-
+1
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Για ψαξτο λίγο.....πέρα από το γεγονός ότι η τιμή για αντιπροσωπεία την λες και καλή,βάση ευρωπαϊκής οδηγίας,αν πας σε ανεξάρτητο συνεργείο δεν χάνεις την εγγύηση αρκεί να χρησιμοποιήσεις αναλώσιμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.Στην ελλαδα το πιθανον να μπλέξεις αν πας σε συνεργείο της γειτονιά σου
Ποια ευρωπαϊκή οδηγία ;; Την εχουν γραμμένη κανονικά , ρωτα πωλητές σε αντιπροσωπείες .. Εαν δεν τα σκάσεις σε αυτούς χάνεις την εγγύησηSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ναι,να ρωτήσω τους πωλητές που οι περισσότεροι δεν ξέρουν τον εξοπλισμό των μοντέλων που πουλάνε....
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πας και αλλάζεις αυτά που άλλαξε ο φίλος στο Φιέστα του σε συνεργείο...αν στο επόμενο πάει στην αντιπροσωπεία πως θα καταλάβουν ότι δεν πήγε εκεί την προηγούμενη φορά? Μόνο η σφραγίδα στο βιβλίο συντήρησης μπορεί να τον προδώσει αν και πάλι ουσιαστικά δεν μπορούν να του πούνε τίποτα. Εμένα αν μου έλεγαν ότι δεν ισχύει η εγγύηση,απλά θα έφευγα και δεν θα ξανά πατούσα....τους συμφέρει λες?
Και μια ακόμα παράμετρος....το προγραμμα συντήρησης των περισσότερων αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι για κλάματα...πχ φίλτρο πετρελαίου και αέρα στο δικό μου λέει κάθε 60.000χλμ...υπάρχει πιθανότητα να τα αφήσω τόσο? Και καλά το έκαναν για να παρουσιάζουν οικονομία στη συντήρηση αλλά μόλις σου χαλάσει θα δώσεις πολλαπλάσια.... -
Καλα τα μισα για λαδια φιλτρο λαδιου φιλτρο καμπινας και κεκ δε θα πληρωνες. Εκτος αν το εκανες στη πυλωτη σου>Ο χρήστης gk8719 έγραψε:
σε focus 1.5 πετρελαιο 120 αλογα σε αντιπροσωπεια της θεσσαλονικης 127ευρω. Αλλάχθηκαν λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας, ανανεωθηκε η ετησια οδικη βοηθεια, εκδοθηκε καρτα καυσαεριων και οι γενικοι ελεγχοι της πλακας που κανουν στις αντιπροσωπειες. Το οχημα παραδόθηκε πλυμένο εξωτερικά
Σε εγδαραν
Σε ανεξάρτητο συνεργείο θα πληρώνες τα μισά , αλλα χάνεις την εγγύησηSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ένα ακόμη που με ενοχλεί κάπως είναι το γεγονός οτι δεν ασφαλίζει το πορτάκι του ρεζερβουάρ, ούτε κι όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο. Μιας και δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο, αυτό το βρίσκω φάουλ (μην παρασύρεστε, δεν έχω ιδέα τί είναι το 'φάουλ'... )Ανοιγει ομως με το κλειδι η ταπα ?
-
Για καλό λάδι θέλεις γύρω στα 45,φίλτρο λαδιού 10, φίλτρο καμπίνας 17. Φτάσαμε τα 72. Η ανανέωση της οδικής αν δεν κάνω λάθος κάνει 20 και 8 η κάρτα καυσαερίων. Φτάσαμε τα 100....να μην πληρωθεί και η αντιπροσωπεία για την δουλειά της?
-
Η Φορντ έχει αυτό που αποκαλεί easy fuel,μια χαζομάρα κατ'εμέ. Ούτε τάπα υπάρχει,ούτε κλειδώνει,ούτε τίποτα.
-
Η Φορντ έχει αυτό που αποκαλεί easy fuel,μια χαζομάρα κατ'εμέ. Ούτε τάπα υπάρχει,ούτε κλειδώνει,ούτε τίποτα.Μηπως το πορτακι ανοιγει μονο απο το εσωτερικο του αυτοκινητου ?
-
Σε Μοντέο και Φόκους που είχα άνοιγε μόνο απ'έξω.....
