-
Καλημερα!
Παιδες θα παρω πασα απο την συζητηση σας να ρωτησω ενα πραγμα..
Απενεργοποιωντας το TCS απενεργοποιειται ταυτοχρονα και το ESP? Μπορεις να απενεργοποιησεις το ενα και το αλλο να ειναι ενεργοποιημενο?
Εγω προσωπικα δεν το εχω απενεργοποιησει ακομα να πω την αληθεια αλλα θελω να το δοκιμασω να δω την αλλαγη.. -
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Δεν είναι 20.000χλμ το service στο Fiesta? Στα 30.000χλμ είναι?
2 Χρόνια ή 30000 χλμ. Πολύ μακρύ μου φαίνεται. Εγώ προσωπικά κάθε 10.000 θα αλλάζω το λαδάκι.
Γιατι σου φαίνεται μακρυά;
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Ακριβώς, είναι σα να έχω 3 αμάξια. Με το έκο ανεβάζει αργά στροφές, το βγάζεις γίνεται αμάξι εθνικής,βγάζεις και το άλλο και αποκτά καλύτερη επιτάχυνση, αλλά όντως λίγο φεύγει στις στροφές..Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπορεις να μας περιγραψεις λιγο περισσοτερο τι διαφορες δλδ βλεπεις στην συμπεριφορα του αυτοκινητου στις στροφες που λες οταν το εχεις ενεργοποιημενο και αντιστοιχα απενεργοποιημενο το TCS/ESP??
Μιλας για γρηγορο ρυθμο που μπαινεις με μουτρα για παραδειγμα ή για κανονικη οδηγηση?
Μου ειναι δυσκολο να το καταλαβω οταν πας κανονικα για παραδειγμα το ποσο πιο σταθερο μπορει να ειναι με το TCS/ESP on... Αν ειναι πιο σταθερο οπως λες αυτο παει να πει οτι επεμβαινει το ESP και λογικα θα σου αναβει και η αντιστοιχη ενδειξη του ESP..
Εγω δεν το εχω απενεργοποιησει ποτε και μια φορα που μπηκα χυμα σε μια στροφη και πεταξε 'μουτρα' δεν μου αναψε το ESP και δεν καταλαβα και διαφορα κιολας οτι με 'μαζεψε'. -
Ο χρήστης bilchil έγραψε:
Μετά από 400 περιπου χλμ, μπορω να πω οτι υπαρχει ξεκαθαρο θεμα συντονισμου οχι μονο στην οθονη αλλα και στα πλαστικα της πορτας του οδηγου. Με λιγη μουσικη ολα ξεχνιουνται.Οπως είπε ο bilchil, υπαρχει αυτο το εκνευτιστικο θεμα ειδικα αν κατεβαίνεις κατηφορα χωρις να πατας γκαζι και αυτη εχει λακουβες. Και οχι μονο στην πορτα τ οδηγου αλλα και στου συνοδηγου. Εχω δοκιμασει να τ πιεσω στο σημειο π ακουγεται με το χερι μου αλλα ο τριγμος επανερχεται σχεδον αμεσως...
Ναι κι εμένα άρχισε να έρχεται τριγμός και από τα αριστερά (πόρτα οδηγού). Τσεκάρετε και τα
πιαστράκια της ζώνης .. γιατί κι αυτά πολύ κουνιούνται σε μένα.Αυτά αφορούν καινούρια αυτοκίνητα της Ford;
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ακριβώς, είναι σα να έχω 3 αμάξια. Με το έκο ανεβάζει αργά στροφές, το βγάζεις γίνεται αμάξι εθνικής,βγάζεις και το άλλο και αποκτά καλύτερη επιτάχυνση, αλλά όντως λίγο φεύγει στις στροφές..
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπορεις να μας περιγραψεις λιγο περισσοτερο τι διαφορες δλδ βλεπεις στην συμπεριφορα του αυτοκινητου στις στροφες που λες οταν το εχεις ενεργοποιημενο και αντιστοιχα απενεργοποιημενο το TCS/ESP??
Μιλας για γρηγορο ρυθμο που μπαινεις με μουτρα για παραδειγμα ή για κανονικη οδηγηση?
