένα μην έχω λανθασμένη αντίληψη ( το εννοώ χωρίς καμία ειρωνία γιατί βλέπω ότι έχετε και τις διαμάχες σας εδώ μέσα και δεν θέλω να παρεξηγηθω)
-
Κάνεις λάθος από αυτό έχασε τα αστέρια. Ανέτρεξε στις δηλώσεις του υπεύθυνου του οργανισμού όπου έκανε αφορά στο θέμα αυτό και θα λύσεις τις απορίες σου. Ως παθητική ασφάλεια είναι ισαξια, με το mokka. Σύμφωνα με τα κριτήρια που αξιολογηθηκαν αλλα αυτοκινητα που πωλούνται αυτή την στιγμή στις εκθέσεις, όπως το fiesta, c3, 208 κτλ η βαθμολογια του αντιστοιχεί σε 4/5 αστέρια. Φυσικά κανεις δεν ισχυρίζεται ότι είναι 5 αστερο, πως θα μπορούσε άλλωστε όταν εξεταζεται η ύπαρξη του, μεσαιου αερόσακου. Μόνο το yaris και το Jazz διαθέτουν (και πλέον το polo facelift).
Αναλογισου πόσα 5αστερα που μετρήθηκαν πριν το 2020 και πωλούνται σήμερα ως 5αστερα στην ουσια και, ετα νέα κριτήρια δεν είναι. Αλλά αυτό δεν το ξέρει ο καταναλωτής.
Το παράδειγμα σου είναι ο λόγος που γινεται η συζήτηση και σε άλλα νήματα, πως δηλαδή οι καταναλωτές μπερδεύονται με τα διαφορετικά κριτήρια και τα αστέρια. Όπως ανακοινωσε ο οργανισμός η νέα βαθμολογία που έχει το sandero ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνεται με τις προηγούμενες. Τα κριτήρια των δοκιμών και των βαθμόλογιων είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ
Εν ολιγης σε συντευξη τύπου του οργανισμού ειπώθηκε πως το αυτοκινητο έγραψε 2 αστέρια καθαρά λόγω της έλλειψης της κάμερας η οποία υποστηρίζει το lane assist και την προστασία πεζών με αυτοματο φρενάρισμα. Αναφερουν πως ειχε ειδοποιηθεί η Dacia για το γεγονός πως θα εξεταζαν την καμερα με υψηλό συντελεστή βαρύτητας αλλά η Dacia δεν εξοπλισε με το σύστημα αυτό το αυτοκινητο. Έτσι, πολύ απλα και σύμφωνα με τα νέα κριτήρια δεν μπορούσε να βαθμολογηθεί (όσο καλό και αν είναι) πάνω από 2 αστερια.
Αυτη είναι η όλη ιστορία.
-
Οχι πολύ καλά κάνεις. Δικαίωμα σου ειναι να ψάχνεις και το επικροτώ.
Ισως σε έπιασα από τα μούτρα, και ζητώ συγνώμη.
Απλα κατά τη άποψη μου πρέπει να αναδεικνύεται η συνολική εικόνα ενός θεμστος και για αυτό το ανεφερα. Κανείς δεν λέει πως το αυτοκινητο είναι το καλύτερο στην παθητικη ασφάλεια, αλλά ούτε και ότι τα 2 αστέρια αντιστοιχούν στην ΠΑΘΗΤΙΚΗ ασφάλεια, αλλά αντίθετα αντίστοιχουν στην συνολική όπου περιλαμβάνει και τα ενεργητικά συστήματα ασφαλείας (και την καμερα που ήταν η αφορμή για όλες τις συζητήσεις). Το θέμα ειναι πως πολλοί τα απενεργοποιουν βάζοντας στην ουσια τα αυτοκινητα τους αυτόματως στην κατηγορία αυτή των 2 αστεριών, αλλά τυπικά έχουν 5αστερα αυτοκινητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το κενό ασφαλείας στις καθημερινές συνθήκες.
Οσον αφορά τη προστασία παιδιών δεν το έχω ψάξει καλά και δε θα μπορώ να πω κάτι, θυμάμαι ένα σκάνδαλο με τις βαθμολογίες του Fiat panda όπου δοκιμάστηκε με λάθος καρεκλάκι αλλά κάτι άλλο δεν ξέρω. Είχα ομως κάτσει και είχα διαβάσει όλες τις αναβαθμίσεις του οργανισμού και τις τεχνικές αναλύσεις του για την προστασία ενηλίκων και οντως στα ανδρείκελα ανά 6 ετη (αν δεν κάνω λάθος) αλλάζουν τα ανώτατα και κατ τα όρια αποδοχης χτυπημάτων. Έτσι ενδέχεται κατι που ήταν πράσινο πριν 6 ετη σήμερα να ειναι πορτοκαλί ή καφέ.
