-
Ετσι ομως δεν ηξεραν αρχικα και για την καμερα οπισθοπορειας, εγω τους το ειπα (!) αφου βεβαια μου το ειπαν πρωτα στην αντιπροσωπεια του Αλιμου. Συμπερασμα: ψαχνουμε αυτο που θελουμε και αλλου, υπαρχουν μικροδιαφορες ενημερωσης ή/και ειδικευσης μεταξυ των επισημων αντιπροσωπων.
Επέτρεψε μου να επιμένω πως δεν είναι σίγουρο ότι γίνεται. Διάβασε στο https://www.peugeotforums.com/threads/retrofitting-visio-park-1-reversing-camera.274889/ και θα δεις κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν με καλωδιώσεις.
-
Εχει αλλάξει κάποιο παιδί λάστιχα σε αυτοκίνητο με grip control? Αν ναι, ποια είχε, ποια έβαλε και ποσο πήγε το μαλλί;
-
Καλήμερα καλή Κυριακή σε 5008 στα 3000 χιλ. michelin crossclimate διασταση 225/55r18 600 euro περίπου,Κανένα πρόβλημα όλα κανονικά,
-
Καλημέρα,
Μπορείτε να βάλετε ο,τι λάστιχα επιθυμείτε και το αμάξι θα συμπεριφέρεται κανονικά σε Normal mode, το Grip Control όμως μάλλον θα αχρηστευτεί καθώς η χρήση του έχει σχεδιαστεί μόνο για τα συγκεκριμένα ελαστικά που φοράει (αν θυμάμαι πάνε 160 ευρώ το ένα).
-
Στο δικό μου πάντως με ίδια διάσταση λειτουργεί κανονικά το grip δοκιμάσθηκε σε χιόνι σε ταξίδι που έκανα πρόσφατα.
-
Καλημέρα,
Μπορείτε να βάλετε ο,τι λάστιχα επιθυμείτε και το αμάξι θα συμπεριφέρεται κανονικά σε Normal mode, το Grip Control όμως μάλλον θα αχρηστευτεί καθώς η χρήση του έχει σχεδιαστεί μόνο για τα συγκεκριμένα ελαστικά που φοράει (αν θυμάμαι πάνε 160 ευρώ το ένα).
Γιατι εχει τετοια απαιτηση το Grip Control?? Να φοραει το αυτοκινητο τα συγκεκριμενα ελαστικα που ηρθε απο το εργοστασιο? Fail μου φαινεται να πω την αληθεια αυτο..
Και ποια λαστιχα ειναι αυτα?
-
Continental ContiCrossContact LX 2 225/55R18 98V αυτά είχε το δικό μου.
Και εβαλα Μichelin crossclimate suv 225/55r18 98v.
-
Λογικά για να λειτουργεί σωστά, οι ίδιες διαστάσεις ελαστικών με αυτά του εργοστασίου θα είναι απαραίτητες
-
Εχει αλλάξει κάποιο παιδί λάστιχα σε αυτοκίνητο με grip control? Αν ναι, ποια είχε, ποια έβαλε και ποσο πήγε το μαλλί;
Σου χανει προσφυση το πισω μερος, σωστα;;;;
-
Καλημέρα,
Όχι βέβαια. Το Grip δεν αχρηστεύεται (όχι ότι είναι γενικά ιδιαίτερα αποτελεσματικό). Απλά τα λάστιχα M&S 4 εποχών δίνουν περισσότερη πρόσφυση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης (για αυτό άλλωστε λέγονται M&S - Mud and Snow). Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς τα ίδια λάστιχα που δίνει το εργοστάσιο (σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα άλλωστε έρχονται με διάφορα λάστιχα από το εργοστάσιο), απλά να είναι M&S, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρά οδοστρώματα (λάσπη, χιόνι), σε σχέση με τα θερινά λαστιχα δρόμου. Επίσης τα M&S είναι πιο ενισχυμένα για μεγαλύτερη αντοχή απέναντι σε κοψίματα από πέτρες κλπ.
-
Neurotica wrote:
Σου χανει προσφυση το πισω μερος, σωστα;;;;
Όχι, απλώς ήθελα να δω κόστη για αυτά τα όχι και τόσο συνηθισμένα ελαστικά.
Κατά τ'άλλα, με κάλυψε ο Δίας.
-
Στη δική μου έκδοση, 1,6 με 180hp, η εταιρία δεν δίνει άλλη επιλογή σε διαστάσεις ελαστικών παρά μόνο αυτή: 225/55/18.
Εδώ που ζω είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά και παρόλο που τα μαμίσια Continental είναι με ένδειξη M&S και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, δεν είναι χειμερινά παρά θερινά ελαστικά.
Γι'αυτόν τον λόγο πήρα 1 σετ χειμερινά: 225/55/18 GoodYear UG PerformanceSuv G1 102V με κόστος 135 €/τεμ.
Για να μην κάθομαι και ζαντάρω/ξεζαντάρω (νέο ρήμα...) κάθε εξάμηνο, πήρα κι ενα σετ ζαντες κατάλληλες για χρήση το χειμώνα από ebay εγκεκριμμένες για το συγκεκριμμένο μοντέλο: BROCK / RC30 Black Gloss (SG) 7.5x18 ET49 5x108 ML65.1
Εάν έχεις απορίες, εδώ είμαι..
