-
Γι' αυτό από την αρχή τόνισα τη σημασία της νέας πλατφόρμας.
Τη βλέπουμε τώρα στο Ibiza, και θα τη δούμε επίσης στα επόμενα VW Polo και Audi A1 σε λίγους μήνες.
Ακαμψία, ευρυχωρία, νέα γενιά τεχνολογιών κλπ.Σ' αυτό για τα εργοστάσια νομίζω ότι δίνεται παραπάνω σημασία από όσο χρειάζεται.
Ναι και τα εργοστάσια της seat είναι σύγχρονα, μα δε μπορούσε και αλλιώς δηλαδή.
Με την έννοια ότι έχει το γκρουπ μια τεχνολογία
και πρέπει να έχει τον ίδιο τρόπο να την παράγει ανεξαρτήτως χώρας
και να την ενσωματώνει ανεξαρτήτως μάρκας ή μοντέλου.Αυτό στο οποίο δεν έπεσε πολύ φως είναι η τεχνολογία της νέας πλατφόρμας.
Ο νέος εργοστασιακός χιλιάρης TSI που καίει και φυσικό αέριο αποδίδoντας 90 άλογα
ή ο 1.5 TSI που ανήκει στη νέα γενιά κινητήρων του γκρουπ. -
Περί διαστάσεων αν δεν έχει αναφερθεί:
The exclusively five-door Ibiza measures 87mm wider, 2mm shorter and 1mm lower than the car it replaces, while also offering 60mm extra length between the front and rear wheels.
http://www.caradvice.com.au/518147/2017 ... barcelona/
Μήκος δηλαδή 4,059m . Μια χαρά. Πάρα πολύ καλό.
Παρατηρώ και το εσωτερικό.
Αν οι απλές εκδόσεις έχουν το υποβραχιόνιο (χλωμό το κόβω) προσωπικά θα είναι εντελώς μέσα στα γούστα μου.
Μαυρίλα, συντηριτικούρα και υποβραχιόνιο... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Περί διαστάσεων αν δεν έχει αναφερθεί:The exclusively five-door Ibiza measures 87mm wider, 2mm shorter and 1mm lower than the car it replaces, while also offering 60mm extra length between the front and rear wheels.
http://www.caradvice.com.au/518147/2017 ... barcelona/
Αυτό, το τελευταίο, που λέει το caradvice δεν είναι ακριβές. Το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 95mm και όχι 60mm.
Από το press release: 'The wheeltrack is 60 mm wider at the front axle and 48 at the rear axle, while the distance between the axles is 2,564 millimetres, a 95-mm increase.'Άλλο ενδιαφέρον σημείο: 'leg room in the back seats has increased by 35 mm, while the head room has gone up by 24 mm in the front seats and 17 mm in the back. The seats are an astonishing 42 mm wider'.
Άλλο σημείο που πέρασε απαρατήρητο είναι ότι η ισχυρή έκδοση του 1,0tsi ανέβηκε από τα 110ps στα 115ps όπως και στο Leon.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Άλλο σημείο που πέρασε απαρατήρητο είναι ότι η ισχυρή έκδοση του 1,0tsi ανέβηκε από τα 110ps στα 115ps όπως και στο Leon.Αυτο παλι δεν το καταλαβαινω,δεν προλαβε να βγει ο 110ps,καινουριος,τον εχουν ηδη στο fabia και στο απερχομενο polo και τον κανουν 115ps για το ibiza,εχει μια ταση το vag να πηγαινει +-5ps.Eχουμε δει,85-90-95-105(o παλιος)-110,115 τωρα για το ibiza.
Η Ford τι εκανε,ειπε 100,125,140,τελειωσαμε,πεντε-πεντε κουτσα κουτσα για να δειξουν τι,οτι ο 115 ειναι πιο δυνατος απο τον 110?
95 το polo bluemotion,90 αν δεν ειναι bluemotion και ειναι απο τ'αλλο. -
Απλά για να τον παρουσιάσουν σαν 'νέο και ανανεωμένο' ενω ουσιαστικά είναι ένα απλούστατο remap.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Άλλο σημείο που πέρασε απαρατήρητο είναι ότι η ισχυρή έκδοση του 1,0tsi ανέβηκε από τα 110ps στα 115ps όπως και στο Leon.
