-
Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες να σου πω, κάποια κολλητική ταινία/τσιμούχα στο εσωτερικό του τιμονιού. Δεν ήτανε επικίνδυνο από ότι μου είπανε ούτε άλλαξε την συμπεριφορά τού αμαξιού. Μάλιστα το οδήγησα και καμιά δεκαριά μέρες σε αυτή την κατάστασή μέχρι την επισκευή. Αστοχία υλικού
-
Πάντως η αλήθεια είναι ότι το αμάξι ΔΕΝ το έχω ερωτευθεί, δεν με καλύπτει ικανοποιητικά ούτε πρακτικά (ανάρτηση, προφίλ ελαστικών, ορατότητα, εξοπλισμός, χώροι) ούτε είναι κάτι το ιδιαίτερα σπέσιαλ το 20ι από επιδόσεις και χλιδή . Αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σε 2 χρονάκια θα στραφώ κάπου άλλου. Είτε στη μάρκα( π.χ. σειρά 3 τουρινγκ) είτε έκτος σε γιαπωνέζικο με καλύτερη σχέση τιμή/ποιότητας εξοπλισμού (πχ κάποιο mazda/subaru στα 45,000 - 55,000)
-
Η σειρά 3 καμία σχέση με το Χ2... άλλο αμάξι άλλη κατηγορία ..άλλο στυλ οδήγησης !!
-
16500 χλμ πια σε 21 μηνες.
- Μου βγήκαν 2 ψιλο-θεματάκια. Στα 10,000 μία κολλητική ταινία μέσα στο τιμόνι ξεκόλησε και έκανε χρατς - χράτς το τιμόνι, αλλαγή μέσα στην εγγύηση. Επίσης κάηκε το πίσω δεξιά LED φλάς. Αυτό δεν το κάλυπτε η΄ εγγύση μου είπανε αλλά μού το αλλάξανε
- Κατανάλωση εκεί γύρω στα 9 μέσο όρο, πέφτει στά 7-8 χώρις κίνηση, χτυπαεί 12 και πάραπανω με πολύ κίνηση
- Τα αρνητικά τα ίδια. Αταιριαστη αναρτησή για το οδικό δίκτυο, αποφεύγω σχεδόν όλες τις κακοτεχνίες και φρεάτια όπως και κακή ορατότητα πίσω. Θα ήθελα και 1,2 πράγματα παραπάνω από εξοπλισμό (αισθητήρες μπροστά, κάμερα, car play, blind spot)
- Στα θετικά το στιβαρό και ευελικτο΄πλαίσιο, κινητήρας, κιβώτιο, σαλόνι
Ολα τα αυτοκινητα εχουν κατ ελαχιστο 24 μηνες εγγυηση που καλυπτει και τις λαμπες ειδικα αν ειναι ΛΕΔ. Αυτος που σου ειπε οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση ειναι ασχετος. Η διαρκια ζωης του ΛΕΔ ειναι πολυ πανω απο 2 χρονια. Το μονο που δεν καλυπτει η εγγυηση ειναι τακακια και δισκους γιατι υποτιθεται εχει σχεση με τον τροπο οδηγησης και θεωρουντε αναλωσιμα.
19αρες ζαντες εχεις; Αν αλλαξεις με μικροτερες θα λυσεις το θεμα της ανεσης. Στο δικο μου εχω 17ρες και δεν εχουν θεμα σε λακουβες.
-
16500 χλμ πια σε 21 μηνες.
- Μου βγήκαν 2 ψιλο-θεματάκια. Στα 10,000 μία κολλητική ταινία μέσα στο τιμόνι ξεκόλησε και έκανε χρατς - χράτς το τιμόνι, αλλαγή μέσα στην εγγύηση. Επίσης κάηκε το πίσω δεξιά LED φλάς. Αυτό δεν το κάλυπτε η΄ εγγύση μου είπανε αλλά μού το αλλάξανε
- Κατανάλωση εκεί γύρω στα 9 μέσο όρο, πέφτει στά 7-8 χώρις κίνηση, χτυπαεί 12 και πάραπανω με πολύ κίνηση
- Τα αρνητικά τα ίδια. Αταιριαστη αναρτησή για το οδικό δίκτυο, αποφεύγω σχεδόν όλες τις κακοτεχνίες και φρεάτια όπως και κακή ορατότητα πίσω. Θα ήθελα και 1,2 πράγματα παραπάνω από εξοπλισμό (αισθητήρες μπροστά, κάμερα, car play, blind spot)
- Στα θετικά το στιβαρό και ευελικτο΄πλαίσιο, κινητήρας, κιβώτιο, σαλόνι
Από πόσα χρήματα και πάνω έχει τον εξοπλισμό που προανέφερες? Κρίμα να μην τον έχει με τόσα λεφτά...
