-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα από Χανιά Κρήτης.
Μιας και πλέον είμαι 18 χρονών σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αμάξι.Θα αναφέρω τι ψάχνω και τι χρήση θέλω αλλα και μια ήδη υπάρχων πρόταση που έχω βρει.
1.Λοιπόν, μιας και είμαι ποδηλάτης σε αγωνιστικό επίπεδο ο χώρος του πορτπαγκαζ ειναι αρκετά σημαντικός παράγοντας.Θέλω να αποφύγω να βάζω σχάρες που περιξέχουν, αυξάνουν κατανάλωση κλπ.
2.Κατά προτίμηση 4/5 πορτο.
3.Όχι πολύ υψηλή κατανάλωση.
4.Αξιόπιστο κλπ.
5.Μέχρι 2000 ευρώ.
6.Να είναι ασφαλές.
7.Όχι Fiat Punto,Citroen Saxo/Peugeot 106, Renault, Alfa romeo, Audi,Rover,MG,BMW για διάφορους λόγους όπως ακριβών ανταλλακτικών, αξιοπιστίας, σχήματος/ομορφιάς ή ακόμα και καγκουριάς (Δες BMW 316, Fiat Punto, Saxo κλπ)
Ίσως να ζητάω και πολλά
Τι έχω βρει μέχρι τώρα1.Toyota Celica 1990-1993
Ομορφιά 10/10
Κατανάλωση 6/10 (Περίπου στα 7λτ/100 χλμ~,Μέσω SpritMonitor.de)
Τιμή 8/10
Αξιοπιστία και ανταλλακτικά 9/10
Μικρός χώρος στα πίσω καθίσματα, μέτριο πορτπαγκαζ, ισως να χωρέσει το ποδήλατο με το ζώρι.
Δυστηχώς 1600 κυβικά = Υψηλότερη μεταβίβαση, ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήριο.2.Toyota Celica 1994-1998 Με σύστημα υγραεριοκίνησης Lovato
Ομορφιά 10/10
Κατανάλωση 7/10 (7-7.5+ μεση καταναλωση, αλλά υγραέριο)
Τιμη 7/10
Δυστηχώς 1800 κυβικά
Το ίδιο ισχύει με το 1. για τους χώρους.3.Skoda Octavia Mk1 2000-2003 1.4 16valve
Ομορφιά 9/10
Κατανάλωση 7/10 (6.5-7λτ/100χλμ)
Τιμή 6/10
Αξιοπιστία και ανταλλακτικά 8/10
Μεγάλοι και άνετοι χώροι.Στα Χανιά τώρα έχω βρει ένα Octavia mk1 1.4L 16βάλβιδο.
Κάθεται για 2 χρόνια σε αγγελία συνεπώς θα χρειαστεί ένα γενικό σερβις.Θέλει σίγουρα ένα σετ ιμάντα χρονισμού, λάστιχα,λάδια και τίποτα άλλα μικροπράγματα.Θελει βάψιμο γιατί στο καπό και στο πορτπαγκαζ κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να το βάψει με πινέλο, κατι μικροπράγματα μέσα όπως το δέρμα στον λεβιέ ταχυτήτων, μια ταπετσαρία στην πίσω αριστερή πόρτα, ένα κουμπί που λέιπει και ενα καθάρισμα.Έχει καταθέσει πινακίδες, δηλαδή πρέπει να πληρώσω τα τέλη του 2016.(+ 230; ευρω)Δεν έχει τρακάρει, φαίνεται σε καλη κατάσταση αν εξαιρέσεις οτι κάθεται τόσο καιρο.
Η τιμή που ζητάει είναι τα 1800 ευρώ τα οποία δεν τα αξίζει για κανένα λόγο.Αύριο θα πάμε με φίλο σε συνεργείο να δούμε τι ακριβώς θέλει.Παρόλο την κατάσταση του με ενδιαφέρει η αγορά του και με υπομονή και προσωπική δουλειά να το φτιάξω.Υποθέτωντας ότι δεν έχει καποια ζημιά η μηχανή παρά τα αναλώσιμα που θα χρειαστεί λόγο ακινησίας, ποια θα ήταν μια λογική τιμη κατά την γνώμη σας;
Συγγνώμη για την έκθεση, θα ήθελα να ακούσω την γνώμες και τις προτάσεις σας ώστε να κάνω μια καλή αγορά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά -
Μιας και πλέον είμαι 18 χρονών σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αμάξι.Θα αναφέρω τι ψάχνω και τι χρήση θέλω αλλα και μια ήδη υπάρχων πρόταση που έχω βρει.
