-
Δεν βαφτίζω το ψάρι κρέας. Κάθε κινητήρας που υπάρχει στην πιάτσα έχει μια (δεκαπενταετία +) εξέλιξη επάνω του. Αλήθεια πόσα χρόνια παίζουν οι tsi για παράδειγμα ξέρουμε; Όσο για τον ημιάκαμπτο γράφω πως είναι αυτός που είναι αλλά μια χαρά τον έχουν προσαρμόσει στις ανάγκες του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα μετράει ειδικά όταν μιλάμε για μια entry level κατηγορία.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δεν βαφτίζω το ψάρι κρέας. Κάθε κινητήρας που υπάρχει στην πιάτσα έχει μια (δεκαπενταετία +) εξέλιξη επάνω του. Αλήθεια πόσα χρόνια παίζουν οι tsi για παράδειγμα ξέρουμε; Όσο για τον ημιάκαμπτο γράφω πως είναι αυτός που είναι αλλά μια χαρά τον έχουν προσαρμόσει στις ανάγκες του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα μετράει ειδικά όταν μιλάμε για μια entry level κατηγορία.Δεν ισχύει αυτό για τους κινητήρες Σπύρε! Ευτυχώς διαρκώς δημιουργούνται νέοι κινητήρες, ενώ εξελίσσονται και οι παλιότεροι και εταιρίες παρουσιάζουν διαρκώς νέες προτάσεις.
Για τον ημιάκαμπτο είναι τα πράγματα όπως έγραψες: 'μια χαρά'. Εντούτοις - μετά και την επαφή που είχα με τα αυτοκίνητα που συζητάμε - δεν μπορώ να μην γράψω ότι τόσο του Kuga το στήσιμο όσο και των κορυφαίων Γερμανών είναι ανώτερο, προφανώς λόγω του ότι το 3008 έχει ημιάκαμπτο.
Τέλος, η απουσία 4κίνησης έστω ως επιλογή είναι ασφαλώς έλλειψη.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα λέω λοιπόν ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε το 3008 top τεχνολογικά. -
Δεν ισχύει αυτό για τους κινητήρες Σπύρε! Ευτυχώς διαρκώς δημιουργούνται νέοι κινητήρες, ενώ εξελίσσονται και οι παλιότεροι και εταιρίες παρουσιάζουν διαρκώς νέες προτάσεις...
Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; Μήπως εννοείς κάποια εξαίρεση που οδηγεί στο γεγονός πως δεν υπάρχει κανόνας; ίσως τον 1.5 της bmw ως χαμηλού κόστους υλοποίηση;
Ημιάκαμπτο οι Γάλλοι κατασκευαστές επιλέγουν κυρίως εδώ και χρόνια στις χαμηλής ισχύος εκδοχές των οχημάτων τους. Δεν είναι οι μόνοι που εφαρμόζουν κάτι τέτοιο βέβαια... Για μείωση κόστους γίνεται αλλά ειδικά στην κατηγορία οχημάτων που συζητάμε δεν το θεωρώ τράτζικ. Μάλιστα έχει και οφέλη για τον μέσο οδηγό όπως οι μεγαλύτεροι χώροι.
Το έχω ξαναγράψει πως στην κατηγορία suv οι επιδόσεις και η συμπεριφορά στο όριο δεν είναι πρωτεύον κριτήριο για τον περισσότερο κόσμο. -
Δεν ισχύει αυτό για τους κινητήρες Σπύρε! Ευτυχώς διαρκώς δημιουργούνται νέοι κινητήρες, ενώ εξελίσσονται και οι παλιότεροι και εταιρίες παρουσιάζουν διαρκώς νέες προτάσεις...Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; Μήπως εννοείς κάποια εξαίρεση που οδηγεί στο γεγονός πως δεν υπάρχει κανόνας; ίσως τον 1.5 της bmw ως χαμηλού κόστους υλοποίηση;
Ημιάκαμπτο οι Γάλλοι κατασκευαστές επιλέγουν κυρίως εδώ και χρόνια στις χαμηλής ισχύος εκδοχές των οχημάτων τους. Δεν είναι οι μόνοι που εφαρμόζουν κάτι τέτοιο βέβαια... Για μείωση κόστους γίνεται αλλά ειδικά στην κατηγορία οχημάτων που συζητάμε δεν το θεωρώ τράτζικ. Μάλιστα έχει και οφέλη για τον μέσο οδηγό όπως οι μεγαλύτεροι χώροι.