-
Οχι πολύ καλά κάνεις. Δικαίωμα σου ειναι να ψάχνεις και το επικροτώ.
Ισως σε έπιασα από τα μούτρα, και ζητώ συγνώμη.
Απλα κατά τη άποψη μου πρέπει να αναδεικνύεται η συνολική εικόνα ενός θεμστος και για αυτό το ανεφερα. Κανείς δεν λέει πως το αυτοκινητο είναι το καλύτερο στην παθητικη ασφάλεια, αλλά ούτε και ότι τα 2 αστέρια αντιστοιχούν στην ΠΑΘΗΤΙΚΗ ασφάλεια, αλλά αντίθετα αντίστοιχουν στην συνολική όπου περιλαμβάνει και τα ενεργητικά συστήματα ασφαλείας (και την καμερα που ήταν η αφορμή για όλες τις συζητήσεις). Το θέμα ειναι πως πολλοί τα απενεργοποιουν βάζοντας στην ουσια τα αυτοκινητα τους αυτόματως στην κατηγορία αυτή των 2 αστεριών, αλλά τυπικά έχουν 5αστερα αυτοκινητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το κενό ασφαλείας στις καθημερινές συνθήκες.
Οσον αφορά τη προστασία παιδιών δεν το έχω ψάξει καλά και δε θα μπορώ να πω κάτι, θυμάμαι ένα σκάνδαλο με τις βαθμολογίες του Fiat panda όπου δοκιμάστηκε με λάθος καρεκλάκι αλλά κάτι άλλο δεν ξέρω. Είχα ομως κάτσει και είχα διαβάσει όλες τις αναβαθμίσεις του οργανισμού και τις τεχνικές αναλύσεις του για την προστασία ενηλίκων και οντως στα ανδρείκελα ανά 6 ετη (αν δεν κάνω λάθος) αλλάζουν τα ανώτατα και κατ τα όρια αποδοχης χτυπημάτων. Έτσι ενδέχεται κατι που ήταν πράσινο πριν 6 ετη σήμερα να ειναι πορτοκαλί ή καφέ.
Εδώ είναι μία σύγκριση με το Leon που έχει 92 μπροστά και 88 πίσω.
Άντε ας βγάλουμε και τα πίσω για τα καρεκλακια ( αν και νομίζω είναι το ίδιο μοντέλο και στα 2) αντίστοιχα είναι και του Scala για να είμαστε πιο κοντά στη τιμή
Dacia
Leon
Sorry για τα links πριν λίγες ημέρες έκανα ακριβώς την ίδια συζήτηση σε άλλο φόρουμ και είχα ανεβάσει screenshots
-
Παντως αυτά τα τεστ ειναι ενδεικτικά και εργαστηριακά. Δηλαδη στον πραγματικο κόσμο ένα stepway λόγω ύψους σε περίπτωση σύγκρουσης, τα ισχυρά σημεία των δοκών ασλαφειας πίσω από τον προφυλακτήρα του θα ειναι σε υψηλότερο σημείο και είναι πιθανόν να εισχωρήσουν στα πιο μαλακά σημεία ενός χαμηλότερου αυτοκινητου. Έτσι στην πραξη και τελείως θεωρητικά ενδέχεται το 5αστερο να προστατέψει λιγότερο από ένα 2 αστερο (4αστερο),
Υπαρχουν αντίστοιχες έρευνες πως ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά αποτέλεσματα όταν χτυπηθεί από suv ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ να προσφέρει την ασφάλεια που είχε με χαμηλότερα.
-
SPI_duster wrote:
Ποσα χλμ εχει δαυτο που προλαβε να δειξει ιμαντα?
Δεν έδειξε ιμάντα . Απλά έχει ανάκληση γιατί ο συγκεκριμένος ιμάντας έχει θεματάκια .
Κίτρινη γραμμή λέει έχει .
Criu το δικό μου έχει αυτόν τον ιμάντα στη φωτογραφία, που δεν βλέπω κίτρινη γραμμή. Στην ιστοσελίδα με το VIN δεν βρίσκει κάποια ανάκληση.
Σήμερα έχει τα γενέθλια στην άδεια το ακίνητο και δεν το έκανα σέρβις ακόμη, με 7000χλμ. Ίσως αύριο αν μπορέσω ή σε λίγες μέρες το πάω στα Τρίκαλα για το πρώτο σέρβις. Θα τους πω να ελέγξουν. Ελπίζω πως δεν είναι θέμα για την εγγύηση οι λίγες μέρες διαφορά στην ημερομηνία, δεν ξέρω τί στάση κρατάει η Citroën.
