-
Η ambition με κλίμα και χωρίς κλειδί 1.6 diesel έχουμε εικόνα πόσο βγαίνει;
-
Σε αλλα νεα: Εδω, παραπονα για λασπη σε πισω πορτες, σχεδιαστικο λάθος?
https://www.briskoda.net/forums/topic/444427-karoq/Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Εδω, εξαιρετικες(?) συμβουλες για στρωσιμο νεου κινητηρα TSI. Αν και μαλλον κάπως γενικες για τουρμποκινητηρες. A Must Read.
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... i-engines/Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Πήγα και το είδα σήμερα. Στιβαρή κατασκευή, άπλετος χώρος πίσω (το λέω για αυτούς που φοβούνται οτι το Varioflex θα φάει χώρο από τα 521lt του χώρου αποσκευών - φαντάζομαι οτι μετακινώντας πας από τα μιν 488 στα μαξ 540, χωρίς θυσίες), καλή εργονομία. Μικρό το ντουλαπάκι του συνοδηγού αλλά κλιματιζόμενο συν έχει πολλούς άλλους χώρους αποθήκευσης. Δεν ενθουσιάζει, αλλά αισθάνθηκα οτι είναι εργαλείο το οποίο σχεδιάστηκε από ανθρώπους που θα το οδηγήσουν και αυτοί, (βέβαια όπως φαίνεται από την ελαττωματική σχεδίαση της πόρτας σε Karoq/Ateca/? μικρολαθάκια υπάρχουν).
Τιμή για 1,5 TSI Ambition με ηλεκτρικό πορτ μπαγκαζ, αισθητήρες μπρος/πισω, καμερα οπισθοπορείας, φιμε τζαμια, πακέτο family, varioflex, μεταλλικό στα 26900€, (γυρω στα 2100 είναι το κόστος των έξτρα, 22k της βασικής για να καταλάβετε πώς ανεβαίνουμε σε φόρους).
Front Assist είναι στανταρ αλλά για να το συνδυάσεις με adaptive cruise control θέλει άλλα 220. Navigation άλλα 200 αλλά δε χρειάζεται γιατί κάνεις mirror το Google Maps, αλλά είναι δυστυχώς απαραίτητο αν θες wireless φορτιση που είναι 220 (δηλαδή 320 σύνολο). Το μόνο που θα ήθελα είναι Blind Spot Detect/Lane Assist/Rear Traffic Alert που δεν είναι διαθέσιμο στην Ambition και είναι 610.
Το ίδιο σε Style βγαίνει 33500, αντίστοιχα ξεφεύγει αν προσθέσεις το αυτόματο DSG. Εκεί όντως κατ'εμέ δεν έχει νόημα - αν δε σε ενδιαφέρουν οι χώροι κοιτάς το XC40.
Στο μέγεθος του δε βρίσκω κάτι καλύτερο σε all around πακέτο όσο αφορά εργαλείο για οικογένεια. Δεν ενθουσιάζει αλλά δε θα σε ενοχλήσει σε χώρους/εργονομία/άνεση/αίσθηση. Επιφυλάσσομαι για την οδήγηση αλλά όλες οι κριτικές επιβεβαιώνουν την εικόνα. Αν μπορέσω να προσθέσω το blind spot θα το παραγγείλω άμεσα - άφιξη προβλέπεται για τέλη Μαίου.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να προσθέσουν και ένα απλό τεστακι σε μια ράμπα για να βλέπαμε και την ακαμψία του πλαισίου συγκριτικά.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
+1000
Τελικά με αυτό το βιντεάκι που έδειχνε το κασκάι να έχει ακαμψία βουτύρου τι έγινε; ισχύει ή ήταν φούμαρα;
-
Το karoq 1.6 tdi ambition το σκεφτόμουν και εγώ, αλλά μετά τις τιμές που είδα αποθαρρύνθηκα αρκετά..
