-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Προκειμένου να μην παρεξηγείται αυτό που είπα και στο οποίο επιμένω,
είναι εντυπωσιακό πως το Arona επιτυγχάνει ασφαλέστερη προστασία σε σύγκριση με το Karoq,
από το οποίο Karoq έχει κιόλας μικρότερη καρίτσα και παρόλα αυτά εμφανίζεται ικανότερο.Και συνολικά πάλι τα αποτελέσματα του Arona αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά αρνητικά
μέχρι σε σχέση και με το μέσο όρο των 40 τόσων μοντέλων που αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια του 2017
πολύ δε περισσότερο με τον υφισταμενο ανταγωνισμό της αγοράς.Αυτά και είναι τα σημεία στα οποία επιμένω και δεν έχω σκοπό να αλλάξω γνώμη ούτε να κάνω εικασίες τί θα μπορούσε να συμβεί έτσι και αλλιώτικα με άλλες ταχύτητες ή με άλλα δεν ξέρω τι
τη στιγμή που υπάρχουν μετρήσεις του euroncap για κάθε μοντέλο χωριστά
και δίνουν συγκριτικά πορίσματα.Μία διατύπωση έκανα λόγω παρελθοντικής εμπειρίας, όχι για να σου αλλάξω γνώμη..
Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε παρελθοντική εμπειρία
απλά ήταν άστοχο που έκανες παράθεση στο δικό μου σκεπτικό. -
Στα νούμερα όντως φαίνεται ασφαλέστερο δεν είπα το αντίθετο, αλλά το γεγονός πως δεν ανοίγουν οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας αξίζει αναφοράς. Εκτός αν δεν θεωρούμε μέτρο ασφάλειας την ακεραιότητα της κεφαλής. Τότε όντως, άστοχο το σχόλιο..
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Το ειδα - οδηγησα και εγω σημερα στην εκθεση αυτοκινητου.Μπορω να πω οτι με εξεπληξε θετικα.Δεν ειναι το μεγαλο-φαρδυ αυτοκινητο εσωτερικα,αλλα δεν μπορεις να πεις οτι ειναι και στενο.Στην οδηγηση μπορω να πω μου αρεσε με τον 1.0tsi και επειδη ειχε νυχτωσει μπορω να πω οτι φωτα led και εσωτερικη οθονη 8.0' ειναι πολυ εντυπωσιακα.Στα πισω καθισματα νομιζω οτι πανω απο 2 ατομα θα στριμωχτουν, ενω ο χωρος αποσκευων σχετικα καλος.
Γενικα μου αφησε καλη εντυπωση, αν και δεν το περιμενα.Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για τη θέση οδήγησης και το ύψος του αυτοκινήτου;
Δίνει την αίσθηση SUV/Crossover ή όταν κάθεσαι στη θέση του οδηγού είναι σαν απλό hatchback;
Το ωφέλιμο ύψος μέσα είναι αρκετό ή η οροφή είναι πάνω από το κεφάλι;
Από απόσταση από το έδαφος πως το είδες; Μπαίνει χωματόδρομο ή θα 'σπάσει'; -
Μολις το ειδα απο κοντα αυτο που μου ηρθε αμεσως στο μυαλο μου ηταν οτι μαλλον η θεση του οδηγου δεν θα ειναι και τοσο ψηλα.Οταν το οδηγησα ομως παρατηρησα οτι καθομουν πιο ψηλα απο ενα hatchback(σιγουρα πιο ψηλα απο το δικο μου astra).Επισης το μπες-βγες απο το αυτοκινητο μου φανηκε πολυ ευκολο και δεν χρειαστηκε να σκυψω.Γενικα κατα την οδηγηση μου εδινε την αισθηση crossover, οχι οπως το ateca βεβαια.Το ωφελιμο υψος να πω την αληθεια δεν το πολυπροσεξα.Οσο για χωματοδρομο νομιζω οτι μονο σε πατημενο μπορει.Γενικα ομως οπως ειπα μου αφησε πολυ καλη εντυπωση.
Ελπιζω να βοηθησα. -
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Μολις το ειδα απο κοντα αυτο που μου ηρθε αμεσως στο μυαλο μου ηταν οτι μαλλον η θεση του οδηγου δεν θα ειναι και τοσο ψηλα.Οταν το οδηγησα ομως παρατηρησα οτι καθομουν πιο ψηλα απο ενα hatchback(σιγουρα πιο ψηλα απο το δικο μου astra).Επισης το μπες-βγες απο το αυτοκινητο μου φανηκε πολυ ευκολο και δεν χρειαστηκε να σκυψω.Γενικα κατα την οδηγηση μου εδινε την αισθηση crossover, οχι οπως το ateca βεβαια.Το ωφελιμο υψος να πω την αληθεια δεν το πολυπροσεξα.Οσο για χωματοδρομο νομιζω οτι μονο σε πατημενο μπορει.Γενικα ομως οπως ειπα μου αφησε πολυ καλη εντυπωση.