Αυτο παλι δεν το καταλαβαινω,δεν προλαβε να βγει ο 110ps,καινουριος,τον εχουν ηδη στο fabia και στο απερχομενο polo και τον κανουν 115ps για το ibiza,εχει μια ταση το vag να πηγαινει +-5ps.Eχουμε δει,85-90-95-105(o παλιος)-110,115 τωρα για το ibiza.
Η Ford τι εκανε,ειπε 100,125,140,τελειωσαμε,πεντε-πεντε κουτσα κουτσα για να δειξουν τι,οτι ο 115 ειναι πιο δυνατος απο τον 110? [emoji99]
95 το polo bluemotion,90 αν δεν ειναι bluemotion και ειναι απο τ'αλλο.Και καλά για διαφοροποίηση, π.χ το fabia αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμα με τον 1.2. Και δεν υπάρχει σαν επιλογή ο 1.0. Αν η Seat συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό θα γίνει 'απειλή' ακόμα και για την vw, την skoda πάντως φαίνεται να την έχει ξεπεράσει και πλέον το Seat brand έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στο γκρουπ ! Σχετικα με το ibiza τώρα, έχετε καταλάβει αν τα φλας θα είναι ενσωματωμένα όπως στο leon?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Σχετικα με το ibiza τώρα, έχετε καταλάβει αν τα φλας θα είναι ενσωματωμένα όπως στο leon?ναι
-
Δε νομιζω ο ομιλος να αφησει το seat να γινει απειλη για τη vw.
Παντως τα τελευταια χρονια ειναι γεγονος πως η μαρκα εχει ανεβει γενικως. Ειδικα ποιοτικα καποτε με απωθουσαν τελειως τα σεατ, τωρα πια ανετα θα εμπαιναν στις επιλογες μου.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δε νομιζω ο ομιλος να αφησει το seat να γινει απειλη για τη vw.
Παντως τα τελευταια χρονια ειναι γεγονος πως η μαρκα εχει ανεβει γενικως. Ειδικα ποιοτικα καποτε με απωθουσαν τελειως τα σεατ, τωρα πια ανετα θα εμπαιναν στις επιλογες μου.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν το είπα κυριολεκτικά, αλλά με την έννοια ότι κάποιος μπορεί να προτίμηση ένα Leon με πλούσιο εξοπλισμό από το να πάρει ένα σχεδόν γυμνό γκολφ πόσο μάλλον κάποιος που κοιτάει για μεταχειρισμένο... Όπως και να το κάνουμε τα νέα Seat είναι πολύ όμορφα, προσεγμένα και το VFM τα κάνει άκρως ανταγωνιστικά!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ναι δε διαφωνώ καθόλου υπό αυτο το πρισμα!
Κι εγώ θα το κοιτούσα, γενικά ΔΕ μου αρέσουν τα 'γυμνά' αμάξια, σίγουρα πια θα κοίταγα seat ενώ μέχρι πριν λίγα χρονια ουτε καν.Sent from my iPad using Tapatalk
-
για τους παλιούς που θυμούνται
τα seat του 2000 ήταν τουλάχιστον εφάμιλλα των vw σε όλους τους τομείςκάπου διαμρτυρήθηκαν οι μέτοχοι της μητρικής και έκανε κοιλιά η seat
ανεξάρτητα όμως από τα πλαστικά,
από κάτω από το πλαστικό, τα ίδια σύγχρονα vw ήταν πάντοτε τα seat -
Γενικά νομίζω ότι η Seat ήταν η υπό όλου του group σε αντίθεση με την Skoda. Ιδίως στα μικρομεσαια τους που υπηρχε η κότα με τα χρυσά αυγά Octavia και το Yeti. Και ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Θεωρώ πως είχαν και έχουν πολλούς λόγους να την κάνουν την Seat το σπορτιβ κομμάτι του group αλλά δεν...
Ψιλοάσχετο αλλά σήμερα είδα 3θυρο Leon. Μου άρεσε πολύ!
Στο νέο Ibiza δεν θα υπάρξει 3θυρη έκδοση? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
σήμερα είδα 3θυρο Leon. Μου άρεσε πολύ!
Στο νέο Ibiza δεν θα υπάρξει 3θυρη έκδοση?3θυρο Ibiza δεν προβλέπεται προς το παρόν
Γενικά νομίζω ότι η Seat ήταν η υπό όλου του group σε αντίθεση με την Skoda. Ιδίως στα μικρομεσαια τους που υπηρχε η κότα με τα χρυσά αυγά Octavia και το Yeti. Και ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Διαφωνώ.
