-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Syncro ΕΣΤΩ ότι είναι όπως τα λες....ότι δεν φθειρεται το εν λογω λιπαντικο,πως τοτε εχουμε μεταβολη του κινηματικου του ιξωδους με την παροδο των χιλιομετρων???1)Δεν τα λέω εγώ.
2)Επειδή περί ιξώδους έχω παρουσιάσει πολλές φορές τα στοιχεία, αν έχεις την καλoσύνη, ψάξε να δεις τι ισχύει για τους polyolesters.
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Syncro ΕΣΤΩ ότι είναι όπως τα λες....ότι δεν φθειρεται το εν λογω λιπαντικο,πως τοτε εχουμε μεταβολη του κινηματικου του ιξωδους με την παροδο των χιλιομετρων???
1)Δεν τα λέω εγώ.
2)Επειδή περί ιξώδους έχω παρουσιάσει πολλές φορές τα στοιχεία, αν έχεις την καλoσύνη, ψάξε να δεις τι ισχύει για τους polyolesters.
Μιλα και επιχειρηματολογησε εσυ και όχι κάθε φορα το λινκ...Τεσπα για να μην το κουραζουμε στο παρελθον ειχες υποστηριξει ότι το ικωδες τους στην αρχη πεφτει και στην συνεχεια αυξάνεται.(αν δεν κανω λαθος).
Ολες αυτές οι μεταβολες δεν είναι ξεκαθαρο σημαδι ότι το λιπαντικο πολυμεριζεται=φθειρεται? -
Παλικάρι μου syncro δεν είπα ότι το λάδι δεν είναι σωστό και λες χαζομάρες, δεν είπα αυτό, είπα ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσεις σαν παράδειγμα τους κινητήρες Jet γιατί άλλες οι ανάγκες τους και διαφορετική η σύνθεση των λαδιών για τα ρουλεμάν που γυρίζουν 250.000 rpm και άλλες οι ανάγκες ενός - βρώμικου - βενζινοκινητήρα και ακόμα χειρότερα ενός diesel που πρέπει να λιπαίνει, να καθαρίζει κατάλοιπα καύσης, να αντέχει στο θειάφι αν και είναι πλέον ελάχιστο, να είναι πολύτυπο ως προς το ιξώδες του, να κρατάει τη συνοχή του όταν γεμίζει βενζίνη ή πετρέλαιο το κάρτερ από φθορές, πιέσεις, ή κατούρημα των μπέκ ( Στην Ελλάδα το λένε και bore washing ), να μην αφρίζει, να μην παρουσιάζει μεγάλη νέφωση ότον το χτυπάει ο στρόφαλος κλπ, κλπ, κλπ, τι σχέση έχει αυτό το λάδι με το λάδι των ρουλεμάν του άξονα ενός κινητήρα jet που πρέπει μόνο να αντέχει στις θερμοκρασίες και να μην σπάει το φίλμ του, για πες, έχουν σχέση ?
Mπορεί να είναι όλα κατηγορίας V ( πολυολεφίνες κλπ ) αλλά καμμία σχέση δεν έχουν τα πρόσθετα των Jet των βενζίνης και των Diesel, όχι ότι δεν είναι τα καλύτερα λάδια αλλά το παράδειγμα σου ήταν λάθος και επιμένω ότι το έκανες για την δημιουργία εντυπώσεων, αυτό ανέφερα και όσο για το ότι προκαλείσαι για μια ακόμα φορά, συμφωνώ, αλλά το προκαλείς εσύ από μόνος σου.
Βρές λοιπόν καλύτερο παράδειγμα και άσε τους κατασκευαστές ήσυχους, γνωρίζω πολύ καλά ΄το ξέρουν καλύτερα από εμάς, αλλά το να χρησιμοποιείς λάθος παραδείγματα με πομπώδεις λέξεις, Link και αναφορές μόνο γέλιο προκαλείς.