Ελπιζω να βοηθησα.Να ρωτήσω κι εγώ. Επειδή το είδα σε έκθεση, αν και μου κάνε θετική εντύπωση, τα πλαστικά ήταν παντού σκληρά. Η συναρμογή πως ήταν; Στο δρόμο τριγμοί υπήρχαν ; Γενικά έδινε την αίσθηση ποιοτικού αυτοκινήτου ή φθηνής κατασκευής ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η δικη μου αισθηση ηταν οτι τα πλαστικα στο πανω μερος του ταμπλω παρολο που δεν ηταν μαλακα,εμενα μου εδωσαν αρκετα καλη αισθηση.Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν το τμημα των πλαστικων που αλλαζει χρωμα.Αυτο μου φανηκε λιγο ψευτικο.(το ιδιο εχω γραψει και για το troc που ειδα στην εκεθεση)ΣΥναρμογη αρκετα καλη, τριγμοι καθολου(αλλα δεν νομιζω οτι μια βολτα 5 λεπτων ειναι ενδεικτικη) και γενικα οπως ξαναειπα μου εδωσε την αισθηση ποιοτικου αυτοκινητου.
Επισης εξωτερικα το γκρι πλαστικο στο πλαι μου φανηκε λιγο 'ψευτικο' -
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Ελπιζω να βοηθησα.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Όταν μπήκα και έκατσα στο Nissan Juke αισθάνθηκα πραγματικά ότι καθόμουν ψηλά και ότι είχα αρκετό χώρο πάνω από το κεφάλι μου. Επίσης αισθανόμουν ότι μπορώ να το βάλω σε χωματόδρομο και ότι είχα πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα.
Όπως αισθάνθηκα και με αυτοκίνητα τύπου SUV/Offroad Grand Vitara, Terios, Pajero, RAV4, HR-V κλπ...
Την αίσθηση αυτή την είχα και στο δικό μου Pajero Pinin και την έχω και τώρα με το Fiat Panda.Τα καινούρια κροσόβερ έτσι όπως τα βλέπω μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι κροσόβερ.
Βασικά δεν ξέρω τι αυτοκίνητα είναι, ειδικά τα Γαλλικά που τα 'βαπτίζουν' SUV.Μου θυμίζουν έντονα το Rover Streetwise για όσους το θυμούνται.
Ένα hatchback με μαύρα πλαστικά περιφερειακά. https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/11588417/ -
αυτη η εικονα που περιγραφεις με την αγγελια στο car ηταν η εικονα των stonic και kona.το arona εδειχνε πολυ πιο crossover
-
Με εξεπληξε ευχαριστα το Arona. Το περιμενα πιο μικροκαμωμενο. Αρκετα καλοι και οι χωροι του για μικρο, μπρος πισω. Ειμαι 1.90 και καθομουνα πισω μου σχετικα καλα... Συμπαθεστατο απο κοντα και πιο suvοηδες απο το kona.
-
Δεν είναι τόσο μικρό . Εμένα που είμαι λίγο πιο ψηλός από σένα μου φάνηκε στενάχωρο , ιδιαίτερα στο πλάτος .
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
αυτη η εικονα που περιγραφεις με την αγγελια στο car ηταν η εικονα των stonic και kona.το arona εδειχνε πολυ πιο crossoverΩραίος! Ευχαριστώ!...
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Στα νούμερα όντως φαίνεται ασφαλέστερο δεν είπα το αντίθετο, αλλά το γεγονός πως δεν ανοίγουν οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας αξίζει αναφοράς. Εκτός αν δεν θεωρούμε μέτρο ασφάλειας την ακεραιότητα της κεφαλής. Τότε όντως, άστοχο το σχόλιο..Βλέπω ένα άγχος να πεις, αλλά τουλάχιστον μην αναφέρεσαι σε μένα.
Το δικό μου σχόλιο αφορούσε τα μετρήσιμα αποτελέσματα δοκιμών του Eironcap
που ανακοινώθηκαν και δείχνουν καλύτερα για το αυτοκίνητο με τη μικρότερη καμπίνα
στο συγκριτικό δυο οχημάτων που βασίζονται σε διαφορετικά μεγέθη της ίδιας πλατφόρμας.Αν θες να συγκρίνουμε και να σχολιάσουμε γενικά, μπορείς να το κάνεις,
όπως θα μπορούσα να εκφέρω και εγώ τη δική μου άποψη αλλά δεν το έκανα.
