-
Καλημέρα, με ποιόν κινητήρα? Τι καταναλώσεις βλέπεις μέσα στην πόλη?
Καλοτάξιδο
1.2 βενζίνη 130 ίππους. Η κατανάλωση μου στην καθημερινή διαδρομή δουλειά σπίτι που περιλαμβάνει 50% Εγνατία και 50 % πόλη με ελαφριά κίνηση έχει σταθεροποιηθει πλέον στα 6.2 l/100 Km. Όπως γράψει και πιο πριν, για να καταλάβεις το μέγεθος, την ίδια διαδρομή με το πόλο των 75 ίππων την έκανα με περίπου 6.8.
-
Νέος τιμοκατάλογος (ισχύει από 26/6/2020)
΄Έχει προστεθεί και το μοτέρ 1.2 110ps βλέπω μεταξύ άλλων
-
Τσιμπησαν λιγο προς τα πανω οι τιμες...
Θα συμφωνησω απόλυτα με TotalNoob : αν και χθες εκλεισα τα πρωτα 1000km η καταναλωση ειναι ικανοποιητικη θεωρω για το μοτερ του αυτοκνητου:γυρω στο 7.5 μες στην πολη με πολύ σταμάτα-ξεκίνα, εξω κατω απο 6lt/100km.
Ενδεικτικα θα αναφερω προς Χαλκιδικη και πισω με ταχυτητα γυρω στα 120,a/c και φορτωμενο αμαξι μεση καταναλωση γυρω στο 5.5!
Τ ασυρόμενα ειναι must και θεωρω μικρο το κοστος για αυτο που προσφεριουν...
-
Προσπαθώ να βγάλω άκρη με τον εξοπλισμό του 2020 για ντίζελ αυτόματο.
-
Κανονικά δεν έχει μπάρες οροφής το 2020 και τις χρεώνουν έξτρα; Αυτές έχουν κάποια λειτουργικότητα, π.χ. δένει σχάρα πάνω τους, ή είναι διακοσμητικές;
-
Το πακέτο αισθητήρες και κάμερα, περιλαμβάνονται με το ντίζελ αυτόματο 2020; (στον κατάλογο είναι 'S' αλλά υπάρχει μια υποσημείωση 'μόνο με το 1.2 110hp')
-
Το υποβραχιόνιο είναι αυτό το μπράτσο πάνω στο κάθισμα του οδηγού; Υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη λύση;
Εάν κάποιος κάτοχος μπορεί, ας μου δώσει στοιχεία επικοινωνίας μέσω email με πωλητή, για να πάρω μια προσφορά. Ή αν έχει κάποια προσωπική επαφή και επισκέπτεται κατάστημα, θα ήμουν υπόχρεος να μεσολαβήσει (σε περίπτωση που δεν θέλουν να στείλουν email).
-
-
@pilourits
που μενεις φιλε?
-
@pilourits
που μενεις φιλε?
Εργάζομαι στην Αραβία.
Λοιπόν, τα σχέδια για παραγγελία Crossland αναστέλλονται. Σε αυτόματο ντίζελ που με ενδιαφέρει, στην τιμή του Edition 2020 δεν περιλαμβάνονται μπάρες οροφής, κάμερα και αισθητήρες, ούτε μπορούν να μπουν εξτρά χωρίς να αλλάξει ο φόρος, ούτε μεταλλικό (μόνο λευκό) ούτε συρόμενο κάθισμα, ούτε το navi 8', οτιδήποτε από αυτά αν προστεθεί αλλάζει ο φόρος και δεν είναι πλέον vfm όπως φαινόταν, με την τρέχουσα προσφορά του μισού ΦΠΑ.
-
Το είχα κοιτάξει και εγώ το Κρόσλαντ . Μόνο στην εξκλούσιβ αξίζει .
Τώρα με το νέο τέλος ταξινόμησης αυτά που κοιτάς μπορεί να έχουν καλύτερες τιμές .
-
Ρε συ piliouriti εφ όσον είσαι εκεί, και οδηγούν δεξιά, ψάχτηκες για εισαγωγή από εξωτερικό με τον επαναπατρισμό; Ίσως αξίζει να αγοράσεις φοβερό όχημα εκεί και να το φέρεις χωρίς τελωνείο! Είμαι σίγουρος ότι εκεί είναι φθηνότερα ή/και πιο καλά εξοπλισμένα. Υπάρχει το θέμα της μεταφοράς βέβαια αλλά είμαι σίγουρος ότι έχεις άκρες εκεί για να έρθει Ευρώπη.