Και μιας και την βρίσκεις με τα Link πάρε εδώ ένα pdf για αυτοκίνητα και όχι για διαστημόπλοια ή για F-16, αλήθεια τα πρώτα F-16 χρησιμοποιούν τα ίδια λάδια με τα F-16 Block 5 ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Παλικάρι μου syncro δεν είπα ότι το λάδι δεν είναι σωστό και λες χαζομάρες, δεν είπα αυτό, είπα ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσεις σαν παράδειγμα τους κινητήρες Jet γιατί άλλες οι ανάγκες τους και διαφορετική η σύνθεση των λαδιών για τα ρουλεμάν που γυρίζουν 250.000 rpm και άλλες οι ανάγκες ενός - βρώμικου - βενζινοκινητήρα και ακόμα χειρότερα ενός diesel που πρέπει να λιπαίνει, να καθαρίζει κατάλοιπα καύσης, να αντέχει στο θειάφι αν και είναι πλέον ελάχιστο, να είναι πολύτυπο ως προς το ιξώδες του, να κρατάει τη συνοχή του όταν γεμίζει βενζίνη ή πετρέλαιο το κάρτερ από φθορές, πιέσεις, ή κατούρημα των μπέκ ( Στην Ελλάδα το λένε και bore washing ), να μην αφρίζει, να μην παρουσιάζει μεγάλη νέφωση ότον το χτυπάει ο στρόφαλος κλπ, κλπ, κλπ, τι σχέση έχει αυτό το λάδι με το λάδι των ρουλεμάν του άξονα ενός κινητήρα jet που πρέπει μόνο να αντέχει στις θερμοκρασίες και να μην σπάει το φίλμ του, για πες, έχουν σχέση ?Mπορεί να είναι όλα κατηγορίας V ( πολυολεφίνες κλπ ) αλλά καμμία σχέση δεν έχουν τα πρόσθετα των Jet των βενζίνης και των Diesel, όχι ότι δεν είναι τα καλύτερα λάδια αλλά το παράδειγμα σου ήταν λάθος και επιμένω ότι το έκανες για την δημιουργία εντυπώσεων, αυτό ανέφερα και όσο για το ότι προκαλείσαι για μια ακόμα φορά, συμφωνώ, αλλά το προκαλείς εσύ από μόνος σου.
Βρές λοιπόν καλύτερο παράδειγμα και άσε τους κατασκευαστές ήσυχους, γνωρίζω πολύ καλά ΄το ξέρουν καλύτερα από εμάς, αλλά το να χρησιμοποιείς λάθος παραδείγματα με πομπώδεις λέξεις, Link και αναφορές μόνο γέλιο προκαλείς.
Και μιας και την βρίσκεις με τα Link πάρε εδώ ένα pdf για αυτοκίνητα και όχι για διαστημόπλοια ή για F-16, αλήθεια τα πρώτα F-16 χρησιμοποιούν τα ίδια λάδια με τα F-16 Block 5 ?
Παλληκάρι quadra
1)Δεν διαβάζεις τι γράφω και απαντάς επί φανταστικών δεδομένων.
(Αυτό να δεις τι γέλιο προκαλεί).
Οι κινητήρες jet χρησιμοποιούνται σαν παράδειγμα από όλους αυτούς τους διεθνείς σαλτιμπάγκους, τις ιδιότητες των οποίων περιέγραψα προηγουμένως, σε μια προσπάθεια τους να εξηγήσουν γιατί οι polyolesters είναι ιδανικοί για χρήση σε βενζινοκινητήρες.
Αυτοί οι ηλίθιοι, (κατά πάσα βεβαιότητα), ημιμαθείς, εννοούν να θεωρούν σημαντικό το ότι αυτή η κατηγορία λιπαντικών, που κάνει για τα jet, είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τους βενζινοκινητήρες.
Φυσικά, εσύ, κατά την προσφιλέστατη συνήθειά σου, τα αποδίδεις όλα αυτά σε μένα, ενώ, αναλυτικά και λεπτομερειακά, έχω παραθέσει. Τώρα βέβαια, το να κοιτάξεις μία σελίδα πριν, είναι πρόβλημα. Δεν έχεις χρόνο.
