-
Ο χρήστης nireas έγραψε:
Όλες οι αναφορές για το Arona CNG μιλάνε για 6άρι κιβώτιο
https://www.seat.com/corporate/news/car ... miere.htmlΣε αυτό το κείμενο αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού...εδώ γιατί το φέρνουν μόνο στο Style!?!
-
Σε ένα Αγγλικό φόρουμ σχετικό με το seat arona αναφέρουν κάνα δυο πραγματάκια που μου κίνησαν το ενδιαφέρον: η προκαταβολή είναι από 300 έως 350£, στην περίπτωση που η παράδοση καθυστερεί 4-5 μήνες η εισαγωγική εταιρεία τους αποζημιώνει με όχι ευκαταφρόνητα δώρα και τέλος το TGI εισάγετε σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού!!! Έτσι για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης!!!
-
Αυτό με τον εξοπλισμό με παραξένεψε και εμένα για αυτό το ρώτησα πιο πάνω. Θα στείλω αύριο email στον πωλητή της Velmar στον Γέρακα να μου απαντήσει.
Προκαταβολή εδώ πόσο ζητάνε, το κλασσικό 10% της Βελμάρ? Πάντως και για εμένα, οτιδήποτε πάνω από €200-300 προκαταβολή είναι μπούρδα (άσχετα εάν την έδωσα και εγώ...στην BMW πάντα €100 έδινα!).
Δώρα σιγά μην κάνουν ένα καθυστερήσει, απλά ίσως εδώ κάνουν καλύτερη τιμή (έκπτωση) και δώρα από την αρχή. Στην Αγγλία τι δώρα κάνουν?
-
Η Ελλάδα μόνο Style φέρνει παιδιά..
Υπόψιν ότι μόνο η Ελλάδα ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες..
Ιταλία και Γερμανία δεν ξεκίνησαν ακόμη..
Τα πρώτα που θα παραχθουν με 3 δεξαμενές και 6αρι σασμαν θα έρθουν Ελλάδα.
10% έδωσα και εγώ προκαταβολή.. -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Η Ελλάδα μόνο Style φέρνει παιδιά..Μεγάλη βλακεία αυτό!! Τουλάχιστον μπορείς να προσθέσεις έξτρα εξοπλισμό. Για εμένα έχει βασικές ελλείψεις η Style και η Χcellence θέλει και αυτή τις προσθήκες της.
-
Βασικά δεν μπορείς να βάλεις και πολλά από το εργοστάσιο γιατί μετά ξεπερνάς τα 14000 (προ φόρων) και αλλάζει ο συντελεστής τέλους ταξινόμησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσεις κανένα 1000αρικο έξτρα αν το ξεπεράσεις έστω και για 1 ευρώ.
Οριακά μπορείς να βάλεις μεταλλικό και διχρωμία από το εργοστάσιο, ότι έξτρα βάλεις μετά το ξεπερνάς το όριο.
Από εκεί και πέρα όταν έρθει το αμάξι Ελλάδα μπορείς να βάλεις από την αντιπροσωπία κανέναν τεμπέλη, συναγερμό αισθητήρες παρκαρισματος πίσω, ζαντες και τέτοια.
Έξτρα τύπου αισθητήρες βροχής, adaptive cruise control, blind spot detection, κάμερες, keyless entry, κτλπ. τα ξεχνάς μιας και μπαίνουν μόνο από το εργοστάσιο.
Μεγάλο αρνητικό επίσης στην έκδοση με τον tgi είναι ότι δεν έχεις την επιλογή να βάλεις τον κινητήρα με τα 115 που έρχεται με 6ταχυτο κιβώτιο και δισκόφρενα μπρος πίσω.
Για εμένα το ερώτημα είναι ένα. Αξίζει έτσι όπως έχει η κατάσταση αυτή την στιγμή με το ΦΑ να πάρεις ένα αμάξι όπως το Αρονα, που θεωρητικά το παίρνεις και για οικογενειακή χρήση πέρα από καθημερινή/επαγγελματικη?