1.Λοιπόν, μιας και είμαι ποδηλάτης σε αγωνιστικό επίπεδο ο χώρος του πορτπαγκαζ ειναι αρκετά σημαντικός παράγοντας.Θέλω να αποφύγω να βάζω σχάρες που περιξέχουν, αυξάνουν κατανάλωση κλπ.
4.Αξιόπιστο κλπ.
5.Μέχρι 2000 ευρώ.
6.Να είναι ασφαλές.
7.Όχι Fiat Punto,Citroen Saxo/Peugeot 106, Renault, Alfa romeo, Audi,Rover,MG,BMW για διάφορους λόγους όπως ακριβών ανταλλακτικών, αξιοπιστίας, σχήματος/ομορφιάς ή ακόμα και καγκουριάς (Δες BMW 316, Fiat Punto, Saxo κλπ)
Ίσως να ζητάω και πολλά
Ομορφιά 10/10
Τιμή 8/10
Μικρός χώρος στα πίσω καθίσματα, μέτριο πορτπαγκαζ, ισως να χωρέσει το ποδήλατο με το ζώρι.
Δυστηχώς 1600 κυβικά = Υψηλότερη μεταβίβαση, ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήριο.2.Toyota Celica 1994-1998 Με σύστημα υγραεριοκίνησης Lovato
Ομορφιά 10/10
Τιμη 7/10
Δυστηχώς 1800 κυβικά
Το ίδιο ισχύει με το 1. για τους χώρους.3.Skoda Octavia Mk1 2000-2003 1.4 16valve
Ομορφιά 9/10
Τιμή 6/10
Μεγάλοι και άνετοι χώροι.Στα Χανιά τώρα έχω βρει ένα Octavia mk1 1.4L 16βάλβιδο.
Κάθεται για 2 χρόνια σε αγγελία συνεπώς θα χρειαστεί ένα γενικό σερβις.Θέλει σίγουρα ένα σετ ιμάντα χρονισμού, λάστιχα,λάδια και τίποτα άλλα μικροπράγματα.Θελει βάψιμο γιατί στο καπό και στο πορτπαγκαζ κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να το βάψει με πινέλο, κατι μικροπράγματα μέσα όπως το δέρμα στον λεβιέ ταχυτήτων, μια ταπετσαρία στην πίσω αριστερή πόρτα, ένα κουμπί που λέιπει και ενα καθάρισμα.Έχει καταθέσει πινακίδες, δηλαδή πρέπει να πληρώσω τα τέλη του 2016.(+ 230; ευρω)Δεν έχει τρακάρει, φαίνεται σε καλη κατάσταση αν εξαιρέσεις οτι κάθεται τόσο καιρο.
Η τιμή που ζητάει είναι τα 1800 ευρώ τα οποία δεν τα αξίζει για κανένα λόγο.Αύριο θα πάμε με φίλο σε συνεργείο να δούμε τι ακριβώς θέλει.Παρόλο την κατάσταση του με ενδιαφέρει η αγορά του και με υπομονή και προσωπική δουλειά να το φτιάξω.Υποθέτωντας ότι δεν έχει καποια ζημιά η μηχανή παρά τα αναλώσιμα που θα χρειαστεί λόγο ακινησίας, ποια θα ήταν μια λογική τιμη κατά την γνώμη σας;
Συγγνώμη για την έκθεση, θα ήθελα να ακούσω την γνώμες και τις προτάσεις σας ώστε να κάνω μια καλή αγορά.
4.Αξιόπιστο κλπ.
5.Μέχρι 2000 ευρώ.
6.Να είναι ασφαλές.
Ίσως να ζητάω και πολλά
Ομορφιά 10/10
Τιμή 8/10
Ομορφιά 10/10
Τιμη 7/10
Δυστηχώς 1800 κυβικά
Ομορφιά 9/10
Τιμή 6/10
Δλδ εχεις βρει ενα octavia μπουρδ#λ# και 2 coupe του περασμενου αιωνα ενω θες πορτμπαγκαζ εχωντας απορριψει τη μιση αγορα και ενω βρισκεσαι επαρχια... Πως να σε παρω εγω τωρα σοβαρα?