-
Πλην του blind spot που δεν υπάρχει για Χ1 και Χ2 τα υπόλοιπα μπαίνουν στην παραγγελία πανεύκολα και με σχετικά μικρό κόστος ή περιλαμβάνονται σε διαφορα πακέτα.
Στις σοβαρές χωρες τα αμάξια και ειδικά τα premium τα φτιάχνεις κομμάτι κομμάτι. Εδώ με τον φορομπηχτικό ταλιμπανισμο τα αμάξια έρχονταν με συγκεκριμένα πακέτα εξοπλισμού ώστε να παραμένουν κάτω από εκαστοτε κατώφλια για τον προσδιορισμό του τέλους ταξινόμησης.Οποτε στο πακέτο της Χ2 που ήταν σε κάπως λογική τιμή την επιλογη του εξοπλισμού την έκανε η εταιρεία βάσει ειδικής συμφωνίας με το εργοστάσιο.
Αυτά που λείπουν στο φίλο μας κοστίζουν στην παραγγελία γύρω στα 2000 ευρώ (μαζί με κάποιες ακόμα αναβαθμίσεις). Αν όμως είχαν προστεθεί στο πακέτο που ερχόταν οριακά πριν την αλλαγή σκαλοπατιού θα του είχαν κόστισει πάνω από 5000 ευρώ.
-
H εισαγωγικη στην Ελλαδα ειναι παραρτημα του εργοστασιου οποτε ειδικες συμφωνιες δεν υπαρχουν. Οσο θελει μπορει να τα δινει. Μην μπερδευεις καταστασεις Καρεντα, Σαρακακης κλπ.
-
H εισαγωγικη στην Ελλαδα ειναι παραρτημα του εργοστασιου οποτε ειδικες συμφωνιες δεν υπαρχουν. Οσο θελει μπορει να τα δινει. Μην μπερδευεις καταστασεις Καρεντα, Σαρακακης κλπ.
Δεν μπερδεύω καταστάσεις Άγη.
Ειδικά πακέτα για Ελλάδα είναι όλα αυτά τα advanced που δίνει εδώ στα όρια των σκαλοπατιών.
Αν δεν ήταν θυγατρική (και όχι παράρτημα) δεν θα πετύχαινε τέτοια deals. Απλά δεν μπορούν τα πακέτα αυτά να χαρακτηριστούν πλήρη. Πάντα κάτι θα λείπει.
Ούτε φυσικά μπορεί να τα δίνει όσο θέλει. Η υπόκοστολόγηση ελέγχεται λογιστικά και δασμολογικά. Εξού καη τους είχε σεντράρει το Δημόσιο με πρόστιμα κλπ, άσχετα που δικαιώθηκαν στο Συμβούλιο της Επικράτειας. -
Το αμαξι είναι Μ σπορτ Χ 20ι μέ έξτρα αναδιπλούμενους και navigation. Μού το άφησε 49,000 από 53,000 μίας κάι ήτανε ήδη εκτελωνισμένο. Δυστυχώς δεν μπορούσα να περιμένω για παραγγελία εκείνη την εποχή. Έχει αγοραστεί με τελευταία μεγάλη δόση οπότε μάλλον θα πάρει πόδι. Οικονονοτεχνικά έκανα λάθος με μόνες δικαιολογίες ότι 1) ήτανε ουσιαστικά το πρώτο μου αμάξι (20 χρόνια ζούσα Αγγλία χωρίς αμάξι εκτος 2 χρόνια με ένα clio 1.8 τού 1997) καί 2) δέν υπολόγισα σωστά πόσο θα μου λείψει ο εξοπλισμός 3) πόσο θα με ενοχλεί το θέμα ανάρτηση/προφίλ και στην Αθήνα
-
Το αμαξι είναι Μ σπορτ Χ 20ι μέ έξτρα αναδιπλούμενους και navigation. Μού το άφησε 49,000 απο 53,000 μίας κάι είτανε ήδη εκτελωνισμένο. Δυστυχώς δεν μπορούσα να περιμένω για παραγγελία εκείνη την εποχή. Έχει αγοραστεί με τελευταία μεγάλη δόση οπότε μάλλον θα πάρει πόδι. Οικονονοτεχνικά έκανα λάθος με μόνες δικαιολογιές ότι 1) ειτανε ουσιαστικά το πρώτο μού αμάξι (20 χρόνια ζούσα Αγγλία χωρίς αμάξι εκτος 2 χρόνια με ένα clio 1.8 τού 1997) καί 2) δέν υπολογισά σωστά πόσο θα μού λείψει ο εξοπλισμός.