Δεν με συγκινούν ιδιαίτερα ελλείψεις όπως ζάντες ή οθόνες αφής (βασικά έχει ) τα οποία μπορείς να τα βάλεις και μετά, ούτε ηλεκτρονικά βοηθήματα (οδηγούμε πιστεύω και χωρίς αυτά, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας στο δρόμο ). Θα ήθελα να υπάρχει αυτόματος κλιματισμός, έστω και μονοζωνικός και ας τον πλήρωνα εντός του budget (ΛΤΠΦ). Με τον εξοπλισμό που διαθέτει σε αυτή την τιμή, υπάρχουν πιο αξιόλογες επιλογές όπως qashqai, kadjar, sportage και s-cross.
Ίσως, αυτή που αξίζει περισσότερο να ναι η 1.0 tsi ambition όπου έχεις τη δυνατότητα να φορτώσεις 2000 σε επιπλέον εξοπλισμό.
Προσωπικά δεν ξέρω αν ασχοληθώ παραπάνω με το συγκεκριμένο αμάξι μιας και δεν πληρεί πλέον τα θέλω μου (τι να κάνουμε, έχω κολλήσει με τον αυτόματο κλιματισμό). Σε diesel στα 22 σκέφτομαι το qashqai (το sportage τρελό vfm, αλλά δεν αρέσει στη γυναίκα ), ενώ αν είχα τη δυνατότητα να ανέβω στα 27 για την έκδοση style, θα πήγαινα στο tuscon όπου θα μου έμεναν μερικά ευρουλάκια ρέστα, η πενταετής εγγύηση και η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (αυτό το τελευταίο ισχύει και για τη βασική του έκδοση στα 21,5-22 με δωρεάν επιλογή χρώματος ).
Btw, όσοι ρωτάτε για εκδόσεις, εξοπλισμό κτλ κτλ, μην αναλώνεστε στις ίδιες ερωτήσεις, έχουν ειπωθεί αρκετά στις προηγούμενες σελίδες του thread. Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα της skoda υπάρχει πλέον διαθέσιμο το prospectus και ο τιμοκατάλογος του karoq.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Το karoq 1.6 tdi ambition το σκεφτόμουν και εγώ, αλλά μετά τις τιμές που είδα αποθαρρύνθηκα αρκετά..Δεν με συγκινούν ιδιαίτερα ελλείψεις όπως ζάντες ή οθόνες αφής (βασικά έχει ) τα οποία μπορείς να τα βάλεις και μετά, ούτε ηλεκτρονικά βοηθήματα (οδηγούμε πιστεύω και χωρίς αυτά, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας στο δρόμο ). Θα ήθελα να υπάρχει αυτόματος κλιματισμός, έστω και μονοζωνικός και ας τον πλήρωνα εντός του budget (ΛΤΠΦ). Με τον εξοπλισμό που διαθέτει σε αυτή την τιμή, υπάρχουν πιο αξιόλογες επιλογές όπως qashqai, kadjar, sportage και s-cross.
Ίσως, αυτή που αξίζει περισσότερο να ναι η 1.0 tsi ambition όπου έχεις τη δυνατότητα να φορτώσεις 2000 σε επιπλέον εξοπλισμό.
Προσωπικά δεν ξέρω αν ασχοληθώ παραπάνω με το συγκεκριμένο αμάξι μιας και δεν πληρεί πλέον τα θέλω μου (τι να κάνουμε, έχω κολλήσει με τον αυτόματο κλιματισμό). Σε diesel στα 22 σκέφτομαι το qashqai (το sportage τρελό vfm, αλλά δεν αρέσει στη γυναίκα ), ενώ αν είχα τη δυνατότητα να ανέβω στα 27 για την έκδοση style, θα πήγαινα στο tuscon όπου θα μου έμεναν μερικά ευρουλάκια ρέστα, η πενταετής εγγύηση και η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (αυτό το τελευταίο ισχύει και για τη βασική του έκδοση στα 21,5-22 με δωρεάν επιλογή χρώματος ).
Btw, όσοι ρωτάτε για εκδόσεις, εξοπλισμό κτλ κτλ, μην αναλώνεστε στις ίδιες ερωτήσεις, έχουν ειπωθεί αρκετά στις προηγούμενες σελίδες του thread. Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα της skoda υπάρχει πλέον διαθέσιμο το prospectus και ο τιμοκατάλογος του karoq.
