-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέος στο forum. Εψαξα λίγο για σύγκριση των δυο αυτοκινήτων και δεν υπάρχει. Ψιλολογικό γιατί ειναι σχεδόν τα ιδια μηχανικά. ΚΑτασκευάζονται στο ίδιο πάτωμα απο την ίδια εταιρία. Οπότε λογικό να λείπουν οι πολλές συγκρίσεις.
Αυτό πουθέλω περισσότερο να ρωτήσω είναι αρχικά αν υπάρχει κάποιος που να έχει ενα απο τα δυο αυτοκίνητα στις φουλ εκδόσεις τους 1600κυβικα με 75 ιππους(οχι τους 100) και με το παμπριζ ζενιθ στο c3 ή με την πανοραμικη οροφη το peygeot και γενικότρα αν ξέρει κάποιος προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν απο τις οροφές ή αν έχει διαπιστώσει οτι δεν ειναι τόσο ωραίες με τα χρόνια χρήσης όσο οταν αγοράζεις που σου φαίνονται ολα ιδανικα.
Οδηγώ 3 χρόνια το παλιό αμάξι του πατέρα και ειναι ενα Peygeot 406. Αλλα πλέον τα έπαιξε και μπηκα στην διαδικασία να πάρω αμάξι. Οικονομικά είμαι κάπου εκεί και έχω καταλήξει σε αυτά τα δυο.Επειδή είναι πρώτη φορά που θα παρω δικό μου αμάξι...και ελπίζω οχι η τελευταία, στα 27 μου θέλω να κάνω το κομμάτι μου και να παρω το κάτι παραπάνω και οχι την απλή έκδοση. για αυτό ρωτώ για οροφές και φουλ εκδοση κλπ.
Δεκτή κάθε γνώμη αλλα δεν θα ήθελα να επεκταθούμε σε άλλα αυτοκίνητα γιατι το μπέρδεμα θα γίνει μεγαλύτερο.
Αναμένω μια βοήθεια.
Thanks προκαταβολικά. -
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέος στο forum. Εψαξα λίγο για σύγκριση των δυο αυτοκινήτων και δεν υπάρχει. Ψιλολογικό γιατί ειναι σχεδόν τα ιδια μηχανικά. ΚΑτασκευάζονται στο ίδιο πάτωμα απο την ίδια εταιρία. Οπότε λογικό να λείπουν οι πολλές συγκρίσεις.
Αυτό πουθέλω περισσότερο να ρωτήσω είναι αρχικά αν υπάρχει κάποιος που να έχει ενα απο τα δυο αυτοκίνητα στις φουλ εκδόσεις τους 1600κυβικα με 75 ιππους(οχι τους 100) και με το παμπριζ ζενιθ στο c3 ή με την πανοραμικη οροφη το peygeot και γενικότρα αν ξέρει κάποιος προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν απο τις οροφές ή αν έχει διαπιστώσει οτι δεν ειναι τόσο ωραίες με τα χρόνια χρήσης όσο οταν αγοράζεις που σου φαίνονται ολα ιδανικα.
Οδηγώ 3 χρόνια το παλιό αμάξι του πατέρα και ειναι ενα Peygeot 406. Αλλα πλέον τα έπαιξε και μπηκα στην διαδικασία να πάρω αμάξι. Οικονομικά είμαι κάπου εκεί και έχω καταλήξει σε αυτά τα δυο.Επειδή είναι πρώτη φορά που θα παρω δικό μου αμάξι...και ελπίζω οχι η τελευταία, στα 27 μου θέλω να κάνω το κομμάτι μου και να παρω το κάτι παραπάνω και οχι την απλή έκδοση. για αυτό ρωτώ για οροφές και φουλ εκδοση κλπ.
Δεκτή κάθε γνώμη αλλα δεν θα ήθελα να επεκταθούμε σε άλλα αυτοκίνητα γιατι το μπέρδεμα θα γίνει μεγαλύτερο.
Αναμένω μια βοήθεια.
Thanks προκαταβολικά. -
Καλησπέρα σε όλους.
Αναμένω μια βοήθεια.
Thanks προκαταβολικά. -
Θα σου πω τις εντυπώσεις μου καθώς έχω οδηγήσει και τα δύο σε εκτεταμένα τεστ ντράιβ τον Δεκέμβριο. Το Σιτροέν σαν στήσιμο είναι πιό μαλακό και με πολύ ελαφρύ τιμόνι. Αυτό στην πόλη είναι καλό αλλά αν χρειαστεί να οδηγήσεις σε επαρχιακό δρόμο με στροφές θα διαπιστώσεις κάποιες τάσεις πλεύσης. Το Πεζώ είναι ακριβώς το αντίθετο. Παρότι εστιάζει και αυτό στην άνεση βρήκα ότι στρίβει καλύτερα ενώ και το τιμονάκι του είναι πολύ βολικό, τουλάχιστον για μένα. Βρίσκω το Πεζώ περισσότερο αυτοκίνητο του οδηγού. Και στα δύο αυτοκίνητα δεν έχει αναφερθεί όσο γνωρίζω κάποιο πρόβλημα παρά μόνο στα παλαιότερα c3 με zenith έτριζε το συρόμενο κάλυμμα που αντιμετωπίζοταν άμεσα από την αντιπροσωπεία βάση οδηγίας από το εργοστάσιο. Η διαφορά τους είναι ότι στην ασφάλιση το zenith θεωρείται παρμπρίζ ενώ στο Πεζώ πρέπει να το ασφαλίσεις σαν ηλιοροφή. Στο δε Πεζώ το βράδυ όταν ανάβεις τα φώτα, τα πλαινά της οροφής φωτίζονται από σειρές γαλάζιων led που για μένα είναι πολύ όμορφο. Έχε υπόψη ότι η διαφορά τιμής είναι στα 1400 αν θυμάμαι καλά, υπέρ του Σιτροέν. Αν σε παίρνει πάντως προτίμησε το 100άρι. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα κατ'εμέ.
