-
Μήπως να πούμε το παράπονο σε αντιπροσωπείες και γίνει αλλαγή αμορτισερ;
Ασε παω να σκάσω γιατι προχθες το πήγα για σερβις και οταν με ρωτησε με καμάρι ο σερβισας αν εχω κάποια παρατήρηση, τον κοίταξα με απελπισμένο βλέμα και λέω.. 'μπααααα.....' τι να άρχιζα να λέω πάλι; Αυτό έπρεπε να του το πω..
-Ρε άλεχαντρο πάλι ήπειρο;;;;....... στο ωραιότερο μέρος της Ελλάδος και του πλανήτη πηγές παλι;
Οντως ειναι το καλύτερο μέρος της Ελλάδας (του πλανήτη ειναι η Ιαπωνία λέμε!!!!). Μεχρι και η γυναίκα μου, θυμαται την εκδρομή και θέλει να ξαναπάμε... ποτάμια, γεφυρια, δάση, οι πιο προσεγμένοι και αξιοπρεπείς οικισμοί της χώρας... μόνο εμεις και ισραηλινοι είμασταν Σεπτέμβρη που πήγαμε εκεί πάνω.
ΚΥΒ 4u2 - θα δεις τον κοσμο αλλιως.
Γάτε επειδή μετά απο τη πλυση εγκεφάλου απο Λαπ (αλλα και το περας 3,5 ετιας) μάλλον φθινόπωρο σκέφτομαι να αλλάξω επιτέλους τα μαδέρια που ονομάζουν 'λαστιχα' στη Σουζουκι, και επειδή δεν έχω ιδεά απο συσπανσιόν ( ) έχεις να προτείνεις κάποια σειρά της ΚΥΒ που να ταιριάζει στο Σουίφτ και να τα εγκρίνουν οδοντίατροι;
Μπαϊ δε γουεϊ η ΚΥΒ δε ξέρω αν το ξέρετε οτι φτιαχνει και αμορτισέρ για κτήρια για τους σεισμούς... μάλιστα πριν καμια 5ετια υπηρξε σκάνδαλο μιας και στη Ταϊβαν πασάρανε αμορτισερ εκτός προδιαφραφών... και αντε το αμαξι το σηκώνεις και τα αλλάζεις.. τη πολυκατοικία;
-
Ποιο είναι το 4u2? Δεν υπάρχει με το όνομα αυτό στους καταλόγους...
-
gatoz wrote:
Είναι νέο μοντέλο, αντικατέστησε το KYB OMG, πριν δέκα χρόνια νομίζω υπήρχε και το KYB LoL
-
fiverg wrote:
gatoz wrote:
Είναι νέο μοντέλο, αντικατέστησε το KYB OMG, πριν δέκα χρόνια νομίζω υπήρχε και το KYB LoL
To σκέφτηκα ότι εννοεί συντομογραφία αλλά φάνηκε 'valid' και σαν κωδικός. Οπότε ποια έχουν μπει? Τα Excel-G?
-
Γιατί τα δικά μου δεν είναι άξιολογα;
Πάντως που μπορεί κάποιος να δει τη λίστα των excel g για τα μοντελα;
-
Έχετε δίκιο για τα αμορτισέρ. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να πουλήσω το αυτοκίνητο (όχι ο σημαντικότερος). Η απόσβεσή τους είναι πραγματικά προβληματική. Στο service, πριν από δύο εβδομάδες που ρώτησα, μου είπαν ότι αλλαγή δικαιολογείται αν έχει διαρροή. Επίσης ψάχνοντας σε sites με ανταλλακτικά δεν βρήκα αμορτισέρ για το τελευταίο swift. Πήγα στον Ρέλλα στην Κάρπου και, αφού το έψαξαν, μου είπαν ότι καμία εταιρεία δεν έχει βγάλει για το συγκεκριμένο αμάξι.
Για ποιον αλλο το πουλησες;
-
μετά από 15.000 χλμ ισχύουν όσα έχω γράψει στα προηγούμενα post . Τώρα για να τοποθετηθώ στο θέμα της ανάρτησης :
Επειδή κάνω μια συγκεκριμένη διαδρομή κάθε μέρα ,περίπου 30 χλμ , με 4 διαφορετικά αυτοκίνητα , λόγω συνθηκών και συναδέλφων θα πω τα εξής : Κατά αρχήν έχουμε γενικά κωλόδρομους. Και τα 4 ιχ , δυσανασχετούν όταν περνάνε από τους κωλόδρομους . Ναι το swift ακούγεται περισσότερο αλλά είναι και το πιο ευέλικτο και σπορτίφ από τα άλλα τρία .
