-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ή εγώ είμαι πολύ old school ή έχω χάσει επεισόδιαΤα Led τι προσφέρουν σε ένα αυτοκίνητο;
ή η 8άρα οθόνη;MΜιλάμε για LED φώτα πορείας και μεγάλης σκάλας, όχι τίποτα LED θέσης και φλας (που και πάλι φωτίζουν ποιο έντονα). Έχεις πολύ πιο καλό φωτισμό από τα αλογόνου.
-
Για να είμαι ειλικρινής δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά τα 'τεχνολογικά εξτρά-αξεσουάρ' και όταν διαβάζω τον εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου κοιτάω άλλα πράγματα.
Κάτι τέτοια 'τεχνολογικά εξτρά-αξεσουάρ' είχε και το 207GT που το χρυσοπλήρωσα και ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητά τους. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
-
Ο σωστός φωτισμός είναι θέμα ασφάλειας και όχι απλά ένα έξτρα τεχνολογικό αξεσουάρ.
Δυστυχώς, σοβαρές δοκιμές σε σχέση με τον φωτισμό, έχω δει τα τελευταία χρόνια μόνο από την IIHS, και τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι απογοητευτικα...http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/most-small-suv-headlights-rate-poor-in-iihs-evaluations
http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/more-than-half-of-midsize-suv-headlights-tested-rate-marginal-or-poorΚαι εδώ για παράδειγμα, η διαφορά στην απόδοση ανάμεσα στο Nissan Roque με φώτα αλογόνου και στην έκδοση με φώτα LED
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/nissan/rogue-4-door-suv/2016Δε γνωρίζω αν έχει κάνει αντίστοιχα τεστ η ADAC.
-
Παιδιά είναι φώτα ημερας σε σχημα C και φυσικά μεσαία και μεγάλη σκάλα ενω το πακέτο έχει και πίσω φώτα LED.Και ναι δεν διατίθεται σαν έξτρα στις υπόλοιπες εκδόσεις.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Δεν ξέρω όταν λέει 'drive profile' και 'sport ανάρτηση' στον βασικό εξοπλισμό
αν θα εννοεί την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.Για τις τιμές των μπροστινών ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτοσέρ
2Q0413032N, 2Q0413032P
gas shock absorber electronically controlled
128,3€
τιμή Γερμανίας με VATΓια πες μια τιμή για τα φώτα LED μπροστά αν τα έχεις πρόχειρα, να δούμε πόσο πάει ένα 'στιγμιαίο λάθος' στο παρκάρισμα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ο σωστός φωτισμός είναι θέμα ασφάλειας και όχι απλά ένα έξτρα τεχνολογικό αξεσουάρ.
Δυστυχώς, σοβαρές δοκιμές σε σχέση με τον φωτισμό, έχω δει τα τελευταία χρόνια μόνο από την IIHS, και τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι απογοητευτικα...Δεν αντιλέγω, αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο κάποιος να δίνει σημασία σε αυτό (ή και σε άλλα διάφορα γκατζετάκια) και να μην έχει προσέξει ποιο πριν ότι το αυτοκίνητο που κοιτά (Clio 1.2TCe 120ps Dynamic) έχει ταμπούρα πίσω. Αυτό το θεωρώ ποιο σημαντικό θέμα ασφαλείας, οπότε με βάση αυτό θα το είχα αποκλείσει πριν ξεκινήσω να διαβάζω τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.
-
Επειδή όμως μετράει το ταμείο στο τέλος
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Και πάλι, η τιμή με τον 1.2TCe είναι στα 16,5Κ€, ενώ το Ibiza με τον 1.0 115HP και με extra τα Full LED βγαίνει φθηνότερο στα 15Κ€. Άρα ξαναγυρνάμε στο αρχικό συμπέρασμα, ότι το Ibiza αποτελεί την καλύτερη VFM πρόταση της κατηγορίας.είναι άνευ αντικειμένου η κουβέντα για το Clio αφού όπως και να το ονοματίσεις
στάνταρ ή έξτρα
το Clio με full LED στοιχίζει ακριβότερα από το Ibiza με full LED.Και χάριν της συζήτησης,
LED τα φώτα ημέρας και τα πίσω φώτα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις Style, Excellence, FR του Ibiza.Δεν ξέρω όταν λέει 'drive profile' και 'sport ανάρτηση' στον βασικό εξοπλισμό
αν θα εννοεί την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.Για τις τιμές των μπροστινών ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτοσέρ
2Q0413032N, 2Q0413032P
gas shock absorber electronically controlled
128,3€
τιμή Γερμανίας με VATΓια πες μια τιμή για τα φώτα LED μπροστά αν τα έχεις πρόχειρα, να δούμε πόσο πάει ένα 'στιγμιαίο λάθος' στο παρκάρισμα.