Το έχω ξαναγράψει πως στην κατηγορία suv οι επιδόσεις και η συμπεριφορά στο όριο δεν είναι πρωτεύον κριτήριο για τον περισσότερο κόσμο.Κάποια παραδείγματα νέων - εξελιγμένων κινητήρων έχει να επιδείξει και η peugeot και η Renault (με τα 160 άλογα), η Honda και αν δεν κάνω λάθος και τα κορεάτικα. Επίσης αν δεν κάνω λάθος και αυτά:
http://www.capital.gr/auto/3242610/neoi ... to-vw-golf
http://www.drive.gr/news/nea-montela/dy ... cedes-benz
http://www.gazzetta.gr/in-motion/news/a ... t-mercedes
https://www.volvocars.com/gr/services/o ... -t3-engine
Και να μην αναφέρω καν όλους τους υβριδικούς κινητήρες που επεξεργάζονται όλες οι εταιρίες ήδη...
Top τεχνολογικά εντούτοις το 3008 με βάση όλα τα παραπάνω ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί -
Μάλλον έχεις δίκιο. Στους κινητήρες η πεζώ με το 3008 έχει μεινει πίσω. Τι κι αν ο 1.2 Turbo PureTech είχε βγει κινητήρας της χρονιάς το 2016; Τώρα θα έπρεπε να πάνε για άλλα...
Διακρίνω και εγώ μια στασιμότητα. -
Μάλλον έχεις δίκιο. Στους κινητήρες η πεζώ με το 3008 έχει μεινει πίσω. Τι κι αν ο 1.2 Turbo PureTech είχε βγει κινητήρας της χρονιάς το 2016; Τώρα θα έπρεπε να πάνε για άλλα...
Διακρίνω και εγώ μια στασιμότητα.Και της ford o κινητήρας βγαίνει 6 σερί χρόνια καλύτερος... Δεν είναι καινούριος όμως...
http://www.iefimerida.gr/news/345784/o- ... ronias-gia -
Η αλήθεια ειναι οτι η τιμή ειναι γελοία για ημιάκαμπτο. ΟΣΟ καλή υλοποίηση κι αν έχει.
Μου θυμίζει τη γυφτια με τα ταμπούρα που κάποιοι λένε 'μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους'. Και φυσικά τη γυφτια με τα 5ταχυτα diesel κιβώτια του group , την οποία αν κι αγαπώ το group, την έχω αναφέρει τόσες φορές.
Ναι μια χαρά παει η Octavia με τις 5 ταχύτητες. Σαφώς ομως και θα έδιναν αλλη άνεση οι 6!Όπως οκ άνεση θα χει το 3008 αλλα σ αυτά τα λεφτά, κι όταν πλασάρεις κατι ως premium , ο άξονας αυτος ειναι αντικειμενικό φάουλ.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν τρολάρω , απλά απαντάω ανάλογα σε κακεντρεχή σχόλια , που είναι πολλά από οπαδούς κλειδιών και άλλων αυτοκινήτων .
Προφανώς και η εμφάνιση είναι βασικότατο θέμα . Δεν πληρώνεις άπειρα λεφτά για να πάρεις κάτι που δεν σου αρέσει .
Ακόμα και τα μηχανολογικά που λέτε , την στιγμή που δεν υπάρχει αμάξι που παίρνει κάτω από 8 σε οτιδήποτε μηχανολογικό πλέον , είναι θέματα ήσσονος σημασίας για κάποιους που θέλουν ένα αμάξι για την δουλειά τους , βόλτα τους και τις διακοπές τους .
Επίσης τα λεγόμενα οδηγοκεντρικά χάνουν σε άνεση με αποτέλεσμα να είναι πολύ ενοχλητικά για τους επιβάτες , όσοι βέβαια τολμούν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στον γκαζιάρη οδηγό...
Δεν έχει νόημα λοιπόν η πίκρα που εκφράζουν κάποιοι επειδή η πεζώ ανέβασε τιμές . Ετσι το ήθελε , έτσι το έκανε . Το θέμα είναι ότι το κοινό και εδώ και στην Ευρώπη ακόμα περισσότερο την επιβράβευσε . Οπότε οι απόψεις διαφόρων ωρίμων εδώ μέσα μάλλον τους είναι αδιάφορες....
Μακάρι να τρόλαρες...!
Γιατί για μια ακόμη φορά προσπαθείς να επιβάλεις σαν κανόνα τις δικές σου προτιμήσεις, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου.
Μάλλον το μυαλό σου αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες αγοραστών με εντελώς διαφορετικά θέλω που ζητούν από το αυτοκίνητο διαφορετικά πράγματα. Η 'κατηγορία' που εσύ ευαγγελίζεσαι είναι μόνο μία, αλλά σίγουρα όχι η μοναδική. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν και άλλοι - και μάλιστα διαφορετικοί - άνθρωποι γύρω σου που δεν θέλουν τα ίδια με σένα θα καταλάβεις και γιατί υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα. Το ότι κάποια δεν αρέσουν σε σένα ή δεν σου 'κάνουν' δεν σημαίνει ότι πρέπει και να μην αρέσουν ή να μην κάνουν στους άλλους.