-
Ενα σκουπισματάκι το θέλει το θέματάκι....
-
Criu, κοιτώντας στον διαμορφωτή δεν είδα πουθενά να αναφέρει για κάμερα οπισθοπορείας (ούτε στις πιο πλούσιες εκδόσεις shine,shine pack).
Υπάρχει σε κάποια έκδοση και ξέχασαν να το γράψουν ή την κατήργησε;
-
23.781 (χωρίς έξοδα φακέλου, μεταβιβασης, χωρίς μεταλλικό χρωμα) βγαίνει στη c series, χωρίς acc, χωρίς blind spot με ομως αυτοματο κιβωτιο και diesel 130 αλογα συν υποβραχιονιο και θερμαινόμενο μπροστινό παρμπριζ.
Ακριβο. Τι φθηνο και ευκαιρία μας λέτε;
Πραγματικά μόνο ο συνδιασμος κιβωτιο/κινητήρας σε κάνει να το κοιταξεις.
-
Η Shine pack το έχει .
Eπιπρόσθετα της έκδοσης Shine:
Σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί
Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
Πίσω συρόμενα καθίσματα 2/3 & 1/3 & σκιάδια στα πίσω παράθυρα
Eσωτερικός καθρέπτης ηλεκτροχρωμίου
Κάμερα οπισθοπορείας & εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος
Εσωτερική επένδυση Metropolitan Graphite: Επένδυση καθισμάτων Εφέ Δέρματος (TEP) με υποβραχιόνιο καθίσματος οδηγού
Color Pack White: Ενθέσεις στη μπροστινή ποδιά, κάλυμμα καθρεπτών και γραφικό στο τρίτο πλαϊνό τζάμι σε χρώμα λευκό
Οροφή Bi-Ton
Σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist
Ζάντες αλουμινίου 17” Origami Diamond Cut (215/50 R17) (Ø 648 mm)
Lap είπαμε ότι έχει λογικές τιμές , δεν είπαμε ότι είναι φτηνό .
ACC δεν υποστηρίζει .
Βασικά ΑΥΤΟΜΑΤΟ στην shine με το χακί χρώμα , κάμερα αισθητήρες , γκριπ και εσωτερικό ηλ/κο καθρέπτη έχω 23200 χωρίς έκπτωση η βενζίνη και 25000 το ντίζελ .
-
Η παλιά πλατφόρμα είναι δεδομένη . Θα παίξουν εκπτώσεις 700-1000 .
Εχει χώρους , άνεση , λέντ , ύψος , 9άρα οθόνη , καλύτερα καθίσματα .
Η χρυσή τομή είναι η shine. H shine pack ξεφεύγει .
-
Ωπ, πως γινετια να ειναι πιο φθηνή η ακριβότερη έκδοση από τη c series.
Επισης, συγνώμη αλλά το συρόμενο καθισμα για να το έχεις πρέπει να πας στο shine pack;
Δεν το έχει στις πιο κάτω εκδόσεις;
Έως και ακριβό είναι αν σκεφτεις την παλαιά πλατφόρμα και τα πολύ μέτρια πλαστικα στο εσωτερικό. Το ουσιαστικό σημείο διαφοροποίηση ειναι η έκδοση με το αυτοματο diesel. Σε ολα τα άλλα, ένα dacia είναι,
Edit όχι εντάξει πιο φθηνή είναι η c series
Υ, γ Και το grip comtrol κατι λεει.... Και αυτό ψηλό αξίζει. Αλλά τότε παμε στα 25.500 ευρω με το κλειδί στο χέρι.... Χμμμμ
-
Καλά Εντάξει πάνε δώσε 25.500+++ ευρώ για να έχεις ένα σύγχρονο αυτοκινητο με ουσιαστικές ελλείψεις, όπως acc, 360καμερα, blind spot κτλ και έλα να την πεις για τους νέους και τα κλειδιά τους.
Ολες αυτές τις παραχωρήσεις (αισθητικές, εξοπλιστικές και απτης ποιότητας) τις κάνεις για το κιβωτιο aisin. Οι άλλοι τις κάνουν για ένα συνολικά καλύτερο αυτοκινητο.
Και για να παρεις το στοιχείο κλειδί του αυτοκινήτου, τα συρόμενα καθίσματα, πρέπει να πας σε ακριβότερη έκδοση;
-
Τα συρόμενα καθίσματα για μένα δεν έχουν νόημα.
Τώρα με 25000 αυτόματο πετρέλαιο , δεν ξέρω τι παίρνεις , Θέλει ψάξιμο.