-
Continental ContiCrossContact LX 2 225/55R18 98V αυτά είχε το δικό μου.
Και εβαλα Μichelin crossclimate suv 225/55r18 98v.
Για πες εντυπώσεις μεταξύ των 2? Γιατί τα άλλαξες? Λόγω φθοράς ή πέρασμα του χρόνου?
-
Σε ερώτηση που είχα κάνει για το εν λόγω θέμα (γιατί σε Grip Control δίνουν τα Continental CrossContact LX2), πήρα την εξής απάντηση:
[quote]
It is because they claim that the GripControl system is optimised to work with the Continental LX2 tyres which come with the 18' wheels.
The tyres themselves are not 'pure' summer tyres, if you look at the thread pattern you will see that it is some sort of a 'all rounder' summer tyre.
Meaning that you can do some limited offroading with them and not get stuck on grass or sand surfaces, because of this it has the M+S mark.This thread pattern, in combination with GripControl modes, allowes the car to achieve better offroad capability than for example with normal summer tyres.
It is important to say that GripControl will work with any tyres, just perhaps not as good if for example high performance summer tyres are used instead of the Conti LX2 tyres (or their equivalent).
[/quote]
Αναφέρει λοιπόν πως δουλεύει με όλα τα λάστιχα, απλά ίσως είναι optimized για το pattern που έχουν τα LX2.
-
Μου έκανε εντύπωση ο έλεγχος της καμπίνας. Χρησιμοποιούν 2 αισθητήρες στις πάνω γωνίες του παρμπρίζ και υποτίθεται ότι σαρώνουν χιαστί ογκομετρικά την καμπίνα. Στη δοκιμή είχαν αφήσει ανοικτά τα παράθυρα κι όταν βάζανε το χέρι μέσα (υποτίθεται ότι κάποιος θέλει να αρπάξει κάτι από το κάθισμα) χτυπούσε η σειρήνα. Μόνο που όταν κάνανε το ίδιο στα πίσω παράθυρα δεν έπιανε την κίνηση κανένας αισθητήρας παρά μόνο όταν το χέρι έφτανε στη μέση του πίσω καθίσματος!!!
Επανέρχομαι σε αυτό γιατί είχα λίγο χρόνο να το δω. Οι αισθητήρες του εργοστασιακού συναγερμού δεν είναι στις κολόνες του παρπριζ αλλά στην πλαφονιέρα (στις πίσω τρύπες, οι μπροστά είναι για το μικρόφωνο). Στο σχεδιάγραμμα φαίνονται οι 2 αισθητήρες:
-
Εδώ που ζω είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά και παρόλο που τα μαμίσια Continental είναι με ένδειξη M&S και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, δεν είναι χειμερινά παρά θερινά ελαστικά.
Τα M&S είναι 4 Εποχών (All Season).
-
Καλημέρα ,δυστυχώς Δια τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι καθαρά θερινά παρότι έχουν την ένδειξη M&S ,φιλε Neurotica τα άλλαξα γιατί δεν ανταποκρίνονταν στην χρήση μου, τα cross τα είχα και στο προηγούμενο αυτοκίνητο και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
-
geobal wrote:
Δεν είναι έτσι ακριβώς... Τα συγκεκριμμένα η ίδια η Continental τα δίνει σαν θερινά! Επίσης, M&S ένδειξη έχουν τα περισσότερα χειμερινά αλλά δεν είναι All Season ελαστικά!
-
Σε ερώτηση που είχα κάνει για το εν λόγω θέμα (γιατί σε Grip Control δίνουν τα Continental CrossContact LX2), πήρα την εξής απάντηση:
Quote:
It is because they claim that the GripControl system is optimised to work with the Continental LX2 tyres which come with the 18' wheels.
The tyres themselves are not 'pure' summer tyres, if you look at the thread pattern you will see that it is some sort of a 'all rounder' summer tyre.
Meaning that you can do some limited offroading with them and not get stuck on grass or sand surfaces, because of this it has the M+S mark.
This thread pattern, in combination with GripControl modes, allowes the car to achieve better offroad capability than for example with normal summer tyres.It is important to say that GripControl will work with any tyres, just perhaps not as good if for example high performance summer tyres are used instead of the Conti LX2 tyres (or their equivalent).
Αναφέρει λοιπόν πως δουλεύει με όλα τα λάστιχα, απλά ίσως είναι optimized για το pattern που έχουν τα LX2.
Ή τα ισοδύναμά τους.
-
REALZEUS wrote:
geobal wrote:
Δεν είναι έτσι ακριβώς... Τα συγκεκριμμένα η ίδια η Continental τα δίνει σαν θερινά! Επίσης, M&S ένδειξη έχουν τα περισσότερα χειμερινά αλλά δεν είναι All Season ελαστικά!
Μίλησα για τα σκέτα M&S, όχι τα χειμερινά M&S που έχουν και την ένδειξη 3PMSF.
https://tirecraft.com/mud-snow-tires-vs-winter-tires-whats-difference/
Peugeot 3008 2016