-
Έχω πάθει το 'σύνδρομο του ανεβασμένου καθίσματος'...
Όταν είχα πάρει πριν καιρό το Astra καινούριο και ξεκίνησα να βολτάρω, κάποια στιγμή ανέβασα το κάθισμα για να είμαι λίγο ποιο ψηλά. Και μόλις το έκανα αυτό και ξεκίνησα τις βόλτες άρχισε το κάθισμα να τρίζει σαν σούστα με ελατήρια.
Λύση δεν δόθηκε από την Opel, κάθισμα φυσικά δεν άλλαξαν και μου είπαν να το έχω τέρμα χαμηλά για να μην τρίζει και με τρελαίνει...
Αυτό είναι το 'σύνδρομο του ανεβασμένου καθίσματος'...
-
Δεν έχουμε τέτοια συνήθως στην σιτροέν . Οι γυναίκες που το έχουν ψηλά δεν έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο ..
-
Την Δευτέρα πιστεύω ότι και εγώ θα το επιβεβαιώσω αυτό που λες.
-
προσωπικα τη θεση οδηγησης τη βρισκω αρκετα καλη.Επειδη ομως ειμαι ψηλος στην αρχη χτυπουσα το κεφαλι μου στο μπες-βγες...
τωρα δε το κανω...εφτιαξα τη θεση...? σκυβω ασυναισθητα...? δε ξερω...
στο μπροστινο μερος παντως οι χωροι ειναι τεραστιοι...πισω υπαρχει θεμα...δε χωραω πισω(1.90) οταν η θεση ειναι ρυθμισμενη για μενα...
Χωρος αποσκευων πολυ καλος αλλα με μεγαλο 'σηκωμα'...
Αναρτηση μαλακη και ανετη...ολιγον βαρκα στο στροφιλικι...καλος κυκλος στροφης...παναλαφρο τιμονι...τα κουμπωματα του κιβωτιου ειναι μακρια...
Κατι που μου τη σπαει...το start-stop δε δουλευει παντα 10000% σωστα...σε φαναρι μου εχει 'κολλησει' και επρεπε να αφησω συμπλεκτη και να ξαναπατησω(βγαινει ειδοποιηση)
μετα απο 22.000χλμ υπαρχει ενα τριξιμο συντονισμου στην οροφη,εκει που βρισκεται το φωτακι,πανω απο το καθρεπτη...
Θα ρωτησω εντος του μηνα οταν θα παω για σερβις... -
Κλασικό θεματάκι για Σιτροέν ο συντονισμός. Όταν πας για σέρβις πες τους να το βγάλουν και να βάλουν το γνωστό σφουγγαράκι από μέσα. Θα ησυχάσει για πάντα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό το ξέρω. Εγώ ρώτησα αν θεωρείς ότι το κάθισμα είναι ψηλά ή χαμηλά.Νομίζω ότι το κάθισμα του οδηγού όταν το βάζεις τέρμα χαμηλά, πάει τόσο χαμηλά που μειώνει πολύ την ορατότητα. Εγώ πάντως αισθάνθηκα ότι 'βυθίστηκα'.
Ενώ όταν κάθισα στου συνοδηγού ήμουν σε κανονικό ύψος.Εσύ το έχεις σηκώσει το κάθισμα του οδηγού;
Κάπου στην μέση το εχω, και βλέπω μια χαρά. 1,77 ειμαι. Αν εισαι ψηλότερος το κατεβαζεις, αν κοντοτερος το ανεβάζεις.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άμα είσαι 1,90 και θέλεις να κάτσεις πίσω σου άνετα μόνο σε ψηλό αμάξι και πάνω από 4,5 μέτρα μήκος
-
Ο χρήστης blackie13 έγραψε:
...
Κατι που μου τη σπαει...το start-stop δε δουλευει παντα 10000% σωστα...σε φαναρι μου εχει 'κολλησει' και επρεπε να αφησω συμπλεκτη και να ξαναπατησω(βγαινει ειδοποιηση)
...Ψάχνω να βρω το εγχειρίδιο χρήσης του C3 για κάτι τέτοια θέματα και δεν μπορώ να το εντοπίσω.
Το Start-Stop μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνιμα; -
Το stop-start είναι υποχρεωτικό από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία να επανέρχεται μόλις σβήσεις τον κινητήρα. Ο μόνος λόγος που έχουν αφήσει έστω και το κουμπάκι είναι για ειδικές περιπτώσεις (πχ. έχεις κολλήσει) όπως και το esp. Μόνιμη απενεργοποίηση μόνο μέσω διαγνωστικών εγκεφάλου ή κρυφές ρυθμίσεις ανάλογα το μοντέλο. Πάντως όχι απλά.