-
Αρα καταλήγουμε ότι όλη η υπόθεση είναι η αγορά του aisin με diesel. Σε ολα τα αλλα υπάρχουν προτάσεις και πιο φθηνές.
Η πιο έτσι vfm έκδοση είναι η c series, diesel 110 με χειροκινητο και ψηλό καλό εξοπλισμό και εξωτερική εμφανιση στα 21.000. Εδώ λες εντάξει είναι κάπως τσιμπημένο αλλά ψηλό νορμαλ. Φυσιολογική τιμή για οικογενειακό suv diesel
Ως αντίπαλο σε αυτην την τιμη έχει το tipo cross που έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερους εσωτερικους χωρους, πιθανότατα καλύτερη οδική συμπεριφορά και πιο δυνατό κινητηρα.
-
Πότε δεν παίρνεις Citroen σε τιμές καταλόγου, αλλά πολύ πιο κάτω. Άστο 2-3 μήνες επειδή μόλις ήρθε, θα έρθει στα συγκαλά του.
Τα συρόμενα καθίσματα ήταν πάντα στην Shine. Η προσωπική μου άποψη δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα. Αν θέλω χώρους ρίχνω κάποιο μέρος του πίσω καθίσματος, ή όλο, αν έχω ενήλικες πίσω ή τα i Size καθίσματα πάλι δεν έχει κανένα νόημα.
Αν δείτε τις πωλήσεις, τα Citroen πουλάνε σε απίστευτο ποσοστό diesel (το C3 Aircross που είχα ποσταρει πριν καιρό σε συντριπτική πλειοψηφία).
Δεν μπορώ να συγκρίνω Citroen με Dacia, τα Citroen είναι πανέμορφα ή/και ιδιαίτερα.
Για κοιτάτε τον ανταγωνιστή του Spring..
-
Εγω ψηφίζω συρρομενα διοτι όταν έχεις παιδιά δεν χρειάζεσαι χώρο σαν αυτόν για ενήλικες. Έτσι αυτα τα λίγα εκατοστά είναι αυτά που σε γλιτώνουν από την χρήση της σχάρας στην οροφή.
Σωτηρία είναι τα συρρομενα. Οι ιαπωνες στα δικά τους mpv τα έχουν standard.... Αλλάζουν τη χρήση του αυτοκινήτου.
Η πτώση των καθισμάτων είναι κάτι πολύ βασικό και οχι το ιδιο με τον χώρο αποσκευών.
Οσο για το dacia οντως ειναι πιο συντηρητικό αλλά και πιο αρρενωπό ως σχέδιο. Τα citroen είναι πιο unisex. Στο εσωτερικό όμως είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο καλό από τα c3. Το sandero εχει αναβαθμιστεί στο εσωτερικό του κατά πολύ. Αν ξερεςι ότι πας σε dacia παθαίνεις ένα μικρό σοκ από την βελτίωση,
-
Και πριν το face-lift, στον διαμορφωτή η ανώτερη έκδοση που λεγόταν Shine, EAT6 1.5HDi έβγαινε 25,550€
Στην πράξη πωλουνταν λίγο κάτω από 24Κ και λίγο πάνω από 24Κ το αντίστοιχο Crossland X.
Δεν νομίζω πως άλλαξε σημαντικά κάτι στις τιμές, και τώρα έχει κάποια καλύτερα στοιχεία στον εξοπλισμό όπως τα LED.
Το είπα πως δεν είσαι φθηνο αμάξι, λίγοι το βρήκαμε σε προσφορά. Απλά το αγοράζει ο κόσμος για το στυλ κι όχι για το σήμα του. Επίσης παραμένει καλό για τα λεφτά του. π.χ. χιλιάρι βενζίνη με διπλοσύμπλεκτο το Nissan στη δεύτερη έκδοση πάει +22,5Κ. Το ΕΑΤ8 1.5HDi 2008 πάει 28-30 χιλιάρικα αναλόγως τον εξοπλισμό. 4-5 χιλιάρικα φθηνότερο το Aircross.
-
Μη κολλάτε με το σημα για να τη πείτε. Μια BMW που παίρνει το νέο παιδως leasing και τον κρίνουμε για αυτό, ξεσκίζει το C3 σε κάθε αυτοκινητιστικό τομεα. Εκτός από το ύψος από το έδαφος.
Τεσπα αν όντως έχουν γενναίες εκπτώσεις στα 21.000... Τοτε ναι αλλάζει το θέμα.
Αν το πάρεις, 19.000 χειροκινητο diesel τότε είναι καλή περίπτωση οικογενειακου ανθρωπομεταφορεα.
Citroen C3 Aircross 2018