-
Εαν εξαιρέσουμε την τιμή του που είναι πολύ τσιμπημένη για αυτό που προσφέρει το αυτοκίνητο, θα μπορούσε να είναι ο νέος βασιλιάς της κατηγορίας. Υπολογίζω οτι σε κανά τρίμηνο θα καταλάβουν το λάθος τους και θα το επανεξετάσουν το θέμα των τιμών. Μέχρι τότε το tiguan αποτελεί μονόδρομο για κάποιον που ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο της κατηγορίας μέχρι τα 30000 χιλ ευρώ.
Κάπου αλλού σε μια μακρινή χώρα
-
Μερικοι νομιζουν οτι επειδη εδω εχουμε κριση πως θα μας κανουν αλλες τιμες στα αυτοκινητα.
Τωρα οσον αφορα τα εξοπλιστικα μεταξυ tig και 3008 τουλαχιστον στο diesel υπερεχει η λαδιερα αφου η αντιστοιχη εκδοση του Γαλλικου ειναι κοντα 2.000 ευρω ακριβοτερη.
Επισης γινεται λογος για το grip της πεζω με λαστιχα ειδικα για δυσκολες καταστασεις. Στην Ελλαδα του ηλιου συντομα θα βγουνε αχρηστα οποτε εμενα δε μου λεει κατι αυτο. Δλδ και να το πληρωσω ακριβοτερα και να εχω λαστιχα μονο για χωμα-χιονι.
Για λιγο χιονι αντι να αγορασεις ενα σετ αλυσιδες περνωντας τες στα καλοκαιρινα θα φορτωθεις τα ακαταλληλα για ολο το χρονο λαστιχα
Αν το θελεις για extreme καταστασεις τοτε θελεις 4x4 και οχι ενα ψηλο 4x2 -
Εγω αυτο που εχω να προσθεσω ειναι οτι δεν υπαρχει πιο αθορυβο Diesel μοτερ απο το Hdi. Επιφυλασσομαι μονο για το 1.6 tdi το οποιο δεν εχω ακουσει. Αναφερομαι στον πραγματικο ηχο. Οχι τι ακους μεσα απο την καμπινα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Επισης γινεται λογος για το grip της πεζω με λαστιχα ειδικα για δυσκολες καταστασεις. Στην Ελλαδα του ηλιου συντομα θα βγουνε αχρηστα οποτε εμενα δε μου λεει κατι αυτο. Δλδ και να το πληρωσω ακριβοτερα και να εχω λαστιχα μονο για χωμα-χιονι.Tα Continetal CrossContact (αυτά φοράει το 3008 με Grip Control) δεν είναι ειδικά λάστιχα, ούτε χειμερινά. Μια χαρά κάνουν για χρήση όλο τον χρόνο, και το καλοκαίρι. Η Continental τα δίνει ως καλοκαιρινά ελαστικά SUV.
-
Το θέμα της τιμής ει αι άκρως συνυφασμενο με τον αριθμό των κομματιών που θα παραγγείλει ο εισαγωγέας. Μη συγκρίνετε Γαλλία με Ελλάδα. Ούτε Ιταλία με Ελλάδα. Όταν ο Ιταλός εισαγωγέας θα βάλει παραγγελία για 5000 κομμάτια, ο Έλληνας θα ζητάει 100 μαξιμουμ. Άλλη η τιμή θα πάρει ο ένας άλλη ο άλλος. Τόσο απλό.
-
Σωστό Φάνη. Είναι θερινά τα συγκεκριμένα και αν θυμάμαι καλά 80/20
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Το θέμα της τιμής ει αι άκρως συνυφασμενο με τον αριθμό των κομματιών που θα παραγγείλει ο εισαγωγέας. Μη συγκρίνετε Γαλλία με Ελλάδα. Ούτε Ιταλία με Ελλάδα. Όταν ο Ιταλός εισαγωγέας θα βάλει παραγγελία για 5000 κομμάτια, ο Έλληνας θα ζητάει 100 μαξιμουμ. Άλλη η τιμή θα πάρει ο ένας άλλη ο άλλος. Τόσο απλό.Η θεώρηση σου παντως δεν εξηγεί γιατι το αντίστοιχο Tiguan ειναι 1000€ ακριβότερο του 3008 στην ιταλια και 2000€ Φθηνότερο του 3008 στην ελλαδα.
-
Μου λες λοιπον ότι δε παίζει ρόλο το μέγεθος της παραγγελίας;
-
Το έγραψα και πιο πάνω και το επαναλαμβάνω για όσους δεν το είδαν: το all grip control είναι μια ευρεσιτεχνία της Bosche και σαν optional κοστίζει 350 ευρώ βλ. configurator της Peugeot Ιταλίας! Κατά τα άλλα εκτός από το ψηφιακό καντράν τα άλλα όλα καλούδια που αναφέρονται στα βίντεο είναι optional εδώ και πάνε το αμάξι στα 40.000! Το αμάξι είναι πανάκριβο! Το ίδιο και το Tiguan! Πανάκριβο κι αυτό! Τα άλλα όλα είναι να'χαμε να λέγαμε και να'χαμε να πούμε που λέει κι ο κ.αυγολέμονος!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι διαφορές μεταξύ των χωρών είναι για το ίδιο μοντέλο.
