-
Αυτά είναι ! Καλοτάξιδο ! Ούτε αναμονές ούτε προπληρώσεις ούτε τίποτα. Συνοπτικές διαδικασίες και χαίρεσαι καινούριο αμάξι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τα αυτοκίνητα που αναφέρεται έχουν ήδη εκτελωνιστει σε σχέση με τον φίλο με την τριτεκνια που δεν έχει περάσει από τελωνείο. Η skoda όπως και η vw φέρνουν εκ των προτέρων κάποιες εκδόσεις αυτοκινήτων, οπότε η παράδοση είναι πιο άμεση. Εμένα γενικά που είχα ρωτήσει λόγω κάποιων έξτρα που έβγαινε με παραγγελία, μου είπαν ότι κάνει πάνω κάτω κάνα 4μηνο
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ναι εννοώ τον χρόνο από την στιγμή που θα μπει το τσερκι με την λαμαρινα και θα βγει αμαξι που θα κυκλοφορεί με οδηγό. Εννοείται χωρίς τον χρόνο παραγωγής της μηχανής μόνο μοντάζ και μαζί με βάψιμο εννοείται. 1 μέρα μου φαίνεται πολύ μικρός χρόνοςΗ συναρμολόγηση γίνεται σε μερικές ώρες, αφού όλα τα υλικά φτάνουν έτοιμα στο εργοστάσιο (έχουν παραχθεί σε άλλο εργοστάσιο ή σε άλλη γραμμή παραγωγής). Δηλαδή κολλούνται οι λαμαρίνες (έχουν ετοιμαστεί πιο πριν), βάφεται το αμάξωμα και μετά μοντάρονται όλα τα εξαρτήματα, ηλεκτρικά, εξοπλισμός, μηχανικά κλπ. Εάν δεις βίντεο από γραμμή παραγωγής, θα έχεις καλύτερη αίσθηση. Το ταμπλό για παράδειγμα κάνει περίπου 5' να κουμπώσει και να βιδωθεί (αλλά έρχεται έτοιμο).
-
Εντάξει εσύ συνεπώς μιλάς για 1 μέρα καθαρά μονταρισμα μόνο. Εγώ ρωτούσα από την αρχή λαμαρίνα , χωρίς φυσικά χρόνο παραγωγής κινητήρα ή κατασκευής ταμπλό για αυτά μόνο τοποθέτηση.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εντάξει εσύ συνεπώς μιλάς για 1 μέρα καθαρά μονταρισμα μόνο. Εγώ ρωτούσα από την αρχή λαμαρίνα , χωρίς φυσικά χρόνο παραγωγής κινητήρα ή κατασκευής ταμπλό για αυτά μόνο τοποθέτηση.Δεν υπολογίζεται εύκολα αυτός ο χρόνος, γιατί συνήθως γίνεται σε άλλη γραμμή παραγωγής...πάντως δεν είναι πάνω από 2-3 ώρες η λαμαρίνα να γίνει μέρη του αμαξώματος. Εάν υποθέταμε ότι έφτιαχναν μόνο ένα αυτοκίνητο για δοκιμή και δούλευαν όλες οι γραμμές παραγωγής ταυτόχρονα, τότε σε 2 βάρδιες (δηλαδή 2/3 ημέρας) θα ήταν έτοιμο.
-
Παρέλαβα, χτες. Αμέσως έκανα μια διαδρομή 100χλμ σε βουνό και εθνική. Πολύ καλές εντυπώσεις στο γενικό σύνολο.
-Ήσυχο (μεγάλη ανακούφιση μετά τη συμβίωση 4 χρόνια με ένα QQ), στιβαρό.
-Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, Το τιμόνι έχει πολύ μαλακή αίσθηση, κάτι που είναι καλό γαι την κίνηση στην πόλη και το παρκάρισμα, αλλά ενώ με φόβιζε λίγο για εθνική,τελικά σου δείνει πολύ καλή εντύπωση και σε ανοιχτό δρόμο.
Πολύ θετική αίσθηση είναι πόσο κατευθυντικό είναι στις κλειστές στροφές και δεν σου δίνει την εντύπωση πως κουβαλάς μεγάλο αμάξωμα.
-Από εξοπλισμό, παρόλο που έρχομαι από αυτοκίνητο με περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια δεν αισθάνθηκα να μου λείπει κάτι. *Έχει τελικά και αυτόματα φώτα (κάτι που δεν αναφέρει στον εξοπλισμό) και έτσι τα ξεχνάς στο Auto.
