-
Φάνη, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις. Έχεις καινούριο αυτοκίνητο, οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, γιατί να βιαστείς;
-
Παιδιά μόλις οι αυτονομίες στα ηλεκτρικά πατήσουν τα 200-250 πραγματικά χλμ εκεί θα γίνει το μεγάλο μπουμ
-
Στο Λονδίνο που πήγα πρόσφατα, συνάντησα σε σημεία, μέσα σε γειτονιές, στα πεζοδρόμια επάνω, στήλες που μπορούσαν να φορτίζουν ταυτόχρονα έως και δυο αυτοκίνητα. Δυνατή εικόνα των δύο γκολφ που φόρτιζαν. Απορώ ακόμη γιατί δεν το φωτογράφησα.
-
Τιμή που θα έχει η Ζωή;
-
Ο χρήστης balex έγραψε:
Παιδιά μόλις οι αυτονομίες στα ηλεκτρικά πατήσουν τα 200-250 πραγματικά χλμ εκεί θα γίνει το μεγάλο μπουμΤο Leaf έχει ήδη φτάσει σε τέτοια νούμερα. Δε συζητώ για Hyundai Kona Electric και Kia Niro EV, αυτά ξεπερνούν τα 500 χιλιόμετρα αυτονομίας στον αυτοκινητόδρομο.
Η Ζωή πωλείται και καινούρια, αλλά εμείς λέμε για αγορά του μοντέλου πρώτης γενιάς. Αυτά έχουν φάει πολύ μεγάλη απαξίωση, γιατί όλοι στην Ευρώπη θεωρούν πλέον ότι τα ηλεκτρικά πρέπει να προσφέρουν υψηλή αυτονομία και να φορτίζουν σε ταχυφορτιστές. Ώστε να τα έχουν για μοναδικά οχήματα στην οικογένεια.
Εμείς όμως, που βρισκόμαστε μια φάση πίσω και δεν τα θέλουμε τα ηλεκτρικά για μοναδικό όχημα, αλλά για δεύτερο, για αστική χρήση, μια χαρά μάς βολεύει. Τα αγοράζουμε φθηνά, εισάγονται χωρίς δασμούς, θα φορτίζουν κάθε βράδυ με νυχτερινή χρέωση.Κάτι τέτοιο ας πούμε:
Renault ZOE Life charge rapide AUTONOMIE 150KMS - Final price: € 6,990.-
https://www.autoscout24.com/offers/rena ... 4c635eff2f -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Τιμή που θα έχει η Ζωή;Εάν λες για Ελλάδα, κανείς δεν ξέρει!!
Στην Γαλλία έχει από €23.000, αλλά υπάρχει και επιδότηση €6.000, οπότε βγαίνει στα €17.000.Εμείς εδώ συζητάμε για μεταχειρισμένο από εξωτερικό στα €8-10.000 και δεν έχει δασμούς, άρα όσο το πουλάνε έξω, τόσο θα κοστίσει εδώ + πινακίδες + μεταφορά. Έχει και στην Ελλάδα 1 μεταχειρισμένο στα 15.500.
-
Ναι, στη Ρόδο από τον θρυλικό Πασχάλη. Αυτός φέρνει διάφορα, κυρίως Renault και Nissan Leaf. Βγάζει πάνω από πεντοχίλιαρο σε κάθε αμάξι, έχει στήσει γερή μπίζνα.
-
Γιατί αν ένα ηλεκτρικό αυτής της κατηγορίας κοστίζει πάνω από τα 17000, τότε δε μιλάμε για οικονομία σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο. Εϊναι σαν την κουβέντα με τα diesel και τη διαφορά τιμής με τα βενζινοκίνητα σε ακόμα πιο δυσανάλογο βαθμό. Κατά τη γνώμη μου όταν τα ηλεκτρικά φτάσουν τις τιμές των βενζινοκίνητων πόλης τότε θα μιλάμε για οικονομία.
Όσο για μεγαλύτερης κατηγορίας, θα αργήσει πολύ να γίνει εξίσωση και συμφέρουσα μια αγορά γαιτί εκεί πρέπει να ξεπεραστούν τα εμπόδια της αυτονομίας. -
Γιατί δεν έχουν δασμούς τα ηλεκτρικά εισαγόμενα;
-
Η Ζωή έχει χοντρικά τις διαστάσεις ενός i20. Αν εκείνο κοστίζει 13 χιλιάρικα στη βενζίνη και 15 στο πετρέλαιο, πώς δεν κάνεις φοβερή οικονομία με το ηλεκτρικό; Για βάλε ορίζοντα δεκαετίας και 150.000 χιλιομέτρων.
Τέλη κυκλοφορίας; 0 το ένα, 1.000 τα άλλα.
Σέρβις; Σχεδόν 0 το ένα (κάτι φίλτρα και υγρά φρένων, ούτε τακάκια δεν αλλάζουν γιατί επιβραδύνουν γεμίζοντας την μπαταρία, χωρίς να πατούν φρένο), 1.000 τα άλλα.
