-
*Από το λανσάρισμα του Opel Mokka το 2012, το μικρό SUV έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 500.000 κομμάτια. Για να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία, η Γερμανική εταιρία προχώρησε σε ένα εκτενές facelift και το μετονόμασε σε Mokka X. Το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης και θα λανσαριστεί στην αγορά το φθινόπωρο του έτους που διανύουμε.
Εμφανισιακά, οι αλλαγές που έχουν γίνει για το facelift του Mokka είναι λίγο-πολύ οι αναμενόμενες. **Διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα **που το φέρνουν πιο κοντά στην νέα οικογενειακή σχεδιαστική ταυτότητα και του δίνουν ένα “πιο πλατύ, πιο στιβαρό και πιο αρρενωπό” look. Η ίδια τακτική έχει εφαρμοστεί και στο πίσω μέρος με σημαντικότερη την αλλαγή στα φωτιστικά σώματα που πλέον είναι διαθέσιμα και με LED τεχνολογία.
Το εσωτερικό του Mokka X όμως, είναι ριζικά ανανεωμένο. Το ταμπλό, που είναι εμφανώς επηρεασμένο από αυτό του Astra, είναι εντελώς νέο ενώ το ίδιο ισχύει και για τον πίνακα οργάνων που είναι οργανωμένος γύρω από πιο “οριζόντια” στοιχεία. Η κεντρική κονσόλα δε, έχει ανασχεδιαστεί γύρω από οθόνες αφής 7 ή προαιρετικά, 8 ιντσών και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
Οι αλλαγές στο Opel Mokka όμως δεν είναι μόνο αισθητικές. Μετά την παρουσίαση των “whisper diesel” κινητήρων 1.6 λίτρων με 110 και 136 ίππων, η γκάμα κινητήρων του Mokka X εμπλουτίζεται με τον νέο 1.4 Direct Injection Turbo με τα 152 άλογα που είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Astra. Ο κινητήρας θα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων αλλά και το adaptive AWD σύστημα με ηλεκτρομαγνητικά ελεγχόμενους συμπλέκτες της Opel. Η κατανάλωση του βενζινοκινητήρα είναι 6.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 είναι 154 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Κατά τα άλλα, το Opel Mokka X θα εξοπλίζεται με τα Adaptive Forward Lighting LED φώτα που αντικαθιστούν το προηγούμενο BiXenon AFL σύστημα αλλά και μία σωρεία συστημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η νέα γενιά Opel Eye κάμερας και τα συστήματα Traffic Sign Assistant, Following Distance Assistance, Forward Collision Alert και Lane Departure Warning.*
-
*Από το λανσάρισμα του Opel Mokka το 2012, το μικρό SUV έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 500.000 κομμάτια. Για να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία, η Γερμανική εταιρία προχώρησε σε ένα εκτενές facelift και το μετονόμασε σε Mokka X. Το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης και θα λανσαριστεί στην αγορά το φθινόπωρο του έτους που διανύουμε.
Εμφανισιακά, οι αλλαγές που έχουν γίνει για το facelift του Mokka είναι λίγο-πολύ οι αναμενόμενες. **Διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα **που το φέρνουν πιο κοντά στην νέα οικογενειακή σχεδιαστική ταυτότητα και του δίνουν ένα “πιο πλατύ, πιο στιβαρό και πιο αρρενωπό” look. Η ίδια τακτική έχει εφαρμοστεί και στο πίσω μέρος με σημαντικότερη την αλλαγή στα φωτιστικά σώματα που πλέον είναι διαθέσιμα και με LED τεχνολογία.