Ούτε καν αυτό δεν διάβασες, ότι δηλαδή αναφέρομαι σε βενζινοκινητήρες.
2)Αυτοί οι ηλίθιοι, άσχετοι, ημιμαθείς, εξηγούν αναλυτικά γιατί αυτό το λάδι είναι το καταλληλότερο για τους κινητήρες των αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με το γιατί είναι ΚΑΙ για τους κινητήρες των jet.
Φυσικά, αυτά, που λένε, κάνουν για τους ομοίους τους! Εδώ είναι Βαλκάνια! Δεν είναι παίξε γέλασε!
3)Επίσης, το ότι τονίζουν ότι με τους polyolesters χρησιμοποιούνται τα ελάχιστα, κατά το δυνατόν, πρόσθετα, με αποτέλεσμα την σταθερότητα της σύστασης, κάτω από ακραίες συνθήκες, ούτε καν το αξιολόγησες, αλλά μήπως και έχει καμία σημασία;
4)Εκτός από το να αφήσω τους κατασκευαστές ήσυχους, ξέχασες να προτείνεις να αφήσω ήσυχους και τους ειδικούς επί του θέματος, όπως αυτούς του 'bob is the oil guy', οι οποίοι, ομόφωνα, όπως προκύπτει από πολλά σχόλια και αναφορές, συμφωνούν σε όσα παρατίθενται στην κεντρική σελίδα.
Αλλά μήπως και αυτό, της προηγούμενης σελίδας καταχώρημα, το κοίταξες;
Αλλά και να το κοίταγες, αν και παρέθεσα αποσπάσματα από το αυτούσιο κείμενο, τι αξία μπορεί να έχει;
Την στιγμή μάλιστα που έχω παραθέσει και το link, (σύμφωνα και με τους κανονισμούς του forum), και, είναι βέβαιο, έτσι προσπαθώ να προκαλέσω...εντυπώσεις.
5)Αν, πάντως, έκανες την χάρη, στον εαυτό σου, να διαβάσει τις απόψεις των...ηλιθίων, από περιέργεια έστω, θα έβλεπες πως κάνεις λάθος, όχι δεν είναι όλες οι πολυολεφίνες 'τα καλύτερα λάδια', όπως λες, υπάρχουν, και εκεί ακόμα, διαβαθμίσεις.
6)Όσο για το pdf που παραθέτεις, στα Ελληνικά, το διάβασα και ανταποκρίθηκε, ακριβώς, σε αυτό που περίμενα:
'bon pour l'orient'.
-
Βρε παιδιά,
επειδή αρχίζω και χάνομαι λίγο , τελικά καταλήξαμε, με το αμάξι θα πρέπει να κάνω κάτι άμεσα?
Ένας φίλος μου είπε για Engige Flush και αλλαγή λαδιού - φίλτρου. Αξίζει να το δοκιμάσω, ή προς το παρόν παρακολούθηση και βλέπουμε? -
Το σίγουρο είναι, που αναφέρθηκε άλλωστε, είναι ότι ανεξάρτητα από προδιαγραφές, πάντα ελέγχουμε τα λάδια σε τακτά διαστήματα. Θα ήταν επίσης προτιμοτερο να είχες πάει στην αντιπροσωπία να δουν τη βλακεία τους, όχι στον 'απ έξω' μηχανικό.
-
Ο χρήστης rainbowrider έγραψε:
Βρε παιδιά,
επειδή αρχίζω και χάνομαι λίγο , τελικά καταλήξαμε, με το αμάξι θα πρέπει να κάνω κάτι άμεσα?
Ένας φίλος μου είπε για Engige Flush και αλλαγή λαδιού - φίλτρου. Αξίζει να το δοκιμάσω, ή προς το παρόν παρακολούθηση και βλέπουμε?Κανε συχνοτερες αλλαγες και τελος. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Δεν καταστραφηκε ο κινητηρας μην τρελενεσαι.