Λάστιχα; Τα ίδια.
Καύσιμο; Ρεαλιστικά, το κόστος κίνησης είναι 1,5-2 ευρώ στα 100. Δηλαδή 2.500 ως 3.000 ευρώ στη δεκαετία.
Το πετρέλαιο θα θέλει 13 χιλιάρικα σε καύσιμο κι η βενζίνη 18!
Η απαξίωση παραμένει ένα ερωτηματικό, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με απίστευτο ρυθμό στα ηλεκτρικά. Ήδη, τα ηλεκτρικά 4-5 ετών, με τις αυτονομίες πόλεις (150 χιλιόμετρα) θεωρούνται ξεπερασμένα. Υπό αυτή την έννοια, μια σημερινή Ζωή μπορεί να μην πιάνει τίποτα σε δέκα χρόνια.
Ο αντίλογος βέβαια λέει ότι ΑΝ ισχύει αυτό για τη Ζωή, που είναι σύμφωνη με τη ροή των εξελίξεων, θα ισχύει στο δεκαπλάσιο βαθμό για τα μοντέλα που καίνε ορυκτά καύσιμα. Δε θα τα θέλει κανείς. Πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα τα μεγάλα SUV των πολλών κυβικών; Σα δεινόσαυρους. Γιατί να μην αντιμετωπίζουμε έτσι τα χιλιάρια βενζίνης σε δέκα χρόνια, όταν θα έχουμε πήξει στα ηλεκτρικά; Για πετρέλαιο δε συζητάω καν.Εν τω μεταξύ, είναι τελείως λάθος να κρίνονται τα ηλεκτρικά μόνο με βάση το κόστος. Προσφέρουν πολλά περισσότερα:
*αγχολυτική εμπειρία οδήγησης (έρευνες στο εξωτερικό δείχνουν ότι το 95+% των κατόχων ηλεκτρικών δηλώνουν ότι ΔΕ θα ξαναγυρίσουν σε κινητήρα εσωτερικής καύσης).
*καθαρό περιβάλλον στις πόλεις, εκεί δηλαδή που υπάρχει το πρόβλημα.
*μούρη στα φόρουμ και στους κολλητούς. -
Γιατί δεν έχουν δασμούς τα ηλεκτρικά εισαγόμενα;Μάλλον έχει να κάνει με τους μηδενικούς ρύπους.
-
Γιατί αν ένα ηλεκτρικό αυτής της κατηγορίας κοστίζει πάνω από τα 17000, τότε δε μιλάμε για οικονομία σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο.Όλα είναι σχετικά. Εγώ μίλαγα για μεταχειρισμένο με €7-8.000. Που σημαίνει +€4.000 κόστος κτήσης σε σχέση με το Panda, αλλά:
- Πολύ πιο ξεκούραστο και αγχολυτικό μέσα στην πόλη
- Πιο σύγχρονο αυτοκίνητο και πιο ασφαλές
- Κόστος κίνησης €2-3/100χλμ σε σχέση με τα €10-11. Τεράστια διαφορά. υπολόγισα ότι θα είναι πιο φτηνά και από το μετρό να έρχομαι με αυτό στο γραφείο (400χλμ τον μήνα = €10 περίπου αντί για €30 του μετρό). Με το Panda θα ήθελα βενζίνη (εάν ερχόμουνα γραφείο με αυτοκίνητο) €40-50. Σε σύνολο 10.000χλμ / έτος, η διαφορά είναι περί τα €800 μόνο σε καύσιμα, οπότε €1.000 σύνολο (με τέλη και σέρβις).
Γιατί δεν έχουν δασμούς τα ηλεκτρικά εισαγόμενα;
Γιατί προς το παρόν εξαιρούνται από το τέλος ταξινόμησης (όπως παλαιότερα και τα υβριδικά, που πλέον πληρώνουν το 50%). Για αυτό και το i3 REX είχε τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από το αμιγώς ηλεκτρικό, γιατί το ένα δεν πληρώνει Τέλη Ταξινόμησης, ενώ το άλλο αντιμετωπίζεται ως υβριδικό και πληρώνει.
-
Εγώ πάντως έχω διαβάσει για αγχωτικη οδήγηση..λόγο της αποφορτισης των μπαταριών και μείνουν στο δρόμο..
-
Για μεταχειρισμένο σίγουρα συμφέρει αλλά η ερώτηση είναι γιατί τέτοια πληθώρα μεταχειρισμένων για τόσο νέα αυτοκίνητα
-
Πάντως, πλάκα-πλάκα, το Arona CNG με την προσφορά της αντιπροσωπείας και την επιδότηση της Fisikon βγαίνει φτηνότερα από την αντίστοιχη έκδοση βενζίνης.
-
Για μεταχειρισμένο σίγουρα συμφέρει αλλά η ερώτηση είναι γιατί τέτοια πληθώρα μεταχειρισμένων για τόσο νέα αυτοκίνηταΣτο απάντησα. Είναι ήδη ξεπερασμένα σε ένα περιβάλλον που έχει γεμίσει ταχυφορτιστές και μοντέλα με αυτονομία 500+ χιλιόμετρα.