Επίσης τα τεχνικά ζητήματα που έχουν αναλυθεί με σαφήνεια παραπάνω και οι ελλείψεις του 3008 είναι γεγονός και όχι υποκειμενικό στοιχείο. Έστω όμως και με αυτά παραμένει μια πολύ καλή επιλογή και γι' αυτό έχει την επιτυχία που έχει.
Το αν κάποιον καλύπτουν αυτά που προσφέρει είναι καθαρά υποκειμενικό στοιχείο. Αυτό μαζί με το αν έχει τα χρήματα να το πάρει ορίζουν και την επιλογή του.Μάλλον έχεις θέμα με αυτά που γράφεις . Δεν τα καταλαβαίνεις . Γράφω εγώ κάτι διαφορετικό ? Εσείς μας έχετε τρελάνει με τον ημιάκαμπτο , λες και όλος ο κόσμος έχει θέμα με αυτό , ιδιαίτερα την στιγμή που δεν επηρεάζει την άνεση .
Ακριβώς λοιπόν επειδή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις έχουμε και διαφορετικά μοντέλα .
Αλλά το μπούλινγκ στο 3008 από διαφόρους με γελοία επιχειρήματα δεν θα μένει αναπάντητο . Αλλωστε στο θέμα του 3008 είμαστε . Δεν κράζω στα θέματα των άλλων αυτοκινήτων που δεν μου αρέσουν .
Οπότε αν ψάχνεις για τρόλ και ανώριμους , κάνε μια βόλτα στο μπάνιο , αν δεν έχεις και αλλού καθρέφτη...
Για δε τους κινητήρες είσαι εντελώς αλλού για αλλού .
Ο 1.2 βγήκε κινητήρας της χρονιάς για 2 ή 3 χρόνια συνεχόμενα . Οι ντίζελ είναι εξέλιξη των προηγούμενων που ήταν ΜΑΚΡΑΝ μαζί με αυτούς της Ρενώ οι καλύτεροι ντίζελ και τους φόραγαν και τα φόρντ και βόλβο , ενώ ήδη βγάζει σιγά σιγά τον νέο 1,5 με τα 130 άλογα .
Τι να πούμε για τους αστείους κινητήρες της βάγκ που είναι 30 χρόνων παλιατζούρες και ακούγονται σαν τρακτέρ ή για την μέρκ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ κινητήρες και παίρνει από την Ρενώ . Να πούμε για τον 1,6 ντίζελ της μπεμβέ που ήταν επίσης αστείος σαν σμίκρυνση του προβληματικού δίλιτρου και βγάζει θέματα ?
Ενα θέμα ΙΣΩΣ υπάρχει με τον 1,6 βενζίνης που είναι εξέλιξη του προηγούμενου , αλλά ήδη έχει αλλαγές και πλέον θα βγάζει 180 και 225 άλογα που τα φοράει ήδη το DS7 .
Aρα στην χειρότερη να πούμε ότι έχει πολύ καλούς κινητήρες . Ποιοί έχουν καλύτερους και δοκιμασμένους ? Γιατί άμα είναι να βάζουν αδοκίμαστους και να βγάζουν ακριβές βλάβες στους κασίδη το κεφάλι , τότε να βράσω τα κλειδιά σας .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν τρολάρω , απλά απαντάω ανάλογα σε κακεντρεχή σχόλια , που είναι πολλά από οπαδούς κλειδιών και άλλων αυτοκινήτων .
Προφανώς και η εμφάνιση είναι βασικότατο θέμα . Δεν πληρώνεις άπειρα λεφτά για να πάρεις κάτι που δεν σου αρέσει .
Ακόμα και τα μηχανολογικά που λέτε , την στιγμή που δεν υπάρχει αμάξι που παίρνει κάτω από 8 σε οτιδήποτε μηχανολογικό πλέον , είναι θέματα ήσσονος σημασίας για κάποιους που θέλουν ένα αμάξι για την δουλειά τους , βόλτα τους και τις διακοπές τους .
Επίσης τα λεγόμενα οδηγοκεντρικά χάνουν σε άνεση με αποτέλεσμα να είναι πολύ ενοχλητικά για τους επιβάτες , όσοι βέβαια τολμούν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στον γκαζιάρη οδηγό...
Δεν έχει νόημα λοιπόν η πίκρα που εκφράζουν κάποιοι επειδή η πεζώ ανέβασε τιμές . Ετσι το ήθελε , έτσι το έκανε . Το θέμα είναι ότι το κοινό και εδώ και στην Ευρώπη ακόμα περισσότερο την επιβράβευσε . Οπότε οι απόψεις διαφόρων ωρίμων εδώ μέσα μάλλον τους είναι αδιάφορες....
