-
Το να κάνεις 5.000 χλμ το χρόνο με βενζίνη σημαίνει όντως ότι δεν πρέπει να πάρεις φ. αέριο (εκτός και αν κάνεις άλλα 20.000 χλμ με φ.α).
Στον 1 χρόνο χρήσης, έχω βάλει βενζίνη 3-4 φορές από 20 ευρώ τη φορά και η μοναδική αιτία που τα έκαψα είναι πως στο εγχειρίδιο λέει ανά 3 μήνες να πηγαίνεις τη βενζίνη στο ντεπόζιτο της.Προσωπικά δεν θα επέλεγα ένα όχημα με 9 λίτρα ρεζερβουάρ βενζίνης και γι αυτό έτρεξα να προλάβω την περυσινή έκδοση της octavia που έχει τα 50 λίτρα, αλλά από την άλλη εγώ μένω θεσσαλονίκη (με 2 πρατήρια στις 2 άκρες της πόλης) και όχι αθήνα (με τις πολύ περισσότερες επιλογές πρατηρίων φ.α.), ενώ επιπλέον με το arona γλυτώνεις αρκετά λεφτά συγκριτικά με τα 22.000 που κόστιζε η περυσινή octavia και τα 25.000 της φετινής, οπότε προφανώς και κατανοώ την επιλογή σας
-
Νομίζω ότι στη Θεσσαλονίκη έχει 3 πρατήρια,
Καλαμαριά(ΕΚΟ)
Διαβατά(BP)
Σίνδο(ΑΠ) -
Ο χρήστης 75geo έγραψε:
Νομίζω ότι στη Θεσσαλονίκη έχει 3 πρατήρια,
Καλαμαριά(ΕΚΟ)
Διαβατά(BP)
Σίνδο(ΑΠ)Σίνδο (Promethan)
-
Δεν παρακολουθούσα το νήμα, τελικά οι δεξαμενές του Arona είναι μεταλλικές ή συνθετικές;
-
Είναι και οι 3 μεταλλικές (χάλυβας) δοκιμασμένες στα 400 bar.
Η πίεση του φ.α στις δεξαμενές είναι γύρω στα 200 bar. -
Έκανα τη διαίρεση, βγαίνει λιγότερο από 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα! Είναι βέβαια στρώσιμο και τα πάνε μαλακά.
-
Δεν υπάρχει ποιο συμφέρουσα κατανάλωση σε κανενός είδους αυτοκίνησης (ίσως λόγω τιμής αγοράς
ακόμη και στα ηλεκτρικά) απο τα cng.
Σε ολη την Ευρώπη όπου κυκλοφορεί το arona πουθενά σε ολα τα φόρουμ δεν αναφέρεται κατανάλωση πανω απο 4.5-4.6 κιλα/100χιλ κατά μέσο όρο. Δηλαδή στην Ελλάδα το κοστος ειναι 4€/100χιλ, όταν το αντίστοιχο ντίζελ θέλει 7,5-8€/100χιλ. -
Σε συνέχεια των παραπάνω ενα άρθρο για τις καταναλώσεις:
https://www.newsbeast.gr/car/arthro/505 ... -aerio?amp -
Περίεργο, τώρα που άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα κατά δεκάδες τα Arona tgi δεν βλέπω να γράφει, πρώτες εντυπώσεις, κανείς από τους ευτυχείς κατόχους τους!!!
Να υποθέσω ότι έχουν πέσει με τα μούτρα όλοι τους στο στρώσιμο του νέου τους αυτοκινήτου;;;
Εχθές στην αντιπροσωπεία είδα για πρώτη φορά από κοντά το αυτοκίνητο που παρήγγειλα πριν από 8 μήνες και όταν άρχισα να μετράω το Πορτμπαγκάζ διαπίστωσα ότι πρέπει να πάρω νέες, μικρότερες, βαλίτσες!!! -
Το πορτ μπαγκάζ φίλε έχει χάσει σε ύψος.Δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την έκδοση βενζίνης σε διαστάσεις,οπότε όλοι ξέραμε πως θα ήταν.Φίλος με 450 lt πορτ μπαγκάζ και 2 παιδιά πήρε μπαγαζιέρα οροφής.Ανάλογα τις ανάγκες του καθενός.
-
Η διαίρεση βγαίνει 2,56 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
-
Αυτές είναι καταναλώσεις !!!!!!!!!
Θα ντρέπομαι να γεμίζω με 11-12€ και να κάνω πανω από 300 χιλιόμετρα.
Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν πολλές παραδώσεις γιατί η μεγάλη φουρνιά ήρθε στις 24/6 ,εγώ την προηγούμενη εβδομάδα τακτοποίησα το οικονομικό και πήγα ότι χαρτιά χρειαζόταν για τις πινακίδες και μέχρι την Παρασκευή 5/6 πιστεύω θα το παραλάβω. -
Διόρθωση: Παρασκευή 5/7
-
Νοίκιασα το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα Arona Style 95 ps... με προοπτική την αγορά ενός καινούργιου...
