-
Μετα απο δυο μηνες συμβιωσης μπορω να πω οτι ειμαστε αρκετα ευχαριστημενοι με το φιεστα. Δεν το οδηγω εγω καθημερινα αλλα οσο μπορω το προτιμω. Οποιος το αγορασει συνειδητοποιημενα, θα μεινει πολυ ευχαριστημενος. Ναι αδηγικα ειναι πολυ πιο ευχαριστο απο ενα VW group, αλλα ως εκει, δεν κανει και καμια τρελη διαφορα στην κατηγορια.
Εκανα τεστ το νεο πολο, ετσι για να δω τι διαφορα, και παλι το φιεστα θα επελεγα. Μονο και μονο για εκεινες τις ελαχιστες στιγμες που θες να νοιωθεις οτι οδηγεις αυτοκινητο και οχι κουτι. Με συναγερμο ευτυχως δεν εχουμε θεμα ως τωρα, αρα φανταζομαι και στο μελλον. Η καταναλωση μετα απο 3χιλ χλμ παραμενει κοντα στο 7, ειναι θεμα βαρους ποδιου. αυτα
-
Ο χρήστης andres007 έγραψε:
δες κρατημα fiesta , polo κλπΕυχαριστώ για τις παραθέσεις, έχω δει τις σχετικές συγκρίσεις, όπως έχω δει και το συγκριτικό crash-test, όπου το μόνο σημείο στο οποίο φαίνεται να υπερέχει το Fiesta είναι στο να διατηρεί το πορτάκι της βενζίνης, σε αντίθεση με το Polo, που επιμένει να το εκσφενδονίζει σε κάθε ευκαιρία!
Παρόλ' αυτά και, προφανώς, για να γράφω σε αυτό το νήμα, στέκομαι ξεκάθαρα υπέρ του Fiesta, απλώς ήθελα να επιβεβαιώσω οτι τα ...κορδελάκια που μου έκανε στο test-drive ήταν στο πλαίσιο του 'to Know us better'
...είναι 'ευχαριστημένος'
Συνηθισμένη πια... Ακούω πλέον και στο 'φίλε'...
-
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τους τριγμούς. Στο δικό μου κατά διαστηματα ακουγεται κάποιος θορυβος (συντονισμός) κάπου από το ταμπλό. Υπάρχει κάποια λυση; Αξίζει να τους το πάω ή θα είναι χάσιμο χρόνου?
Σε γενικές γραμμές πάντως μετά από ένα εξάμηνο το αμάξι είναι αρκετά καλό για την κατηγορία του. Στην πόλη η κατανάλωση είναι γύρω στο 7.5 (πολλά ανηφορικά σημεία). Εκτός πόλης γύρω στο 5 με 5.5. -
http://www.newsauto.gr/news/provlimatis ... ew-fiesta/
-
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Διαπιστώνει φυσικά αυτό που λένε όλοι ότι σε τιμή καταλόγου είναι λίγο ακριβό (500 με 1000€). Ωστόσο μια σχετική έκπτωση απ' ότι έχω καταλάβει και από τους υπόλοιπους φίλους του φόρουμ γίνεται. Επίσης, αν θυμάμαι καλά όταν πήγα για το Micra σε καμία έκδοση δεν είχε πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Θα πρέπει να ανέβαινες έκδοση για να έχει πίσω ηχεία (συνολικά 2 ή 4) και επιπλέον λεφτά για συστήματα ασφαλείας. Επίσης στο τεστ drive ήταν λίγο απογοητευτικό (ο turbo). Καμιά σπιρτάδα στον κινητήρα, σε σημείο που έσβηνε, το παραδέχτηκε και ο πωλητής. Την προηγούμενη μέρα είχα κάνει test drive το fiesta. Επίσης στα κρατήματα μου φάνηκε καλύτερο το fiesta. Τώρα τεχνολογικά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Επίσης τα 8 χρόνια με τα 2 χρόνια εγγύηση είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Τέλος τα τριξίματα δεν νομίζω ότι είναι θέμα τεχνολογίας.... καλό θα ήταν πάντος να το ψάξουν λιγο παραπάνω.
-
Μια έκπτωση γύρω στα €500- μου είπαν εμένα οτι θα μου κάνουν και ίσως κάτι παραπάνω αν πάω τελικά για το St Line. Επίσης, μου έδωσαν την καλύτερη προσφορά για το δικό μου, €1,000 περίπου παραπάνω απο την αμέσως καλύτερη. Χαίρομαι για αυτά που λες για το Micra γιατί δεν έκανα καν τον κόπο να πάω για το test-drive και μια περιέργεια την είχα όσο να' ναι...