Μακάρι να τρόλαρες...!
Γιατί για μια ακόμη φορά προσπαθείς να επιβάλεις σαν κανόνα τις δικές σου προτιμήσεις, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου.
Μάλλον το μυαλό σου αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες αγοραστών με εντελώς διαφορετικά θέλω που ζητούν από το αυτοκίνητο διαφορετικά πράγματα. Η 'κατηγορία' που εσύ ευαγγελίζεσαι είναι μόνο μία, αλλά σίγουρα όχι η μοναδική. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν και άλλοι - και μάλιστα διαφορετικοί - άνθρωποι γύρω σου που δεν θέλουν τα ίδια με σένα θα καταλάβεις και γιατί υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα. Το ότι κάποια δεν αρέσουν σε σένα ή δεν σου 'κάνουν' δεν σημαίνει ότι πρέπει και να μην αρέσουν ή να μην κάνουν στους άλλους.
Επίσης τα τεχνικά ζητήματα που έχουν αναλυθεί με σαφήνεια παραπάνω και οι ελλείψεις του 3008 είναι γεγονός και όχι υποκειμενικό στοιχείο. Έστω όμως και με αυτά παραμένει μια πολύ καλή επιλογή και γι' αυτό έχει την επιτυχία που έχει.
Το αν κάποιον καλύπτουν αυτά που προσφέρει είναι καθαρά υποκειμενικό στοιχείο. Αυτό μαζί με το αν έχει τα χρήματα να το πάρει ορίζουν και την επιλογή του.Μάλλον έχεις θέμα με αυτά που γράφεις . Δεν τα καταλαβαίνεις . Γράφω εγώ κάτι διαφορετικό ? Εσείς μας έχετε τρελάνει με τον ημιάκαμπτο , λες και όλος ο κόσμος έχει θέμα με αυτό , ιδιαίτερα την στιγμή που δεν επηρεάζει την άνεση .
Ακριβώς λοιπόν επειδή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις έχουμε και διαφορετικά μοντέλα .
Αλλά το μπούλινγκ στο 3008 από διαφόρους με γελοία επιχειρήματα δεν θα μένει αναπάντητο . Αλλωστε στο θέμα του 3008 είμαστε . Δεν κράζω στα θέματα των άλλων αυτοκινήτων που δεν μου αρέσουν .
Οπότε αν ψάχνεις για τρόλ και ανώριμους , κάνε μια βόλτα στο μπάνιο , αν δεν έχεις και αλλού καθρέφτη...
Κάνε εσύ πρώτα μια βόλτα από το σχολείο για να μάθεις ελληνικά ώστε να καταλαβαίνεις τι σου γράφουν οι άλλοι και να ενηλικιωθείς 'πνευματικά' και ύστερα ίσως καταλάβεις ότι δεν είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες ούτε και οι άνθρωποι φυσικά να προσαρμόζονται στα δικά σου θέλω.
Και στον καθρέφτη να κοιταχτείς εσύ που γράφεις και σε άλλα νήματα ότι δεν έχουν χώρους αμάξια επειδή εσύ είσαι 200 κιλά και δεν χωράς πουθενά!Επίσης είσαι τόσο κολλημένος που δεν έχεις δει καν πόσες φορές έχω γράψει ότι το 3008 είναι το ομορφότερο αμάξι της κατηγορίας. Αλλά το πάχος μάλλον έχει περιορίσει και την όρασή σου και δεν βλέπεις τίποτα μπροστά σου!
Τα φόρουμ είναι για να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις και όχι μόνο έπαινοι... -
Διακρίνω εκνευρισμό ?
Εγραψα και άλλα στο προηγούμενο πόστ , ώστε να εκνευριστείς και άλλο και να γράψεις και άλλα τέτοια όμορφα...
Στο σχολείο που πήγα δεν επιτρέπεται να ξαναγυρίσεις ... Δεν προβλέπεται για εμάς τέτοια διαδικασία ....
Τα πάχη μας τα κάλλη μας . Ο κόσμος δεν φτιάχτηκε για τις συνηθισμένες μετριότητες του 1,74 - 70 κιλά...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Διακρίνω εκνευρισμό ?Εγραψα και άλλα στο προηγούμενο πόστ , ώστε να εκνευριστείς και άλλο και να γράψεις και άλλα τέτοια όμορφα...
Στο σχολείο που πήγα δεν επιτρέπεται να ξαναγυρίσεις ... Δεν προβλέπεται για εμάς τέτοια διαδικασία ....
Τα πάχη μας τα κάλλη μας . Ο κόσμος δεν φτιάχτηκε για τις συνηθισμένες μετριότητες του 1,74 - 70 κιλά...
Ξέρεις υπάρχουν και ψηλοί που προσέχουν τι τρώνε!
