-
Για να στο κάνω πιο χαλαρό να σου πω ότι σε κανένα αυτοκίνητο του b seg με 4 άτομα δε νιώθεις ασφάλεια. Τερματίζουν πανεύκολα οι αναρτήσεις τους είτε σε γαλλικά είτε σε γερμανικά.
Ίσως πήρες λαθος κατηγορία αυτοκινήτου για κατι τέτοιο.
Από c seg και πάνω για αυτά.
Οι τριγμοί μέχρι στιγμής σε εμένα μετά από ένα δύο ψεκάσματα με σπρεϋ σιλικόνης δεν ακούγεται κιχ. Απόλυτη ησυχία, ούτε ένα τσικ και σε καλοκαίρι μάλιστα.
Έχω ψεκάσει γύρω από το καλημα του καντράν και στο πλαστικο γύρω από την οθόνη. Εκεί οντως υπήρχαν τρίγμοι απο την πρώτη μέρα σχεδόν. Από τότε που έβαλα σπρευ τίποτα απολυτως. Περιμένω ακόμα να ακούσω τρίγμο απο τοτε αλλά τίποτα.
Που να δεις πως τρίζει το νεο Audi a1 στην πλαστική φάτσα του ταμπλο...θα πάθεις πλάκα. Τέτοιον τρίγμο κανένα suzuki
Στα αμορτισέρ που λες ισχύει, δεν βρίσκω εύκολα και εγω, τώρα που το ψάχνω...Έχει για όλα τα άλλα suzuki εκτός αυτού....εχουν αργήσεις οι εταιρίες να βγάλουν aftermarket.
Το χρώμα ήταν παστέλ ή μεταλλικό;
Δεν ειναι και οτι καλύτερο να πω την αλήθεια αλλά το ίδιο και στα άλλα της κατηγορίας που εχω δει σε φιλους. Όλοι τα ίδια παράπονα έχουν.
Σε παλαιότερα αυτοκίνητα ήταν πολύ καλύτερα, έχω την αίσθηση έχει να κανει με πιο οικολογικά βερνίκια.
Τελικά καταλήγω στην σκέψη σιγά σιγά πως ο ατμοσφαιρικός με το 'ηλεκτρικό τουρμπακι' είναι η καλύτερη λυση
-
Εγω απο αυτα που λες εντοπιζω και εγ οτι τερματιζουν τα αμορτισερ πιο ευκολα με 4 ατομα και αποσκευες.
Το ίδιο όμως και στο 208 και στο c3 για παράδειγμα που τα ξέρω τα αυτοκίνητα πολύ καλά....στο 308 οχι, υπάρχουν άλλες βάσεις αμορτισέρ.
Για λιγο καιρο οδηγούσα και εγω το turbo...το αυτοκίνητο ήταν καρτ....
Επίσης κάπου διάβασα ότι το turbo είχε ελαφρώς πιο σκληρά αμορτισέρ από το mild hybrid, οπότε και εκεί ίσως έχουμε διαφορές.
Αλλά και πάλι βλέπεις καταλήγουμε οι περισσότεροι πως τα αμορτισερ έχουν λάθος ρυθμίσεις για τα Βαλκάνια, ενώ διαβάζω σε τεστ των ευρωπαϊκών χωρών πως έχει την χρυσή τομή σε σπορ και άνεση.
-
Όντως όλα τα b-seg που έχουν βάρος 1050 με 1100 kg, υπό φορτίο είναι το ίδιο χάλια με το Swift των 900-950 kg... Μην το γράψεις παραέξω αυτό. Το μικρό βάρος έρχεται και με κάποιο κόστος.
Όταν π.χ ένα b seg VAG (Ibiza, Polo, A1) έχει μεταξόνιο-μετατρόχια μικρομεσαίου 10ετίας και ζυγίζει καμιά 150αριά kg παραπάνω ανά εκδοση, δεν μπορείς να το τσουβαλιάζεις με το Swiφτάκι στη συμπεριφορά του υπό φορτίο.