-
Αρχικά σε ευχαριστώ.
Επειδή θέλω να καταλήξω άμεσα πήγα και τα οδήγησα και τα δυο. Πολυ ωραία για αυτό το λίγο που οδήγησα στο test drive.
Να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι να έπαιρνα το c3 και να δώσω την διαφορά που έχουν τα 1000 ευρώ περίπου για να πάρω τα 100 άλογα. Απο την άλλη η peygeot μου δινει ενα πολυ δυνατό πακέτο after sales. 5 χρονια εγγύηση και οι δυο και η peygeot δινει επιπλέον 4 χρονια σερβις 4 χρονια δωρεαν ανταλλακτικα 4 χρονια οδικη βοηθεια.
Μικρολεπτομέριες ειναι οτι το c3 εχει gps στην οθόνη τοάλλο δεν έχει και οτι το peygeot εχει τεμπέλη στον οδηγό(πολυ ξεκουραστο για οποιον εχει μαθει να οδηγαει ετσι) ενω το c3 δεν εχει.
Το θέμα ομορφια ειναι υποκειμενικό αλλα για να το συζητάω τόσο πολύ μου αρέσουν και τα δυο.
Σκέφτομαι πάντως και τα αρνητικά της οροφης σε περίπτωση ατυχήματος ω μη γένοιτο... -
Δεν νομίζω ότι υφίσταται θέμα ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι απαραίτητες δομικές ενισχύσεις για να ανταπεξέλθει το αυτοκίνητο. Να θυμάσαι ότι η Πεζώ δίνει εγγύηση 5 χρόνια ή 60.000χλμ και το σέρβις περιλαμβάνει ακριβώς ότι προβλέπεται στην τακτική συντήρηση και τίποτα παραπάνω. Αν πχ χρειαστείς τακάκια τα πληρώνεις. Πάντως το 208 σε άσπρο, με τις μισόμαυρες ζάντες, την μαύρη ηλιοροφή και την μαύρη αεροτομή είναι πολύ όμορφο και δείχνει-χωρίς να είναι βέβαια και πολύ-πιό σπορ. Στο c3 για να βάλεις τεμπέλη υπολόγισε από 160 εως 200 ευρώ αν και αυτήν την εποχή αν τους πιέσεις λίγο μπορεί να στην δώσουν και δώρο.
-
Ο χρήστης naygoylas έγραψε:
Να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι να έπαιρνα το c3 και να δώσω την διαφορά που έχουν τα 1000 ευρώ περίπου για να πάρω τα 100 άλογα.
Αυτο ειναι το νοημα της υποθεσης θεωρω...Αν και προτιμω μεσα-εξω το peugeot.
-
Απο την άλλη η peygeot μου δινει ενα πολυ δυνατό πακέτο after sales. 5 χρονια εγγύηση και οι δυο και η peygeot δινει επιπλέον 4 χρονια σερβις 4 χρονια δωρεαν ανταλλακτικα 4 χρονια οδικη βοηθεια.
...Αυτά τα δίνει ο έμπορας ή ο ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ;
Αν τα δίνει ο έμπορας, είναι μπαρούφες.
Αν τα δίνει ο ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ και αφορά όλο το δίκτυο εξυπηρέτησης αξίζει, μόνο αν διαβάσεις τους όρους.Κατά τα άλλα επιλέγεις αυτό που σου αρέσει και θεωρείς ότι σου ταιριάζει περισσότερο.
-
Η συγκεκριμένη εγγύηση είναι της κεντρικής αντιπροσωπείας και σου δίνουν ξεχωριστό έγγραφο με όρους και καλύψεις κατά την αγορά.
-
Τα ίδια έλεγαν και σε μένα και μου έδωσαν χαρτιά της http://www.mapfrewarranty.gr/gr/Index.aspx
Φυσικά αυτή ήταν διαδικασία του εμπόρου και όχι της κεντρικής αντιπροσωπείας.
Πιθανά και ο ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ το ίδιο κάνει. Τουλάχιστον να αφορά όλο το δίκτυο και όχι συγκεκριμένα συνεργεία.