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Μια έκπτωση γύρω στα €500- μου είπαν εμένα οτι θα μου κάνουν και ίσως κάτι παραπάνω αν πάω τελικά για το St Line. Επίσης, μου έδωσαν την καλύτερη προσφορά για το δικό μου, €1,000 περίπου παραπάνω απο την αμέσως καλύτερη. Χαίρομαι για αυτά που λες για το Micra γιατί δεν έκανα καν τον κόπο να πάω για το test-drive και μια περιέργεια την είχα όσο να' ναι...Κοίτα επιπλέον την Κονσόλα δαπέδου και τον εργοστασιακό συναγερμό ίσως αξίζουν. Πάντως ακόμα και με το Business είναι στο μεγαλύτερο μέρος κάποιος ικανοποιημένος εάν δεν θέλει περισσότερη ισχύς. θεωρώ ότι είναι αρκετά ολοκληρωμένο από τα πρώτα επιπεδα εξοπλισμού σαν μοντέλο.
Ελπίζω να επιβεβαιώσει και την φήμη του και γενικα της ford σε θέματα αξιοπιστίας. -
Για την κονσόλα δαπέδου αν εννοεις όλη την εργοστασιακή κονσόλα με το υποβραχιόνιο... ναι θα στην πρότεινα και εγώ.. την έβαλα έξτρα και την έχω καταευχαριστηθει.. εμένα μου την έκανε δώρο ο πωλητής αλλά η τιμή της πάει γύρω στα 120-140 ευρώ αν θυμαμαι καλά.. θεωρώ ότι αξίζει...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
http://www.newsauto.gr/news/provlimatismos-ford-gia-to-neo-fiesta-fordfiesta-new-fiesta/Θα ήθελα πάρα πολύ να συνομιλήσω με τον συντάκτη του άρθρου για να μου εξηγήσει σε πιο επίπεδο είναι πολύ πιο νέο τεχνολογικά το Micra, C3 και Ibiza. Επίσης δεν αναφέρει το επίπεδο συναρμογής που ίσως κατα πολλούς είναι χαμηλώτερό από άλλα. Το μόνο σωστο είναι η ροή των παραδόσεων, κάτι το οποίο ισχύει κατά περίπτωση ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμου και όχι για το μοντέλο καθολικά. Σχετικά με την τιμολόγιση, δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές αν εξαιρέσουμε το ibiza που όντως είναι απόλυτα vfm.
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
http://www.newsauto.gr/news/provlimatismos-ford-gia-to-neo-fiesta-fordfiesta-new-fiesta/
Θα ήθελα πάρα πολύ να συνομιλήσω με τον συντάκτη του άρθρου για να μου εξηγήσει σε πιο επίπεδο είναι πολύ πιο νέο τεχνολογικά το Micra, C3 και Ibiza. Επίσης δεν αναφέρει το επίπεδο συναρμογής που ίσως κατα πολλούς είναι χαμηλώτερό από άλλα. Το μόνο σωστο είναι η ροή των παραδόσεων, κάτι το οποίο ισχύει κατά περίπτωση ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμου και όχι για το μοντέλο καθολικά. Σχετικά με την τιμολόγιση, δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές αν εξαιρέσουμε το ibiza που όντως είναι απόλυτα vfm.
Φίλε Διονύση εγώ πλέον δεν ασχολούμαι... ας γράψουν οτι θέλουν. Όσοι έχουμε το αυτοκίνητο ξέρουμε τι ακριβώς μας προσφέρει τεχνολογικά, μηχανολογικά, κ.α. και τι αξίζει.. εγώ όταν διάβασα το συγκεκριμένο που αναφέρεις πήγα να δω ξανά για ποιο αυτοκίνητο μιλάει το άρθρο...
Εγώ είμαι κατά ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και χίλιες φορές πάλι το ίδιο θα επέλεγα... έχω πάθει πλάκα από τον εξοπλισμό του, την τεχνολογία του και όλα όσα έχει!!
-
Ο χρήστης newfiesta έγραψε:
Κοίτα επιπλέον την Κονσόλα δαπέδου και τον εργοστασιακό συναγερμό ίσως αξίζουν.Για την κονσόλα δαπέδου αν εννοεις όλη την εργοστασιακή κονσόλα με το υποβραχιόνιο... ναι θα στην πρότεινα και εγώ.. την έβαλα έξτρα και την έχω καταευχαριστηθει..