-
-
Βρε παιδιά,
Ένας φίλος μου είπε για Engige Flush και αλλαγή λαδιού - φίλτρου. Αξίζει να το δοκιμάσω, ή προς το παρόν παρακολούθηση και βλέπουμε?Ανοιξε το βιβλιαράκι του αμαξιού σου.Εκεί θα λέει ότι πρέπει να ελέγχεις τα λάδια κάθε τόσο και να προσθέτεις αν χρειάζεται.Ασε τα φλας για τους φωτογραφους.
-
Βρε παιδιά,
Ένας φίλος μου είπε για Engige Flush και αλλαγή λαδιού - φίλτρου. Αξίζει να το δοκιμάσω, ή προς το παρόν παρακολούθηση και βλέπουμε?το μοτέρ σου δεν έχει πάθει τίποτα 99%,προφανώς μια μικρή ποσότητα την καίει(φυσιολογικά) απο καινούριο και αλλάζοντας λάδια ας πούμε κάθε 10000χλμ,δεν το καταλαβαίνεις,όταν όμως η αλλαγή γίνεται στα διπλάσια χλμ,τότε και το λάδι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και είναι εμφανές στη βέργα του λαδιού!
για μένα αφού κάνεις κάποια χλμ,αλλάζεις ξανά λάδια και φίλτρο και πλέον ακολουθείς πρόγραμμα κάθε 10000χλμ......
Υ.Γ ο nicolas έχει να πει κάτι;;;; -
syncro πάρε την πασατίτσα σου και κάνε τη διαστημόπλοιο ή ότι άλλο θέλεις, ( άκου χαϊδευτικό όνομα σε παλιοσίδερα, μπράβο φαντασία και προχώ σκέψη !!! ) μέχρι τότε όμως μάθε Ελληνικά για να καταλαβαίνεις τι σου λένε όσοι σου απευθύνουν τον λόγο ώστε να απαντάς εντός θέματος και να μην πετάς την μπάλα στη εξέδρα.
Δεν είπα ποτέ ότι τα λιπαντικά που αναφέρεις είναι ακατάλληλα για τις χρήσεις που προσφέρονται, είπα ότι χρησιμοποίησες ένα παράδειγμα μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων νομίζοντας ότι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό από τις γνώσεις σου περί των λιπαντικών, ( και εξακολουθείς να το κάνεις ), όταν λοιπόν αντιληφθείς τι ρώτησε αρχικά το παιδί για το πρόβλημα του, και όταν επίσης κατανοήσεις τι σου είπα εγώ τα ξαναλέμε, άντε και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλή φώτιση.
-
Είσαι εντός εγγύησης και ο 'μάστορας' σου έβαλε λάδι για να ξεπλυθεί το μοτέρ.
Μετάφραση: αυτή τη στιγμή έχεις λάδι εκτός προδιαγραφών και αυτός είναι λόγος να χάσεις την εγγύησή σου.Οι επιλογές που έχεις είναι 2: α) Ελληνική συντήρηση που σημαίνει διαλέγεις μάστορα και κάνεις ό,τι λέει/τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει. Συνήθως θα σου πει πως έχει δει πολλά ανοιγμένα μοτέρ και ξέρει τί λέει.
β) Ευρωπαική συντήρηση, δηλαδή ακολουθείς το βιβλιαράκι. Βάζεις το λάδι που λέει και το αλλάζεις όποτε λέει και όχι πιο συχνά, κάνεις τους ελέγχους που λέει κλπ.Αν ακολουθήσεις το 'β' (και με λίγη τύχη) δε θα δεις ποτέ ανοιγμένο το μοτέρ σου. Αν ακολουθήσεις το 'α' τα μοτέρ ανοίγονται μετά τα 200.000χλμ. συνήθως (ρώτα τον μάστορά σου).