Μου ειναι δυσκολο να το καταλαβω οταν πας κανονικα για παραδειγμα το ποσο πιο σταθερο μπορει να ειναι με το TCS/ESP on... Αν ειναι πιο σταθερο οπως λες αυτο παει να πει οτι επεμβαινει το ESP και λογικα θα σου αναβει και η αντιστοιχη ενδειξη του ESP..
Εγω δεν το εχω απενεργοποιησει ποτε και μια φορα που μπηκα χυμα σε μια στροφη και πεταξε 'μουτρα' δεν μου αναψε το ESP και δεν καταλαβα και διαφορα κιολας οτι με 'μαζεψε'.Με έκο και tcs δεν είναι καθόλου απίθανο το αμάξι, ανεβάζει αργά στροφές και είναι σταθερό στο κράτημα. Όταν βγάζω το έκο ,αν πατήσεις φουλ το γκάζι με πρώτη φεύγει το τιμόνι λίγο δεξιά από μονο του, ανεβάζει γρήγορα στροφές στις πρώτες δύο σχέσεις και αν πάρεις απότομα στροφή πετάει κώλο. Αν βγει και το tcs, είναι πολύ πιο έντονα τα δύο π είπα πριν και παράλληλα είναι ένα κλικ ελαφρύτερο το γκάζι. Προφανώς δεν εννοώ ότι πάει πέρα δώθε το αμάξι, αλλά η διαφορά με τα δύο mode ενεργοποιημένα και απενεργοποιημένα είναι σημαντική.
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μετά από 400 περιπου χλμ, μπορω να πω οτι υπαρχει ξεκαθαρο θεμα συντονισμου οχι μονο στην οθονη αλλα και στα πλαστικα της πορτας του οδηγου. Με λιγη μουσικη ολα ξεχνιουνται.
Οπως είπε ο bilchil, υπαρχει αυτο το εκνευτιστικο θεμα ειδικα αν κατεβαίνεις κατηφορα χωρις να πατας γκαζι και αυτη εχει λακουβες. Και οχι μονο στην πορτα τ οδηγου αλλα και στου συνοδηγου. Εχω δοκιμασει να τ πιεσω στο σημειο π ακουγεται με το χερι μου αλλα ο τριγμος επανερχεται σχεδον αμεσως...
Ναι κι εμένα άρχισε να έρχεται τριγμός και από τα αριστερά (πόρτα οδηγού). Τσεκάρετε και τα
πιαστράκια της ζώνης .. γιατί κι αυτά πολύ κουνιούνται σε μένα.Αυτά αφορούν καινούρια αυτοκίνητα της Ford;
Έχει όμως μαλακά πλαστικά που σημαίνει ότι δεν παίζουν τριγμοί. ΝΟΤ.
Ας καταλάβουμε πως άλλο η συναρμογή και άλλο η εικόνα-αίσθηση των πλαστικών
και άλλο γενικά η ποιότητα κατασκευής.
Ακόμα και το Fiesta μπορεί να είναι καλοκατασκευασμένο σε άλλους τομείς πλην της συναρμογής
κι ας υπάρχουν τριγμοί εδώ κι εκεί. -
Fiesta ήταν το πρώτο μου προσωπικό αυτοκίνητο πριν πολλά-πολλά χρόνια.
Αυτοκίνητο γολγοθάς.
Κάποια στιγμή 'πέθανε' και το παράτησα σε μία αλάνα για 10 μέρες μέχρι να βρω λεφτά για να το πάρω με γερανό να το πάω σε συνεργείο. Αλλά αυτά σε μία άλλη εποχή, μακρινή.Περίμενα εν΄έτη 2017 να μην διαβάζουμε για προβλήματα τριγμών, συντονισμών και τέτοια πράγματα.
Ευτυχώς που αναφέρονται αυτά στο χώρο για να ενημερωνόμαστε. -
Εγω παντως παιδες θα πω κατι...
αν εξαιρεσουμε το πλαστικο κομματι στις πορτες που εκει θα μπορουσαν να ειχαν βαλει ενα πιο αφρωδες πλαστικο ας πουμε.. ολα τα υπολοιπα ειναι αφρωδες πλαστικα αν ειναι σωστος αυτος ο ορος...