Αυτα. -
Οπως ειπες, αν και μιλαμε και οι 2 για το euroncap, θεωρησε το αστοχο σχολιο.. Αυτα κι απο μενα.
Btw το ειδα απο μακρια μεσα σε αντιπροσωπεια στην Ξανθη και ομολογω πως χανει αρκετα απο τις φωτο. Με την πρωτη ευκαιρια θα κανω μια επισκεψη.
-
Μιας και δεν βλέπω μεγάλη συμμετοχή στο topic του Arona, παρακάτω παραθέτω γνώμη.
Πάω τρελαμένος να δω το Arona FR 1.5 με τα 150 αλόγατα και να ψήσω τη γυναίκα..
Πρώτη ξενέρα, δεν έχει εκθεσιακό FR. Δεύτερη, δεν υπάρχει πουθενά ο 1.5 για test drive. Τρίτη, παράδοση στην καλύτερη Σεπτέμβρη.
Τώρα όσον αφορά το Arona. Όμορφο σε κάποια χρώματα, αλλά σίγουρα όχι το δυνατό του σημείο, με πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων, καλή θέση οδήγησης και ωραία οθόνη/infotainment 8'.
Με μία διαφορά, σε όλες τις εκδόσεις έμπαινε μέχρι τώρα η 8αρα και είχαν 6 ηχεία και fullLink. Απο18η βδομάδα και μετά μπαίνει η 6αρα, με 4 ηχεία και χωρίς FullLink. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!
Στα πίσω καθίσματα έχει άνεση, αλλά είναι πολύ λιτός ο περιβάλλοντας χώρος και με ελλείψεις. Γενικότερα το αμάξι σου δίνει την αίσθηση οτι είναι βασισμένο στην χαμηλότερη κατηγορία παρά τους καλούς αναλογικά χώρους. Ο διάκοσμος μέσα είναι λιτός και μουντός, εκτός αν βάλεις την ασπριδερή φάσα του Xcellence που κάπως το κάνει ενδιαφέρον. Με μεγάλη μου χαρά είδα ένα άλλο με κόκκινη δερματίνη στο ταμπλό και με διαβεβαίωσαν οτι μπαίνει και στο FR. Με αυτό πραγματικά ομορφαίνει το εσωτερικό.
Money talks now. Το 1.0 το Xcellence με μεταλλικό, 17αρα ζάντα και full led, πάει στα 20.360€ κλειδί. Έιχε και 330€ μεταφορικά! Συν το πακέτο για την 8αρα οθόνη κλπ. που δίνει και navi άλλα 600 και κανα 150ρι νομίζω η δερματίνη με 4 χρόνια εγγύηση.
Με 200 € παραπάνω παίρνεις με όλα αυτά το 1.5FR!
Οι διαφορές τους είναι οτι έχει πιο σπορ ρύθμιση ανάρτησης και επιλογή driving profile, στάνταρ 17αρες που δεν είναι τόσο ωραίες όσο οι προαιρετικές της Xcellence, δεν έχει keyless που έχει η Xcellence και δεν έχει και κεντρικό υποβραχιόνιο και συρτάρια κάτω απ'τα καθίσματα, που μπαίνουν με 250€.
Για εμένα, σε αυτή την έκδοση, με τον 1.5, παίρνεις το πληρέστερο crossover, αν θες επιδόσεις που είχαν κάποτε τα GTi, σε αρκετά καλή τιμή. Η έκδοση με τον χιλιάρη είναι ακριβή γι'αυτό που προσφέρει θεωρώ.
Πάντως, η αίσθηση που σου δίνει το αυτοκίνητο, είναι οτι δεν έχει οικογενειακό χαρακτήρα. Αν ήμουν φρεσκοπαντρεμένος χωρίς παιδιά, θα το έπαιρνα για μια 5ετία με κλειστά τα μάτια, αλλά τώρα πια με δύο παιδιά και ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει περίπτωση να το χαρώ όσον αφορά τις επιδόσεις, με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε.
* -
Διαφωνώ στο θέμα των χώρων . Είναι πολύ μικροί .