Οπότε για να το πω απλά. Βάλε πάλι τα λάδια του μαζί με αλλαγή φίλτρου, και γενικά κάνε του ένα πλήρες σέρβις αφού το έκανες μισό και πριν την ώρα του, και μηδένισε το μετρητή που σου δείχνει πότε είναι το επόμενο σέρβις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
syncro πάρε την πασατίτσα σου και κάνε τη διαστημόπλοιο ή ότι άλλο θέλεις, ( άκου χαϊδευτικό όνομα σε παλιοσίδερα, μπράβο φαντασία και προχώ σκέψη !!! ) μέχρι τότε όμως μάθε Ελληνικά για να καταλαβαίνεις τι σου λένε όσοι σου απευθύνουν τον λόγο ώστε να απαντάς εντός θέματος και να μην πετάς την μπάλα στη εξέδρα.Δεν είπα ποτέ ότι τα λιπαντικά που αναφέρεις είναι ακατάλληλα για τις χρήσεις που προσφέρονται, είπα ότι χρησιμοποίησες ένα παράδειγμα μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων νομίζοντας ότι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό από τις γνώσεις σου περί των λιπαντικών, ( και εξακολουθείς να το κάνεις ), όταν λοιπόν αντιληφθείς τι ρώτησε αρχικά το παιδί για το πρόβλημα του, και όταν επίσης κατανοήσεις τι σου είπα εγώ τα ξαναλέμε, άντε και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλή φώτιση.
1)Τα 'παλιοσίδερα' είναι αυτά που μας δίνουν το κίνητρο να βρισκόμαστε εδώ μέσα. Aν βρίσκεσαι μακριά από αυτή την αντίληψη τότε είναι λογικό να μην θέλεις να καταλάβεις.
2)Όταν η έννοια 'κατάλληλο' και 'ιδανικό' εναλάσσονται ελεύθερα στο μυαλό σου, τότε ναι, πρέπει να μάθεις Ελληνικά.
3)Εξακολουθείς να μην δέχεσαι, ότι τα παραδείγματα δεν είναι δικά μου.
4)Ο φίλος, που έχει το πρόβλημα, μπορεί να βρει απαντήσεις για το πρόβλημα του, σε όσα λέω, αρκεί να προσπαθήσει, (λίγο).
5)Καλή Ανάσταση, όσο για την 'καλή φώτιση', είναι φανερό, θα χρειαστούμε παράταση...
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Βρε παιδιά,
Ένας φίλος μου είπε για Engige Flush και αλλαγή λαδιού - φίλτρου. Αξίζει να το δοκιμάσω, ή προς το παρόν παρακολούθηση και βλέπουμε?Ανοιξε το βιβλιαράκι του αμαξιού σου.Εκεί θα λέει ότι πρέπει να ελέγχεις τα λάδια κάθε τόσο και να προσθέτεις αν χρειάζεται.Ασε τα φλας για τους φωτογραφους.
Δεν το καταλαβαίνω γιατί το κουράζουμε. Ό,τι έγινε έγινε, ούτε ξεπλύματα ούτε ντουζ ανανεώνουν την μηχανή. Αλλαγή στο εξής με το λάδι που λέει το μάνουαλ στα χιλιόμετρα που λέει το μάνουαλ. Γενικά συντήρηση by the book να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Είσαι εντός εγγύησης και ο 'μάστορας' σου έβαλε λάδι για να ξεπλυθεί το μοτέρ.
Μετάφραση: αυτή τη στιγμή έχεις λάδι εκτός προδιαγραφών και αυτός είναι λόγος να χάσεις την εγγύησή σου.Οι επιλογές που έχεις είναι 2: α) Ελληνική συντήρηση που σημαίνει διαλέγεις μάστορα και κάνεις ό,τι λέει/τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει. Συνήθως θα σου πει πως έχει δει πολλά ανοιγμένα μοτέρ και ξέρει τί λέει.