Επειδή έφτασε ο Alejandro στην αλλαγή ελαστικών θα του πρότεινα Goodyear EfficientGrip Performance ,που τα έχω σε corolla και είναι πολύ μαλακά . Για τα αμορτισέρ θα προσθέσω το εξής : Διάβαζα κάποιο τέστ για το μοντέλο 2020 και έλεγε ότι βελτίωσαν δραματικά την άνεση σημείο που είχε δεχθεί έντονη κριτική το swift. Νομίζω ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο μοντέλο 2020 θα μπαίνει χωρίς πρόβλημα και στα 19.18,17 .
Επειδή ξέρω ότι θα αναρωτιέστε τα υπόλοιπα μοντέλα με τα οποία κάνω την ίδια διαδρομή είναι : ford focus 1.6 2012,corolla 2007,a class 2013 . Ειδικά το τελευταίο υπάρχουν σημεία που κοπανάει πιο πολύ από το swift.....
-
Πολύ ενδιαφέρον για το facelift και την άνεση.
Πάντως και εγώ το θεωρώ εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Πραγματικά προσπαθώ να βρω αφορμές να το οδηγήσω, σε αλλά όχι..
Η άνεση είναι καλή αλλά έχει κάτι παράξενα όπως αυτόν τον συντονισμό της ανάρτησης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στις υπόλοιπες 90 % είναι καλό
Αν όπως λες εσύ ή ο γάτος με την αλλαγή είτε των νεότερων αμορτισέρ είτε των kyb φτιάχνει και αυτό το 10% είναι σχεδόν τέλειο
Όλα πάνω του είναι άψογα δεν μπορείς να βρεις εύκολα λάθη
Το mild hybridείναι τόσο πολιτισμένο σε ραφιναρισμα κινητήρα κιβωτίου που θυμίζει έντονα μερσεντες, τα υπόλοιπα τρικιλινδρα φαινονται σαν φθηνοκατασκεθες περνώντας κραδασμούς στο πεντάλ του φρένου και του συμπλέκτη, στο τιμόνι κτλ
-
Τα Monroe του sport που δεν κοπαναει όσο το απλό, δεν μπαίνουν στο απλό;
-
Μπαίνουν αλλά είναι πανάκριβα
-
Μπαίνουν αλλά είναι πανάκριβα
Σε εμένα πάντως είπαν ότι δεν συνίστανται γιατί θα αλλάξει η γεωμετρία του αυτοκινήτου .Χρειάζεται και τα ελατήρια και διάφορα άλλα και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο. Ας περιμένουμε την ανάρτηση του 2020 .
-
Master πως σου φαίνεται οδηγικά συγκριτικά με το focus
-
Master πως σου φαίνεται οδηγικά συγκριτικά με το focus
Το focus είναι το ίδιο bouncy στις ανωμαλίες ,αλλά στον ανοικτό δρόμο (βλέπε εθνική) έχει την φυσιολογική στιβαρότητα ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου . Από την άλλη καίει τα διπλάσια ακριβώς . 4,4 το swift και 8,8 το ford .Στο στρίψιμο γ να επανέλθω στο ερώτημά σου τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά με πιο παιχνιδιάρικο το ιαπωνέζικο και με πιο καλή πρόσφυση το ford.
-
Και εγώ θεωρώ ότι η πρόσφυση του ειναι μετριασμενη κυρίως λόγω των οικολογικων ελαστικών του.
Άσχετο το blind spot στους καθρέφτες μπαινει ως αφτερμαρκετ ή οι αισθητήρες είναι στον πίσω προφυλακτήρα και έχει πολύ δουλειά για να γινει;
-
Καταρχήν ο λόγος που το πούλησα είναι ότι ξενέρωσα με τη μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης λαδιού και την απάντηση του τεχνικού συμβούλου στο service ότι θα το παρακολουθούμε και ότι το εργοστάσιο δικαιολογεί μέχρι 1 λίτρο ανά 1000 χλμ. Θα το αλλάξω με το Ibiza με τα 115 άλογα.
ssfandos wrote:
Έχετε δίκιο για τα αμορτισέρ. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να πουλήσω το αυτοκίνητο (όχι ο σημαντικότερος). Η απόσβεσή τους είναι πραγματικά προβληματική. Στο service, πριν από δύο εβδομάδες που ρώτησα, μου είπαν ότι αλλαγή δικαιολογείται αν έχει διαρροή. Επίσης ψάχνοντας σε sites με ανταλλακτικά δεν βρήκα αμορτισέρ για το τελευταίο swift. Πήγα στον Ρέλλα στην Κάρπου και, αφού το έψαξαν, μου είπαν ότι καμία εταιρεία δεν έχει βγάλει για το συγκεκριμένο αμάξι.