Για όποιον ενδιαφέρεται ο έξτρα εξοπλισμός του Αρονα με τιμές:
https://imgur.com/a/mBmr6f4 -
Ο εξοπλισμός είναι θέμα. Μπορείς να βάλεις ή τη διχρωμία ή τα φώτα Λεντ ή το ενεργό cruise control ή τον αυτόματο κλιματισμό. Ή να πεις στα τσακίδια όλα, θα φτιάξω ένα σωστό Arona κι ας κοστίζει 20 χιλιάρικα αντί για 16.
Από εκεί και πέρα, γιατί να μη βολεύει ως οικογενειακό; Επειδή θα χρειαστεί να ζοριστείς 2-3 φορές το χρόνο; Εξαρτάται από το πόσο λαρτζ είσαι να χαλαλίζεις το έξτρα χιλιάρικο το χρόνο σε καύσιμα.
-
Όπως και να χει σε ένα οικογενειακό θες και τον εξοπλισμό σου, την άνεση σου, την αυτονομία σου... όχι να είσαι με το ένα μάτι στο δείκτη ΦΑ μην και δεν προλάβεις να φτάσεις στο πρατήριο όταν θα θες να το πάρεις για καμιά μη προγραμματισμένη βόλτα.
Γνώμη μου, θεωρητικά και ιδανικά αν μπορείς να έχεις 2 αμάξια αυτή την στιγμή αξίζει να έχεις 1 με συμβατικό καύσιμο με όλες σου τις ανέσεις για βόλτες/εκδρομές/ΣΚ και ένα 'χρεπι' με CNG (αν και εφόσον έχεις εύκολη πρόσβαση σε πρατήριο) για τις στάνταρ μετακινήσεις σου τύπου 'σπιτι- δουλειά ,δουλειά - σπίτι' που θα βγάζεις και τα περισσότερα χιλιόμετρα.
Αυτό τώρα βέβαια σε έναν ιδανικό κόσμο αλλιώς από εκεί και πέρα 'συμβιβάζεσαι' με ότι θεωρείς καλύτερο για σένα.
-
Μιλάμε για ένα μοντέλο με αυτονομία 400 χιλιόμετρα με φυσικό αέριο και 150 με βενζίνη. Το μόνο πρόβλημα είναι να ξεμείνεις από φυσικό αέριο (στην Καλαμάτα ας πούμε, όπου θα έχεις πάει εκδρομή) και στην επιστροφή, να σταματάς κάθε 100 χιλιόμετρα για φουλάρισμα.
Και βέβαια, υποτίθεται ότι το δίκτυο αναπτύσσεται συνέχεια. Λέω υποτίθεται γιατί όλο το 2018, είδαμε μόνο ένα καινούριο πρατήριο.
Ο εξοπλισμός κι η άνεση είναι τα ίδια, με όποιο καύσιμο κι αν επιλέξεις το Arona.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας τα ζυγίζει κι επιλέγει. Εγώ ας πούμε, αν είχα να διαλέξω τα μοντέλα της κατηγορίας και δεν είχα επιλογή φυσικού αερίου (πες ότι έμενα στην Κέρκυρα), θα διάλεγα το Kona. Αν κάποιος έχει την οικονομική άνεση, παίρνει αυτό που του αρέσει.
Αναφορικά με το ιδανικό γκαράζ, θεωρώ ότι πρέπει να έχει ένα ηλεκτρικό πόλης για τα καθημερινά χαμαλίκια κι ένα φυσικό αέριο για τα μακρινά. Ή κάποιο plug-in υβριδικό με υγραέριο.
-
Καλησπέρα και από εμένα παιδιά.Εκανα λοιπον και εγω την παραγγελία στις 9 του μήνα με παράλληλη αίτηση επιδότησης απο Δεπα.Μετα από 5 μέρες έλαβα κωδικό και απάντηση οτι η αίτηση έγινε δεκτή.Τελικά η επιδότηση είναι δεδομένη η βλέπουμε;γιτι δεν ήταν ξεκάθαρο από τον πωλητή.