6F1941007A left lhd
6F1941008A right lhd
led headlight
468,4€ τιμή Γερμανίας με VATυπάρχει πάντως ένα θετικό,
πως η τιμή παραπάνω αφορά το led headlight
ενώ πωλούνται και επιμέρους εξαρτήματα χωριστά
λχ
7P5941591A
control unit for led lamp
133€ τιμή Γερμανίας με VAT
(από το Touareg 7P προέρχεται το εξάρτημα)3D0941295
headlight range control motor
99,3€ τιμή Γερμανίας με VAT
(από το Phaethon 3D προέρχεται το εξάρτημα)ενώ και
6F0941475 left
6F0941476 right
led with heat sink
174,4€ τιμή Γερμανίας με VAT -
Αν και offtopic, να πω τη γνώμη μου για τα φώτα Full Led σε σχέση με τα αλογόνου.
Τα έχω για πρώτη φορά στο Scross.Σε σύγκριση με τα αλογόνου,τα led φωτίζουν πιο καθαρά,πιο μακριά,αλλά και πιο εστιασμένα δηλ. σε λιγότερο πλάτος.Τα αλογόνου έχουν πιο διάχυτο φως,αλλά χάνουν σε εστίαση,όπως και σε απόσταση.Επίσης τα led είναι και πιο ξεκούραστα.Βέβαια,στα μείον πρέπει να είναι και το κόστος τους (αγοράς και αντικατάστασης).Δεν ξέρω πιο έχει μεγαλύτερο χρόνο αντοχής,γιατί κι αυτό παίζει το ρόλο του.Eπίσης, δε γνωρίζω σε περίπτωση ομίχλης ποια είναι καλύτερα.
Αυτή είναι η προσωπική μου αίσθηση.
Κι ένα βιντεάκι πoυ φαίνεται ενδιαφέρον: https://www.youtube.com/watch?v=dvubchF9ot4 -
Καλημέρα, θα μπορούσε κάποιος κάτοχος -αν υπάρχει- να μας πει πραγματική κατανάλωση του 1.0 115hp;
Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Ρε παιδιά έχετε πάρει χαμπαρι οτι το ασήμι χρωμα δεν διατίθεται στο Ίμπιζα αλλά δεν υπάρχει ουτε στο φυλλάδιο;Πάντως σε βίντεο στο youtube υπαρχει. Ξέρει κανεις τι γίνεται.Το λέω γιατί το ασήμι είναι δημοφιλές χρωμα.
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Ρε παιδιά έχετε πάρει χαμπαρι οτι το ασήμι χρωμα δεν διατίθεται στο Ίμπιζα αλλά δεν υπάρχει ουτε στο φυλλάδιο;Πάντως σε βίντεο στο youtube υπαρχει. Ξέρει κανεις τι γίνεται.Το λέω γιατί το ασήμι είναι δημοφιλές χρωμα.Δεν είναι το μόνο χρώμα που λείπει από το ελληνικό configurator.
Λείπουν τo ασημί 'Urban Silver', το έτερο άσπρο 'Nevada White', το πορτοκαλί 'Eclipse Orange' κοκ.Μια παρατήρηση, τελικά για να δείξει το αυτοκίνητο
θέλει την έκδοση FR ή την Xcellence.
Στις πιο φτηνές, δείχνει φτωχό έως τσιγκούνικο.Και μια δεύτερη υπενθύμιση,
αναμένεται το digital cockpit στο Ibiza εντός μηνών.
Μια ιδέα εδώ στο 20:55
Youtube Video -
Και εγώ το είχα προσέξει ότι δεν το έχουν σε ασημί χρώμα. Αν πράγματι ισχύει, το θεωρώ απαράδεκτο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
Καλημέρα, θα μπορούσε κάποιος κάτοχος -αν υπάρχει- να μας πει πραγματική κατανάλωση του 1.0 115hp;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.Στο τεστ του Drive δίνουν 6,5 l/100km. Δεν είναι κι άσχημα.
Βέβαια εγώ περιμένω εδώ και καιρό και τις τιμές των diesel για να καταλήξω. Έχει άραγε κανείς ενημέρωση; -
Αν όσα γράφονται μέχρι τώρα ισχύουν,ηχομόνωση,πάτημα στον δρόμο και ο 1,0 έχει μέση κατανάλωση ~=6.0. Τότε το ibiza θα ακολουθήσει την επιτυχία του leon. Τα σκληρά πλαστικά και κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό θα διορθωθούν με το πρώτο facelift όπως έγινε και με το leon.