Το σκεφτόμουν αυτό, όταν άρχισα να ...γυροφέρνω το St Line, αλλά ευτυχώς έκανα test-drive με το titanium και διαπίστωσα οτι φτάνει οριακά ο αγκώνας μου, τόσο μικρό που είναι. Οπότε, δεν ξέρω τελικά κατά πόσο θα με εξυπηρετήσει...
Λύστε μου μια άλλη απορία, αν ξέρετε... Αυτό, τί είναι?
(Ναι, είναι ένα χειρόφρενο... )
Αναφέρομαι σε εκείνη την σχισμή, εκεί που είναι τα 3 κουμπάκια... Σε κάποιες άλλες φωτογραφίες, είδα οτι υπάρχει ενα σατινέ φιλετάκι που την καλύπτει, αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο στην αντιπροσωπεία... Μήπως είναι στα έξτρα της Vignale??
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Το σκεφτόμουν αυτό, όταν άρχισα να ...γυροφέρνω το St Line, αλλά ευτυχώς έκανα test-drive με το titanium και διαπίστωσα οτι φτάνει οριακά ο αγκώνας μου, τόσο μικρό που είναι. Οπότε, δεν ξέρω τελικά κατά πόσο θα με εξυπηρετήσει...
Λύστε μου μια άλλη απορία, αν ξέρετε... Αυτό, τί είναι?
(Ναι, είναι ένα χειρόφρενο... )
Αναφέρομαι σε εκείνη την σχισμή, εκεί που είναι τα 3 κουμπάκια... Σε κάποιες άλλες φωτογραφίες, είδα οτι υπάρχει ενα σατινέ φιλετάκι που την καλύπτει, αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο στην αντιπροσωπεία... Μήπως είναι στα έξτρα της Vignale??
Εγώ το ST-Line έχω και έχω πάθει πλάκα γενικά με το αυτοκίνητο! Το υποβραχιόνιο εμένα με βολεύει παρά πολύ λόγω ύψους (1,92) όποτε έχω πίσω λίγο το κάθισμα και το χέρι μου πέφτει τέλεια πάνω!!
Όσον αφορά τη σχισμή... κανονικά εκεί έχει κουμπάκια και συγκεκριμένα του αυτόματου παρκαρίσματος! Όποτε όταν δεν το έχεις φαντάζομαι αυτό διακοσμητικό είναι. Δεν νομίζω δλδ να μπαίνει κάποια κάρτα εκεί γιατί λογικά δεν έχει υποδοχή εκεί για κάτι πέρα από κουμπιά.
-
Κατάλαβα τι λες... Άρα είναι το σημείο που θα συνδέονταν τα κουμπιά του αυτόματου παρκαρίσματος, αν υπήρχαν.
Παρόλ' αυτά, τη βρίσκω λίγο αντιαισθητική τη χαραμάδα εκεί. Όχι πως θα τα χαλάσουμε σε αυτό, αλλά θα μπορούσαν να την καλύψουν με κάποιο τρόπο, όταν δεν επιλέγεις να έχεις αυτόματο παρκάρισμα... -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Αναφέρομαι σε εκείνη την σχισμή, εκεί που είναι τα 3 κουμπάκια... Σε κάποιες άλλες φωτογραφίες, είδα οτι υπάρχει ενα σατινέ φιλετάκι που την καλύπτει, αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο στην αντιπροσωπεία... Μήπως είναι στα έξτρα της Vignale??Όσον αφορά τη σχισμή... κανονικά εκεί έχει κουμπάκια και συγκεκριμένα του αυτόματου παρκαρίσματος! Όποτε όταν δεν το έχεις φαντάζομαι αυτό διακοσμητικό είναι. Δεν νομίζω δλδ να μπαίνει κάποια κάρτα εκεί γιατί λογικά δεν έχει υποδοχή εκεί για κάτι πέρα από κουμπιά.
Αυτή η σχισμή είναι για να ακουμπάς το εισιτήριο του parking, όσο κουφό και αν σας φαίνεται.
Αδιάβαστος Πέτρο!!! -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Κατάλαβα τι λες... Άρα είναι το σημείο που θα συνδέονταν τα κουμπιά του αυτόματου παρκαρίσματος, αν υπήρχαν.
