-
Αναφορικά με το ελληνικό πληκτρολόγιο, αυτό είναι διαθέσιμο και στην αναζήτηση επαφής από τον τηλεφωνικό κατάλογο;
Επίσης, έκανες την αναβάθμιση έχοντας βάλει μπροστά το αμάξι (να δουλεύει) ή απλά γυρίζοντας τον διακόπτη του στο on;
Για το πρώτο, δεν ξέρω γιατί γενικά τις επαφές τις έχω με λατινικούς χαρακτήρες στα τηλέφωνά μου. Αν βρω χρόνο και δοκιμάσω, θα σου πω.
Για το δεύτερο, είναι παρόμοια διαδικασία με την αναβάθμιση των χαρτών, με τη διαφορά ότι δεν λειτουργεί καθόλου το infotainment για όσο γίνεται η αναβάθμιση. Το αμάξι πρέπει να δουλεύει. Εγώ ήμουν σε στάση καθ όλη τη διάρκεια της αναβάθμισης (νομίζω το αναγράφει κιολας στο μήνυμα που δίνει), προτίμησα να περιμένω να τελειώσει πριν το κουνήσω.
-
Βγάζει ελληνικό πληκτρολόγιο και στην αναζήτηση στον κατάλογο. Δεν βρήκα πως να γράψω φωνιεν με τόνο. Ισως γίνεται κάπως αλλά να μην το βρήκα εγώ. Έβαλα μια επαφή όλα κεφαλαία άτονα και μια με μικρά και τονισμένα. Μπορείς λοιπόν να αναζητήσεις κανονικά. Δεν καταλαβαίνει την ισοδυναμία κεφαλαίων - μικρών - τονισμένων. Όμως αυτή με τα κεφαλαία άτονα την βρήκε κανονικά αναζητώντας τη με κεφαλαία ελληνικά.
-
@dtzgr πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Δε με απασχόλησε ιδιαίτερα μέχρι τώρα το ζήτημα των ελληνικών, αλλά είναι να καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει τρόπος. Δε χάνεις όμως την εγγύηση, τουλάχιστον για το ifotainment, με αυτή τη διαδικασία? Αλλά είναι δυαντόν να υπάρχει το λογισμικό διαθέσιμο και να μην το δίνει η opel επίσημα?
-
Το έχει δώσει επίσημα η Opel στη Γερμανία και τη Γαλλία μέσω του myopel app , που φυσικά δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Παρακολουθώ ξένα φόρουμ και το είδα από εκεί.
Γενικά, όμως, έχω καταλάβει ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται σχετικά με το infotainment στο service (όπως και με άλλα θέματα που αφορούν αυτοκίνητα που έχουν βασιστεί σε πλατφόρμα PSA). Εν πασει περιπτώσει μπορεί και κάποιος πράγματι να το θέσει αυτό που λες, αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα να πάρω το υπολογισμένο αυτό ρίσκο (όχι τόσο για τα ελληνικά, αλλά περισσότερο γιατί μου αρέσει αφού υπάρχει αναβαθμισμένη έκδοση που μπορώ να βάλω, να τη βάλω). Επίσης, στα ξένα φόρουμ διαβάζω ότι αν δεν αναβαθμίσεις, δεν περνανε χάρτες έκδοσης 2019 q3 και μετά. Εγώ έχω βάλει μεχρι και την πιο προσφατη του 2020, πάλι από PSA.
Πάντως έχω ακόμα μόνο 4 μήνες μέχρι τη λήξη της εργοστασιακής 24μηνης εγγύησης, και από όσο έχω δει η επέκταση εγγύησης του flexicare τυπικά δεν καλύπτει το ινφοταινμεντ (δεν το βλέπω να αναφέρεται ρητά στη λίστα που γράφει τι καλύπτεται, η οποία γραφει στους όρους ότι είναι περιοριστική). Οπότε....
Τέλος πάντων, αποφάσισα να το κάνω και το έκανα.
-
Βγάζει ελληνικό πληκτρολόγιο και στην αναζήτηση στον κατάλογο. Δεν βρήκα πως να γράψω φωνιεν με τόνο. Ισως γίνεται κάπως αλλά να μην το βρήκα εγώ. Έβαλα μια επαφή όλα κεφαλαία άτονα και μια με μικρά και τονισμένα. Μπορείς λοιπόν να αναζητήσεις κανονικά. Δεν καταλαβαίνει την ισοδυναμία κεφαλαίων - μικρών - τονισμένων. Όμως αυτή με τα κεφαλαία άτονα την βρήκε κανονικά αναζητώντας τη με κεφαλαία ελληνικά.