Το εσωτερικό του Mokka X όμως, είναι ριζικά ανανεωμένο. Το ταμπλό, που είναι εμφανώς επηρεασμένο από αυτό του Astra, είναι εντελώς νέο ενώ το ίδιο ισχύει και για τον πίνακα οργάνων που είναι οργανωμένος γύρω από πιο “οριζόντια” στοιχεία. Η κεντρική κονσόλα δε, έχει ανασχεδιαστεί γύρω από οθόνες αφής 7 ή προαιρετικά, 8 ιντσών και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
Οι αλλαγές στο Opel Mokka όμως δεν είναι μόνο αισθητικές. Μετά την παρουσίαση των “whisper diesel” κινητήρων 1.6 λίτρων με 110 και 136 ίππων, η γκάμα κινητήρων του Mokka X εμπλουτίζεται με τον νέο 1.4 Direct Injection Turbo με τα 152 άλογα που είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Astra. Ο κινητήρας θα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων αλλά και το adaptive AWD σύστημα με ηλεκτρομαγνητικά ελεγχόμενους συμπλέκτες της Opel. Η κατανάλωση του βενζινοκινητήρα είναι 6.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 είναι 154 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Κατά τα άλλα, το Opel Mokka X θα εξοπλίζεται με τα Adaptive Forward Lighting LED φώτα που αντικαθιστούν το προηγούμενο BiXenon AFL σύστημα αλλά και μία σωρεία συστημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η νέα γενιά Opel Eye κάμερας και τα συστήματα Traffic Sign Assistant, Following Distance Assistance, Forward Collision Alert και Lane Departure Warning.*
-
-
Εμένα πάλι αυτό το μοντέλο ποτέ δεν μου έκανε καθόλου κλικ...
Πανέμορφο το QQ, όμορφη η GLA, αμαξάρα το CX60, σπορτίβ το Q3, μια χαρά το Kuga και το HRV, απλά οk το ASX και το Vitara, ιδιαίτερα τα Renegade, RAV4, CRV και...ακόμη και το 500Χ έχει τύπο και το προτιμώ!
To Mokka θα το έβαζα στα εντελώς αδιάφορα λίγο πάνω από το SX4 (που το καταστρέφει η απαράδεκτη μούρη...)
Μιλάω για εμφάνιση αποκλειστικά, γιατί ο 136άρης κινητήρας diesel είναι μέσα στους καλύτερους 3 στην κατηγορία -
+1
-
Εγώ τι να πω που πήγα και το οδήγησα και μετά με έπαιρναν κάθε δεύτερη μέρα τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν αποφάσισα!Και στη δική μου λίστα με τα μοντέλα που αναφέρει ο Bill,ήταν τελευταίο.Το ίδιο άχρωμος και άγευστος μου φάνηκε και ο πετρελαιοκινητήρας των 136 ίππων.
-
Έχω δει κανά δυο άσπρα να κυκλοφορούν, άρα άρεσε σε ένα, δυο ανθρώπους.
Εντελώς αδιάφορο ... -
Εμενα ρε παιδια μου αρεσει παρα πολυ εμφανησιακα το mokka, δηλαδη αν επαιρνα αμαξι με μονο κριτηριο την εμφανιση θα επαιρνα το mokka. Τελικα μηπως εχω καποιο προβλημα; Περα απο την πλακα, οντως το θεωρω πολυ ομορφο αυτοκινητο. Δεν ξερω τιποτα για την αξιοπιστια του, αλλα ειναι ενα απο τα τρια χειροτερα off road τετρακινητα crossover/SUV της αγορας μαζι με το countryman και το sx4 s-cross και ειναι και γερμανικο.. ανασταλτικοι παραγοντες για μενα..
-
Πασά μου είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα η εμφάνιση. Στον καθένα μπορεί να φαίνεται όμορφο κάτι άλλο κ δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν!
Καλά κάνεις κ σου αρέσει! -
Και μένα μου αρέσει.
Αλλά τι να το κάνεις, αφού οι τιμές του αγγίζουν τις κορυφές του Ολύμπου... -
Φιλος που κατεληξε σε QQ ,ηταν αναμεσα σ αυτο μαζι με Mokka,3008 και Vitara.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Φιλος που κατεληξε σε QQ ,ηταν αναμεσα σ αυτο μαζι με Mokka,3008 και Vitara.τώρα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σχέση έχει το QQ με το 3008?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Φιλος που κατεληξε σε QQ ,ηταν αναμεσα σ αυτο μαζι με Mokka,3008 και Vitara.