+++++ για κλιματισμο,οχι απαραιτητα διζωνικο
Στάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
εγώ θα έδινα 17 χιλιάρικα για το καινούργιο duster με κλιμά
ή ακόμα καλύτερα 19 για να είναι και αυτόματο -
Συμφωνούμε
-
Για πείτε μία γνώμη: σκέφτομαι Karoq 1.5 βενζίνη, 150hp, έκδοση ambition με extras (κλιματισμό, μεταλλικό χρώμα και κάτι ψιλά) που ανεβάζει την τιμή λόγω τελών ταξινόμησης κοντά στα 25.000.
Στα λεφτά αυτά, αξιολογείτε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση;
Σημειώνω ότι αξιολογώ ως πολύ σημαντικά:
α) τον κινητήρα (αυτοκίνητα σε αντίστοιχες τιμές π.χ. 3008, Grandland με κινητήρα 1.2, 130hp, θεωρώ ότι δεν θα με υποστηρίζουν σε ένα ταξίδι - οικογενειάρχης γαρ, με παιδιά και μπαγκάζια) και
β) τους χώρους -εσωτερικούς και πορτ παγκάζ (520 λίτρα το karoq, το kuga π.χ. δυνατή εναλλακτική πρόταση, αλλά χάνει πολύ στους χώρους, είναι αποτρεπτικό για εμένα τα 406 ή maximum 456 λίτρα του πορτ παγκάζ του).
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Ο χρήστης johnsr έγραψε:
β) τους χώρους -εσωτερικούς και πορτ παγκάζ (520 λίτρα το karoq, το kuga π.χ. δυνατή εναλλακτική πρόταση, αλλά χάνει πολύ στους χώρους, είναι αποτρεπτικό για εμένα τα 406 ή maximum 456 λίτρα του πορτ παγκάζ του).Για να συγκρίνουμε, πρέπει να βάλουμε τα σωστά νούμερα, γιατί βλέπω ότι αρκετοί μπερδεύονται με τους χώρους του Kuga
Karoq: χωρίς εφεδρικό τροχό, χωρίς Varioflex και με όρθιες πλάτες 521lt
Karoq: χωρίς εφεδρικό τροχό, με Varioflex και με όρθιες πλάτες 479lt
Kuga: χωρίς εφεδρικό τροχό, με πλάτες πίσω 456lt, με όρθιες πλάτες +50lt
Kuga: με εφεδρικό τροχό, με πλάτες πίσω 406lt, με όρθιες πλάτες +50ltΆρα άμεσα συγκρίσιμα είναι τα νούμερα χωρίς εφεδρικό και με Varioflex, που είναι 456 και 479 αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση όμως, και ειδικά με το Varioflex, τόσο το Karoq όσο και το Kodiaq είναι με διαφορά τα πιο ευρύχωρα SUV στις κατηγορίες τους.
Το Kuga για να έρθει με kit επισκευής πρέπει να γίνει παραγγελία, ενώ υποθέτω το ίδιο ισχύει και για το Karoq, αν το θέλουμε με εφεδρικό τροχό.
-
Για να συγκρίνουμε, πρέπει να βάλουμε τα σωστά νούμερα, γιατί βλέπω ότι αρκετοί μπερδεύονται με τους χώρους του Kuga
Karoq: χωρίς εφεδρικό τροχό, χωρίς Varioflex και με όρθιες πλάτες 521lt
Karoq: χωρίς εφεδρικό τροχό, με Varioflex και με όρθιες πλάτες 479lt
Kuga: χωρίς εφεδρικό τροχό, με πλάτες πίσω 456lt, με όρθιες πλάτες +50lt
Kuga: με εφεδρικό τροχό, με πλάτες πίσω 406lt, με όρθιες πλάτες +50ltΈχεις δίκιο, το 521 του Karoq είναι χωρίς εφεδρικό τροχό. Στην αντιπροσωπεία το αυτοκίνητο έχει ρεζέρβα, οπότε μειώνεται λογικά η χωρητικότητα (το πόσο δεν ξέρουμε, θα ψάξω μήπως βρω τίποτα). Το 479 είναι μείωση λόγω του Varioflex.