-
Κοίτα, το Swift έχει χαρακτήρα και είναι ερωτευσιμο αμαξάκι. Αν δεν προέκυπτε η κατανάλωση λαδιού δεν θα το έδινα. Τα υπόλοιπα θέματα της κατασκευής, αρκετά από αυτά, τα είχα εντοπίσει ήδη από το test drive, οπότε δεν παραπονιέμαι. Και η ηχομόνωση και οι τριγμοι και το η ποιότητα των τζαμιών και των πλαστικών δεν κρύβονται. Συνειδητά το αγόρασα, δεν παρασύρθηκα. Αλλά μετά από 3 χρόνια και 36000 χλμ απλώς ξενέρωσα...
-
Εγω τα οδηγώ...εσυ;
-
Εγω τα οδηγώ...εσυ;
Με αυτά που γράφεις δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Μπορεί να τα οδηγείς και να μη νιώθεις (Ξέρω... Όταν πήγαινες Rallye με τις πάντες μάθαινα το 'Λόλα να ένα μήλο'). Τι να πω... Όταν γράφει κάποιος ένα στραβό για το Swift, η στάνταρ απάντησή σου είναι ' Έλα μωρέ... Όλο το b seg έτσι είναι...' . Έλα όμως που δεν είναι...
Για τη συμπεριφορά υπό φορτίο σε ανοιχτό δρόμο, με δεδομένα μετατρόχια και μεταξόνιο, αν μαλακώσεις την ανάρτηση και τη σηκώσεις λιγάκι (το Indian spec που τόσο πολύ ποθείς), το αυτοκίνητο θα γίνει ακόμη χειρότερο όσον αφορά τις τάσεις πλεύσης και το γενικότερο έλεγχο του αμαξώματος. Στην Ινδία όμως από ό,τι φαίνεται, έχουν οδικό δίκτυο μερικά κλικ (ίσως και ένα ολόκληρο μπαμ) χειρότερο ακόμη και από της Ελλαδίτσας, ώστε να βάζουν τις λακούβες, τα χαντάκια και τους χωματόδρομους σε προτεραιότητα.
-
Καλά εντάξει να χαμε να λέγαμε...
Εσύ είσαι με το φιέστα, ή άλλος...δεν θυμάμαι...
Αχ και πάλι αχ και ιστορίες για αγριους τα μεγαλα λογια για ρα φιέστα ....αυτό εχω να πω μόνο.
Ένα τιμόνι, μια μακρυά σχέση μετάδοσης και ένα κλικ ηχομόνωση, αυτό ειναι το αυτοκίνητο....Όχι σουπερκαρ και δεν ξέρω εγώ τι
Έτσι είναι όπως τα λέω όλο το b segment, αν το καταλάβετε θα κατεβείτε από το συννεφάκι σας.
Είτε για b SUV είτε b seg γενικά.
Σε αλλά κάτι κερδίζεις καινσεναλλα κάτι χάνεις αλλά όλα κινούνται γύρω από τον ίδιο μέσο όρο.
Τεσπα, στην Ινδία αλλο προφίλ έχουν οχι άλλη ανάρτηση.
-
Κοίτα, το Swift έχει χαρακτήρα και είναι ερωτευσιμο αμαξάκι. Αν δεν προέκυπτε η κατανάλωση λαδιού δεν θα το έδινα. Τα υπόλοιπα θέματα της κατασκευής, αρκετά από αυτά, τα είχα εντοπίσει ήδη από το test drive, οπότε δεν παραπονιέμαι. Και η ηχομόνωση και οι τριγμοι και το η ποιότητα των τζαμιών και των πλαστικών δεν κρύβονται. Συνειδητά το αγόρασα, δεν παρασύρθηκα. Αλλά μετά από 3 χρόνια και 36000 χλμ απλώς ξενέρωσα...
Φυσικά είναι ερωτευσιμο και για τον οδηγό του και για τους έξω. Όπου και αν περνώ πάντα πέφτουν τα μάτια πάνω του λογω σχήματος και full ledγη των που το βράδυ το κάνει πολύ ψαρωτικό. Με ενα πολο για παραδειγμα είσαι ανύπαρκτος για τα βλέμματα. Οι γυναίκες της παρέες τρελαίνονται για το αυτοκίνητο ιδιαίτερα το βράδυ, και με τις νικελ ζάντες κτλ
Ναι έχει στον μέσο όρο πλαστικά, πάνε δες του ibiza ....Και χτυπά τα να δεις...το ξέρω από το αρονα που οδηγώ κάποιες φορές.
