-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Εγώ σου έδωσα παραδέιγματα με 47 για 18-20 χρόνια, όχι 40 στην 8-ετία.
Το Scirocco και το QQ ήταν των 27 το καθένα και πήρα πίσω 36,5.
Απλά αυτή τη στιγμή νομίζω δεν αξίζει να ξοδέψεις πολλά σε αυτοκίνητο με τις αλλαγές που θα γίνουν στην αυτοκίνηση.
Αυτό που πήρα με καλύπτει με το παρπάνο και αν δεν βγάλει και χαζοπροβληματα μπορεί και να το κρατήσω παραπάνω από 4-ετία.Τι πήρες είπαμε τώρα;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
27 το QQ 1.6D accenta premium, ένα σκαλοπάτι πριν την Techna ήταν τότε. Στην 4-ετία το έδωσα 19500.
Τώρα έχω το Karoq 1.5 -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ακριβώς. Εσύ είχες και εμπορικό μοντέλο , 5ετιας, έδωσες σε ιδιώτη, το είχες πένα. Είσαι ακριβώς το δεύτερο παράδειγμα που έδωσα. Και πίστεψέ με το έδωσες πολύ καλά. Πόσο το είχες πάρει αλήθεια στα 21-22 με κάτι προσφορές που έκαναν τότε ή κάνα 25αρι?Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
5.5 χρόνια ακριβώς. Και το πούλησα σε 15 μέρες αφού έβαλα την αγγελία. Υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα f20 στην αγορά αλλά τα περισσότερα είναι leasing, ταλαιπωρημένα και εντελώς γυμνά. Οπότε δεν είχα δυσκολία να πουλήσω το δικό μου που είχε και μερικά extra. Το είχα πάρει 23 χιλιάρικα το αμάξι, απόσυρση και γενναία έκπτωση τότε. Γενικά αποδείχτηκε εξαιρετική αγορά. Θυμάμαι τότε πολλούς που έλεγαν ότι η μεταπώληση της βενζίνης δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από το diesel. Αμ δε
Τώρα ψάχνω κάτι με χώρους και ψηλό για πιο εύκολο μπες βγες των παιδιών. Και για να αλλάξω γενικά κατηγορία. Το karoq το είδα αλλά δεν με ενθουσίασε. Προτιμώ χίλιες φορές το kodiaq, συγκριτικά το karoq δείχνει ο φτωχός συγγενής.
-
Από εξοπλισμό εννοείς; Γιατί κατά τα άλλα όποιος λέει πως διαφέρουν αυταπατάται.
Απ' εξω σχεδοόν 'ίδια (ίδια φιλοσοφία σχεδίασης), μέσα ολόιδια.
Οδηγικά δεν ΄ξερω το Kodiaq είναι και πιο βαρύ και τώρα θα ββγάλει τον 1.5 Βενζίνη. Το Karoq πάντως πολύ καλο οδηγικά για την κατηγορία του. -
Γενικά τα Γερμανικά αλλά και δη τα VW group έχουν απλές γραμμές αλλά αν έχεις τη διάθεση και τα χρήματα τα φτιάχνεις πολύ όμορφα και χωρίς να φαίνονται παράταιρα - καγκούρικα. Από ποιότητα πάντως καμία σχέση με τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα, όσο και αν φαίνονται εφάμιλλα
-
Σχεδιαστικά μοιάζουν αλλά το kodiaq έχει απλά ασυναγώνιστο vfm. Αχανείς χώροι, ακόμα καλύτερος εξοπλισμός και ποιότητα κύλισης-άνεση ανάρτησης που το karoq δεν έχει (είναι σαφώς πιο σφιχτό). Και ποιοτικά θεωρώ πως είναι περισσότερο προσεγμένο στις λεπτομέρειες. Το karoq αξίζει κατ' εμέ μόνο μέχρι τα 23 χιλιάρικα αλλά με συμβιβασμούς στον εξοπλισμό. Εκτός και αν πάει κάποιος στο χιλιάρι όπου μπορεί να βάλει 2-3 πράγματα. Με 28 χιλιάρικα παίρνεις το kodiaq με τετρακίνηση και δίλιτρο diesel. Που είναι εξαιρετικό vfm και ας έχει το μειονέκτημα του υψηλού κυβισμού.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
27 το QQ 1.6D accenta premium, ένα σκαλοπάτι πριν την Techna ήταν τότε. Στην 4-ετία το έδωσα 19500.
Τώρα έχω το Karoq 1.5Εντάξει φίλε έσπασες κοντέρ εσύ! 7% της αξίας μόνο κάθε χρόνο ! Μην μου πεις ότι το έδωσες και με 100000 χλμ; Γιατί πρέπει να τον έπιασες κότσο τον άλλον!
Ποια έκδοση πήρες; Από τράβηγμα το 1.5 βενζίνη σε σχέση με τον 1.6 ντίζελ; Ποιότητα κυλισης σε σχεση με το qq? Σορυ αν τα έχεις ξαναγράψει.
Το κοντιακ όποιον τον βολεύει σε μήκος είναι εξαιρετική επιλογή. Μπήκα μέσα και το ευχαριστήθηκα!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Και στην δικιά μου περίπτωση η ετήσια απομείωση ήταν κάτω από 7%. Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός χαμηλής τιμής αγοράς, εμπορικότητας μοντέλου, κατάστασης αυτοκίνητου, timing.
Το kodiaq το έκανα test drive και είναι πράγματι πάρα πολύ καλό. Και η αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης απίστευτη. Το karoq δείχνει ποιοτικό δε λέω αλλά δεν σου βγάζει την ίδια αρχοντική αίσθηση και συγκριτικά δείχνει στριμόκωλο. -
Τo αμάξι είχε 65000 χλμ και ήταν πένα!