Εγώ είμαι ψηλότερος από σένα (1.96) αλλά είμαι 85 κιλά. Ακόμη και έτσι δεν θεωρώ ότι είμαι στον μέσο όρο της κατηγορίας. Παραγγέλνω τα παπούτσια μου (49 νούμερο) ή συχνά προσαρμόζω τα ρούχα που αγοράζω για να μου κάνουν. Δεν θεωρώ ότι ο πλανήτης πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά μου θέλω
Αν εσύ θεωρείς ότι όλοι πρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο για σένα...κοίτα γύρω σου και θα δεις ότι δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος...Επίσης κάποια πράγματα τα μαθαίνει κάποιος από μικρός...
You can't teach an old dog new tricks... -
Από που προκύπτουν οι παλιοί κινητηρές? Ο 1.2 puretech κυκλοφορεί εδω και 3 χρόνια και αναδείχτηκε ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς και το 2015 και το 2016 και το 2017 για την κατηγορία 1.0 -1.4.. Και πράγματι εξαιρετικός κινητηρας . Το autotriti που συγκρίνει το 3008 1.2 με την X1 1.5 αυτόματη εκδοση και το tiguan 1.4 καταλήγει στο συμπερισμα ότι: Ξεχωρίζουμε τον εντυπωσιακό για άλλη μια φορά 1,2 λτ. (PureTech) κινητήρα του 3008, τόσο για τις επιδόσεις που χαρίζει, όσο κυρίως για την σημαντικά πιο μικρή κατανάλωση που επιδεικνύει σε πραγματικές συνθήκες.. Και πράγματι δείτε στο πινακακί που γράφει μέση καταναλωση δοκιμης 3008 - 6,8 λιτρα. tiguan 1.4 - 8,9 λ. και χ1 9,1 λ.. Οπότε μαλλον άλλοι κινητηρες χρειαζονται επειγόντως αλλαγή.. https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _30723.asp
Και o 1.2 αν και μικρότερος σε κυβικά έχει μεγαλύτερη ροπη... Ο 1.6 thp 165 έχει υποστεί αλλαγες σε σχεση με τον προηγουμενο 1.6 thp 156. Kαι οι bluehdi που έχουν 3 χρόνια στην αγορά είναι εξελοιγμενοι σε σχεση με τους hdi και η Psa είναι η μοναδική εταιρία που έβαζε και βάζει adblue σε όλους τους κινητηρες diesel και όλα τα μοντελα ακόμα και στο C3 σε αντιθεση με τη Mercedes π.χ που της ειχαν κανει προσφατα παρατήρηση που δεν βάζει adblue στους κινητηρες της και είχε απαντήσει πως είναι μια πολύ δαπανηρή τεχνολογία και δεν έχει την δυνατοτητα να την βάλει σε όλα τα μοντέλα της παρά μονο στα πιο ακριβα της και πολυτελη της.. Ναι ναι δηλαδη στα μοντελα της γκαμας της που κοστιζουν κατω απο 60.000 της ήταν ασυμφωρο της καημενης να βαλει και εκει adblue, όταν η Psa έβαζε ακόμα και στα supermini της, αξίας 14.000 ευρω -
Επειδη αναφέρθηκε και ο κινητηρας της ford που εχει βγει κινητηρας της χρονιάς να διευκρινίσουμε πως ο κινητηρας της Ford έχει βγει κινητηρας της χρονιάς στην κατηγορία εως 1.0 κυβικά η πιο σωστα στην κατηγορια κάτω των 1000 κιβικων το αναφερει εδω : http://www.iefimerida.gr/news/345784/o- ... ronias-gia ... Λες και υπάρχουν πολλοί κινητήρες κάτω των 1000 κιβικών.. Οπότε δεν είχε και πολύ ανταγωνισμο και έτσι εύκολα βγαίνει ο καλύτερος.. Όμως της Psa ο κινητηρας βγήκε στην κατηγορία από 1.0 - 1.4 που εδω είναι πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός και υπάρχουν πολλες προτάσεις σε αυτά τα κυβικά από όλες σχεδόν τις εταιρείες..
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Επειδη αναφέρθηκε και ο κινητηρας της ford που εχει βγει κινητηρας της χρονιάς να διευκρινίσουμε πως ο κινητηρας της Ford έχει βγει κινητηρας της χρονιάς στην κατηγορία εως 1.0 κυβικά η πιο σωστα στην κατηγορια κάτω των 1000 κιβικων το αναφερει εδω : http://www.iefimerida.gr/news/345784/o- ... ronias-gia ... Λες και υπάρχουν πολλοί κινητήρες κάτω των 1000 κιβικών.. Οπότε δεν είχε και πολύ ανταγωνισμο και έτσι εύκολα βγαίνει ο καλύτερος.. Όμως της Psa ο κινητηρας βγήκε στην κατηγορία από 1.0 - 1.4 που εδω είναι πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός και υπάρχουν πολλες προτάσεις σε αυτά τα κυβικά από όλες σχεδόν τις εταιρείες..Προφανώς!