-
Οδηγία της ΕΕ;
Ωχ! Τον ήπιαμε.
Αυτό είναι το σύστημα που μόλις πας σε φανάρι σβήνει το αυτοκίνητο, νεκρώνει εντελώς και παίρνει μπροστά μόλις πατήσεις συμπλέκτη;Τελικά θα κάνω αύριο test drive το C3 (και το Fabia).
Ένα έχω να πω. Θα πέσει πολύ γέλιο.υ.γ. βλέπω να μένω με το Panda για πάντα...
-
Ναι, κάπου είχα βρει και την ευρωπαϊκή εγκύκλιο σε pdf, άμα την ξαναβρώ θα την βάλω.
-
μπορει να απενεργοποιηθει το S/S...
διακοπτης κατω αριστερα...μαζι με το lane departure warning... -
Όχι όμως μόνιμα. Βρήκα το εγχειρίδιο χρήσης.
Απενεργοποίηση / Εκ νέου ενεργοποίηση
Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως η διατήρηση της
θερμοκρασιακής άνεσης στην καμπίνα, μπορεί να χρειαστεί
να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stop & Start.
Το αίτημα απενεργοποίησης μπορεί να πραγματοποιηθεί
οποτεδήποτε, από τη στιγμή που ανοίξετε τον διακόπτη
μηχανής.
Αν ο κινητήρας βρισκεται σε κατάσταση λειτουργίας STOP,
επανεκκινεί αμέσως.
Η λειτουργία Stop & Start ενεργοποιείται ξανά αυτόματα
κάθε φορά που ανοίγουμε τον διακόπτη μηχανής. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όχι όμως μόνιμα. Βρήκα το εγχειρίδιο χρήσης.Σε κανένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται μόνιμα. Αλλά δεν είναι τίποτα, το συνηθίζεις (6 χρόνια οδηγώ αυτοκίνητο με αυτό το σύστημα και το απενεργοποιώ σχεδόν πάντα). Το έχω συνηθίσει πλέον, αντί να παταώ 1 κουμπί για να πάρει μπροστά, πατάω 2 (ένα για να πάρει μπροστά και ένα για να απενεργοποιηθεί το SS).
-
Μα αυτό θεωρείται δεδομένο.
Έχω δει καινούρια BMW που 'άργησε' να φύγει σε φανάρι λόγω START/STOP, να την κάνει χαλκομανία ταρίφας με παλιά Octavia. Πάνε και οι προφυλακτήρες, πάνε και οι αισθητήρες, πάνε και οι πίσω κάμερες, πάνε όλα...
START και εντελώς STOP για την Ελλάδα...Φανάρι Αγίας Παρασκευής/Διαστάυρωση Δουκ. Πλακεντίας που γίνεται χαμός.
Εκεί μόλις ανάψει πράσινο το φανάρι που πάει από Αγία Παρασκευή προς Κηφισίας ξεκινούν τα κορναρίσματα και όλοι πατάνε γκάζια αμέσως... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μα αυτό θεωρείται δεδομένο.Έχω δει καινούρια BMW που 'άργησε' να φύγει σε φανάρι λόγω START/STOP....
Μάλλον κοιμόταν, γιατί δεν αργείς καθόλου να ξεκινήσεις με το SS.
-
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ SS οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
-
Το αφεντικό (Citroen) τρελάθηκε...!...
Ενώ περίμενα ότι οι καλύτερες προσφορές είναι πριν τις γιορτές, το αφεντικό κάνει ακόμη καλύτερες προσφορές στα ετοιμοπαράδοτα.Όσοι ενδιαφέρονται σημειώστε:
Citroen C3 Shine 110ps Λευκό/Μαύρη οροφή... 15400euro
Citroen C3 Shine 110ps Μπεζ/Μαύρη οροφή... 15600euro
Citroen C3 Shine 110ps Μπλε/Μαύρη οροφή... 15600euro
Citroen C3 Shine 110ps Γκρι/Μαύρη οροφή... 15600euro (με 17άρες ζάντες)Οι τιμές είναι τελικές με το κλειδί στο χέρι και επιπλέον μπορούν να μπουν δώρα:
5χρόνια εγγύηση, συναγερμός, υποβραχιόνιο.Παράδοση σε 10 εργάσιμες.
Οι τιμές σε 'ειδικές' παραγγελίες διαφέρουν.
Τα υπόλοιπα εδώ...viewtopic.php?f=15&t=60471&p=3217794#p3217794 για να μην βγούμε εκτός θέματος...
-
καλοριζικο...
-
Ο χρήστης blackie13 έγραψε:
καλοριζικο...Θα σε απογοητεύσω...
Νέο Citroen C3 2017