-Χώροι πολύ άνετοι με πολλές θέσεις για ότι αντικείμενο μπορείς να θές να έχεις στο αυτοκίνητο.
-Πολύ καλή θέση οδήγησης η οποία επειδή είναι ψηλά, τόσο αυτή όσο και το τιμόνι, ρυθμίζεις το κάθισμα αρκετά μπροστά και αφήνει υπεραρκετό χώρο για τους πίσω (είμαι και 1.90).
Το infotainment ικανοποιητικό με καλό ήχο (ειδικά αν ρυθμίσεις την επιλογή που έχει για να είναι κεντραρισμένος ο ήχος στον οδηγό). Συνέδεσα και το android auto με το κινητό μου, αλλά απογοητευτικά που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το google maps με την εφαρμογή carmode (για samsung). Ενώ μου το εμφανίζει στο app του κινητού, όταν συνδέεται με το αυτοκίνητο δεν το εμφανίζει διαθέσιμο. Ίσως κάποιος που να έχει το ίδιο σύστημα (bolero) μπορεί να βοηθήσει.
Αυτά, από τις πρώτες εντυπώσεις μου. -
Τι ημερομηνία έγραφε τελωνείο;
Τα λάστιχα και το πλαίσιο ποιανού μήνα είναι;
Ποσό σου έκανε τις πινακίδες; -
Έχει αυτόματα φώτα στον βασικό εξοπλισμό? Κι εγώ γιατί τα πλήρωσα έξτρα? Έχει και αισθητήρα βροχής?
-
Δεν έχει αισθητήρα βροχής όχι. Μήπως το πακέτο που έβαλες εσύ έχει και υποβοήθηση προβολέων;
@xRRx δεν ξέρω πότε είχε φτάσει τελωνείο γιατί όταν το έκλεισα ήταν ήδη εκεί (ετοιμοπαράδοτο).
Τα λάστιχα είναι Μαρτίου!
Το πλαίσιο ποιανού μήνα είναι; -
Εγώ έβαλα το απλό πακέτο που κοστίζει 150 ευρω προ φόρων. Νομίζω λέγεται light and rain assist και υποτίθεται ότι περιλαμβάνει αυτόματα φώτα και αυτοματους υαλοκαθαριστηρες...Τώρα αν τα αυτόματα φώτα είναι στάνταρ θα έπρεπε τουλάχιστον να ενημερώνουν τον κόσμο να ξέρει ότι το πακέτο περιλαμβάνει μονο σενάρια για βροχη
-
- Σενσορα εννοούσα...bloody auto correct
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
@xRRx δεν ξέρω πότε είχε φτάσει τελωνείο γιατί όταν το έκλεισα ήταν ήδη εκεί (ετοιμοπαράδοτο).
Το πλαίσιο ποιανού μήνα είναι;Όταν πας τη πρώτη μέρα να το δεις πριν το κλείσιμο έχει ένα χαρτί κολλημένο πάνω του πότε μπήκε στο Ελληνικό τελωνείο.
Το πλαίσιο αυτά τα 17 γράμματα και νούμερα μεταφράζονται και λένε για το εργοστάσιο παραγωγής και τη χρονολογία παραγωγής.
Σε ρωτάω γιατί το φιλαράκι που παρέλαβε χθες το απόγευμα είχε λάστιχα του πρώτου όπως και πλαίσιο του πρώτου και μου γεννιέται περιέργεια, πως και εκατσε τόσο καιρό τελωνείο (5 μήνες γαρ) με τόσο ζήτηση και αν τα λάστιχα έχουν γίνει τετράγωνα όλο αυτό το 5μηνο.
Να φανταστώ οι δισκοπλακες είχαν σκουριά πάνω ε;
-
Παρέλαβα, χτες. Αμέσως έκανα μια διαδρομή 100χλμ σε βουνό και εθνική. Πολύ καλές εντυπώσεις στο γενικό σύνολο.
-Ήσυχο (μεγάλη ανακούφιση μετά τη συμβίωση 4 χρόνια με ένα QQ), στιβαρό.
-Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, Το τιμόνι έχει πολύ μαλακή αίσθηση, κάτι που είναι καλό γαι την κίνηση στην πόλη και το παρκάρισμα, αλλά ενώ με φόβιζε λίγο για εθνική,τελικά σου δείνει πολύ καλή εντύπωση και σε ανοιχτό δρόμο.
Πολύ θετική αίσθηση είναι πόσο κατευθυντικό είναι στις κλειστές στροφές και δεν σου δίνει την εντύπωση πως κουβαλάς μεγάλο αμάξωμα.
