-
συνεπως απο τα 17.400 που ειναι αυτη τη στιγμη το st-line, να ερθει σε mHEV st-line στα 17.900, και με εξτρα εξοπλισμο..
μια χαρά ακούγεται
Φάνη για την ώρα μόνο για το fiesta? οχι ακομα για focus?
Και εγώ έτσι πιστεύω, εξαιρετική τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αφού με τον mHEV θα είναι και πολύ οικονομικό, εαν κρίνω από τις καταναλώσεις που βλέπω στο Puma.
Ναι μόνο για το Φιέστα, για το Φόκους δεν έχω μάθει κάτι.
Δεν καταλαβαίνω. Στο άλλο θέμα αναφέρεται ότι τα service του Fiesta είναι πολύ φτηνά. Φυσικά μου φάνηκε παράξενο αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί και να ισχύει.
Φτηνά είναι 128euro για λάδι, φίλτρο λαδιού, γύρης και ΚΕΚ;;;;;;;;;
Πολύ καλή τιμή εφόσον μιλάμε για εξουσιοδοτημένο, φτηνά θα έλεγα. Θές 4-5 λτ. λάδι, προς €10/λτ. €10 το φίλτρο λαδιού, €30 το φίλτρο καμπίνας, €10 η ΚΕΚ + εργασία. Μόνο τα ανταλλακτικά είναι €100 + το ΦΠΑ. Βάλε και εργασία, τουλάχιστον 1 ώρα για όλα αυτά, άλλο ένα 50ρικο. Εεεε με την έκπτωση βγαίνει τόσο. Πόσο πιο κάτω να πάει δηλαδη? Δεν είναι δα και πολλά λεφτά €100/χρόνο για σέρβις.
Σε μη εξουσιοδοτημένο, με ανταλλακτικά ΟΕΜ και χωρίς απόδειξη για εργασία, μπορείς να πέσεις και στα €70-80.
-
Άλλο το 'μια χαρά τιμή' και άλλο 'πάρε Fiesta γιατί έχει πολύ φτηνά service'.
Και η τιμή αυτή προκύπτει και από έκπτωση που δεν την δίνουν οι έμποροι (π.χ. ΒΕΛΜΑΡ) σε όλους.
Φτηνή σε σχέση π.χ. με Polo ή μπορεί και Renault (δεν ξέρω πόσο έχουν τώρα που την πήρε ο Θ.), πάντα συγκριτικά είναι. Η Ford έχει γενικά και φτηνά ανταλλακτικά και φτηνή εργατοώρα.
Η Βελμάρ δίνει την έκπτωση σε όλους όσους έχουν αγοράσει αυτοκίνητο από εκεί. Εγώ την έχω στο συνεργείο για όλα τα αυτοκίνητά μου, παρόλο που πούλησα το Kuga, γιατί έχει περαστεί στην καρτέλα μου.
-
Εάν είναι οικονομικό και κοντά στο swift σε καταναλωσεις τότε ναι, το βλέπω για μονόδρομο.
Αλλά το σημερινό με τόσο μεγάλη διαφορά στην πραγματικη και ρεαλιστικη κατανάλωση σε δέκα έτη με τη διαφορά, χανεις το 1/3 της αξίας ενός νέου swift που πιθανόν θα αγόραζες τότε, μόνο από την κατανάλωση στις ίδιες διαδρομές.
-
στα επίσημα Citroen χωρίς έκπτωση είναι περίπου αυτές οι τιμές για B.
-
Storm wrote:
Άλλο το 'μια χαρά τιμή' και άλλο 'πάρε Fiesta γιατί έχει πολύ φτηνά service'.
Και η τιμή αυτή προκύπτει και από έκπτωση που δεν την δίνουν οι έμποροι (π.χ. ΒΕΛΜΑΡ) σε όλους.
Φτηνή σε σχέση π.χ. με Polo ή μπορεί και Renault (δεν ξέρω πόσο έχουν τώρα που την πήρε ο Θ.), πάντα συγκριτικά είναι. Η Ford έχει γενικά και φτηνά ανταλλακτικά και φτηνή εργατοώρα.
Η Βελμάρ δίνει την έκπτωση σε όλους όσους έχουν αγοράσει αυτοκίνητο από εκεί. Εγώ την έχω στο συνεργείο για όλα τα αυτοκίνητά μου, παρόλο που πούλησα το Kuga, γιατί έχει περαστεί στην καρτέλα μου.