βαλτο αγγελια πριν το δωσεις πισω στον ντηλερ γιατι μπορει να πιασεις παραπανω και να το θελει και καποιος.
οντως και εγω 8 χρονια Λονδινο χωρις αμαξι ξεχασα μερικα πραγματα για την κατοχη και αναγκες που εχω απο το αμαξι και αγορασα βιαστικα. Λογικο ειναι. Απλα σιγα σιγα βλεπεις τι αλλο σου χρειαζεται και το διορθωνεις.
-
Πιστεύω 2 λίτρο βενζίνης δεν τσουλάει στην Ελλάδα στην αγορά μεταχειρισμένων (εκτός ίσως σε hot hatch αλλά και πάλι). Αν δεις και αγγελίες στο car (αλλά και τη κυκλοφορεί στον δρόμο) είναι 85% 18i/16d και τα 'υπόλοιπα 18d/20d. Δύσκολα πιστεύω θα βρω κάτι καλύτερό στην αγορά. Από την άλλη δεν έχω να χάσω και τίποτα να το βάλω στο car 3-4 μήνες πριν την ημερομηνία που λήγει το συμβόλαιο.
-
Βαλτο και βλεπεις. Μπορει οντως να μην το δωσεις. Ειναι ζορι σιγουρα γιατι αυτοι που αγοραζουν μεταχειρα συνηθως δεν εχουν χρηματα για αγορα μετρητα ειδικα αν ζητας μεγαλα ποσα 20-30κ. Αν δεν βρεθει καποιος το δινεις στον ντηλερ οταν ληξει το συμβολαιο του, δεν εχεις λογο να το σκοτωσεις.
-
Δυστυχως στήν Ελλάδα γιά να πάρεις bmw που έχει εξοπλισμό ενός μεσαίου κορεάτικου πρέπει να την πληρώσεις διπλή όπως ανέφεραν και κάποιοι φίλοι παραπάνω.
-
Πιστεύω 2 λίτρο βενζίνης δεν τσουλάει στην Ελλάδα στην αγορά μεταχειρισμένων (εκτός ίσως σε hot hatch αλλά και πάλι). Αν δεις και αγγελίες στο car (αλλά και τη κυκλοφορεί στον δρόμο) είναι 85% 18i/16d και τα 'υπόλοιπα 18d/20d. Δύσκολα πιστεύω θα βρω κάτι καλύτερό στην αγορά. Από την άλλη δεν έχω να χάσω και τίποτα να το βάλω στο car 3-4 μήνες πριν την ημερομηνία που λήγει το συμβόλαιο.
Για bmw μιλάμε όμως που έχει παράδοση σε τετοιους κινητηρες που και δυνατοί και οικονομικοί είναι.
Προσωπικά οι 3 πιο κοντινοί μου φίλοι στο Χ1 club τον 20i σε xDrive έχουν και είναι ευχαριστημένοι ενώ σε κατανάλωση είναι πολύ κοντά στο δικό μου 18i. -
Για να τελειώνουμε με τα αρνητικά, το αμάξι έχει και λίγο torque steer και γενικα το τιμόνι αν και καλό σε βάρος καί αισθησή έχει κάποιο dead zone, δεν είναι όσο ευαίσθητο όσο θά ήθελα. Πέρα από όλα τα παράπανώ, το αμάξι εξακολουθεί να μού δίνει μεγάλη ικανοποίησή, ειδικά σε εθνική οδό και ορεινά στροφυλίκια τύπου Πήλιο πού ανεβαίνω σχετικά συχνά. Απλά έχοντας δώσει ένα ικανό ποσό θα ήθελα να έχω λίγο λιγότερα παράπονα
-
Τα 49.000 που ανέφερες είναι συμπεριλαμβανομένων των τόκων της χρηματοδότησης ή χωρίς?
-
Κατά αρχήν παιδιά θα ήθελα να σας ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ να μου πείτε τη γνώμη σας.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα Opel Astra 20ετίας. Και εχω αποφασίσει με τη γυναίκα μου να πάρουμε ένα καινούργιο αμάξι οικογένειακο.
Το Χ2 έχει τις τέλειες διαστάσεις για εμάς. Και το εσωτερικό του είναι κάργα ερωτευσιμο και πράγματι άρεσε και στους δυο μας. Πριν το δούμε πηγαίναμε για CHR επειδή είναι υβριδικό και αυτόματο. Είμαστε 50 χρόνων και θέλαμε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αμάξι που αγοράζουμε να έχει αυτές τις σούπερ τεχνολογίες. Πράγματι θέλουμε από το αμάξι που θα πάρουμε να μας βγάλει όλη την υπόλοιπη ζωή.