-
Αυτά ολα που ειπα μου τα δινει ο Χανιαδάκης που έχει και την peygeot και την Citroen. ο Ενας ειναι στην Λεωφορο Καβάλας και ο άλλος στην Ιερα Οδό.
Νομίζω οτι εμφανισιακά μου αρέσει λιιιιιγο περισσότερο το c3.
Θα σας πείραζε εσάς αν παίρνατε ενα αυτοκίνητο καιο σε 4-5 μήνες εβγαινε το καινουριο μοντέλο του;
Μου το έχουν πει αρκετοί αλλα δεν έχω τετοια εμπειρία και μου φαίνεται κουλο να με πειράξει κατι τετοιο! -
Έχω την εντύπωση ότι ο αντικαταστάτης του c3 ετοιμάζεται πυρετωδώς ενώ το 208 έκανε σχετικά πρόσφατα facelift.
-
Θα σας πείραζε εσάς αν παίρνατε ενα αυτοκίνητο καιο σε 4-5 μήνες εβγαινε το καινουριο μοντέλο του;
Μου το έχουν πει αρκετοί αλλα δεν έχω τετοια εμπειρία και μου φαίνεται κουλο να με πειράξει κατι τετοιο!Γιατί να σε πειράξει; Συνήθως τα αυτοκίνητα στο τέλος της ζωής τους πωλούνται σε προσφορά και με εξτρά εξοπλισμό ενώ έχουν λυμένα όλα τα προβλήματα (παιδικές ασθένειες) που είχαν στην αρχή της ζωής τους.
-
Εχεις απόλυτο δίκιο REALZEUS. Ειδικά σε αυτό με τα προβλήματα.
Τωρα για το C3 πήρα τηλέφωνο και καλά σαν ενδιαφερόμενος για το νεο μοντέλο που είδα και καλά στο ιντερνετ και μου ειπαν νομίζουν οτι θέλει 2-3 μήνες αλλα μπορεί και αύριο.(Κλασική πολιτική πωλητή).
Δεν ξέρω. Εχω τρελαθεί να διαβαζω άρθρα , κριτικές κλπ...αλλα νομίζω οτι μια απόφαση ειναι και την έχω κάνει τεράστια το κεφάλι μου. -
Μην αγχώνεσαι...όποιο και να πάρεις χαρούμενος θα είσαι....απλά προσπάθησε για τα 100 άλογα γιατί ίσως αργότερα θα το μετανιώσεις.
-
Εχεις απόλυτο δίκιο REALZEUS. Ειδικά σε αυτό με τα προβλήματα.
Τωρα για το C3 πήρα τηλέφωνο και καλά σαν ενδιαφερόμενος για το νεο μοντέλο που είδα και καλά στο ιντερνετ και μου ειπαν νομίζουν οτι θέλει 2-3 μήνες αλλα μπορεί και αύριο.(Κλασική πολιτική πωλητή).
Δεν ξέρω. Εχω τρελαθεί να διαβαζω άρθρα , κριτικές κλπ...αλλα νομίζω οτι μια απόφαση ειναι και την έχω κάνει τεράστια το κεφάλι μου.Δε νομιζω να ερθει το νεο C3 σε 2,3 μηνες.. Θα αργησει λιγο περισσοτερο.. Ουτε καν υπαρχει καποια επισημη φωτογραφια για το πως ακριβως θα ειναι.. Καποια αρθρα λενε οτι ισως το C3 να εμπνευστει λιγο την σχεδιαση του και απο το Cactus και επισης λενε πως θα παρουσιαστει προς το τελος του 2016.. Οσο για τις εκδοσεις του C3 και του 208 προτιμησε με τα 100ps 25,9 kgm.. Απο την αλλη βεβαια ακομα και η εκδοση με τα μολις 75 αλογα ειναι μια χαρα κυριως λογω της πολυ μεγαλης ροπης (23,8 kgm)
-
Μην θεοποιειτε την ροπή. Βοηθάει στην καθημερινή οδήγηση, αλλά όταν θα χρειαστείς δύναμη ψηλά, πχ σε μια προσπέραση, δεν θα βοηθήσει αν δεν έχεις άλογα.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι ο αντικαταστάτης του c3 ετοιμάζεται πυρετωδώς ενώ το 208 έκανε σχετικά πρόσφατα facelift.Σύμφωνα με δημοσιεύσεις κατά το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί το νέο C3.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νεότερο και καλύτερο αυτοκίνητο το 208, με όλα όσα σημαίνει αυτό: Πιο ευχάριστο στο δρόμο, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και καλύτερη μεταπώληση (αν σε απασχολεί). Επιπλέον η PSA δίνει στην Peugeot κάποια πράγματα από το 'πάνω ράφι' που τσιγκουνεύεται στη Citroen.
Για 1.000 Ευρώ διαφορά (που στην πράξη είναι πολύ λιγότερα αν συνυπολογίσεις την προσφορά της Peugeot) δε θα συζητούσα καν το C3... -
Το 208 εχει νεοτερο πατωμα απο το c3?
Peygeot 208 panorama vs Citroen C3 Eco chic zenith