Είναι φανερό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εγώ επιμένω ότι η ΒΕΛΜΑΡ μεταχειρίζεται διαφορετικά τους πελάτες. Είτε είναι υποψήφιοι, είτε είναι αγοραστές.
Σε εμένα για παράδειγμα έχω πάει τόσες φορές (για Fiesta και Ecosport) ποτέ δεν μου είπαν για εκπτώσεις. Ούτε καν για κάποια έκπτωση στην τιμή αγοράς. Ειδικά στο Ecosport που μου έδωσαν και προσφορά, η 'έκπτωση' ήταν τα 5 επιπλέον χρόνια εγγύηση. Και φυσικά όταν ρώτησα αν θα έχω κάποια έκπτωση στα σέρβις, ο πωλητής μου είπε ότι πρέπει να ρωτήσει και τελικά το ερώτημα έμεινε αναπάντητο, παρόλο που τους ξαναρώτησα. Δεν μπορούσε να δεσμευθεί ο πωλητής.
Στην Citroen φυσικά από την πρώτη στιγμή, χωρίς καν να ρωτήσω, μου είπαν ότι θα έχω έκπτωση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι στην Citroen παίρνουν έκπτωση. Δεν το ξέρω αυτό. Δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρονται στους υπολοίπους πελάτες.
Για την ΒΕΛΜΑΡ πάντως γνωρίζω ότι δεν δίνει σε όλους έκπτωση στα service. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στον επαγγελματικό μου χώρο με συναδέλφους που αγόρασαν πρόσφατα Ford (κυρίως Focus).
-
Για τον storm που τα βλέπει ακριβά τα σέρβις της φορντ
-
Είναι φανερό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εγώ επιμένω ότι η ΒΕΛΜΑΡ μεταχειρίζεται διαφορετικά τους πελάτες. Είτε είναι υποψήφιοι, είτε είναι αγοραστές.
Για την ΒΕΛΜΑΡ πάντως γνωρίζω ότι δεν δίνει σε όλους έκπτωση στα service. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στον επαγγελματικό μου χώρο με συναδέλφους που αγόρασαν πρόσφατα Ford (κυρίως Focus).
Προφανώς είναι θέμα πωλητή που δεν κάνει σωστά την δουλειά του! Γιατί η πολιτική της εταιρείας είναι 1 δεν αλλάζει. Το θέμα είναι οι πωλητές εαν κάνουν σωστά την δουλεία τους. Πάντως στο Μαρούσι μου το είχαν πει, στο Γέρακα όσες φορές έχω πάει δεν μου το έχουν πει! Είναι το ίδιο με την Automotivo, που διαφημίζει το 'προνόμια' του να είσαι πελάτης της με εκπτώσεις στα σέρβις, τώρα εαν ο πωλητής δεν το πει, εεε είναι ανεπαρκής για την δουλειά που κάνει.
-
Για τον storm που τα βλέπει ακριβά τα σέρβις της φορντ
Το είχα διαβάσει αυτό.
Μπορεί να μας επιβεβαιώσει κάποιος ότι ισχύει; 377€;!
Η εταιρία δηλώνει οτι κάνει αλλαγή λαδιών στο 2ο και 4ο, αλλά πρακτικά αφήνει κανείς τόσο μεγάλο διάστημα τα λάδια μέσα;
Επίσης Citroen 1007€ και το ακριβότερο που υπάρχει;! Με το προηγούμενο Citroen diesel και αποκλείεται να είχα δώσει τόσα χρήματα. Το μόνο μεγάλο service που κόστισε πάνω από το βασικό (είχε και τακάκια) ήταν πρίν 2 χρόνια κ μάλλον και 7ετιας service. Θα μπορούσα να το είχα κάνει και σε δικό μου μάστορα, αλλά όλο λέω να το πουλήσω και σκέφτομαι για 1-2 service μη χαλάσω τη σφραγίδα του επίσημου.
Σημείωση: στο B max που το πήγα φέτος στον μάστορά μου και δεν έκανε καθόλου χλμ δεν μου έκανε τίποτα, κάτι πολύ ψηλά και δεν ήθελε λεφτά, γιατί 'δεν χρειάζεται τίποτα' κ άφησα ένα 20αρικο για μπύρες!