Για εκείνους που θυμούνται από τη δεκαετία του '90,
τα τότε Ibiza και Polo ήταν ισάξια, στη γκάμα είχαν αμφότεροι ακριβά μοντέλα Sharan-Alhambra(μαζί και της Ford),
το Polo classic ήταν το Cordoba, vanάκια Caddy-Inca είχαν εξίσου,
για να μην πω ότι το πρώτο Leon υπερείχε του Golf 4.
Στιγμές που πρώτα έχεις δει κινητήρες,κιβώτια και πλατφόρμες σε Seat έχεις δει αρκετές φορές,
και σε γενικές γραμμές η γκάμα της Seat σύγχρονη είναι κάθε φορά.Όσον αφορά το Οctavia για εκείνους που θυμούνται,
είναι η liftback συνταγή που είχε το πρώτο Toledo.
Και μάλλον έχει επιλέξει το γκρουπ να έχει ένα liftback εκπρόσωπο και όχι άλλο.
Το yeti δεν ξερω γιατί το μνημονεύες. -
Για την περίοδο που αναφέρεις δεν διαφωνώ. Ισχύει ιδίως σε Ibiza και Leon.
Για τα μετέπειτα χρόνια λέω και ιδίως τα τελευταία που η Seat ήταν/είναι στην αγορά στην ουσια με το Ibiza και το νέο Leon με χλιαρη παρουσία σε σχέση με την προώθηση (και λογικά και τις πωλήσεις) που εχει η Skoda. -
καλά η προώθηση που έχει η Skoda δεν παίζεται
εδώ έφτασαν να λένε ότι τα βιδώνουν καλύτερα,
που στην ουσία όλα τα φτιάχνει η VW -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
καλά η προώθηση που έχει η Skoda δεν παίζεταιεδώ έφτασαν να λένε ότι τα βιδώνουν καλύτερα,
που στην ουσία όλα τα φτιάχνει η VWΔεν ηταν προωθηση αφου ενω επαιρναν απο το γκρουπ τα ιδια πραγματα ειχαν καλυτερο ποιοτικο ελεγχο-προσοχη στο εργοστασιο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
καλά η προώθηση που έχει η Skoda δεν παίζεται
εδώ έφτασαν να λένε ότι τα βιδώνουν καλύτερα,
που στην ουσία όλα τα φτιάχνει η VWΔεν ηταν προωθηση αφου ενω επαιρναν απο το γκρουπ τα ιδια πραγματα ειχαν καλυτερο ποιοτικο ελεγχο-προσοχη στο εργοστασιο
είναι αυθαίρετο αυτό που λες
εκτός αν υπάρχουν αποδείξεις σε όσα λέμεη λογική ότι η Skoda είχε βρει το κλειδί στον ποιοτικό έλεγχο
και είχε τη δύναμη να το κρατάει μυστικό από όλο το γκρουπ συμπεριλαμβάνοντας τις premium μάρκες
απλά δεν υπάρχει αυτή η λογική,
και μπράβο στην προώθηση της Skoda που πέτυχε με αυτό τον τρόπο να σβήσει τα κατάλοιπα του παρελθόντοςθυμάμαι και τις ασυναρτησίες που δικαιολογούσαν τη συγκεκριμένη λογική,
ότι τάχα έχει η Skoda τα ...'καλύτερα εργοστάσια',
που κι αυτό για γέλια ήταν επίσης -
Δεν ειναι αυθαιρετο. Σε εκθεση εμμεσως πλην σαφως το εχουν αναφερει απο τη vw
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Δεν ειναι αυθαιρετο. Σε εκθεση εμμεσως πλην σαφως το εχουν αναφερει απο τη vwΚι εμένα μου αρέσουν τα επίσημα .
Θέλω να μου δείξεις αυτό στο οποίο αναφερεσαι για να διαπιστωθεί αν θυμάσαι και αν παρανόησες κάτι ή όχι.
Είμαι σίγουρος πως οι επίσημες ανακοινώσεις είναι κάθε φορά ταυτόσημες για όλες τις εταιρείες του γκρουπ.Γι'αυτό και δε μου αρέσουν τα θυμάμαι,νομίζω κλπ.
-
Δεν ειναι επισημο inertia. Ανεπισημα το ειπαν με τροπο ωστε να μη κατηγορηθουν. Φαινεται κιολας οτι τα skoda ιδιως τα octavia ειχαν λιγοτερα προβληματα
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)