-
€413 κοστίζει το Grip Control στην Γαλλία συγκριτικά.
Μπορεί να είναι ερασιτεχνία της Bosch, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι δουλεύει πολύ αποτελεσματικά και δίνει σαφές προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων 2κίνητων SUV. Σαφώς και δεν έχει σχέση με την 4κίνησ σε αποτελεσματικότητα, αλλά επίσης σαφώς προσφέρει έναντι των 2κίνητων SUV.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
€413 κοστίζει το Grip Control στην Γαλλία συγκριτικά.Μπορεί να είναι ερασιτεχνία της Bosch, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι δουλεύει πολύ αποτελεσματικά και δίνει σαφές προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων 2κίνητων SUV. Σαφώς και δεν έχει σχέση με την 4κίνησ σε αποτελεσματικότητα, αλλά επίσης σαφώς προσφέρει έναντι των 2κίνητων SUV.
Εγώ δεν κρίνω την αποτελεσματικότητα του ούτε την διαφορά του έναντι των 4χ4! Απλά γράφω ότι η παρουσία του δεν δικαιολογεί την τιμή του αυτοκινήτου! Εξηγώ τα αυτονόητα τώρα!
-
Μα το αναφέραμε οτι είναι πανάκριβο και όπως αναφέρεις η έκδοση gt line φτάνει τα 40.000. Αυτό που λέμε είναι οτι είναι λάθος η τιμολόγηση του αυτοκινήτου και ευελπιστούμε σε καλύτερες προσφορές απο την αντιπροσωπεία. Σε αυτό η vw έπαιξε καλύτερη μπάλα στις τιμές του Tiguan και αυτό φαίνεται οτι αποδίδει. Όπως λές και τα δύο αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν τις 30.000 αλλά μην ξεχνάς οτι φορολογούνται άγρια όλα τα αυτοκίνητα στις μέρες μας.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Μα το αναφέραμε οτι είναι πανάκριβο και όπως αναφέρεις η έκδοση gt line φτάνει τα 40.000. Αυτό που λέμε είναι οτι είναι λάθος η τιμολόγηση του αυτοκινήτου και ευελπιστούμε σε καλύτερες προσφορές απο την αντιπροσωπεία. Σε αυτό η vw έπαιξε καλύτερη μπάλα στις τιμές του Tiguan και αυτό φαίνεται οτι αποδίδει. Όπως λές και τα δύο αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν τις 30.000 αλλά μην ξεχνάς οτι φορολογούνται άγρια όλα τα αυτοκίνητα στις μέρες μας.+100000000000 ειδικά για αυτό που λες ότι το gt line full optional έπρεπε μέχρι 30.000 άντε βαριά 32.000
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Όπως λές και τα δύο αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν τις 30.000 αλλά μην ξεχνάς οτι φορολογούνται άγρια όλα τα αυτοκίνητα στις μέρες μας.Μακάρι να τα μοιραζανε και δωρεάν αλλα αυτο δεν πρόκειται να γινει. Απο εκει και πέρα το φορολογικό σύστημα στην ελλαδα ειναι τέτοιο που οσο ακριβότερο ενα μοντέλο τόσο εξωφρενικοτερη η φορολογία του.
-
Aikibill εάν νομίζεις οτι οι τιμές που αναφέρονται είναι χαμηλές, τότε σε παρακαλώ υπέδειξε μας τι θεωρείς φυσιολογικές τιμές για την κατηγορία.
-
Εξαρτάται απο την έκδοση. Οι βασικές εκδόσεις εχουν φυσιολογικές τιμες (που δεν ειναι ταυτόσημο με χαμηλές τιμες) οι ακριβές εκδόσεις ειναι πολυ ακριβές αλλα για αυτο φταίει το ελληνικό κράτος και όχι οι κατασκευαστές.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εξαρτάται απο την έκδοση. Οι βασικές εκδόσεις εχουν φυσιολογικές τιμες (που δεν ειναι ταυτόσημο με χαμηλές τιμες) οι ακριβές εκδόσεις ειναι πολυ ακριβές αλλα για αυτο φταίει το ελληνικό κράτος και όχι οι κατασκευαστές.Φταίνε και οι εισαγωγικές φυσικά που δεν απορρόφησαν καθόλου τις αυξήσεις μετά την 1/6/16 αλλά τις φόρεσαν καπέλο στον κοσμάκη!
-
Σε προσφορά φίλου για το βενζινοκίνητο tiguan αξίας 35000 χιλ ευρώ, οι φόροι ανέρχονταν στις 12000 χιλ. Έχει δίκιο σε ότι λέει ο Celestus .
-
Το βενζινοκίνητο 150 act βγαίνει πιο ακριβό απο το δίλιτρο πετρέλαια και όντως το ενα τρίτο της τιμης παει σε τέλος.
Στο πετρέλαιο το τέλος ειναι 8000 περίπου.
Μόνη λύση η τριτεκνια που δικαιούσαι απαλλαγής
Peugeot 3008 2016