Τώρα το λάδι που χάνεις είναι ως ένα σημείο φυσικό λογω τούρμπο, σε όλα χάνουν λογω του οτι το λάδι παίζει και ψυκτικό ρόλο για την τουρμπίνα οπότε έχουμε από εκεί απώλειες. Δεν σημαίνει ότι καίει στον θάλαμο καύσης λάδι.
Το turbo του swift λειτουργεί ανάποδα από ότι όλα τα άλλα της αγοράς με σκοπό το μικρό lag αυτο ισως παίζει ρόλο σε έναν διαφορετικό τρόπο ψύξης λιπανσης της τουρμπίνς για αυτό αναφέρουν ότι είναι φυσιολογικό .
Δηλαδή δεν σημαίνει οτι εχει θέμα ο κινητήρας. Έτσι λειτουργεί.
-
Από αυτό που λες για το τούρμπο, δικαιολογειται η κατανάλωση λαδιού, όχι όμως ο διπλασιασμός της από χρόνο σε χρόνο. Μια σταθερή κατανάλωση θα είχε νόημα. Η περίπτωση μου όμως διαφέρει.
Σε σχέση με το Ibiza έχω άλλη γνώμη. Η ποιότητα των πλαστικών δεν είναι πολύ καλύτερη, σε κανένα σημείο όμως δεν είναι χειρότερη. Η συναρμογή είναι κλασεις καλύτερη. Το μοτέρ χειρότερο από του Swift μέχρι τις 2000 με 2500 στροφές, από εκεί και πάνω ισοδύναμο. Σε όλα τα υπόλοιπα εκτός της ευκινησιας, είναι αυτοκίνητο ανώτερης κλασης.
Το Fiesta, το οποίο οδήγησα αρκετά πρόσφατα (έκδοση 100 hp titanium), δεν έχει σε καμία περίπτωση τη ζωντάνια και το νεύρο του boosterjet ούτε την ευελιξία του Swift. Σε όλα τα άλλα (ποιότητα, συναρμογή, κύλιση, ηχομόνωση κλπ) είναι ξεκάθαρα καλύτερο αυτοκίνητο.
Προσωπική και, εννοείται, υποκειμενική η γνώμη μου.
-
Βέβαια, είναι μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα. Ακόμη περισσότερο αν υπολογίσουμε τους δασμούς που επιβαρύνουν το Swift.
-
Ναι, το 1.0 boosterjet είχα. Στο 1ο service μετά από 14000 χλμ είχε κάψει 250 ml............. ενώ και οι δίσκοι ήταν σε κακή κατάσταση, το βερνίκι που είχε γεμίσει μικρές χαρακιές και το χρώμα που έφευγε τελείως σε κάποια σημεία από πετραδάκια με ξενέρωσαν τελείως.
1.0Τ και εγώ.
Σα να διαβάζω ποστ μου. Φυσικά στη Σουζουκι όποτε τα έλεγα ήταν φαση 'εεεεεεεεεεεεεεεεεεεελλλααα.. είναι δυνατόν;;;;'...
Το άλλαξες με κάποιο άλλο; -
Ναι ακριβώς έτσι λειτουργεί το turbo των swift , έχει σχεδόν μηδέν λαγκαρισμα, θυμίζει δυνατό ατμοσφαιρικό μοτέρ, για αυτό ανέφερε πως λειτουργεί ανάποδα απο τά υπολοιπα. Το τόνιζαν στην παρουσίαση του κινητήρα οι Ιάπωνες.
Τι να σου πω στο θέμα σου δεν γνωρίζω πολλά, θα το ψάξω όμως να δω τι παίζει.
Και ομωςνθεωρω του swift Την συναρμογή πιο σταθερή από του αρονα.
Για παράδειγμα το λευκό φιλέτο δεν τρίζει ποτέ στο swift ενώ στου αρονα το πλαστικό φιλέτο μπροστά από τον συνοδηγό, τρίζει με το που το ακουμπάς.