Οσοι εχουν μπει στο αυτοκινητο εχουν παθει πλακα απο την ποιοτητα των πλαστικων. Πιανουν το ταμπλο και τρελενονται... Το αφεντικο μου για παραδειγμα εχει Χ1 sDrive18i και μου ειπε τα ιδια...
Προς το παρον δεν εχω κανενα τριγμο και δεν εχω ακουσει κατι απο το αυτοκινητο που να με εχει ενοχλησει.
Απο την οθονη δεν εχω ακουσει το παραμικρο και εχω συνεχως το αυτι μου λογω των δικων σας εντυπωσεων εδω. Απο τις πορτες δεν εχω ακουσει κατι επισης. Μια φορα ειχα ακουσει κατι απο την δεξια μερια του συνοδηγου και ειχα φρικαρει αλλα τελικα ηταν η το πιαστρακι της ζωνης επειδη δεν ειχε μαζευτει σωστα και δεν καθοταν στην θεση που επρεπε και ακουμπουσε το πλαστικο απο την μια και το καθισμα απο την αλλη οποτε με την παραμικρη λακουβα αυτο ακουγοταν.. με το που το εβαλα στην θεση του τελος.
Δεν ξερω τι να πω.. ισως που εχω το ST-Line?? αλλα και παλι που το σκεφτομαι... τι εκαναν ειδικη γραμμη παραγωγης με περισσοτερη προσοχη στην συναρμογη της εκδοσης αυτης? Δεν ξερω... τι να πω..
Ισως παιζει ρολο επισης που κινουμαι στην επαρχια και οι δρομοι ειναι πιο στρωτοι χωρις τις κατσικολακουβες της Αθηνας?? που ανα 10 μετρα θα εχουν ανοιξει και ενα φρεατιο ή μια λωριδα για οτι τους καπνισει...
Ειμαι 1000% ικανοποιημενος μεχρι στιγμης απο την επιλογη μου.. -
Ισως παιζει ρολο επισης που κινουμαι στην επαρχια και οι δρομοι ειναι πιο στρωτοι χωρις τις κατσικολακουβες της Αθηνας?? που ανα 10 μετρα θα εχουν ανοιξει και ενα φρεατιο ή μια λωριδα για οτι τους καπνισει...
Ειμαι 1000% ικανοποιημενος μεχρι στιγμης απο την επιλογη μου..Σίγουρα συντελεί και αυτό για το αποτέλεσμα. Σε μια διαδρομή 20 χμ στην Αθηνα 1000 λακούβες τις έχει μετρήσει η 17αρα ζάντα. Δεν ειναι καθολου τυχαίο που οι μισοί γυρνάνε με suv.
Στάλθηκε από το SM-T315 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
αν εξαιρεσουμε το πλαστικο κομματι στις πορτες που εκει θα μπορουσαν να ειχαν βαλει ενα πιο αφρωδες πλαστικο ας πουμε.. ολα τα υπολοιπα ειναι αφρωδες πλαστικα αν ειναι σωστος αυτος ο ορος...
Οσοι εχουν μπει στο αυτοκινητο εχουν παθει πλακα απο την ποιοτητα των πλαστικων. Πιανουν το ταμπλο και τρελενονται... Το αφεντικο μου για παραδειγμα εχει Χ1 sDrive18i και μου ειπε τα ιδια...Πραγματι, η ποιοτητα των πλαστικων ειναι γενικα πολυ καλη για την κατηγορια. Αυτο στο χερουλι, ενταξει, ασχολιαστο οπως εχω ξαναπει. Και οπως αναφερθηκε απο καποιον, αλλο θεμα η ποιοτητα και αλλο η συναρμογη. Εκει υπαρχει ενα θεμα, και μου κανει εντυπωση γιατι ειδικα στους αγγλικους δρομους, εκει που κυριαρχει, δεν υπαρχει πρεριπτωση να μην ενοχλει.
Βεβαια, εγω ειμαι υπερ κομπλεξικος με τριγμους, θορυβους. Η γυναικα μου που το χρησιμοποιει πχ καθημερινα δεν ακουει κατι...