Άλλοι κινητήρες της χρονιάς αξίζουν, ενώ άλλοι όχι...! -
Επειδη αναφέρθηκε και ο κινητηρας της ford που εχει βγει κινητηρας της χρονιάς να διευκρινίσουμε πως ο κινητηρας της Ford έχει βγει κινητηρας της χρονιάς στην κατηγορία εως 1.0 κυβικά η πιο σωστα στην κατηγορια κάτω των 1000 κιβικων το αναφερει εδω : http://www.iefimerida.gr/news/345784/o- ... ronias-gia ... Λες και υπάρχουν πολλοί κινητήρες κάτω των 1000 κιβικών.. Οπότε δεν είχε και πολύ ανταγωνισμο και έτσι εύκολα βγαίνει ο καλύτερος.. Όμως της Psa ο κινητηρας βγήκε στην κατηγορία από 1.0 - 1.4 που εδω είναι πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός και υπάρχουν πολλες προτάσεις σε αυτά τα κυβικά από όλες σχεδόν τις εταιρείες..Ελεγα να το γράψω βάσει της κατηγορίας δυσκολίας του ευρους κ.εκ αλλά χαίρομαι που το έκανες εσύ. Από εκεί και μετά εκτός των άριστων κινητήρων με τους οποίους εφοδιάζεται το 3008 υπάρχει μια πληθώρα συστημάτων πέραν φυσικά του grip που καθιστούν το όχημα παντός καιρού ασφαλέστατο και με πολύ περισσότερες δυνατότητες σε εκτός δρόμου μονοπάτια. Η δε ρύθμιση της ανάρτησης υποδειγματική κατά γενική ομολογία εγγυάται σε συνδυασμό με την ηχομόνωση και το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου ασφαλέστατες αλλά και χλιδάτες μετακινήσεις. Προσωπικά θεωρώ πως μαζί με τα τιγκ και Χ1 είναι στο πάνω μέρος της κατηγορίας τους. Εκεί υστερεί ίσως... στο όριο σε σχέση με την Χ1 και στο χώμα σε σχέση με το τιγκ. Αυτό το τελευταίο όμως για εμένα έχει και τον πλέον ισορροπημένο χαρακτήρα και με κερδίζει λόγω ιδιοσυγκρασίας. Τώρα αν ένα από τα τρια αυτά χάνει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας σε κάποιον τομέα αυτό δεν αναιρεί την αξία του.
-
Σχετικα με τον ημιακαμπτο ούτε το Audi Q2 έχει.. Για το Q2 λοιπόν που ανήκει στην κατηγορία του Peugeot 2008 αλλα έχει ίδιες τιμές με το 3008 και ας είναι μικρότερο τι πρέπει να πούμε? Έχει κάτι το Q2 για να δικαιολογήσει την τιμη του?? Ναι σε αυτά τα λεφτά ειναι λογικό να θέλει κάποιος πολλαπλούς συνδεσμους και στο Q2 και στο 3008 αλλά μην νομίζεται ότι έχει και κανα μεγάλο κόστος για τις εταιριες ο πολλαπλων συνδεσμων.. Ναι σιγουρα έχει μεγαλύτερο κόστος απο τον ημιακαμπτο αλλά όχι καμιά μεγαλη διαφορα.. Πολύ περισσοτερο κοστιζει π.χ σε μια εταιρια αν έχει συστημα adblue η οχι. Και πολλές φορές αυτοκίνητα με μια καλη υλοποιηση ημιακαμπτου μπορεί να είναι καλύτερα απο αυτοκινητα με μια μετρια υλοποιηση πολλαπλων συνδεσμων.. Θυμαται κανεις που κάπου στο 2007 το autotriti είχε κάνει τεστ αντοχης στα αμορτισερ των μικρομεσαιων μοντελων και είχε φορτώσει πολύ τα αυτοκινητα και τα πήγαινε σε αντιξοες συνθήκες.. Μετρησαν πριν και μετα την απόδοση των αμορτισερ.. Το σύστημα ανάρτησης συνεργάζεται με τα αμορτισερ.. Το Citroen C4 με τον ημιακαμπτο είχε βγεί πρώτο και καλύτερο με διαφορά.. Τα αμορτισερ του δεν είχαν χάσει καθόλου σχεδουν απόδοση.. Το golf με την αναρτηση πολλαπλών συνδεσμων είχε απογοητευτικα αποτελεσματα και είχε βγει προτελευταιο στη λιστα και τα αμορτισερ του είχαν καταπονεθει πολύ .. Το mazda 3 με την πολλαπλών συνδεσμων τελευταίο στη λίστα και τα αμορτισερ του είχαν σχεδον τερματισει.. Το focus με την πολλαπλων συνδεσμων και αυτο χαλια αποτελεσματα πρεπει να ήταν τρίτο από το τέλος.. Αν έχει καποιος τευχος απο τη συγκεκριμενη δοκιμη ας βγάλει φωτο τα αποτελεσματα και να το ανεβασει γιατι δεν μπορω να το βρω. το astra π.