-
Ρε παιδιά, πόσοι είστε; Πόσα Arona CNG πουλήθηκαν τελικά;
-
Απ ότι κατάλαβα τα περισσότερα αυτοκίνητα για τα οποία έγινε αίτηση επιδότησης στην fisikon αφορά seat arona! Όταν είχα πάει στην Nissan για το micra πριν 6-7 μήνες μου είχαν πει ότι ο 900αρις τρικύλινδρος κινητήρας ανεβάζει 18 ίππους με ρύθμιση εγκεφάλου από την εδώ Nissan με κόστος βέβαια 500 ευρώ. Τι καλά θα ήταν να γινόταν αυτό και από την seat χωρίς να βγει από την εγγύηση βέβαια!
-
Η επιδότηση είναι δεδομένη σε όποιον πήρε αριθμό..αρκεί η άδεια του αυτοκινήτου να είναι στο όνομα που έκανε την αίτηση...
Για ένα άλλο φίλο που έγραψε πιο πίσω για tgi 115 άλογα 6αρι σασμαν και δισκόφρενα πίσω.
Ο 1000ρης tgi είναι ένας και βγάζει 90 άλογα.
Δεν υπάρχει άλλη έκδοση του κινητήρα με φυσικό αέριο και παραπάνω άλογα σε καμία χώρα.Έλα ντε βρε παιδιά..πόσοι αρουραιοι (αροναιοι) γίναμε; ;;;!!!
-
Αν ειναι έτσι με την επιδότηση εγω λέω να βάλω και το full link μιας και η style δεν το έχει.Η αλήθεια είναι οτι έχουν κόψει αρκετά(8 αρα και πίσω led) μετά τη launch edition.
-
Βλέπω τώρα στο σαϊτ της σεατ στο configuration..για την έκδοση μόνο βενζίνη και 95 άλογα...
Το style με το χρώμα χωρίς χρέωση έχει 15750 και στην έκδοση Xcellence 18350.
Η διαφορά είναι 2600 ευρώ.
Κι έχει παραπάνω από τη Style...,κλιματισμό, καθρέπτες αναδιπλουμενοι,πίσω φώτα Led, αισθητήρες παρκαρισματος, την ινοξ λωρίδα στα παράθυρα ,τον τεμπελη.
Όλα αυτά στοιχίζούν σαν αξεσουάρ 1960 ευρώ.
Δεν έχω βάλει τα βαμμένα ασημί πλαστικά στο κάτω μέρος των προφυλακτιρων που έχει το Xcellence. Κόστος 400 ευρώ περίπου.
Αλλά βαφονται αυτά με πολύ ελάχιστο κόστοςΆρα η μία η άλλη έρχεται με την αύξηση του φόρου μεταξύ των 2 εκδόσεων.
Όποιος μπορεί οικονομικά ότι θέλει το παραγγελνει και γινεται το αμάξι σαν το Xcellence. -
Ο χρήστης gchris7 έγραψε:
Βασικά δεν μπορείς να βάλεις και πολλά από το εργοστάσιο γιατί μετά ξεπερνάς τα 14000 (προ φόρων) και αλλάζει ο συντελεστής τέλους ταξινόμησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσεις κανένα 1000αρικο έξτρα αν το ξεπεράσεις έστω και για 1 ευρώ.Οριακά μπορείς να βάλεις μεταλλικό και διχρωμία από το εργοστάσιο, ότι έξτρα βάλεις μετά το ξεπερνάς το όριο.
Από εκεί και πέρα όταν έρθει το αμάξι Ελλάδα μπορείς να βάλεις από την αντιπροσωπία κανέναν τεμπέλη, συναγερμό αισθητήρες παρκαρισματος πίσω, ζαντες και τέτοια.
Έξτρα τύπου αισθητήρες βροχής, adaptive cruise control, blind spot detection, κάμερες, keyless entry, κτλπ. τα ξεχνάς μιας και μπαίνουν μόνο από το εργοστάσιο.
Μεγάλο αρνητικό επίσης στην έκδοση με τον tgi είναι ότι δεν έχεις την επιλογή να βάλεις τον κινητήρα με τα 115 που έρχεται με 6ταχυτο κιβώτιο και δισκόφρενα μπρος πίσω.
Τα €14.000 τα έχω σίγουρα ότι θα ξεπεραστούν...το θέμα είναι μα μην ξεπεράσει η ΛΤΠΦ και τα €17.000. Γιατί τα έξτρα που θέλω (αλλιώς δεν έχει νόημα για εμένα) κοστίζουν περί €2.700, οπότε σίγουρα περνάω τα €14.000 αλλά θέλω να μείνω κάτω από τα €17.000, ώστε να μην περάσει τις €20.000.