Σε ευχαριστώ που κάθησες και έκανες τη δοκιμή. Τώρα έχω ξεκινήσει κι εγώ να κατεβάζω το Latest Firmware. Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να βρω χρόνο και να προχωρήσω στην αναβάθμιση.
-
@dtzgr ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες,θα δω και εγώ μήπως αναβαθμίσω το info.
-
Επιτέλους ελληνικά στο πληκτρολόγιο!! Βρήκα χρόνο εχθές κι έκανα αναβάθμιση το FW του Navi 5.0 στο latest PSA_ovip-int-firmware-version_21-08-25-12_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE2. Πέραν του κομματιού των ελληνικών στο πληκτρολόγιο δεν έχω παρατηρήσει κάποια τρανταχτή αλλαγή, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η αναβάθμιση των χαρτών στην τελευταία έκδοση. Κι εγώ για το update ακολούθησα τα βήματα με το Bluetooth Tethering ώστε να απόκτησει πρόσβαση στο internet η μονάδα και να κατέβει το license.
@dtzgr για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε που μας άνοιξες τα μάτια επί του θέματος
Μια ακόμη ερώτηση...Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να λειτουργούν πραγματικά αυτόματα οι υαλοκαθαριστήρες όταν εντοπίζεται βροχή;; Γιατί αυτό με το πάνω κάτω τον διακόπτη δεν το λες και ιδιαιτέρως εύχρηστο/έξυπνο ως σύστημα. Ας έβαζαν τουλάχιστον ένα κουμπί ανάλογο του start/stop ώστε πατώντας το να κρατάει την επιλογή...
-
Όχι, δεν υπάρχει. Επιλογή της PSA.
-
Όχι, δεν υπάρχει. Επιλογή της PSA.
Ναι, πράγματι. Δυστυχώς διάβασα κάποια ξένα forum και όλοι έλεγαν πως σε όλα τα νέα οχήματα από PSA έτσι είναι η κατάσταση. Μάλιστα η αιτιολογία μάλλον έχει να κάνει με τις χώρες που έχουν συχνά χιόνια ώστε να μην παίρνουν 'μπροστά' σε παγωμένα μπαρμπρίζ. Είχα καλομάθει μου φαίνεται από το Astra J.... Τέσπα.
-
Κι εγώ αυτόν τον λόγο έχω διαβάσει.
-
Μεταξύ μας, αυτή είναι άλλη μια απόδειξη της 'εκκεντρικής' άποψης των γάλλων περί εργονομίας. Σε ένα αυτοκίνητο πλήρως παραμετροποιήσιμο στη θεωρία από τα μενού του υπολογιστή, θα μπορούσε π.χ. να υπάρχει μια επιλογή για winter mode, όπου οι υαλοκαθαριστήρες να μην μπαίνουν αυτόματα μπροστά και summer mode, όπου να ενεργοποιούνται αυτόματα.
Γενικά όταν κάποιος κατασκευστής επιλέγει μια εργονομική λύση αντίθετα με τις επιλογές όλων των υπολοίπων, συνήθως θυμίζει το ανέκδοτο με τον ένα μ@λάκα που πήγαινε στο αντίθετο ρεύμα και θεωρούσε ότι όλοι οι άλλοι μ@λάκες οδηγούν αντίθετα...
-
Πάντως και σε Volvo V40 φίλου μου το οποίο είναι μοντέλο του 2015-16 έχει ακριβώς τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Απλά εκεί ο κατασκευαστής δεν δυσκόλεψε τον πελάτη του βάζοντάς τον να κάνει πάνω κάτω τον διακόπτη για τους υαλοκαθαριστήρες αλλά έβαλε ένα button μόνο γι' αυτή τη δουλειά. Το πατάς κι απλά ενεργοποιείται η λειτουργία auto. Αψυχολόγητη επιλογή από PSA.
-
Τα έχετε μπλέξει . Απόλυτα εργονομικό είναι το σύστημα . Με το που μπαίνεις μέσα αν θέλεις κάνεις μία κάτω τον διακόπτη και είναι συνέχεια σε αυτόματη λειτουργία . Αλλιώς κάνεις το ίδιο όταν δεις ψιχάλα .