Οσο για το χ1, αστο, μιλαμε για τραγικη ποιοτητα μεσα για τα λεφτα του. Οταν βγηκε το νεο, το κοιταξα μηπως πηγαινα σε αυτο οταν δωσω την τριαρα, αλλα δεν παιζει. Οχι παντου, αλλα σε καποια σημεια μιλαμε για δυο κατηγοριες κατω
-
Οσοι εχουν μπει στο αυτοκινητο εχουν παθει πλακα απο την ποιοτητα των πλαστικων. Πιανουν το ταμπλο και τρελενονται... Το αφεντικο μου για παραδειγμα εχει Χ1 sDrive18i και μου ειπε τα ιδια...
Προς το παρον δεν εχω κανενα τριγμο και δεν εχω ακουσει κατι απο το αυτοκινητο που να με εχει ενοχλησει.
Απο την οθονη δεν εχω ακουσει το παραμικρο και εχω συνεχως το αυτι μου λογω των δικων σας εντυπωσεων εδω. Απο τις πορτες δεν εχω ακουσει κατι επισης. Μια φορα ειχα ακουσει κατι απο την δεξια μερια του συνοδηγου και ειχα φρικαρει αλλα τελικα ηταν η το πιαστρακι της ζωνης επειδη δεν ειχε μαζευτει σωστα και δεν καθοταν στην θεση που επρεπε και ακουμπουσε το πλαστικο απο την μια και το καθισμα απο την αλλη οποτε με την παραμικρη λακουβα αυτο ακουγοταν.. με το που το εβαλα στην θεση του τελος.
Δεν ξερω τι να πω.. ισως που εχω το ST-Line?? αλλα και παλι που το σκεφτομαι... τι εκαναν ειδικη γραμμη παραγωγης με περισσοτερη προσοχη στην συναρμογη της εκδοσης αυτης? Δεν ξερω... τι να πω..
Ειμαι 1000% ικανοποιημενος μεχρι στιγμης απο την επιλογη μου..Δεν έχει καμία σχέση το αφρώδες πλαστικό με την εξάλειψη των τριγμών.
Το αφρώδες πλαστικό βρίσκεται πάντα από την πλευρά που βλέπει στο σαλόνι
και από κάτω είναι πάντα σκελετός διαφορετικής σύστασης-ανθεκτικότητας, συνηθέστατα σκληρός πλαστικός.
Το θέμα είναι να έχει μελετηθεί ώστε να δένει σωστά κι αθόρυβα ο σκελετός πάνω στα υποστηρίγματά του
και επίσης να υπάρχουν απορροφητικά στα σημεία όπου κάνουν ενώσεις τα πλαστικά μεταξύ τους.
Την ακαμψία του αμαξώματος την θεωρώ προαπαιτούμενη.Ξανά:
καμία σχέση δεν έχει το μαλακό πλαστικό με την εξάλειψη των τριγμών.
Το ένα είναι αίσθηση ποιότητας και το άλλο συναρμογή. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Δεν έχει καμία σχέση το αφρώδες πλαστικό με την εξάλειψη των τριγμών.
Το αφρώδες πλαστικό βρίσκεται πάντα από την πλευρά που βλέπει στο σαλόνι
και από κάτω είναι πάντα σκληρός πλαστικός σκελετός.
Το θέμα είναι να έχει μελετηθεί ώστε να δένει σωστά ο σκελετός πάνω στα υποστηρίγματά του
και επίσης να υπάρχουν απορροφητικά στα σημεία όπου κάνουν ενώσεις τα πλαστικά μεταξύ τους.
Την ακαμψία του αμαξώματος την θεωρώ προαπαιτούμενη.Ξανά:
καμία σχέση δεν έχει το μαλακό πλαστικό με την εξάλειψη των τριγμών.Μα και εγω δεν μιλαω για την συναρμογη και το εσωτερικο... Για το εμφανισιακο λεω.. θα μπορουσαν να εχουν βαλει και στην πορτα το πλαστικο που εχουν βαλει στο ταμπλο για παραδειγμα ή το πλασικο που ειναι η κεντρικη κονσολα του υποβραχιονιου για να δειχνει πιο ποιοτικο.