χ με ημιακαπτο πρεπει να ήταν το τριτο καλύτερο... Και τωρα που το σκέφτομαι ένας γνωστος μου με mazda 3 είχε αναγκαστεί να αλλάξει αμορτισερ απο τα 50.000 γιατι ειχαν σχεδον τερματισει και ανάλογο περιστατικο ξερω και από ι30 με πολλαπλών συνδεσμων να έχει θέματα με τα αμορτισερ.. Απο την άλλη ξέρω Γαλλικα με σχεδον 200.000 χιλιομετρα που δεν εχουν ποτε αλλαξει αμορτισερ και που δεν εχουν πολλαπλων συνδεσμων και οι μετρησεις αμορτισερ τους στα κτεο είναι μετα απο τοσα χρόνια σχεδον άριστες.. Δεν θέλω να πω πως ένα συστημα αναρτησης ειναι μόνο τα αμορτισερ αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει μεγάλη συνεργασία μεταξυ συστηματος ανάρτησης και αμορτισερ. Τελος, ο καθενας κοιταει άλλα πραγματα.. Εμενα π.χ δεν θα με πειραζε αν έχω ένα ακριβο αμαξι με ημιακαμπτο απο τη στιγμη που η συμπεριφορα του αμαξιου θα ηταν μια χαρα εως πολύ καλή οπως στο 3008.. Αντιθετα θα με πειραζε να πληρωσω ακριβα ενα αυτοκινητο και να εχει τραγικες ελληψεις.. Οπως π.χ πριν 6-7 περιπου χρονια που ειχε αγορασει ο θειος μου την προηγουμενη Χ1 και είχε δώσει ένα σωρο λεφτα και το αμάξι είχε τραγικες εξοπλιστικες ελλείψεις, ουτε καν κουμπιά στο τιμονι, το αμαξι εσωτερικα έδειχνε πολύ φτωχο και λιτο και τα υλικα του ηταν κατω του μετριου.. Δεν μου έβγαζε κατι το premium το συγκεκριμενο μοντελο και δεν δικαιολογούσε τα λεφτα του σε καμία περιπτωση.
-
Οι εταιρείες κοιτάνε να κόψουν και το μισό Ευώ (και δεν είναι σχήμα λόγου, σοβαρολογώ!!! - π.χ. απλοί διακόπτες παραθύρων αντί για αυτόματους), οπότε ο ημιάκαμπτος είναι καθαρά θέμα κόστους. Το ότι έχει και χωροταξικά οφέλη είναι απλά το χρύσωμα του χαπιού για τους καταναλωτές. Βέβαια ο μέσος οδηγός δεν καταλαβαίνει από αυτά, οπότε όλα καλά.
Και πολλές φορές αυτοκίνητα με μια καλη υλοποιηση ημιακαμπτου μπορεί να είναι καλύτερα απο αυτοκινητα με μια μετρια υλοποιηση πολλαπλων συνδεσμων.. Θυμαται κανεις που κάπου στο 2007 το autotriti είχε κάνει τεστ αντοχης στα αμορτισερ των μικρομεσαιων μοντελων και είχε φορτώσει πολύ τα αυτοκινητα και τα πήγαινε σε αντιξοες συνθήκες.. Μετρησαν πριν και μετα την απόδοση των αμορτισερ.. Το σύστημα ανάρτησης συνεργάζεται με τα αμορτισερ.. Το Citroen C4 με τον ημιακαμπτο είχε βγεί πρώτο και καλύτερο με διαφορά.. Τα αμορτισερ του δεν είχαν χάσει καθόλου σχεδουν απόδοση.. Το golf με την αναρτηση πολλαπλών συνδεσμων είχε απογοητευτικα αποτελεσματα και είχε βγει προτελευταιο στη λιστα και τα αμορτισερ του είχαν καταπονεθει πολύ .. Το mazda 3 με την πολλαπλών συνδεσμων τελευταίο στη λίστα και τα αμορτισερ του είχαν σχεδον τερματισει.. Το focus με την πολλαπλων συνδεσμων και αυτο χαλια αποτελεσματα πρεπει να ήταν τρίτο από το τέλος.. Αν έχει καποιος τευχος απο τη συγκεκριμενη δοκιμη ας βγάλει φωτο τα αποτελεσματα και να το ανεβασει γιατι δεν μπορω να το βρω. το astra π.χ με ημιακαπτο πρεπει να ήταν το τριτο καλύτερο... Και τωρα που το σκέφτομαι ένας γνωστος μου με mazda 3 είχε αναγκαστεί να αλλάξει αμορτισερ απο τα 50.000 γιατι ειχαν σχεδον τερματισει και ανάλογο περιστατικο ξερω και από ι30 με πολλαπλών συνδεσμων να έχει θέματα με τα αμορτισερ.. Απο την άλλη ξέρω Γαλλικα με σχεδον 200.000 χιλιομετρα που δεν εχουν ποτε αλλαξει αμορτισερ και που δεν εχουν πολλαπλων συνδεσμων και οι μετρησεις αμορτισερ τους στα κτεο είναι μετα απο τοσα χρόνια σχεδον άριστες..Πρώτον μιλάμε για το Auto-Tsiknopepti! Δεύτερον αυτό είναι παντελώς άσχετο με τον τύπο της ανάρτησης. Μάλιστα όσο πιο απλή είναι μια ανάρτηση, τόσο πιο ανθεκτική. Για αυτό τα φορτηγά έχουν φύλλα σούστας!