-
Τα 377 είναι πονηρά γιατί μιλάμε για κόστος 2 σέρβις μόνο στην 5ετια αφού έχει σέρβις ανα 2 χρόνια. Αν δούμε πάντως το κόστος των σέρβις και πάλι είναι φθηνά, φθηνότερα είναι μόνο των κορεατικών. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης,οι διάφορες τιμής από το ένα στο άλλο είναι οριακές, όσο ανεβαίνει η κατηγορία του αυτοκινήτου τόσο οξύνονται και οι διάφορες στις τιμές των σέρβις.
-
Τα 377 είναι πονηρά γιατί μιλάμε για κόστος 2 σέρβις μόνο στην 5ετια αφού έχει σέρβις ανα 2 χρόνια. Αν δούμε πάντως το κόστος των σέρβις και πάλι είναι φθηνά, φθηνότερα είναι μόνο των κορεατικών. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης,οι διάφορες τιμής από το ένα στο άλλο είναι οριακές, όσο ανεβαίνει η κατηγορία του αυτοκινήτου τόσο οξύνονται και οι διάφορες στις τιμές των σέρβις.
Σίγουρα, αλλά 377 με 1007 το 'ταπεινό' C3 είναι τεράστια διαφορά για την κατηγορία. 700€ σε 5 χρόνια είναι τρομερό. Τόσο, που δεν νομίζω να ισχύει..500-750€ περίπου θα τα έβαζα όλα στην 5ετια.
Μιλάμε για κατηγορία που το value for money και όλα τα έξοδα παίζουν ρόλο στην επιλογή.
-
Οι πίνακες που έχει το Autotriti δείχνουν πολύ καλά ότι ο τιμές είναι παραπλήσιες ή και σχεδόν ίδιες σε όλα τα αυτοκίνητα.
Η Ford κάνει μεγάλο service κάθε 4ετία οπότε αυτό από μόνο του αρκεί για να φανεί η μεγάλη διαφορά στην 5ετία.
Η έρευνα αυτή παρουσιάζει μία γενικότερη εικόνα κόστους στην 5ετία, αλλά:
-
απουσιάζουν αυτοκίνητα που και εκείνα έχουν μικρό service κάθε δύο χρόνια και μεγάλο κάθε τέσσερα π.χ. Fabia, Ibiza.
-
έχει το Polo με service κάθε χρόνο που εμένα μου φαίνεται περίεργο. Εμένα μου είχαν πει το 2018 στην Κοσμοκάρ ότι έχει service κάθε δύο χρόνια. Επίσης ο πίνακας που έχει το autotriti για το Polo δεν είναι συμπληρωμένος. Πετά ένα γενικό σύνολο.
-
τα χιλιόμετρα / έτος είναι διαφορετικά ανά κατασκευαστή. π.χ. η Citroen κάνει service ανά 25000χλμ ενώ η Ford ανά 15000χλμ. Που σημαίνει ότι αν κάποιος με Fiesta κάνει πολλά χιλιόμετρα είναι πολύ πιθανό να κάνει μεγάλο service στην διετία.
-
σχεδόν όλοι οι έμποροι και τα επίσημα συνεργεία συνιστούν μικρό service κάθε χρόνο και πολλοί πελάτες το κάνουν.
-
-
Το polo έχει μια τιμή σύνολο γιατί θεωρούν ότι έχεις πάρει το πακέτο με τα προπληρωμένα σέρβις 5ετιας.
Για το γεγονός ότι οι τιμές αυτές καλύπτουν διαφορετικό αριθμό χλμ υπάρχει και σχετικός πίνακας στο άρθρο,δεν αποκρύπτεται κάτι.
Για το φιέστα είναι για έως 15000χλμ/έτος οι τιμές αυτές (θεωρώ δλδ την μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων ).
-
Οι κάτοχοι Fiesta εδώ μέσα τι κάνουν όσον αφορά τα service τους; ισχύει το 377;
-
Στις αρχές λέγαν ανά δύο έτη (30000) με μια ενδιάμεση (αν θέλεις) αλλαγη λαδιών. Τις δύο τελευταίες φορές που πήγα λένε κάθε χρόνο ή 15.000. Δεν βγαζεις άκρη δηλαδή.
Επίσης στο ενδιάμεσο λάδια φίλτρο πήραν 120€ χωρίς έκπτωση.
Άρα αν στα 377 προσθέσεις και άλλα 240€ =617€. Άρα το autotriti πάλι μλκιες λέει αφού δεν υπολόγισε και τις δυο ενδιάμεσες αλλαγές λαδιών.