-
Ρε συ piliouriti εφ όσον είσαι εκεί, και οδηγούν δεξιά, ψάχτηκες για εισαγωγή από εξωτερικό με τον επαναπατρισμό; Ίσως αξίζει να αγοράσεις φοβερό όχημα εκεί και να το φέρεις χωρίς τελωνείο! Είμαι σίγουρος ότι εκεί είναι φθηνότερα ή/και πιο καλά εξοπλισμένα. Υπάρχει το θέμα της μεταφοράς βέβαια αλλά είμαι σίγουρος ότι έχεις άκρες εκεί για να έρθει Ευρώπη.
Ξέρεις τι, τα συνήθη οχήματα εδώ κοστίζουν στην κυριολεξία τα μισά λεφτά, αλλά ως προϊόντα εκτός ΕΕ, η εισαγωγή είναι μυστήρια υπόθεση. Πως θα βρω τα κατάλληλα έγγραφα, και πως θα εισάγω όχημα χωρίς τις πιστοποίησεις προδιαγραφών ΕΕ... επίσης θα είναι τουλάχιστον δίλιτρο και ατμοσφαιρικο βενζίνης συνήθως. Βάλε και τα ναυτιλιακά έξοδα κλπ. στην πράξη υπάρχουν πολλοί παράγοντες αρνητικοί.
-
Αν είναι μοντέλο που εισάγεται και στην ΕΕ θα έχει ήδη έγκριση τύπου. Θέλουν άλλη διαφορετική;
-
Έχει υπολογίσει κάποιος από τους κατόχους του Crossland πόσο 'κλέβει' ο μετρητής της μέσης κατανάλωσης του οχήματος να δω αν συμπίπτουμε;;
Εγώ έχω καταλήξει ότι δείχνει κάπου 0.5lt/100 κάτω από την πραγματική, με μέτρηση σε φουλαρίσματα μέχρι το στοπ της αντλίας και βάσει των χλμ που έχουν διανυθεί.
-
Έχει υπολογίσει κάποιος από τους κατόχους του Crossland πόσο 'κλέβει' ο μετρητής της μέσης κατανάλωσης του οχήματος να δω αν συμπίπτουμε;;
Εγώ έχω καταλήξει ότι δείχνει κάπου 0.5lt/100 κάτω από την πραγματική, με μέτρηση σε φουλαρίσματα μέχρι το στοπ της αντλίας και βάσει των χλμ που έχουν διανυθεί.
Καλησπέρα, τι καταναλώσεις έχεις?
Πως σου φαίνεται το αμάξι με τον καιρό?
Ευχαριστώ!
-
Και πως ξέρεις ότι δεν κλέβει η αντλία ? Που είναι σίγουρο ότι κλέβει το κάτι τις της...
-
Σκοπευω να το κανω αμεσα και φυσικα θα πω τα αποτελεσματα.
το 0.5 ομως μού φαινεται αρκετο...το ιδιο ισχυει και σε αλλα μοντελα?
-
Σκοπευω να το κανω αμεσα και φυσικα θα πω τα αποτελεσματα.
το 0.5 ομως μού φαινεται αρκετο...το ιδιο ισχυει και σε αλλα μοντελα?
Στο 308 που είχα ήμουν στα 0,6-0,7 lt/100Km απόκλισης από την πραγματική κατανάλωση, με μέση πραγματική κατανάλωση 9,69 lt/100Km. Δηλαδή μια σεβαστή απόκλιση της τάξεως του 7%.
Σε τεστ που είχαν κάνει κάποτε οι 4Τ με διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων και διαφορετικά καύσιμα, οι αποκλίσεις ήταν από 1% ως 14%, αν θυμάμαι καλά.
-
14% πω πω
Ποιο ήταν αυτο;
-
Εγω στα πρώτα 2 γεμίσματα που το παρακολούθησα (όχι με τη μεζούρα) δεν κατάλαβα καμιά διαφορά πάντως. Σωστή μου φαίνεται η εκτίμηση του trip computer.