-
Το είδα πρόσφατα στη Βελμάρ στην Κηφισίας που είχα πάει για τα Λεόν - Φόκους. Εμένα μου άρεσε πολύ, σε σημείο μάλιστα στην Ελλάδα του 2017 να το σκέφτομαι πολυ σοβαρά και για βασικό όχημα αντί για μικρομεσαίο. Το εσωτερικό είναι πολύ ευρυχωρο (πιο ευρύχωρο απο την 116i μου ) και ευχάριστο και το σημείο που χάνει -η έκδοση style plus τουλάχιστον- είναι οι περιστροφικοί διακόπτες του Α/C και τα πλαϊνά στις πόρτες. Σαφώς το Φιέστα που ήταν παραδίπλα φαίνεται πιο ποιοτικό αλλά πιο κλειστοφοβικό και σημαντικά ακριβότερο.
-
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
Το είδα πρόσφατα στη Βελμάρ στην Κηφισίας που είχα πάει για τα Λεόν - Φόκους. Εμένα μου άρεσε πολύ, σε σημείο μάλιστα στην Ελλάδα του 2017 να το σκέφτομαι πολυ σοβαρά και για βασικό όχημα αντί για μικρομεσαίο. Το εσωτερικό είναι πολύ ευρυχωρο (πιο ευρύχωρο απο την 116i μου ) και ευχάριστο και το σημείο που χάνει -η έκδοση style plus τουλάχιστον- είναι οι περιστροφικοί διακόπτες του Α/C και τα πλαϊνά στις πόρτες. Σαφώς το Φιέστα που ήταν παραδίπλα φαίνεται πιο ποιοτικό αλλά πιο κλειστοφοβικό και σημαντικά ακριβότερο.όμως οι περιστροφικοί διακόπτες είναι ο φτηνός εξοπλισμός του ημιαυτόματου climatic
κι άμα θες πας στο πλήρως αυτοματοποιημένο climatronic με πλήκτρα και ενδείξειςγια τα πλαϊνά στις πόρτες ισχύει αυτό που είπα προηγουμένως,
πάλι είναι θέμα της εξοπλιστικής έκδοσης
η style κάνει τσιγγούνικο το εσωτερικό
κι άμα θες πας στην FR ή την Xcellence που έχει καλύτερα πάνελ στις πόρτεςjust in case που το αγοράσεις,
πάρε FR. Xcellence που έχει και καλύτερα καθίσματα και την καλύτερη διακοσμητική φάσα στο ταμπλό -
just in case που το αγοράσεις,
πάρε FR. Xcellence που έχει και καλύτερα καθίσματα και την καλύτερη διακοσμητική φάσα στο ταμπλόΣυμφωνώ απολύτως αλλά σε αυτή την περίπτωση το VFM χάνεται σε μεγάλο βαθμό και επιπλέον πλησιάζεις σε τιμή το Λεόν...
Αν δεν είχα -την ψυχολογική κυρίως- αίσθηση οτι υποβαθμίζομαι σε segment θα το είχα ήδη παραγγείλει στην style plus δεδομένης και της έλλειψης θέσεων πάρκινγκ στην περιοχή μου. -
Γρίφος πλέον η επιλογή μεταξύ leon και ibiza.
-
Οντως. Διαχρονικα (~2004 και μετα) η Seat είναι ολιγον 'ασυναγωνιστη' σαν τιμη προς αποδοση, ποσο μαλλον στις γρηγορες εκδοσεις...
Μεγα φαουλ παντως η μη υπαρξη ibiza cupra. Από την ωρα που γυρισαν στο κλασσικο κιβωτιο μια χαρα θα ηταν.
Το δε Leon FR (180ps) είναι ισως η χρυση τομη μεταξυ ολων των εκδοσεων, αν το supercar του φτωχου (Leon cupra) σου πεφτει πολύ και το ibiza FR σου είναι 'αργο/μικρο'.Γενικα εχουν παιξει πολύ ωραια το παιχνιδι και μονο αν εισαι αντιVAGελιστρας δεν θα ψώνιζες...
-
Υπαρχουν εδω μεσα φιλοι που ειχαν τα προηγουμενα ibiza να μας μιλησουν ειλικρινά για τα αυτοκινητα τους και ειδικα αν εβγαζαν προβλήματα?
Παντως αυτα τα σκληρα πλαστικα σε βαζουν σε σκεψεις μηπως γινει κουδουνιστρα μετα απο καποια χιλιόμετρα ειδικα με τις 18αρες
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)