-Από εξοπλισμό, παρόλο που έρχομαι από αυτοκίνητο με περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια δεν αισθάνθηκα να μου λείπει κάτι. *Έχει τελικά και αυτόματα φώτα (κάτι που δεν αναφέρει στον εξοπλισμό) και έτσι τα ξεχνάς στο Auto.
-Χώροι πολύ άνετοι με πολλές θέσεις για ότι αντικείμενο μπορείς να θές να έχεις στο αυτοκίνητο.
-Πολύ καλή θέση οδήγησης η οποία επειδή είναι ψηλά, τόσο αυτή όσο και το τιμόνι, ρυθμίζεις το κάθισμα αρκετά μπροστά και αφήνει υπεραρκετό χώρο για τους πίσω (είμαι και 1.90).
Το infotainment ικανοποιητικό με καλό ήχο (ειδικά αν ρυθμίσεις την επιλογή που έχει για να είναι κεντραρισμένος ο ήχος στον οδηγό). Συνέδεσα και το android auto με το κινητό μου, αλλά απογοητευτικά που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το google maps με την εφαρμογή carmode (για samsung). Ενώ μου το εμφανίζει στο app του κινητού, όταν συνδέεται με το αυτοκίνητο δεν το εμφανίζει διαθέσιμο. Ίσως κάποιος που να έχει το ίδιο σύστημα (bolero) μπορεί να βοηθήσει.
Αυτά, από τις πρώτες εντυπώσεις μου.Καλοτάξιδο Αλέξανδρε !!!
Να το χαρείς και χαίρομαι ιδιαίτερα που ησυχασες και εσυ !
Τον 1,5 τον ειχες ξανα οδηγήσει; Εντυπώσεις από τράβηγμα και οικονομία ; -
Όχι δεν παρατήρησα σκουριά. Θα το ψάξω για το πλαίσιο. Όταν το έκλεισα δεν το είδα, ήταν στην εισαγωγική
-
Όχι δεν παρατήρησα σκουριά. Θα το ψάξω για το πλαίσιο. Όταν το έκλεισα δεν το είδα, ήταν στην εισαγωγικήΆρα δεν έκατσε καθόλου, παίζει το χρώμα μεγάλο ρόλο, το μαύρο που πήρε ο μάγκας έκατσε τόσο επειδή, μάλλον, δεν πουλάει τόσο πολύ λόγο θερμοκρασίας λογικά.
Άντε και πάλι καλοτάξιδο!
-
Ευχαριστώ Στέφανε. Τον 1.5 πρώτη φορά αλλά είχα το scirocco με τον 1.4 πριν το QQ, οπότε γενικά γνώριμα τα πράγματα. Τώρα από επιδόσεις και οικονομία δεν μπορώ να πω ακόμα ενώ είμαι στο στρώσιμο και το έχω πάει μόνο μια μεγάλη βόλτα. Εκτός κίνησης φαίνεται να τα πηγαίνει καλά πάντως (κάτω από 7).
-
Δεν έχει αισθητήρα βροχής όχι. Μήπως το πακέτο που έβαλες εσύ έχει και υποβοήθηση προβολέων;@xRRx δεν ξέρω πότε είχε φτάσει τελωνείο γιατί όταν το έκλεισα ήταν ήδη εκεί (ετοιμοπαράδοτο).
Το πλαίσιο ποιανού μήνα είναι;Καλοταξιδο το karoq.το ambition πηρες,γιατι μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο για τα αυτοματα φωτα που ειπες.
Στάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Σε ρωτάω γιατί το φιλαράκι που παρέλαβε χθες το απόγευμα είχε λάστιχα του πρώτου όπως και πλαίσιο του πρώτου και μου γεννιέται περιέργεια, πως και εκατσε τόσο καιρό τελωνείο (5 μήνες γαρ) με τόσο ζήτηση και αν τα λάστιχα έχουν γίνει τετράγωνα όλο αυτό το 5μηνο.
Να φανταστώ οι δισκοπλακες είχαν σκουριά πάνω ε;
Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω.
-
Πολύ υπερβολικό θα έλεγα.
Όσο για τους δίσκος, πιάνουν επιφανειακή σκουριά μέσα σε λίγες ώρες αν βραχούν. Είναι εντελώς ακίνδυνη και φεύγει με το πρώτο φρενάρισμα.
-
Σκουρια ειναι ...και η επιφανειακη . Οτιδηποτε εκτιθεται στην ατμοσφαιρα οξειδωνεται με μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο αναλογα με το υλικο και την κατεργασία της επιφανειας.
Skoda Karoq