Αυτό ρε παιδιά το μαύρο ματ πλαστικό που υπάρχει γύρω από το λεβιέ, τόσο ευαίσθητο είναι? Παρόλο που το προσέχω και το καθαρίζω με πανάκι καθαρό, έχει γεμίσει γραντζουνιές. Φαίνονται όταν βαράει κόντρα ο ήλιος. Και δεν το έχει ακουμπήσει ποτέ καλώδιο, κλειδιά ή τίποτα άλλο. Το άλλο το γκρι που υπάρχει στο ταμπλό από την πλευρά του συνοδηγού, δεν έχει τίποτα.
-
Α και κάτι ακόμα. Τώρα με τις ζέστες που το ερκοντίσιον είναι απαραίτητο έχω προσέξει το εξής. Ενώ έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία και την ένταση του ανεμιστήρα εκεί που θέλω, όταν ανεβάζω στροφές αυτή η ένταση μειώνεται από μόνη της ενώ όταν σταματάω, επανέρχεται εκεί που την έχω ρυθμίσει (η ένταση του ανεμιστήρα). Αυτό είναι φυσιολογικό? Δηλαδή όταν το μοτέρ λειτουργεί σε μεγαλύτερες στροφές δε μπορεί να σηκώσει το ερκοντίσιον? Το έχει παρατηρήσει κανείς?
-
migior wrote:
Καλησπέρα, τι καταναλώσεις έχεις?
Πως σου φαίνεται το αμάξι με τον καιρό?
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα φίλε μου. Με το αυτοκίνητο είμαι πέρα για πέρα ικανοποιημένος.
Ένα ευέλικτο οικογενειακό αυτοκίνητο, καλοί χώροι (αποσκευές, πίσω καθίσματα) με πολύ τίμιες επιδόσεις και ικανοποιητική μέση κατανάλωση για κίνηση εντός πόλης. Χωρίς να μπλέκομαι σε μποτιλιαρίσματα και συνεχή σταμάτα-ξεκίνα και γενικά χαλαρή οδήγηση χωρίς κυνήγι ο μετρητής του οχήματος γράφει γύρω στα 6.5lt/100km μέση κατανάλωση με την πραγματική να είναι κοντά στο 7lt/100km όπως έγραψα και παραπάνω.
Λιγότερο δύσκολα θα μπορούσε να είναι δεδομένου ότι είναι βενζινοκινητήρας και το αμάξωμα όσο και να μην του φαίνεται είναι 1200kg+.
-
Εγω στα πρώτα 2 γεμίσματα που το παρακολούθησα (όχι με τη μεζούρα) δεν κατάλαβα καμιά διαφορά πάντως. Σωστή μου φαίνεται η εκτίμηση του trip computer.
Αυτό ρε παιδιά το μαύρο ματ πλαστικό που υπάρχει γύρω από το λεβιέ, τόσο ευαίσθητο είναι? Παρόλο που το προσέχω και το καθαρίζω με πανάκι καθαρό, έχει γεμίσει γραντζουνιές. Φαίνονται όταν βαράει κόντρα ο ήλιος. Και δεν το έχει ακουμπήσει ποτέ καλώδιο, κλειδιά ή τίποτα άλλο. Το άλλο το γκρι που υπάρχει στο ταμπλό από την πλευρά του συνοδηγού, δεν έχει τίποτα.
Θα έλεγα απλά να το συνηθίσεις και να μην πέφτει το μάτι σου γιατί γιατριά δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο. Εμένα φαντάσου είχε φθορές από όταν παρέλαβα το όχημα στα χέρια μου απλά επειδή η παράδοση έγινε στο υπόγειο της αντιπροσωπίας δεν είχε επαρκές φως ώστε να το παρατηρήσω καλύτερα. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τους ζητήσω να μου το αλλάξουν γιατί ήξερα πως λόγω ποιότητας σε ελάχιστο χρόνο έτσι θα κατέληγε...
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να το βγάλεις (ιδέα δεν έχω πως) και να το περάσεις με ματ χρώμα το οποίο δε θα έχει την ίδια ευαισθησία. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν θα φαίνεται όμορφο και φυσικά τι αντοχή θα έχει και αυτό σε φθορά...
Opel Crossland X