-
Συνήθως, σε VW, Ford και BMW που έχω ρωτήσει, η μείωση χοντρικά είναι κάπου στα 50lt. Το ίδιο 'κόλπο' κάνει και η BMW, η οποία δίνει τα αυτοκίνητα χωρίς ρεζέρβα και μετράει πάντα και το χώρο κάτω από το πάτωμα. Αν μπορείς ρίξε μια ερώτηση, έτσι για να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το Karoq.
Tο Kuga αναγκαστικά το αγοράζεις με το σύστημα μετακίνησης των καθισμάτων, οπότε χάνεις χώρο θες δεν θες, δεν είναι όπως το Karoq που το Varioflex αν θες το παίρνεις (έτσι δεν είναι ?).
Για να μιλήσουμε για χειροπιαστά νούμερα, όπως έρχεται το Kuga έχει χώρο 406lt/456lt αντίστοιχα στις δύο θέσεις των πίσω καθισμάτων.
-
Tο Kuga αναγκαστικά το αγοράζεις με το σύστημα μετακίνησης των καθισμάτων, οπότε χάνεις χώρο θες δεν θες, δεν είναι όπως το Karoq που το Varioflex αν θες το παίρνεις (έτσι δεν είναι ?).
Στo Karoq το Varioflex (στην Ελλάδα) είναι προαιρετικός εξοπλισμός. Οπότε με το Varioflex χάνεις χώρο στη νορμάλ θέση των καθισμάτων, κερδίζεις σε περίπτωση μετακίνησής τους, μιλάνε στα brochures από 479 έως 588 με όρθιες πλάτες. Μας κοροϊδεύουν οι αντιπροσωπείες με τις λεπτομέρειες. Για να το χειροτερέψω, στο 3008 δίνει μέτρηση 591 λίτρα ή 520 dm3 VDA χωρίς να γράφει για ρεζέρβα ή κιτ επισκευής. Ο καθένας με άλλα λόγια ό,τι θέλει γράφει (με ρεζέρβα, με κιτ επισκευής, σε λίτρα, σε dm3 VDA κ.ο.κ.)
-
Γι αυτό φίλε Αντώνη το χώρο αποσκευών τον κρίνουμε πάντα με το μάτι ή αν έχουμε καρότσια κλπ και με επιτόπια δοκιμή!
-
Ο χρήστης johnsr έγραψε:
Για πείτε μία γνώμη: σκέφτομαι Karoq 1.5 βενζίνη, 150hp, έκδοση ambition με extras (κλιματισμό, μεταλλικό χρώμα και κάτι ψιλά) που ανεβάζει την τιμή λόγω τελών ταξινόμησης κοντά στα 25.000.Στα λεφτά αυτά, αξιολογείτε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση;
Σημειώνω ότι αξιολογώ ως πολύ σημαντικά:
α) τον κινητήρα (αυτοκίνητα σε αντίστοιχες τιμές π.χ. 3008, Grandland με κινητήρα 1.2, 130hp, θεωρώ ότι δεν θα με υποστηρίζουν σε ένα ταξίδι - οικογενειάρχης γαρ, με παιδιά και μπαγκάζια) και
β) τους χώρους -εσωτερικούς και πορτ παγκάζ (520 λίτρα το karoq, το kuga π.χ. δυνατή εναλλακτική πρόταση, αλλά χάνει πολύ στους χώρους, είναι αποτρεπτικό για εμένα τα 406 ή maximum 456 λίτρα του πορτ παγκάζ του).
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Καλή τιμή φαίνεται..
Τους χώρους θα τους καταλάβεις αν όντως έχεις μερικά 'μπαγκάζια' και τα φορτώσεις επιτόπου να δεις τι γίνεται.
Από 450 λίτρα και πάνω είσαι άπλας. 5 πάνω 5 κάτω διαφορά δε θα καταλάβεις. Εκτός αν ντύσεις με ζελατίνα το πορτ-μπαγκάζ και το κάνεις πισίνα...