-
Το αρονα στα χίλια κυβικά και στην έκδοση excellence είναι μια χαρά. Ελαφρύ, σπιτροζικο, με καλούς χώρους (για τη κατηγορια του) με εξαιρετική οθόνη. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πάει κάποιος στον 1.5. Βέβαια στη κατηγορια των b-suv ξεχωρίζει το t Roc αλλά τιμολογιακά πάει στην επόμενη κατηγορια και για να το επιλέξει κάποια σε σχέση πχ με το karoq ή το Kuga πρέπει να μην έχει ανάγκη τόσους χώρους. Επίσης η εγγύηση και η αξιοπιστία του group είναι ερωτηματικό
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οδήγησα χθες τον 1000αρι στο style, το βρήκα άψογο στην οδήγηση και δεν χάλασε κανένα χατήρι σε προσπερασεις, το βρίσκω περιττό να παει κάποιος στον 1500 εκτός και αν θέλει πυραυλακι. Είμαι 1,92 και ηταν πολύ ευρύχωρο μπροστά και πίσω ενω το πορτ μπαγκαζ είναι επαρκεστατο. Η διχρωμία κοκκινο μαυρο είναι πραγματικα πανέμορφη, εσωτερικά είναι επίσης ομορφο χωρίς κάτι πολύ εντυπωσιακό. Αυτό ομως που μου έκανε εντύπωση είναι η κατανάλωση. Στα 15 λεπτα που το οδηγησα με πολλές προσπερασεις και φρεναρισματα/ανοίγματα έγραψε για την διαδρομή μου 4,8!!! Ο πωλητής καταπληκτικός, απάντησε σε οποιαδήποτε ερώτηση και ασχολήθηκε μαζί μου λες και είμαι επίτιμο προσωπο, το αμάξι με εψησε παρα πολύ, ο πωλητής τελικά παιζει μεγαλο ρόλο πέρα απο μια καλη εντύπωση που θα σου αφήσει ενα αμάξι
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-
Συμφωνώ 100% με τον Vagkoun. Το είχα κάνει test drive αρχές Ιανουαρίου και οδηγικά μου φάνηκε άψογο.
Ο 1.0 κινητήρας είναι μεγάλη έκπληξη και δεν νομίζω πως αξίζει κάποιος να δώσει τόσα χρήματα παραπάνω για τον 1.5 (είναι και μεγάλη η οικονομική διαφορά)
Μικρή ένσταση έχω για το πορτ παγκαζ...θα το ήθελα λίγο μεγαλύτερο, παρολα αυτά δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Ο πωλητής είναι το Α και το Ω, πραγματικά η έρευνα αγοράς που είχα κάνει με έκανε...σοφότερο σε πολλά θέματα!
Απόρησα ειλικρινά με μερικούς εξαιρετικά αδιάφορους πωλητές, και εκτίμησα ιδιαίτερα αυτούς που απλά κάνανε πολύ καλά την δουλειά τους. -
Ο χρήστης Vagkoun83 έγραψε:
Οδήγησα χθες τον 1000αρι στο style, το βρήκα άψογο στην οδήγηση και δεν χάλασε κανένα χατήρι σε προσπερασεις, το βρίσκω περιττό να παει κάποιος στον 1500 εκτός και αν θέλει πυραυλακι. Είμαι 1,92 και ηταν πολύ ευρύχωρο μπροστά και πίσω ενω το πορτ μπαγκαζ είναι επαρκεστατο. Η διχρωμία κοκκινο μαυρο είναι πραγματικα πανέμορφη, εσωτερικά είναι επίσης ομορφο χωρίς κάτι πολύ εντυπωσιακό. Αυτό ομως που μου έκανε εντύπωση είναι η κατανάλωση. Στα 15 λεπτα που το οδηγησα με πολλές προσπερασεις και φρεναρισματα/ανοίγματα έγραψε για την διαδρομή μου 4,8!!! Ο πωλητής καταπληκτικός, απάντησε σε οποιαδήποτε ερώτηση και ασχολήθηκε μαζί μου λες και είμαι επίτιμο προσωπο, το αμάξι με εψησε παρα πολύ, ο πωλητής τελικά παιζει μεγαλο ρόλο πέρα απο μια καλη εντύπωση που θα σου αφήσει ενα αμάξιSent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Άντε, καλορίζικο!
-
κοίτα ολλανδε τριγυρναω σε karoq arona και s cross, το τελευταιο δεν πρόλαβα χθες να το οδηγησω αλλά μου άρεσε εξίσου με το arona. Το karoq μου αρέσει πιο πολύ από όλα, δεν το έχω οδηγησει αλλά μετα απο αυτο που αρεσει στο ματι έρχεται το τι πραγματικά χρειαζεσαι. Και εννοώ οτι επειδή κυρίως θα το χρησιμοποιώ Αθήνα άντε 3-4 ταξίδια το χρόνο σε επαρχία δεν ξέρω ποσο μανιτζεβελο θα είναι το karoq. Στο s cross το μονο που λίγο με χαλάει είναι ότι το εσωτερικό μοιάζει με αμάξι 7ετιας. Επειδή έχω θέσει ταβάνι τα 20000 ο τσέχος επίσης σίγουρα θα τα ξεπεράσει με κάνα έξτρα ενω τα αλλά 2 όχι, κοιτάω 1000αρι μιας και με καλύπτει, εσύ τελικά προς τα που??
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Seat Arona 2017