-
Ζητάς 4/5 πόρτες και τα 2 από τα 4 που βρήκες είναι Celica?
-
Ειναι ενα ομορφο, αξιοπιστο με σχετικα νορμαλ καταναλωση με περισσοτερο χωρο απο αλλα 2/3πορτα.
Το αν το Octavia ειναι μπουρδ*** που λες η οχι θα κριθει αυριο αν καταφερω να το παω στο συνεργειο. -
Μιλας με γριφους γεροντα (Κωστας Κ 155)..
Θες χωρους για να βαλεις ποδηλατο, χωρις να προεξεχουν σχαρες απο το αμαξι, και κοιτας το celica; Κατα την ταπεινη μου γνωμη κοιτα για MPV ή κανα αγροτικο με καροτσα (επαρχια εισαι). Το OCTAVIA που κοιτας ειναι κατα πασα πιθανοτητα οπως στα ειπαι ο Νονος.. μπ@υρδελ@, χρεπι.. Για μεταχειρισμενο τοσο παλιο κοιτα Ιαπωνα και μπορει να βρεις κατι.. -
Γιατί τα Punto, Saxo, 316 είναι καγκουριά και δεν είναι η celica δεν το καταλαβαίνω....
Με αυτά που έχεις απορρίψει δύσκολα θα βρεις αυτοκίνητο σε αξιοπρεπή κατάσταση.
-
suzuki vagon R. Ομορφιά 0/10, αξιοπιστία 10/10, κατανάλωση 9/10, ασφάλεια 4/10, πρακτικότητα 10/10, χώροι 6/10, 5 πόρτες.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Γιατί τα Punto, Saxo, 316 είναι καγκουριά και δεν είναι η celica δεν το καταλαβαίνω.....Ή οποιοδήποτε άλλο? Ίσως εννοεί ότι τα συγκεκριμένα που πετυχαίνει είναι όλα καγκουρεμένα?
-
Λογικα θα παρει celica...... Βλεπω ψιλοερωτα....Τουλαχιστον εχει δικιο να μη θελει σαξοραλα κτλ κουβαδακια...
-
να παρει το τσελικα αν το θελει αλλα .... λεει για
4.Αξιόπιστο κλπ.
5.Μέχρι 2000 ευρώ.
6.Να είναι ασφαλέςτο οποιο το τσελικα δεν ειναι κανενα απο τα παραπανω.
-
Alfa Romeo δεν υπαρχει πιθανοτητα να αγορασω μιας και εχουν ακριβα ανταλλακτικα, συντηρηση κλπ.MG,Rover ειναι αθλια αυτοκινητα μηχανικα.BMW,Audi, ακριβα ανταλλακτικα, συντηρηση κλπ Punto, δεν μ'αρεσει το σχημα τους.Το ιδιο ισχυει και για παρομοιου σχηματος αυτοκινητα οπως Saxo/106.
Αντε βρες ακρη με εμενα και τα γουστα μου τωρα.
-
Χωρίς παρεξήγηση.
Βρες άκρη εσύ πρώτα και μετά εμείς εδώ θα είμαστε να βοηθήσουμε. -
Εσείς έχετε κάποια πρόταση για αυτοκίνητο;Sedan, στα 1500 μαξ κυβικά με κανονική κατανάλωση κλπ;Έχω δει και Hyundai accent το οποίο δεν με τρελαίνει κιόλας και το Honda Civic 4/5πόρτο, έχουν και τα δύο όμως λιγότερο χώρο στο πορτπαγκαζ και χειρότερο αισθητικά εσωτερικό.Για να πάω στα 1600 κυβικά δύσκολο, έτσι και αλλιώς να πάρω Celica αμφιβάλλω.
-
Προτεινω Peugeot 307 η Ford Focus
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7744146/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7728207/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7572888/
Όλα είναι βόρεια Ελλάδα όμως τα προτείνω περισσότερο σαν ιδεές για μοντέλα....
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Χωρίς παρεξήγηση.
Βρες άκρη εσύ πρώτα και μετά εμείς εδώ θα είμαστε να βοηθήσουμε.+1
-
Κάποια γνώμη για Seat Toledo II, αν και είναι 1600κκ.
-
Smart 4 2
Αγορά πρώτου αυτοκινήτου