Το Style χωρίς έξτρα είναι πάρα πολύ φτωχό για τα δικά μου δεδομένα και για οικογενειακό αυτοκίνητο (εάν το έπαιρνα ως 2ο αυτοκίνητο θα ήταν μια χαρά), οπότε δεν το συζητάω καν. Εδώ και το Xcellence θέλει τα έξτρα του για να γίνει 'σωστό'.
6αρι σασμάν έχει και το CNG, δισκόφρενα πίσω δεν έχει.
Η διαφορά είναι 2600 ευρώ.
Κι έχει παραπάνω από τη Style...,κλιματισμό, καθρέπτες αναδιπλουμενοι,πίσω φώτα Led, αισθητήρες παρκαρισματος, την ινοξ λωρίδα στα παράθυρα ,τον τεμπελη.
Όλα αυτά στοιχίζούν σαν αξεσουάρ 1960 ευρώ.Δεν έχει μόνο αυτά επιπλέον η Xcellence. Έχει ακόμα (εκτός αυτών που αναφέρεις):
- Προειδοποίηση Κόπωσης
- Keyless
- Αισθητήρα βροχής
- Ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης
- Κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος
- Διχρωμία
- Φυμέ πίσω τζάμια
-
Προειδοποίηση Κόπωσης θα έχει η style.
Ουσιαστικά έχουν βγάλει την 8αρα με το full link και έχουν βάλει cruise control/Προειδοποίηση Κόπωσης.
Το full link πρέπει να το βάλεις έξτρα πλέον αλλά τουλάχιστον μπαινει και από Ελλαδα με 220€.
Παρεμπιπτόντως κάποια έξτρα παίζουν μονο με την 8αρα οπότε θα πρέπει να πληρώσεις και αυτην 600€. Ξεφεύγει γενικά το ποσό. -
Πρειδοποιηση κοπωσης δεν νομιζω απο οτι μου ειπε ο πωλητής.220 για full link ρε παιδιά.Με αυτα τα λεφτά δεν υπάρχει aftermarket android οθόνη;
-
Ο χρήστης gchris7 έγραψε:
Προειδοποίηση Κόπωσης θα έχει η style.
Ουσιαστικά έχουν βγάλει την 8αρα με το full link και έχουν βάλει cruise control/Προειδοποίηση Κόπωσης.
Το full link πρέπει να το βάλεις έξτρα πλέον αλλά τουλάχιστον μπαινει και από Ελλαδα με 220€.
Παρεμπιπτόντως κάποια έξτρα παίζουν μονο με την 8αρα οπότε θα πρέπει να πληρώσεις και αυτην 600€. Ξεφεύγει γενικά το ποσό.Όντως ξεφεύγει...€13.328 έχει ΛΤΠΦ. €16.142 μου πάει εμένα με τα έξτρα που θέλω, οπότε στρογγυλό €20αρικο με την επιδότηση. Mε τους υπολογισμούς που έκανα, θα γλυτώνω €2.000 / χρόνο από έξοδα σε σχέση με το Kuga. Βέβαια θα έχω ένα πολύ κατώτερο αυτοκίνητο σε όλα (χώροι, επιδόσεις, άνεση, κράτημα).
-
Φανη ποια διχρωμια εννοείς; ;
Κοπωση όντως έχει και το Style..
Τα άλλα έξτρα είναι κάποιες λεπτομέρειες που δεν τα υπολογισα..που μπορούν να μπουν πιστεύω..τα φιμε τα κάνεις εδώ στην Ελλάδα για παραδειγμα.
Η κάποια μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικα..
Κάθισμα του συνοδηγού ρυθμιζόμενο έως προς το ύψος για παραδειγμα...
Επίσης από τα 14 έως τα 17000 είναι 3000 ευρώ για έξτρα..είναι αρκετά μεγάλο ποσο.Υπολόγισε την έκπτωση και της Δεπα ..πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις το αμάξι όπως το θέλεις.
Εσύ το παραγγειλες..πήρες την επιδότηση ..Τι έχεις κάνει; ;
Seat Arona 2017