Όσον αφορά στους κινητήρες, μια χαρά είναι και ο 1.2 της Peugeot και ο 1.0 της Ford και οι TSi (πλέον). Το πόσα χρόνια έχουν στην αγορά δεν λέει και τίποτα.
-
Γράφετε ανακρίβειες, λες και δεν μπορεί εύκολα ο οποιοσδήποτε να τσεκάρει αν αυτά που γράφετε ισχύουν ή όχι
International Engine of the Year 2012,2013,2014
Ford 999 cc EcoBoost three-cylinder Turbo
Ford Focus/Fiesta/B-Max/C-Max/Grand C-MaxSub 1 litre 2012,2013,2014,2015,2016,2017
Ford 999 cc EcoBoost three-cylinder Turbo
Ford Focus/Fiesta/B-Max/C-Max/Grand C-Max/Mondeo/Ecosport -
2016 Winners
Best New Engine: Ferrari 3.9-litre biturbo V8
Green Engine of the Year: Tesla full-electric powertrain
Best Performance Engine: Ferrari 3.9-litre biturbo V8
Sub 1-litre: Ford 998cc three-cylinder turbo
1-litre to 1.4-litre: PSA Peugeot Citroen 1.2-litre three-cylinder turbo
1.4-litre to 1.8-litre: BMW 1.5-litre three-cylinder electric-gasoline hybrid
1.8-litre to 2-litre: Mercedes-AMG 2-litre turbo
2-litre to 2.5-litre: Audi 2.5-litre five-cylinder turbo
2.5-litre to 3-litre: Porsche 3-litre six-cylinder turbo
3-litre to 4-litre: Ferrari 3.9-litre biturbo V8
Above 4-litre: Ferrari 6.3-litre V12
International Engine of the Year: Ferrari 3.9-litre biturbo V8https://www.ukimediaevents.com/engineof ... rchive.php
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Διακρίνω εκνευρισμό ?
Εγραψα και άλλα στο προηγούμενο πόστ , ώστε να εκνευριστείς και άλλο και να γράψεις και άλλα τέτοια όμορφα...
Ξέρεις υπάρχουν και ψηλοί που προσέχουν τι τρώνε!
Εγώ είμαι ψηλότερος από σένα (1.96) αλλά είμαι 85 κιλά. Ακόμη και έτσι δεν θεωρώ ότι είμαι στον μέσο όρο της κατηγορίας. Παραγγέλνω τα παπούτσια μου (49 νούμερο) ή συχνά προσαρμόζω τα ρούχα που αγοράζω για να μου κάνουν. Δεν θεωρώ ότι ο πλανήτης πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά μου θέλω
Αν εσύ θεωρείς ότι όλοι πρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο για σένα...κοίτα γύρω σου και θα δεις ότι δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος...Επίσης κάποια πράγματα τα μαθαίνει κάποιος από μικρός...
You can't teach an old dog new tricks...Μεγάλωσε ο εκνευρισμός. Ευτυχώς που πήγα για δουλειά ...
Φάε κάτι πάντως....
Ρούχα έχει έξω και σε long εκδόσεις .
Επί της ουσίας απάντησαν και άλλοι στους ταλιμπάν που μας χαλάνε το θέμα του Καλλίστου 3008
Οπότε δεν έχει νόημα να απαντήσω για να μην επαναλαμβάνουμε τα τιτανοτεράστια πλεονεκτήματα του Πανώριου 3008 σε σχέση με κάτι κλειδιά που τους λείπει από το καπώ η φούντα ώστε να είναι ένα τελειο τσαρούχι...
Peugeot 3008 2016