β) Ευρωπαική συντήρηση, δηλαδή ακολουθείς το βιβλιαράκι. Βάζεις το λάδι που λέει και το αλλάζεις όποτε λέει και όχι πιο συχνά, κάνεις τους ελέγχους που λέει κλπ.Αν ακολουθήσεις το 'β' (και με λίγη τύχη) δε θα δεις ποτέ ανοιγμένο το μοτέρ σου. Αν ακολουθήσεις το 'α' τα μοτέρ ανοίγονται μετά τα 200.000χλμ. συνήθως (ρώτα τον μάστορά σου).
Οπότε για να το πω απλά. Βάλε πάλι τα λάδια του μαζί με αλλαγή φίλτρου, και γενικά κάνε του ένα πλήρες σέρβις αφού το έκανες μισό και πριν την ώρα του, και μηδένισε το μετρητή που σου δείχνει πότε είναι το επόμενο σέρβις.
Μαλλον δεν καταλαβες οτι ΕΚΑΝΕ το β και κοντεψε να παρει το μοτερ στο χερι!!!!!!!
Ακομη μια αποδειξη οτι τα λαδια στις 20Κ χλμ δεν την παλευουν.........στα μισα ειναι Οκ! -
Eπειδή σε ένα αποδεδειγμένα ελεύθερο forum, όπως αυτό που βρισκόμαστε, είναι ωραίο που μπορούμε και μιλάμε ελεύθερα ανταλλάσσοντας απόψεις, (για όσο ακόμα μας επιτρέπεται),
θεωρώ πως είναι ακόμα καλύτερο, που εκτός από 'απόψεις', μπορούμε να ανταλλάσσουμε και ντοκουμέντα!
Δείτε λοιπόν ένα ντοκουμέντο, στο οποίο, αναγκαστικά, εγώ που απαιτώ να μην λογοκρίνομαι, έχω επιβάλλει λογοκρισία!
Σας εξηγώ και είμαι βέβαιος πως θα δικαιολογήσετε την απόφαση αυτή.
1)Έσβησα την μάρκα, (και άφησα τον τύπο μόνο), του λαδιού, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
2)Δεν δίνω link, αφού έτσι θα φανεί το προαναφερόμενο στοιχείο.
**BLACK STONE, (=εργαστήριο ανάλυσης λαδιού), POLYOLESTERS 5w30 Τύπος λαδιού, 23.000 μίλια, (=37.000 km) διάρκεια χρήσης, χωρίς αλλαγές, συμπλήρωση λιγότερο από 2 quart, (=λιγότερο από περίπου 2 λίτρα), όλο το διάστημα αυτό, (μιλάμε για καινούργιο κινητήρα ΤΟΥΟΤΑ, V8, 4,7 l).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ #1 ΤΗΣ BLACKSTONE: O KINHTHΡΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ #2 ΤΗΣ BLACKSTONE: ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΝΕΒΑΣΕ 'ΓΡΑΔΑ', δηλαδή, όχι μόνο δεν 'έσπασε' αλλά έγινε πιο παχύρευστο! (Συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους POLYOLESTERS).**
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ BLACKSTONE: ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΣΗ!
Ημιμαθείς θα είναι...
-
Στο εγραψα και παραπανω αλλα μια σου απαντηση ακομα περιμενω....Απαντησε μου αν ο πολυμερισμος ενός λιπαντικου είναι φθορα ή μη,ειτε το ιξωδες του αυξάνεται ειτε μειωνεται...
Επισης η αναλυση της Blackstone δεν μου λεει κατι το τοσο σπουδαιο(δεν την βγαζω αχρηστη)....Αν συγκρινουμε το αρχικο λιπαντικο 5w30 με αυτό που μετρηθηκε δεν θα εχουν ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση μεταξυ τους.Αγνοεις κατι και θεωρεις ότι επειδή εγινε πιο παχυρευστο είναι σουπερ....Όταν με τα χιλιόμετρα χασουμε το 15-20% του λιπαντικου που αποτελείται από προσθετα τα οποια φθειρονται ΚΑΙ διαμορφωνουν το ανοιγμα του ιξωδους ....το λιπαντικο θα τεινει σχετικα προς το ιξωδους της βασης που χρησιμοποιηθηκε ΠΡΙΝ μπουν τα βελτιωτικα ιξωδους.