Και καλά, αν μιλάμε για τη Ζωή που την αγόρασαν 17 και την πουλάνε 8-9, είναι μικρό το κακό. Μη σου πω ότι είναι κι αναμενόμενο να πουλάς το αμάξι στην πενταετία στα μισά χρήματα.
Το θέμα είναι σε αυτούς που έδωσαν 50 χιλιάρικα για την i3. Θα μου πεις ότι πλήρωσαν premium προϊόν και κάρμπον πλαίσιο κι άλλα διαστημικά. -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Εγώ πάντως έχω διαβάσει για αγχωτικη οδήγηση..λόγο της αποφορτισης των μπαταριών και μείνουν στο δρόμο..Σωστό κι αυτό. Εδώ ένα παλιοκινητό και αγχωνόμαστε μη ξεμείνει από μπαταρία.
Για μεταχειρισμένο σίγουρα συμφέρει αλλά η ερώτηση είναι γιατί τέτοια πληθώρα μεταχειρισμένων για τόσο νέα αυτοκίνητα
Κάποιος πρέπει να επωμιστεί το βάρος της συλλογής των μπαταριών. Βασικά το παιχνίδι μελλοντικά θα έχει κάπως έτσι...
Πρώτα οι Βόρειοι θα κατασκευάζουν τα ηλεκτροκίνητα που θα χαίρονται. Έπειτα αφού έχουν ξεπεράσει το μισό της ζωής τους θα τα προωθούν στον φτωχό πανευτυχή νότο.
Εκεί έπειτα από κάποια περίοδο χρήσης τα οχήματα θα αποσύρονται. Ακολούθως οι μπαταρίες θα συλλέγονται και θα αποστέλλονται στους Βόρειους για ανακύκλωση. Φυσικά με κοινοτικά κονδύλια οι βόρειοι θα επιδοτούν την ανακύκλωση και κατ' επέκταση την κατασκευή νέων οχημάτων. Ετσι τελικά θα κερδίζουν τόσο από την αρχική πώληση του αυτοκινήτου όσο και από την απόσυρση του δίχως να βάλλουμε στον λογαριασμό ΚΑΙ την συντήρηση. -
Ο χρήστης nireas έγραψε:
Πάντως, πλάκα-πλάκα, το Arona CNG με την προσφορά της αντιπροσωπείας και την επιδότηση της Fisikon βγαίνει φτηνότερα από την αντίστοιχη έκδοση βενζίνης.Αν θυμάμαι καλά, το βενζίνης 95 ίππων είναι στα 14.990, ενώ το φυσικό αέριο στα 16.650 (μείον 1.100 ευρώ). Δεν ξέρω βέβαια αν είναι ίδιες εκδόσεις εξοπλισμού.
-
Για μεταχειρισμένο σίγουρα συμφέρει αλλά η ερώτηση είναι γιατί τέτοια πληθώρα μεταχειρισμένων για τόσο νέα αυτοκίνηταΔεν έχει και μεγάλη πληθώρα, 3-4 έχω βρεί εγώ.
Εγώ πάντως έχω διαβάσει για αγχωτικη οδήγηση..λόγο της αποφορτισης των μπαταριών και μείνουν στο δρόμο..
Μόνο εκτός πόλης. Εντός πόλης τα 100-150χλμ είναι αρκετά για τους περισσότερους. Εάν κάνεις περισσότερα, τότε ναι υπάρχει άγχος και δεν κάνει το ηλεκτρικό. Αλλά η οδήγηση ως οδήγηση είναι πολύ πιο αγχολυτική και ήρεμη. Είναι τελείως άλλη αίσθηση.
Πάντως, πλάκα-πλάκα, το Arona CNG με την προσφορά της αντιπροσωπείας και την επιδότηση της Fisikon βγαίνει φτηνότερα από την αντίστοιχη έκδοση βενζίνης.
Ναι βγαίνει όντως πολύ πιο φτηνά! Βέβαια είναι αρκετά πιο αργό και μένει να δούμε και με τι κιβώτιο θα έρθει. Επίσης, δεν έχω καταλάβει εάν μπορείς να προσθέσεις έξτρα εξοπλισμό ή όχι στο CNG. Δηλαδή εάν θέλω μια έκδοση Style με Navi, Full LED και κάποια ακόμα έξτρα, μπορώ να το παραγγείλω όπως στα Style βενζίνης ή όχι?
-
Παιδιά ο πωλητής που είπε για το 6αρι σασμαν είναι απαράδεκτοΣ..
Είναι 100% σιγουρο ότι το αρονα το ιμπιζα και το πόλο θα έχουν 6αρι σασμαν..Μπορείς να παραγγείλεις ότι έξτρα θέλεις..εκτός από το ηλεκτρονικό καντράν..που είναι σαν οθόνη..
Αλλά τα υπόλοιπα τα πληρώνεις..συν ότι ανεβαίνει και στη φορολογία λίγο..
Seat Arona 2017