Για τα εσωτερικα δεσιματα θα συμφωνησω μαζι σου. -
Εγώ πάντως ποιο πολύ επικεντρώνομαι στο θέμα 'καινούριου' αυτοκινήτου.
Αν ένα αυτοκίνητο μόλις πατήσει σε Ελληνικό δρόμο βγάζει τέτοια θέματα, δεν θέλω να φανταστώ πόσο θα έχει επιβαρυνθεί το πρόβλημα (τριγμοί, συντονισμοί, ήχοι από το σασί, πτώση ακαμψίας, παράθυρα, πόρτες) μετά από 5 ή 7 ή 10 χρόνια.Στο άλλο θέμα του test drive Skoda Fabia μόλις χθες είδα ακριβώς μία τέτοια περίπτωση με τα ξεχαρβαλωμένα τζάμια. Τα οποία εμφανώς ξεχαρβαλώθηκαν από το συνεχές άνοιξε/κλείσε των μπροστινών θυρών.
Εκεί καταλαβαίνει κανείς πως θα είναι το αυτοκίνητο μετά από αρκετή χρήση.
Τι test drive να κάνεις και με τι διάθεση; -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν είναι 20.000χλμ το service στο Fiesta? Στα 30.000χλμ είναι?
2 Χρόνια ή 30000 χλμ. Πολύ μακρύ μου φαίνεται. Εγώ προσωπικά κάθε 10.000 θα αλλάζω το λαδάκι.
Γιατι σου φαίνεται μακρυά;
Αν σκεφτείς ότι ο ίδιος ακριβός κινητήρας στο προηγούμενο φιεστα έχει οδηγία για αλλαγή στα μισά χλμ και χρόνο γιατί να μην του φαίνεται μεγάλο το διάστημα?
-
Ίσως γιατί πλέον τα λάδια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Και μένα το δικό μου λέει στα 7500χλ, μοτέρ 98, με τα καινούργιας τεχνολογίας λάδια αλλαγές θέλει στα 10.000 και πάνω.
-
Βάζουν διαφορετικό λάδι στον ecoboost του 2016 απο του 2017?
-
@petran:
ναι το είχα πάθει κι εγώ αυτό με το πιαστράκι της ζώνης του συνοδηγού που 'χτυπούσε' επειδή είχε κάτσει ανάποδα και είχα τρελαθεί Αλλά όλα κομπλέ!Τώρα ψάχνω κι εγώ να βρω τί τρίζει από τα αριστερά μου, γι'αυτό το είπα για το πιαστράκι.
Τελοσπάντων, μπαίνω σε τόση λεπτομέρεια για να υπάρχει αλληλοενημέρωση, κατά τ'άλλα, όπως έχω ξαναπεί, είμαι ευχαριστημένος από το αμάξι.
-
Εντυπώσεις από κάποιον με 1.5 diesel;
-
παντως εγώ που δεν εχω ακόμη παραλάβει κ είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στους ήχους.... έχω αρχίσει κ αγχώνομαι με τοσους τριγμούς που ακούω.. Μου θυμίζει την σωφερίνα με τη Βουγιουκλάκη που της λέει ο Αλεξανδράκης οτι το πήρε αυτοκίνητο κ το γύρισε κουδουνίστρα!
-
@andres007, Σκεφτείτε σαν σούμα ότι για τα λεφτά του έχεις ένα αμάξι με όλα τα καλά μέσα, ειδικά αν πάρετε το B+Ο που είναι εξαιρετικό, και με αρνητικά την κατανάλωση και τους τριγμούς. Χίλιες φορές αυτά τα 2 παρά να χαλάνε να ηλεκτρονικά όπως σε γαλλικά και να υπάρχουν προβλήματα σε κινητήρες όπως στα προηγούμενα πόλο. Σε σχεδον 550 δημοσιεύσεις όλο τα ίδια εντοπίζουμε, και δεν ανέφερα το πρόβλημα συναγερμού γιατι ειναι καθαρά θέμα της αντιπροσωπείας και του ξερόλλα έλληνα μηχανικού που τα συνδέει λάθος και μας ταλαιπωρεί.
Ford Fiesta 2017