-
Καλησπέρα στην παρέα!
Μια βοήθεια θέλω, για αγορά κλιματιστικού μιας και είμαι λίγο άσχετος.
Όσοι απο σας έχετε γνώσεις ή εχετε ήδη άποψη για κάποιο, πείτε την να βγάλω και γω μια άκρη.
Λοιπόν το θελω να είναι 9αρι και για υπνοδωματιο.
Θέρμανση με καλοριφέρ ηδη υπάρχει αλλα λογω αρκετης υγρασίας και λογω του οτι στο υπνοδωματι υπαρχει και ενα μωρο θα θελα να δουλευει προσθετα.
Να εχει καλα φίλτρα και το κυριότερο να είναι οσο το δυνατον πιο αθόρυβο.
Στην αρχη σκεφτόμουν για αφυγραντηρα αλλα το κέρδος με το κλιματιστικο είναι οτι θα εχω και ψύξη και το καλοκαιρι μιας και το δωματιο ειναι τρομερα ζεστο στις υψιλες θερμοκρασίες.Το Budget μου περιπου στα 500 ευρο.
-
Καλησπέρα στην παρέα!
Όσοι απο σας έχετε γνώσεις ή εχετε ήδη άποψη για κάποιο, πείτε την να βγάλω και γω μια άκρη.
Θέρμανση με καλοριφέρ ηδη υπάρχει αλλα λογω αρκετης υγρασίας και λογω του οτι στο υπνοδωματι υπαρχει και ενα μωρο θα θελα να δουλευει προσθετα.
Στην αρχη σκεφτόμουν για αφυγραντηρα αλλα το κέρδος με το κλιματιστικο είναι οτι θα εχω και ψύξη και το καλοκαιρι μιας και το δωματιο ειναι τρομερα ζεστο στις υψιλες θερμοκρασίες.Το Budget μου περιπου στα 500 ευρο.
-
Καλησπέρα στην παρέα!
-
Ο χρήστης gianniss07 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα!
Το πρόβλημα της υγρασίας όμως δεν το λυνεις...κατά τα άλλα ακούω καλά λόγια για τα invertor...
-
Το θέμα του θορύβου θέλει προσοχή.
Πρόσφατα έβαλα δύο κλιματιστικά της AUX (σχετικά φτηνή μάρκα) διαφορετικά μοντέλα. Το ένα 12άρι το άλλο 9άρι.
Το 12άρι δεν το παίρνεις χαμπάρι ότι λειτουργεί.
Το 9άρι ενώ είναι αθόρυβο σαν λειτουργία έχει πρόβλημα με την διαστολή/συστολή των πλαστικών του. Ακούγονται τριγμοί συστολής/διαστολής στο ξεκίνημα και στο σταμάτημα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία των πλαστικών του. -
Νομιζω οτι το κλιματιστικο δεν κανει αφυγρανση στην λειτουργια του ζεστου αερα, κοιταξε το αυτο.
-
Τα κλιματιστικά συνήθως έχουν λειτουργία αφυγρανσης και η λειτουργία του συμβολίζεται με σταγόνες νερού όπως στην παρακάτω εικόνα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
σωστος, αλλα βγαζουν κρυο αερα σε αυτη τη φαση, τουλαχιστον τα 7ετιας που εχω.
-
Λογικό ειναι,αφού πρέπει να δουλεψει ο συμπιεστης για να γίνει η υγροποίηση και να φύγει η υγρασία από την αποχέτευση του κλιματιστικού
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για να ενεργοποιηθεί η αφύγρανση, η καθορισμένη θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο θα πρέπει να είναι χαμηλότερη κατά 3°C από την θερμοκρασία του δωματίου. Προτείνω το Fujitsu ASYG09LLCC
-
Τα fujitsu, τα toyotomi και τα inventor.
Όπως είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά πρέπει να έχει αφυγρανση και.δεν σημαίνει ότι θα βγάζει ζεστό.
Αντιθέτως αν το βάλεις στο ζεστό μάλλον θα αυξηθεί η υγρασία.
Και κάτι τελευταίο, σε δωμάτιο με μωρό, απόφυγε το air condition....
Η καλύτερη λύση καλοριφέρ ή θερμοπομπος mica panel, αλλά καίει περισσότεροΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Καλοριφέρ έχουμε και το καίμε κανονικά,απλά θα χρησιμοποιούμε και πρόσθετα κάποιες ώρες και το κλιματιστικό.
Eιμαι μεταξυ του fujitsu και ενος invertor λογω του οτι εχει φίλτρο HEPA . Λένε πως είναι απόλυτα ολοκληρωμένο μοντέλο απο άποψη υγιεινής ατμόσφαιρας.Απλα επειδη δεν την γνωριζω την μαρκα ισως καταληξω σε κατι πιο επωνυμο. -
Είναι πάρα πολύ καλά τα inventor, μην τα φοβάσαι
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κορυφαία εταιρεία η Inventor (μαζί με την Cree...εγώ Inventor έχω) με τεράστιο εργοστάσιο που κατασκευάζει συμπιεστές σχεδόν για όλες τις εταιρείες. Εάν θές κάτι καλύτερο, πρακτικά θα πρέπει να πάς σε βέρο Ιαπωνικό (Panasonic, Mitsubishi, Daikin), άρα πάρα πολύ ακριβό.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κορυφαία εταιρεία η Inventor (μαζί με την Cree...εγώ Inventor έχω) με τεράστιο εργοστάσιο που κατασκευάζει συμπιεστές σχεδόν για όλες τις εταιρείες. Εάν θές κάτι καλύτερο, πρακτικά θα πρέπει να πάς σε βέρο Ιαπωνικό (Panasonic, Mitsubishi, Daikin), άρα πάρα πολύ ακριβό.+1000
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για μενα ασυζητιτη αφου υπαρχει μωρο να εξασφαλισεις τη σωστη υγρασια και αυτο γινεται σωστα μονο με το μηχανημα που ειδικευεται στην αφυγρανση. Θελεις αφυγραντηρα. Δε χρειαζεται να δωσεις μια περιουσια αλλα θα σου πω οτι η υγρασια δε κανει καθολου καλο στο αναπνευστικο ενος μωρου. Με ενα 150αρη παιρνεις καλο μηχανημα και μεχρι το 500αρι που διαθετεις χτυπας αργοτερα και ενα αιρκοντισιον. Αυτη ειναι η πιο σωστη λυση
-
Καλά λέει ο Νίκος.
Με έναν αφυγραντήρα θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την υγρασία στο σπίτι.
Το λέω και από προσωπική εμπειρία -
Με πείσατε τελικά για την εταιρία αλλά και για τον αφυγραντήρα.Πάω για διπλή αγορά.
Αφυγραντήρας https://www.skroutz.gr/s/9535868/Inventor-Eva-II-E2-ION16L.html?from=favorites_popup
Κλιματιστικό https://www.skroutz.gr/s/9029661/Inventor-Passion-Pro-P6MVI-09WFR-P6MVO-09.html?from=favorites_popup
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! -
Φιλε κοιτα ο αφυγραντηρας να ειναι με ζεολιθο και οχι πρωτα να ψυχει τον αερα και μετα να τον θερμαινει.
-
Αρκει που παιρνει αφυγραντηρα. Εγω εχω ολιμπια σπλεντιντ και ειναι φοβερος
Αγορα κλιματιστικου.