Παρόλ' αυτά, τη βρίσκω λίγο αντιαισθητική τη χαραμάδα εκεί. Όχι πως θα τα χαλάσουμε σε αυτό, αλλά θα μπορούσαν να την καλύψουν με κάποιο τρόπο, όταν δεν επιλέγεις να έχεις αυτόματο παρκάρισμα...Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι! Βασικά δεν το προσέχω το σημείο καθόλου εκεί όποτε και δεν το βλέπει το μάτι μου. Πάντως προσωπικά δεν μου φαίνεται και άσχημο.
-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Αυτή η σχισμή είναι για να βάζεις το εισιτήριο του parking, όσο κουφό και αν σας φαίνεται.
Αδιάβαστος Πέτρο!!!Πωπωω με έστειλες Διονύση... αδιάβαστος δε λες τίποτα... δεν το φανταζόμουν ποτέ και δεν το είχα διαβάσει κάπου χαχα..
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
http://www.newsauto.gr/news/provlimatismos-ford-gia-to-neo-fiesta-fordfiesta-new-fiesta/http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/ford/ford-fiesta/, αν λέει κάτι.
To Micra όντως δεν βγαίνει με πισω ηλεκτρικά παράθυρα (από ότι θυμάμαι ούτε το Corsa), όπως δεν βγαίνει και με αυτόματο κιβώτιο. Μου είχαν πει μέσα στο 2018 θα γίνουν διαθέσιμες αυτές οι επιλογές.
Έκανα test drive και Micra και C3, καμία σχέση με το Fiesta, τουλάχιστον όσο αφορά στην οδηγική συμπεριφορά. Σε σειρά προτίμησης θα έλεγα Fiesta, C3, Micra (με το Μicra είχα θέμα στην αλλαγή ταxυτήτων, μου κουνούσε πολύ το αμάξι όσο και αν προσπαθούσα να αφήνω σιγά τον συμπλέκτη).
Οι προσφορές που είχα πάρει 12/2017:
- Micra 1.0 accenta, 73ΗP: 14580
- Citroen C3, 1.2 PureTech (110), S&S, Auto6 Shine: 16200 (ήδη ταξινομημένο), αλλιώς 16870
- Ford Fiesta 1.0 Ecoboost, Titanium 100PS: 16400
Να σημειώσω ότι το C3 είναι με αυτόματο κιβώτιο.
-
Ο χρήστης gi έγραψε:
To Micra όντως δεν βγαίνει με πισω ηλεκτρικά παράθυρα (από ότι θυμάμαι ούτε το Corsa), όπως δεν βγαίνει και με αυτόματο κιβώτιο. Μου είχαν πει μέσα στο 2018 θα γίνουν διαθέσιμες αυτές οι επιλογές.Απορώ αν αυτά που λένε οι πωλητές είναι η γραμμή που παίρνουν απο την αντιπροσωπεία, ή αν βάζουν και τη δική τους 'πινελιά'... Σε δική μου σχετική ερώτηση, η απάντηση ήταν οτι στα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, το αυτόματο κιβώτιο επιβαρύνει περισσότερο τις επιδόσεις τους και γι' αυτό η Nissan σταμάτησε να το βάζει στο Micra...
€14,690 μου έδωσε για το Accenta (90hp) + €450 το μεταλλικό χρώμα.Για την έκδοση του Fiesta που αναφέρεις, υπήρχε μια προωθητική ενέργεια €500, οπότε με το μεταλλικό χρώμα, έφτανε κάτι λιγότερο απο €16,000. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτή ήταν της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας που επισκέφθηκα εγώ, ή αν είναι η γενικότερη γραμμή της Ford αυτό το διάστημα.
Αυτή η σχισμή είναι για να βάζεις το εισιτήριο του parking, όσο κουφό και αν σας φαίνεται. Αδιάβαστος Πέτρο!!!
Διονύση... αδιάβαστος δε λες τίποτα...
Όλοι μετεξεταστέοι! Και κυρίως ο πωλητής, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς άγνοια!!
Για να είμαι ειλικρινής, εξακολουθεί να μου φαίνεται ως αστοχία, ξεροκέφαλη γαρ... -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής, εξακολουθεί να μου φαίνεται ως αστοχία, ξεροκέφαλη γαρ...
το ίδιο στιλ καπάκι βάζει η ford σε όλα τα κενά κουμπιά.
-
Εξοπλιστικα το polo θεωρω οτι ειναι το τοπ στην κατηγορια παροτι δεν εχω κατσει να κανω λεπτομερως συγκρισεις,οτι ειναι ακριβη η ford ειναι γεγονος αλλα μιλαμε για εντελως νεο μοντελο οποτε λογικο να χτυπανε αβερτα.
Ford Fiesta 2017