υ.γ. Στους 0 βαθμούς Κελσιου 5αρι δεν είναι για κανεναν λογο.....θα εχει κινηθεί προς το 10 τουλάχιστον.Απαντησε μου σε παρακαλω επι των οσων εγραψα και όχι με λινκ.Και οποιος άλλος γνωριζει καλυτερα ας με διορθωσει.
-
Στο εγραψα και παραπανω αλλα μια σου απαντηση ακομα περιμενω....Απαντησε μου αν ο πολυμερισμος ενός λιπαντικου είναι φθορα ή μη,ειτε το ιξωδες του αυξάνεται ειτε μειωνεται...
Επισης η αναλυση της Blackstone δεν μου λεει κατι το τοσο σπουδαιο(δεν την βγαζω αχρηστη)....Αν συγκρινουμε το αρχικο λιπαντικο 5w30 με αυτό που μετρηθηκε δεν θα εχουν ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση μεταξυ τους.Αγνοεις κατι και θεωρεις ότι επειδή εγινε πιο παχυρευστο είναι σουπερ....Όταν με τα χιλιόμετρα χασουμε το 15-20% του λιπαντικου που αποτελείται από προσθετα τα οποια φθειρονται ΚΑΙ διαμορφωνουν το ανοιγμα του ιξωδους ....το λιπαντικο θα τεινει σχετικα προς το ιξωδους της βασης που χρησιμοποιηθηκε ΠΡΙΝ μπουν τα βελτιωτικα ιξωδους.
υ.γ. Στους 0 βαθμούς Κελσιου 5αρι δεν είναι για κανεναν λογο.....θα εχει κινηθεί προς το 10 τουλάχιστον.Απαντησε μου σε παρακαλω επι των οσων εγραψα και όχι με λινκ.Και οποιος άλλος γνωριζει καλυτερα ας με διορθωσει.
Θα γνωρίζεις, βέβαια, το ρητό: 'αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω!'
Την απάντηση στα ερωτήματα σου, σου την έδωσε η
με ότι προτείνει στον χρήστη και μάλιστα στα...23.000 μίλια, όπου, όχι μόνο εκφράζεται στον υπερθετικό βαθμό για τον κινητήρα, τις, μηδαμινές, φθορές του και την συμπεριφορά του λαδιού, έως εκείνη την στιγμή, αλλά, λέει ακόμα, πως για το λάδι αυτό, βλέπει μέλλον!
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Θα γνωρίζεις, βέβαια, το ρητό: 'αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω!'
Την απάντηση στα ερωτήματα σου, σου την έδωσε η
με ότι προτείνει στον χρήστη και μάλιστα στα...23.000 μίλια, όπου, για το λάδι αυτό, βλέπει μέλλον!
Προφανως δεν εχεις κατανοησει το ειδος της αναλυσης που σου κανει η Blackstone και συμφωνα με ποιους παραμέτρους σου λεει ότι είναι ΟΚ.
Οποτε λοιπον είμαι στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσω πως υπαρχει ανθρωπινο δημιουργημα το οποιο παρα την χρηση του δεν χαλα ΠΟΤΕ.
-
Προφανως δεν εχεις κατανοησει το ειδος της αναλυσης που σου κανει η Blackstone και συμφωνα με ποιους παραμέτρους σου λεει ότι είναι ΟΚ.
H ΒLACKSTONE, (αν καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται), προτείνει, υπεύθυνα, (αν αντιλαμβάνεσαι το γιατί), σε κάτοχο ενός καινούργιου, πανάκριβου, TOYOTA TUNDRA, να συνεχίσει την χρήση του λαδιού με τα 37.000 χιλιόμετρα, λέγοντας πως είναι 'fine for more use', και όχι 'o.k.', όπως λες, (αν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά), και...ακόμα...δεν...
Ο αφελής οδηγός