Το αυτοκίνητο πραγματικά πανέμορφο και οδηγικά πολύ ευχάριστο..
Παρόλα τα 'μόνο' 95 άλογα ήταν ζωντανό αρκετά και ξεκούραστο (2 μεγάλοι 2 παιδιά και αποσκευές) Ίσως λίγο περισσότερος θόρυβος από τον κινητήρα λόγο και έλλειψης οποιαδήποτε μόνωσης στο καπώ..Το περίμένα ομολογώ λόγο εξωτερικών διαστάσεων, λίγο πιο μεγάλο εσωτερικά... και το πορτ μπαγκάζ των 400 λίτρων μου φάνηκε επίσης μικρό σε σχέση με του Πεζώ 407 (400 λίτρα επίσης)
ΑΛΛΑ...
Ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού μηδέν...
Χωρίς να έχω απαιτήσεις (κάτοχος Megane & clio 2ης γενιάς και Focus) , νομίζω ότι σε καπάκι αναψυκτικού βάζουν πλαστικά καλύτερης ποιότητας...
Σκληρό και φτηνό παντού, πάνελ πόρτας και χειρολαβές που έτριζαν στην πίεση, φτηνή επένδυση ουρανού ..Δεν ξέρω τι γίνεται σε έκδοση excellence ... αλλά εκεί η τιμή ανεβαίνει...
Σε κάθε περίπτωση δεν ταιρίαζει το εσωτερικό σε αυτοκίνητο 18.000 €...
PS. Πιθανολογώ ότι το Kamig της Skoda θα είναι πολύ πιο ποιοτικό εσωτερικά αλλά για μένα πανάσχημο σε σχέση με το Arona..
-
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Νοίκιασα το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα Arona Style 95 ps... με προοπτική την αγορά ενός καινούργιου...
Το αυτοκίνητο πραγματικά πανέμορφο και οδηγικά πολύ ευχάριστο..
Παρόλα τα 'μόνο' 95 άλογα ήταν ζωντανό αρκετά και ξεκούραστο (2 μεγάλοι 2 παιδιά και αποσκευές) Ίσως λίγο περισσότερος θόρυβος από τον κινητήρα λόγο και έλλειψης οποιαδήποτε μόνωσης στο καπώ..Το περίμένα ομολογώ λόγο εξωτερικών διαστάσεων, λίγο πιο μεγάλο εσωτερικά... και το πορτ μπαγκάζ των 400 λίτρων μου φάνηκε επίσης μικρό σε σχέση με του Πεζώ 407 (400 λίτρα επίσης)
ΑΛΛΑ...
Ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού μηδέν...
Χωρίς να έχω απαιτήσεις (κάτοχος Megane & clio 2ης γενιάς και Focus) , νομίζω ότι σε καπάκι αναψυκτικού βάζουν πλαστικά καλύτερης ποιότητας...
Σκληρό και φτηνό παντού, πάνελ πόρτας και χειρολαβές που έτριζαν στην πίεση, φτηνή επένδυση ουρανού ..Δεν ξέρω τι γίνεται σε έκδοση excellence ... αλλά εκεί η τιμή ανεβαίνει...
Σε κάθε περίπτωση δεν ταιρίαζει το εσωτερικό σε αυτοκίνητο 18.000 €...
PS. Πιθανολογώ ότι το Kamig της Skoda θα είναι πολύ πιο ποιοτικό εσωτερικά αλλά για μένα πανάσχημο σε σχέση με το Arona..
Το kamiq θα είναι η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία... Μην υποτιμάτε το νέο captur και puma...
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα,σήμερα κατα τη διάρκεια ταξιδιού και ενώ λειτουργούσε ο αυτόματος πιλότος ένιωσα ένα έντονο αποστάσεις α και μετά από περίπου 20 χιλιόμετρα συνειδητοποιώ ότι ενώ έχω σχεδόν γεμάτο το cng έχει μπει σε λειτουργία η βενζίνη.Μετα από λίγο σταματάω,σβήνω τη μηχανή και ενώ στην επανεκκίνηση μπαίνει το cng αμέσως μπάι ΕΙ πάλι η βενζίνη.Μετα από λίγο γεμίζω το ρεζερβουάρ της βενζίνης και εκκινώντας ξεκινάει με cng όπου όμως σβήνει αμέσως η ένδειξη χωρίς όμως να ανάψει η αντίστοιχη της βενζίνης (για τα επόμενα πενήντα χιλιόμετρα δεν είχα καμία από τις δυο ένδειξεις).Για αυτά τα τελευταία πενήντα χιλιόμετρα θεωρώ ότι χρησιμοποίησα cng διότι ο δείκτης βενζίνης δεν έπεσε καθόλου.Εχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει καθώς τα συνεργεία είναι κλειστά το ΣΚ.Ευχαριστω για το χρόνο σας,καλή συνέχεια σε όλους και καλές βόλτες
ΥΣ Με εξαίρεση την σημερινή εμπειρία είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το Arona σε όλους τους τομές που με ενδιέφεραν όταν το πηρα (κατανάλωση,ποιότητα κύλισης,ενεργητική ασφάλεια και ακόμα σχετικά με τον θόρυβο της καμπίνα όπου ήταν κάτι που φοβόμουν ότι θα είχε)
-
Φίλε, δεν έχει αναφέρει κανένας κάτι σε θέμα λειτουργίας κινητήρα. Όλοι έχουν πολύ λίγο στην κατοχή τους το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Εγώ το παρέλαβα μόλις σήμερα.
Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός,η κάποιος αισθητήρας η βαλβίδα να είναι ελαττωματική, σίγουρα κάτι συμβαίνει και πρέπει να μπει σε διαγνωστικό της seat , θα το εντοπίσουν και ότι είναι θα το αλλάξουν, η θα κάνουν resset και θα λήξει το πρόβλημα. -
Καλημέρα στο forum. Να παραθέσω εμπειρία μετά από δύο εβδομάδες.. 1006 χλμ με 37 ευρώ. Διαδρομές σε μεικτό κύκλο, πόλη, λοιπό οδικό και εθνική οδό.. Ρεαλιστική οδήγηση στα όρια των 3.500 στροφών.. Καλή οδηγική συμπεριφορά άνετο και σίγουρα οικονομικό.. Μου παρουσίασε κ εμένα θέμα με το ρεζερβουάρ βενζίνης, ενώ είναι γεμάτο φαίνεται να είναι εντελώς άδειο.. Δευτέρα έχω ραντεβού στην αντιπροσωπεία να δούμε τι ακριβώς είναι.. Φλοτερ, εγκέφαλος, αισθητήρας ή ότι άλλο.. Βέβαια το θεωρώ πταίσμα.. Πολλά ηλεκτρονικά συστήματα ένα λάθος δεκτό.. Επί της ουσίας λόγω του μικρού δικτύου cng, συστήνεται ανεπιφύλακτα σαν δεύτερο όχημα οικογένειας.. Σαν πρώτο όμως θα πρέπει να είναι ο νους συνέχεια στα καύσιμα γτ η αυτοδυναμία του (260-300 χλμ) δεν δίνει πολλά περιθώρια χαράς..
Στάλθηκε από το LLD-L31 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το προβλημα με τον δεικτη βενζινης ειναι γνωστο , εχει συζητηθει πολλες φορες στο γκρουπ στο facebook λυνεται σε 20 λεπτα στην αντιπροσωπεία .(μαλλον βγαζοντας τον πολο της μπαταριας)
-
Αν και έχω αναφερθεί σε αρχικές εντυπώσεις, ας πω και κάποιες επιπλέον για τον φίλο που ζήτησε παραπάνω. Καταρχάς, δεν περίμενα ποτέ πως ένας 1.000 κινητήρας θα πηγαίνει τόσο άνετα. Δύο ενήλικες και δύο παιδιά με το air condition αναμμένο μάς πηγαίνει με ευκολία σε ανηφόρες, κατηφόρες, εθνικές οδούς, επαρχιακούς δρόμους όπου και αν έχω πάει. Το νιώθω πολύ άνετο και ξεκούραστο στην οδήγηση. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι έχω να οδηγήσω καινούργιο αυτοκίνητο 10 χρόνια και έτσι να είναι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Πάντως, αν και κάποιας ηλικίας, νιώθω πιο ξεκούραστος μετά από πολλά χλμ σε σχέση με τα παλιά μου αυτοκίνητα.
Επίσης, ρε παιδιά, είχα ακούσει για την οικονομία του CNG, αλλά τι να πω, αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις. Σήμερα γέμισα στο πρατήριο των Διαβατών και μετά έκανα το γύρω του πρώτου ποδιού ( ε, της Χαλκιδικής, ντε!), σύνολο από εκεί 282 χλμ. Ξαναγεμίζω από το ίδιο πρατήριο και δίνω 8,7 ευρώ. Τι να πω ....
Ένα θέμα που έχω είναι το εξής: Στο ξεκίνημα με πρώτη μού φαίνεται λίγο νευρικό και απότομο. Δεν ξέρω ίσως το συνηθίσω στη συνέχεια. Κάτι άλλο που να με ενοχλεί δεν έχω βρει. Α, κάτι που θα ήθελα θα ήταν να έχει διακόπτη χειροκίνητης εναλλαγής καυσίμου και όχι μόνο το αυτόματο.
Seat Arona 2017