Έχω διαβάσει το thread ολόκληρο και είδα τα μικροπροβλήματα και το θέμα της οδικής συμπεριφοράς.
Όμως, μια ερώτηση μας καίει. Επειδή η έκδοση X2 M SportX sdrive18i που ερωτεύτηκαμε έχει ένα κινητήρα 1.5Twin Turbo, τι ξέρετε για αυτή τη μηχανή.
Θα αντέξει όπως τα παλιά 1.6άρια (Το Opel astra που έχω) ή λόγω τούρμπο θα τα τίναξει? Πριν κλείσει 12 χρόνια και θα μου μείνουν τα καθίσματα και τα Led?
Η οδήγηση μου είναι καρα-οικογενειακη-συντηρητικη. Με 2-3 ταξίδια το χρόνο Θεσσαλονίκη και 1 φορά διακοπές το πολύ στην Ελλάδα. 10-12000χλμ/χρόνο.
Ο αδερφός μου που οδηγούσε ένα επαγγελματικό Renault στην Γερμανία, με τον ίδιο (νομίζω κινητήρα) (1,5Τ) λόγω των πολλών χλμ στην autoban (=400χλμ/ημέρα) καθημερινά παρέδωσε πνεύμα χωρίς να προλάβει να απόκτηση μια γρατζουνιά. Το έφερε μάλιστα Ελλάδα τον 2ο χρόνο και του έλεγα να βάλει Led προβολείς αφού κάνει τόσα χλμ και σε ένα χρόνο το αμάξι βγήκε εκτός επισκευής.
Το μόνο που θέλω είναι να βγάλω αλλά 20χρονια ολοκληρώνοντας ένα παιδικό όνειρο για απόκτηση ενός BMW Μ (έστω ψευτο -Μ).
Είναι αλήθεια ότι τα τουρμπατα δεν βγάζουν χλμ?
Επειδή είναι ένα μεγάλο έξοδο ζωής (παραπάνω από ότι μπορούμε (σαν δάνειο) αλλά τα αξίζει η γκλαμουρια που σου δίνει το αμάξι, πες τε μου ότι θα αντέξει μέχρι να βγω στη σύνταξη.
Αλεξης
-
H απλή απάντηση είναι όχι, δεν θα σου βγάλει 20 χρόνια η Χ2 (όχι μόνο ο κινητήρας) ή να το πω πιο απλά, θα στα βγάλει αλλά με τεράστια έξοδα συντήρησης μετά τα 8-10 χρόνια. Προσωπικά (αν και BMWδάκιας) δεν θα αγόραζα ποτέ BMW με ορίζοντα ιδιοκτησίας πάνω από 5-6 χρόνια. Καθαρά προσωπική άποψη.
ΥΓ: Ο κινητήρας ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον κινητήρα της Renault.
-
Αν εννοείς να σου βγάλει 20 χρόνια χωρίς να πληρώσεις κάτι παραπάνω εκτός από τα service και τα αναλώσιμα λόγω χιλιομέτρων, δεν θα το έλεγα.
Εγώ θεωρώ ότι όχι μόνο η BMW ή και η VW είναι αυτοκίνητα χωρίς μεγάλα έξοδα για μέχρι 6 χρόνια περίπου, αλλά πώς πλέον όλες οι εταιρείες βγάζουν αυτοκίνητα για ένα ορίζοντα μέχρι 6-7 χρόνια. Μετά, κάποια στιγμή αρχίζεις και πληρώνεις αυτά που θα βγάζουν.
Δεν υπάρχει κανείς να σου πει κάποιο μοντέλο το οποίο θα πάρεις και θα ζήσεις απροβλημάτιστα μαζί του για 20 χρόνια.
Δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση αυτή.
Αυτά τα παλιά στερεότυπα έχουν εκλείψει.
Αφού σας αρέσει τόσο πολύ και μπορείτε, πάρτε το και χαρείτε το.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο.
-
Ναι δε μιλάω για θέματα σέρβις και ζημιές λογικές η αναμενόμενες ή κάτι που χάλασε στα 8 χρόνια αντί στα 10 ή κάτι ξαφνικό. . Ρωτάω αν υπάρχει 'προγραμματισμένος ' θάνατος κινητήρα λόγω θερμοκρασίας και ποιότητάς υλικων στο μπλοκ της μηχανής στα 120 με 150000 χλμ.Κατι με άλλα λόγια που να απαιτεί ένα 5χιλιαρο άμεσα για να κυκλοφορήσει το αμάξι.
BMW X2