-
Έκανα ένα τηλέφωνο σε αντιπροσωπεία της SKODA και μου είπαν ότι το 521 που αναγράφει είναι η καθαρή χωρητικότητα του πορτ παγκάζ. Είπα ότι γράφει στο prospectus 'χωρίς εφεδρικό τροχό', μου είπαν ότι ο τροχός 'είναι κάτω χαμηλά' και ότι δεν επηρεάζει
-
Ο χρήστης johnsr έγραψε:
...ότι γράφει στο prospectus 'χωρίς εφεδρικό τροχό', μου είπαν ότι ο τροχός 'είναι κάτω χαμηλά' και ότι δεν επηρεάζειΟΚ, that makes ZERO sense
....αλλά νομίζω ότι την βρήκα την άκρη, έψαξα για 2-3' στο αγγλικό tech-sheet και στο αγγλικό forum, και είδα ότι στο tech-sheet η χωρητικότητα αναφέρεται ως 521 - folding seats (δηλαδή τα απλά καθίσματα) και 479-588 - Varioflex. Και επίσης οι άγγλοι που το έψαξαν λένε ότι υπάρχουν δύο ρεζέρβες, μια 'κανονική' που μπαίνει στις απλές εκδόσεις, και μια space-saver που είναι για να χωρέσει μαζί με το subwoofer.
Άρα μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος του ελληνικού tech-sheet, αφού η παρουσία ή μη του εφεδρικού είναι καθαρά θέμα εξοπλισμού, καθώς δεν αλλάζει τη χωρητικότητα του πάνω μέρους του πορτμπαγκάζ.
-
Οπότε καταλήγεις ότι είναι 521 η χωρητικότητα παρά την ύπαρξη ρεζέρβας; Και επομένως είχε δίκιο η πωλήτρια, παρά το γεγονός ότι δεν με έπεισε όπως το εξήγησε; Αν μπορείς δώσε κανένα link να διαβάσω τη συζήτηση!
Btw, το είχα δει και εγώ στα αγλλικά προσπέκτους ότι δεν γίνεται αναφορά σε spare tyre η κιτ επισκευής. Όμως νομίζω και από το Kuga που κοίταζα ότι στην Αγγλία τα αυτοκίνητα πάνε με κιτ επισκευής, και επομένως έχουν βάσει προδιαγραφών μεγαλύτερη χωρητικότητα αποσκευών.
-
Καλά, μην σε πάρω στο λαιμό μου κιόλας, και εγώ μαντεύοντας το ψάχνω
Το αγγλικό tech-sheet/brochure είναι εδώ
https://cdn.skoda-storyboard.com/2017/09/TD-KAROQ-en.pdfΚαι η σχετική συζήτηση για το θέμα του boot space είναι αυτή
https://www.karoqforums.co.uk/viewtopic.php?t=65Από ότι καταλαβαίνω, το πάτωμα μετακινείται μεν, αλλά μόνο για να έρθει φάτσα με το κατώφλι φορτώματος, δεν έχει σχέση δηλαδή με το αν έχεις και ποια ρεζέρβα. Στην κανονική του θέση, ο χώρος είναι 521 με τα απλά καθίσματα, και αλλάζει αναλόγως αν έχεις τα Varioflex.
Ο χώρος κάτω από το πάτωμα είναι πάντα σταθερός, και είτε χωράει μόνη της η κανονική ρεζέρβα, είτε το subwoofer με την space-saver ρεζέρβα. Δηλαδή το space-saver δεν αναφέρεται στο χώρο αποσκευών, αλλά στο ότι αφήνει χώρο να χωρέσει το sub-woofer.
Αντιθέτως στο Kuga, αν πάρεις το repair-kit, το πάτωμα κατεβαίνει πιο κάτω, εξ'ου τα +50lt διαφοράς. Παρομοίως, αν έχεις το sub-woofer που έχει το 10αρι ηχοσύστημα, μόνο με τη space-saver ρεζέρβα χωράει, αλλά το πάτωμα επιστρέφει πάλι στην 'πάνω' θέση (άρα -50lt). Και πάντα βέβαια παίζουν οι δύο θέσεις των καθισμάτων, που αναλόγως είναι +/- 50lt.
Δεν ξέρω αν το εξήγησα ή αν το μπέρδεψα περισσότερο
Skoda Karoq