Και επειδή το έχω το αυτόματο σύστημα στην ΧΑΝΤΙΑ του 1998 όταν οι άλλοι είχαν χειροκίνητη λειτουργία ή έβγαζαν το χέρι έξω..., απαιτείται σεβασμός στους Τιτανοτεράστιους Γάλλους...
-
Το τσιμπησα κι εγώ πριν λίγες μέρες: 1.2 130HP έκδοση exclusive με ράγες οροφής, ζάντες αλουμινίου 17', συρόμενα πίσω καθίσματα κτλ.
Χρώμα ασπρόμαυρο, νομίζω τού πάει πολύ!
Édit: Να μην ξεχάσω την άψογη εξυπηρέτηση στο κατάστημα της Dion Motors στη Λαγκαδά, ιδίως του Γιώργου.Υποδειγμα επαγγελματία.
-
Καλα ταξίδια . Να το χαρείτε με υγεία ...
-
Καλοταξιδο κι απο μενα. Να ειστε γεροι να το χαρειτε!
-
Ευχαριστούμε πολύ!!:))
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις!
-
Τα έχετε μπλέξει . Απόλυτα εργονομικό είναι το σύστημα . Με το που μπαίνεις μέσα αν θέλεις κάνεις μία κάτω τον διακόπτη και είναι συνέχεια σε αυτόματη λειτουργία . Αλλιώς κάνεις το ίδιο όταν δεις ψιχάλα .
Και επειδή το έχω το αυτόματο σύστημα στην ΧΑΝΤΙΑ του 1998 όταν οι άλλοι είχαν χειροκίνητη λειτουργία ή έβγαζαν το χέρι έξω..., απαιτείται σεβασμός στους Τιτανοτεράστιους Γάλλους...
Ο διακόπτης για να τεθεί σε αυτόματη λειτουργία θέλει κάτω και μετά πάλι πάνω. Αλλιώς αν τον κάνουμε κάθε φορά κάτω στο τέλος θα τον σπάσουμε
Βασικά πρέπει να το βάλεις στη θέση auto. Τώρα αν θα τον κάνει πάνω και μετά πάλι κάτω ή κάτω και μετά πάλι επάνω, μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι πως χρειάζεται action και είναι εκνευριστικό.
Κατά τα άλλα, μια χαρούλα είναι οι Τιτανοτεράστιοι Γάλλοι, με τις όποιες παραξενιές τους. Χρόνια στο κουρμπέτι της αυτοκίνησης... Ποιοι είμαστε εμείς που θα τους κρίνουμε...
Άλλο θέμα προς συζήτηση/απορία... Πολλές εταιρίες στον υπολογιστή ταξιδίου τους έχουν μια λειτουργία που πρακτικά κάνει reset τον μετρητή χλμ και κατανάλωσης ανά ignition της μηχανής. Μήπως λόγω PSA το απέκτησε και η OPEL και δεν έχω βρει πως γίνεται στο Crossland ή ούτε καν;; Έχει τους 2 calculators που μπορείς εσύ να κάνεις manually reset αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάνας αυτοματισμός σαν αυτόν που περιγράφω.
Επίσης, σε κάποιες φωτό από Opel Corsa F έχω δει ότι σε μία από τις διαθέσιμες οθόνες στην κεντρική έγχρωμη οθόνη στα όργανα, εμφανίζει το σήμα του start/stop και γράφει και χρόνο επάνω. Ξέρει κανείς τί είναι αυτό;
-
Για τον χρονο πανω απο το start/stop Χρονόμετρο Autostop
Ένα χρονόμετρο υπολογίζει για πόση ώρα έχει χρησιμοποιηθεί η λειτουργία Autostop στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Μηδενίζεται κάθε φορά που ανοίγει ο διακόπτης ανάφλεξης. -
Για τον χρονο πανω απο το start/stop Χρονόμετρο Autostop
Ένα χρονόμετρο υπολογίζει για πόση ώρα έχει χρησιμοποιηθεί η λειτουργία Autostop στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Μηδενίζεται κάθε φορά που ανοίγει ο διακόπτης ανάφλεξης.Ενδιαφέρον. Αλλά πιο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει μηδενισμός βάσει του πότε ανοίγει ο διακόπτης ανάφλεξης, οπότε ίσως αυτό παρέχει και μηδενισμό χλμ και κατανάλωσης.
Καμία ελπίδα να το εμφανίσουν και τα Crossland αυτό το feature λέτε να υπάρχει;
Opel Crossland X