Το μόνο θέμα στο swift ήταν το καπάκι του καντράν που δεν ειναι ενιαίο με το υπολοιπο ταμπλο όπου ψεκάσα από την αρχή σιλικόνη στις γραμμές του γύρω γύρω και τελείωσε το οποίο θέμα από τότε...
Ναι το fiesta Έχει καλύτερη ηχομόνωση, ισχύει και ένα σχεδόν τέλειο τιμόνι εκεί διαφέρει κάπως από του swift, όλα τα άλλα είναι μέτρια και η κατανάλωση προς το κακή. Αν πας όμως για το mild hybrid τότε ενδέχεται να είναι ανεκτή και να βρεις καλό συνδυασμό όλων των παραγόντων . Η ανεση του fiesta στην st line ειναι σαν του swift mild hybrid, αλλα κρατω ενα αρνητικο για το swift και για το 10% των περιπτωσεων οπως το ανεφερα στο προηγπυμενο ποστ.
-
Θα το αλλάξω με το Ibiza. Έχω την αίσθηση ότι συνολικά η έκδοση με τα 115 hp είναι λίγο πιο ολοκληρωμενο αυτοκίνητο από το Fiesta και πιο συμφέρουσα αγορά. Θα χάσω λίγο στην ευκολία κίνησης στα στενά και στο παρκάρισμα, αλλά και μισό λίτρο στην κατανάλωση σε σύγκριση με το Swift. Θα κερδίσω, νομίζω, σε όλα τα υπόλοιπα.
-
Βέβαια, είναι μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα. Ακόμη περισσότερο αν υπολογίσουμε τους δασμούς που επιβαρύνουν το Swift.
Ακριβώς, το swift παιζει κανονικα σε τιμές picanto και i10 Όπου είναι σαφέστατα ενα ανώτερο αυτοκίνητο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας, υβριδικοτητας και καρτισια αίσθηση, ενω ειναι εξ ολοκληρου στα παντα ολα, made in Japan,αλλά κοστίζει όσο τα μεγαλύτερα
Εμάς όμως ως αγοραστές δεν μας νοιάζει αυτό, μας νοιάζει το πορτοφολι μας.
Αν κρίνεις όμως το προϊόν ως προϊόν καταλαβαίνεις για ποιο λόγο το υποστηρίζω.
-
Θα το αλλάξω με το Ibiza. Έχω την αίσθηση ότι συνολικά η έκδοση με τα 115 hp είναι λίγο πιο ολοκληρωμενο αυτοκίνητο από το Fiesta και πιο συμφέρουσα αγορά. Θα χάσω λίγο στην ευκολία κίνησης στα στενά και στο παρκάρισμα, αλλά και μισό λίτρο στην κατανάλωση σε σύγκριση με το Swift. Θα κερδίσω, νομίζω, σε όλα τα υπόλοιπα.
Πόσο είχες με το swift turbo κατάνάλωση.
Θεωρώ το fiesta με τοmild hybrid καλύτερη επιλογή.
-
Συμφωνώ. Πολύ καλύτερο συνολικά το Swift από όλα της μικρότερης κλάσης. Εξίσου εύχρηστο στην κίνηση και στα στενά, καλύτερο οπουδήποτε αλλού (στροφιλικια, ταξίδι).
-
Στο trip computer έβλεπα από 5,5 έως 6,2. Στα βενζινάδικα (σε αρκετά διαφορετικά, όχι σε ένα) από 6,2 έως 7 λίτρα. Όλα τα χιλιόμετρα εντός Αττικής, αλλά όχι κατ 'ανάγκη χιλιόμετρα πόλης.
-
Σε 2 ταξίδια Αθήνα - Βόλο γύρω στο 5,8 πραγματική με 120-130.
-
... με πολύ θόρυβο βέβαια και ευαισθησία στους ανέμους.
-
1 με 1,5 λίτρο χοντρικά κάτω είναι το mild hybrid
Στο ταξίδι μέχρι τα 110 είναι εξαιρετικό ίδιο με τα c seg μετρημένα με db, μιλαω για το τετρακιλυνδρο, μετά στα 130 ακούγεται ο τροχασμος κυρίως πίσω.
Νέο Suzuki Swift 2017