-
ok, οχι οτι το autotriti δεν λεει ποτε λαλακιες αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση αφου η φορντ ελεγε σερβις καθε 2 χρονια τι ηθελες να γραψει? Ασχετο οτι εσενα στο αλλαξαν στην πορεια.
-
Σύμφωνη, για όποιον κρατάει λάδια 30000χμ είναι το φθηνότερο στα σερβίς και με διαφορά.
Απλά λέω ότι στα καινούργια ακόμα και από πέρσυ, σου λένε κάθε 15.000, άρα οι τιμές του autotriti δεν ευσταθούν πλέον με την πραγματικότητα.
-
Με την καμία δεν θα κρατούσα 30.000 χλμ το λάδι.
Προσωπικά όταν έχω περισευουμενο κάνα 100ρικο, τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ.
Θέλω ο κινητήρας μου να είναι καθαρός
-
Σύμφωνη, για όποιον κρατάει λάδια 30000χμ είναι το φθηνότερο στα σερβίς και με διαφορά.
Απλά λέω ότι στα καινούργια ακόμα και από πέρσυ, σου λένε κάθε 15.000, άρα οι τιμές του autotriti δεν ευσταθούν πλέον με την πραγματικότητα.
Καλα σας λενε. Εμενα μου ειχε φανει εξαιρετικα παραξενο που τα ecoboost της προηγουμενης γενιας θελουν λαδια καθε χρονο και τα ολοιδια ecoboost της τελευταιας γενιας ηθελαν/θελουν καθε 2 χρονια. Προσωπικα δεν θα υπηρχε περιπτωση να μην τα αλλαζα καθε χρονο,ασχετως τη λεει η φορντ.
-
Λοιπον.. Ford Fiesta 1.0 Ecoboost 125 ps....
Για αρχη, η αντιπροσωπεια λεει 2 χρονια ή 30,000 χλμ χωρις καμια ενδιαμεση συντηρηση.. ΛΕΕΙ... αλλα ΑΣΤΗΝ ΝΑ ΛΕΕΙ που λεει και ο Καρρας, οποτε εχουμε και λεμε..
-
15,000 χλμ , στους 8 μηνες, αλλαγη λαδιων και φιλτρο λαδιου απο μεριας μου.. συνολο 55 ευρω νομιζω (αλλου ειχα ρωτησει, κατααλαβαινετε νομιζω που, και μου ειπαν 90 !!!)
-
31,000 χλμ στον 1 χρονο και 5 μηνες , το κανονικο το σερβις που λεει και η εταιρια , αλλαγη λαδιων φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας, φιλτρο αερα, (γενικα ολα τα φιλτρα), ελεγχοι στα φρενα... καρτα καυσαεριων, ... ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΤΑΚΑΚΙΑ,... συνολο 160 ευρω νομιζω..
τωρα ειμαι στα 46,000 χλμ και 2 χρονια και 6 μηνες, και εχω προγραμματισει τις επομενες μερες ξανα αλλαγη λαδιων και φιλτρο λαδιου.. 60 περιπου..
Αρα το συνολο, 55+160+60= 275 ευρω για τα πρωτα 46,000 χλμ σε 2 μιση χρονια.. με τις ενδιαμεσες συντηρησεις που θελω και κανω εγω... αν δεν 160 ευρω θα ηταν τα κοστη συντηρησης μεχρι τωρα..
ΥΓ. γενικα κανω πολλα χλμ το χρονο.. κοντα στα 25Κ το χρονο γιαυτο και τα υπολογιζω περισσοερο βασει χιλιομετρων παρα χρονικου οριου.
Για μενα ειναι σουπερ οικονομικο στα σερβις του.. αν ψαχτεις ειδικα λιγο και που θα το πας πετυχαινεις σουπερ τιμες..
ΥΓ. Οτι συντηρηση εχει γινει τωρα (τα απο πανω) εχει γινει σε επισημες αντιπροσωπειες!!
ΥΓ2. Και να με πληρωναν δεν θα αφηνα λαδι για 30.000 χλμ πανω.. .. για μενα προσωπικα το οριο ειναι τα 15.000 οπως και πραττω..
-
-
Τζάμπα είναι. Μια χαρά είναι.
Τι αλλο θέλετε, πιο φθηνά στα dacia και αν
Ford Fiesta 2017