-
Αν και βλεπω οτι καποιος εβαλε κατι τετοιο . Πού θα το βρεις ομως, ειναι αλλο θεμα
Youtube Video -
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Το πλυσιμο το εκαναν σε πακιστανακια,ειμαι σιγουρος. Edit,εγω που αλλαξα λαδια κοντα στις 10.000 παντως,ηταν καταμαυρα.εχουν ενα διαμορφωμενο χωρο με ενα πιεστικό πίσω από το συνεργείο και τα πλένουν
-
Ο χρήστης gk8719 έγραψε:
σε focus 1.5 πετρελαιο 120 αλογα σε αντιπροσωπεια της θεσσαλονικης 127ευρω. Αλλάχθηκαν λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο καμπινας, ανανεωθηκε η ετησια οδικη βοηθεια, εκδοθηκε καρτα καυσαεριων και οι γενικοι ελεγχοι της πλακας που κανουν στις αντιπροσωπειες. Το οχημα παραδόθηκε πλυμένο εξωτερικά
Σε εγδαραν
Σε ανεξάρτητο συνεργείο θα πληρώνες τα μισά , αλλα χάνεις την εγγύησηSent from my iPhone using Tapatalk
οσο στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ενας αντιπρόσωπος και ειμαι μεσα στην εγγύηση, δεν μπαίνω καν στον κόπο να ψαχνομαι για τετοιες απλές εργασίες για να γλιτώσω 30ευρώ. Τόση ειναι η διαφορά σε ανεξαρτητο συνεργείο. Αν παρατηρησεις θα δεις μεσα στην τιμή ανανεώθηκε η οδική και εκδόθηκε καρτα καυσαερίων. Αν βαλεις και το φπα που κανενα συνεργειο εξω δεν κοβει, αν δε το ζητήσεις και δε στο χρεώσει επιπλέον στην αρχική τιμή που θα σου πει, εδωσα και 10ευρώ παραπάνω σιγα τα λεφτα
Αν προκύψουν σοβαρότερα προβλήματα που δε καλύπτονται από εγγυήσεις, ειναι σίγουρο θα παίξει ερευνά ανεξάρτητων συνεργείων
-
Η Φορντ έχει αυτό που αποκαλεί easy fuel,μια χαζομάρα κατ'εμέ. Ούτε τάπα υπάρχει,ούτε κλειδώνει,ούτε τίποτα.ακριβώς. Ουτε στο Focus MK3 κλειδώνει, ουτε σε Cmax TOY 2011
-
Η Φορντ έχει αυτό που αποκαλεί easy fuel,μια χαζομάρα κατ'εμέ. Ούτε τάπα υπάρχει,ούτε κλειδώνει,ούτε τίποτα.Θα έχει πλάκα να χρεώνει κάτι παραπάνω επειδή έχει το σύστημα easy fuel...
Πάντως αν πράγματι ισχύει αυτό, είναι λόγος απόρριψης ενός αυτοκινήτου. Τίθεται θέμα ασφαλείας.
Εκτός αν έχει στα εξτρά κάποια τάπα με κλειδί. -
Αυτο με το easy fuel συστημα που επισημανε η Αναστασια, οντως ειναι ενα θεμα. Και κλειδωμενο να ειναι το αυτοκινητο το πορτακι ανοιγει κανονικα το εχω τσεκαρει.
Δεν ξερω ομως μηπως υπαρχει καποιο flap εσωτερικα και πιο κατω στο ρεζερβουαρ που κλεινει το ρεζερβουαρ και εμποδιζει τους επιτηδειους. Κατι τετοιο ειχα ακουσει μια φορα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Θα το τσεκαρω μια μερα και θα ενημερωσω. -
Υποτίθεται ότι αυτό το σύστημα δεν επιτρέπει να εισάγεις οτιδήποτε άλλο εκτός της αντλίας, οπότε δεν μπορεί κάποιος να αντλήσει βενζίνη.
-
Μπορεί όμως κάποιος να ρίξει κάτι μέσα;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπορεί όμως κάποιος να ρίξει κάτι μέσα;Μάλλον, εάν είναι πολύ μικρό. Γιατί υποτίθεται ότι το flap που έχει δεν ανοίγει εάν δεν εισάγεις την αντλία. Να σου πω Νίκο, δεν το έχω ψάξει περισσότερο, γιατί πραγματικά ουδέποτε με απασχόλησε! Εδώ έχω το Panda που δεν κλειδώνει καθόλου το πορτάκι / καπάκι βενζίνης!
-
Μπορει
Mε το χωνι που δινει η Ford, μπορει να σου ριξει καποιος οτι θελει μεσαhttps://www.ebay.com/sch/Ford-Car-and-T ... ml?_fsrp=1
Ειναι το πρωτο πανω πανω
Και παρακατω, ταπες για οσους δεν αισθανονται ασφαλειςΟριστε πως ριχνεις οτι θελεις μεσα
Youtube Video -
Σε fiesta 2016, στο χωρο της ρεζερβας εχει ειδικο χωνακι το οποια ανοιγει κανονικα το συστημα easy fuel για να βαλεις καποιο προσθετο καυσιμου. Αυτο ακριβως ειναι:
Ford Fiesta 2017