Πήρα το ambition 1.5 TSI.
Μια χαρά είναι το 1.5 αλλά στην αρχή ειδικά που το έστρωνα και δεν το πίεζα πολύ μου φάνηκε η μέρα με τη νύχτα. Μετά το στρώσιμο όμως είναι μια χαρά απλά πας πιο ψηλά σε στροφές για παρόμοιο αποτέλεσμα. Το άλλο είχε 30κιλά ροπή, 5 κιλά είναι διαφορά.
Από ποιότητα κύλισης το Karoq είναι αρκετά καλύτερο. Πιο σφιχτή ανάρτηση που σε σαμαράκια είναι αισθητή αλλά σε εθνική είναι πολύ πιο άνετο και σταθερό (και σε στροφές). Εκπληκτικό τιμόνι, όπου το στρίβεις πάει και δεν νιώθεις να κουβαλάς μεγάλο αμάξωμα. Μεγάλη σαφήνεια στις κινήσεις του. Ηχομόνωση πολύ καλύτερη, δεν ακούς σχεδόν τίποτα από το δρόμο.
Γενικά σε όλα το Karoq είναι μερικά κλικ πιο πάνω, με εξαίρεση τον φανταστικό πετρελαιοκινητήρα της renault, αλλά είναι άδικη η σύγκριση βενζίνης πετρέλαιο. Σε σχέση με τον 1.2 του QQ η μέρα με τη νύχτα, αλλά και πάλι άδικη σύγκριση -
Πριν αποφασίσεις προς karoq, το kodiaq το είδες; Ρωτάω γιατί η διαφορά τιμής των δύο είναι αστεία και το kodiaq είναι πιο μεγάλο και μου φάνηκε πιο στιβαρό σε ποιότητα κατασκευής.
-
Πρώτον είναι πολύ μακρύ για κίνηση μέσα στην Αθήνα, ήθελα κάτι πιο μαζεμένο χωρίς να υστερεί σε χώρους (520λτ).
Μετά ήθελα τον 1.5 TSI, το Kodiaq δεν έχει έρθει ακόμα σε 1.5 (είναι και πιο βαρύ).
Και τέλος, δεν ήθελα να δώσω παραπάνω χρήματα μιας και η λογική μου ήταν να πουλήσω το πετρέλαιο για να μην χάσω στη μεταπώληση με τις αλλαγές στα diesel και να πάρω ένα αυτοκίνητο 'μεταβατικό' μέχρι να ξεκαθαρίσει η αγορά με τα υβριδικά και πέσουν και οι τιμές τους. Βέβαια μπορεί να αποδειχτεί πως θα το κρατήσω πάνω από το αναμενόμενο για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί γουστάρω πολύ να το οδηγώ. Αν αποδειχθεί και αξιόπιστο...
ΥΓ: ήθελα οπωσδήποτε ετοιμοπαράδοτο και πρόλαβα το τελευταίο και στο χρώμα που ήθελα. Ακόμα δεν έχει παραλάβει άλλος από τον Ιούνιο. -
Από κατανάλωση πώς τα πάει ο 1.5? Το μοτέρ αυτό διατίθεται στο kodiaq τουλάχιστον από τον Ιούλιο, δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτοκίνητα όμως.
-
Οταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει αναμονη 5 μηνες για το kodiaq
-
7.8 με 7000χλμ εως τώρα. Τα μισά είναι σε κίνηση στην Αθήνα σε καθημερινή βάση με αρκετό σταμάτα ξεκίνα και τα υπόλοιπα σε ταξίδια το καλοκαίρι. Δεν είναι και σούπερ, αλλά δεν είναι και κακό. Εκεί γύρω στο ήταν αναμενόμενο όταν το QQ diesel ήταν στο 6,5 με 6,7.
-
ενταξει πρεπει να εισαι σε πολυ σταματα ξεκινα γιατι και το 6.7 για το κασκαι ειναι λιγο ψηλο
-
Να ρωτήσω κάτι. Αν με κάποιο τρόπο βάλουμε σαν κανόνα της αντικατάσταση οχήματος κάθε 5 χρόνια, το leasing βοηθάει;
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Για ιδιώτη δύσκολα. Δε συμφέρει. Πρέπει να έχεις στόλο για να αξίζει.
-
Το leasing έχει νόημα μέχρι 4 χρόνια. Αν το βάλεις παραπάνω τα λεφτά που σου ζητάνε είναι περισσότερα από την αξία του αμαξιού (στα 6 χρόνια που είχα πάρει μια δοκιμαστική προσφορά του 3008 κοστιζε 6000 παραπάνω από να το αγοράσεις με δοσεις και τόκους!
Έχει νόημα μέχρι 4 χρόνια σου κοστίζει μαζί με τις λοιπές παροχές λαστιχα σέρβις ασφάλεια μικτή κλπ περίπου της αρχικής αξίας και το επιστρεφεις. Αν θες να το κρατήσεις πρέπει χοντρικά να σκάσεις με μιας στο τέλος και το υπόλοιπο 20% της αξίας.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαγορά δε λέει. Ο λόγος είναι ότι με γνώμονα την 4ετια όπου σε κάθε 4ετια σκας λόγω δόσεων 4 χρόνια δόσεις, δε θα σου χρειαστεί η εξαγορά. Νομίζω χωρίς εξαγορά οι δόσεις βγαίνουν και πιο λίγο
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Τα έχουμε ξαναγράψει ότι για ιδιώτη και αλλαγή ανά 4-5 χρόνια συμφέρει καποιο balloοn πρόγραμμα καλύτερα.
Skoda Karoq