-
Lap wrote:
Καταρχήν ο λόγος που το πούλησα είναι ότι ξενέρωσα με τη μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης λαδιού και την απάντηση του τεχνικού συμβούλου στο service ότι θα το παρακολουθούμε και ότι το εργοστάσιο δικαιολογεί μέχρι 1 λίτρο ανά 1000 χλμ. Θα το αλλάξω με το Ibiza με τα 115 άλογα.
ssfandos wrote:
Κατάνάλωση λαδιου;
Το turbo ειχες;
Εγώ έκανα μια αλλαγή στα 10.000 χλμ και δεν έκαψε ουτε σταγόνα, στο mild hybrid. Μαλακια μου ηθελα να κανω στα 5.000 χλμ τη πρωτη αλλαγη αλλα με τη δουλεια δεν είχα χρόνο και έφτασε τα 10.000 χλμ
Πλέον απο καταναλωση τα 4,7 και 4,8 τα έχει πανεύκολα το μοτέρ, πριν ήτα στα 5,2 5,5 λιτρα/100 χλμ
Μη μας τρομάζεις, και μας βάζεις σε σκεψεις.
Άλλοι με Suzuki έχετε κατανάλωση λαδιου;
Πρώτη φορά το άκου να πω την αλήθεια
Καλά πας σε tsi για να γλυτώσεις κατανάλωση λαδιου;
-
Και εμένα τσιμπαει λαδι.
Στο βενζιναδικο πριν 2 μηνες μου ειπαν ειναι στο κατω όριο, ενω καπου στο 1ο χρονο το ειδα και εγω οτι ηταν στα χαμηλά.
Εκαναν αλλαγη λαδιου σε αυτο το σερβις. Σε προηγουμενο που το ειχα πει, λενε ειναι νορμαλ..... τι να πεις...
Δε με νοιαζει γιατι μαλλον σε 1-2 χρονια θα πουληθει. -
Turbo σωστα; το λίγο είναι φυσιολογικό λόγω τουρμπινας
Με βάζετε σε σκέψεις τώρα.....θα κοιτώ τα λάδια συνέχεια
Στο 1,2 δεν καίει λαδάκι μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Άλλος με το 1,2 έχει να πει εμπειρία ακόμα και από παλαιότερο μοντελο;
-
Ναι, το 1.0 boosterjet είχα. Στο 1ο service μετά από 14000 χλμ είχε κάψει 250 ml. Στο 2ο μετά από 12000 χλμ 500 ml. Στο 3ο μετά από 9000 χλμ βρήκαν τη στάθμη ιδανική, είχα όμως συμπληρώσει 1150 ml. Και βέβαια απογοητευτηκα, γιατί το αυτοκίνητο το οδηγούσα φυσιολογικά. Ούτε το έσκιζα ούτε το ταλαιπωρουσα.
Το γεγονός αυτό συν οι άπειροι τριγμοι, τα απαράδεκτα αμορτισέρ (το αυτοκίνητο με 4 ενήλικες μέσα δεν μου έδινε καμία αίσθηση ασφάλειας), και που δεν έβρισκα στην αγορά να τα αλλάξω, τα φρένα που χρειάστηκαν αλλαγή στα τακάκια στις 30000 χλμ, ενώ και οι δίσκοι ήταν σε κακή κατάσταση, το βερνίκι που είχε γεμίσει μικρές χαρακιές και το χρώμα που έφευγε τελείως σε κάποια σημεία από πετραδάκια με ξενέρωσαν τελείως.
-
Το χρώμα του ήταν αυτό το υπέροχο μεταλλικό ανοιχτό μπλε.
Σε ο, τι αφορά τα υπόλοιπα, σε Fiesta και Ibiza φίλων με πολύ περισσότερα χλμ, που τα έχω οδηγήσει και ο ίδιος αρκετά, ώστε να έχω γνώμη, δεν εντόπισα ούτε εγώ ούτε οι ιδιοκτήτες τους κανένα από τα θέματα του Swift που ανέφερα παραπάνω. Ίσως από την άλλη να έπεσα εγώ στην περίπτωση... Τι να πω?
Πάντως, για να μην παρεξηγηθώ, το Swift έχει πολλές αρετές. Η απόδοση του μοτέρ είναι εξαιρετική, το στρίψιμο επίσης, η ευελιξία και η αμεσότητα χωρίς ανταγωνισμό στο segment, οι χώροι αξιοπρεπείς για το μέγεθος. Η ποιότητα όμως με απογοήτευσε.
Νέο Suzuki Swift 2017