τώρα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σχέση έχει το QQ με το 3008?
Μια και το μοκκα κακώς μπήκε σε σύγκριση με το Qq. Το αντίστοιχο του ειναι το juke...
-
Το QQ 4Χ2 και το 3008 ανήκουν ακριβώς στην ίδια κατηγορία. Μικρομεσαία υπερυψωμένα...Mokka στα μικρά .
-
Εγω μαζι σας παιδια.. Πραγματικα δε κολλανε, απλα ηθελε να καθεται ψηλα...
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Το QQ 4Χ2 και το 3008 ανήκουν ακριβώς στην ίδια κατηγορία. Μικρομεσαία υπερυψωμένα...Mokka στα μικρά .Προφανώς τα κατατάσσεις με βάση το μεταξόνιο και καλά κάνεις. Όμως στην πραγματικότητα για πολλούς το ένα είναι περισσότερο υπερυψωμένο πολυμορφικό.
-
Για να γίνω πιο σαφής - μιας και όντως δεν ήμουν παραπάνω - το σχόλιό μου αφορούσε στο ότι το QQ είναι κούκλα και το 3008 πανούκλα...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πασά μου είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα η εμφάνιση. Στον καθένα μπορεί να φαίνεται όμορφο κάτι άλλο κ δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν!
Καλά κάνεις κ σου αρέσει!Συμφωνω με τον Βασιλη. Και εμενα εμφανησιακα μου κανει κλικ. Αλλα ακουω και διαβαζω οχι τοσο γενικα για την Οπελ οχι τοσο θεματα αξιοπιστιας με τον κινητας, αλλα με το κομπρεσερ του κλιματισμου, ηλεκτρονικα προβληματα, προβληματα στο κιβωτιο ταχυτητων. Εχουν καλη ποιοτητα κατασκευης, ωραιο πατημα και στιβαρη κατασκευη.
-
Το Mokka είναι στην κατηγορία του Juke αλλά σε διαστάσεις είναι μεγαλύτερο του Yeti και λίγο μικρότερο του Qashqai, βασισμένο στο κορεάτικο πάτωμα του Aveo (supermini της Chevrolet) και η ευρωπαική έκδοση κατασκευάζεται στην Ισπανία.
Πολύ καλή πρόταση και σαν diesel 1,6 και σαν βενζίνης 1,4Τ αλλά με αυξημένη κάπως τιμή σε σχέση με τα Juke, Captur, 2008 κλπ. -
*Η γκάμα του περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης κι έναν πετρελαίου σε δύο εκδόσεις απόδοσης.
Ο συνδυασμός του βενζινοκινητήρα 1.4Τ 140 PS που ξέρουμε από το προηγούμενο Mokka με μπροστινή κίνηση και χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ξεκινάει από τα 20.000 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Active. Αν και «βασικό», από το πακέτο Active δε λείπει κανένα ουσιαστικό στοιχείο ασφάλειας ή άνεσης. Διαθέτει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, αισθητήρες βροχής/φώτων, οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και πλήρες πακέτο αερόσακων και ηλεκτρονικών βοηθημάτων οδήγησης.Η επίσης προσθιοκίνητη έκδοση με το αυτόματο 6άρι κιβώτιο έχει τον ίδιο κινητήρα και διατίθεται στο πακέτο εξοπλισμού Color Active, με τιμή 24.500 ευρώ. Ακριβώς τόσο έχει και η τετρακίνητη έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο, στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού. Σε σχέση με το Active έχει μαύρη οροφή, καθρέφτες και ζάντες (18άρες), καλύτερο infotainment καθώς και το σύστημα Opel OnStar.
Όποιος θέλει το συνδυασμό τετρακίνησης και αυτόματου κιβωτίου, έχει μόνο την επιλογή του νέου 1.400άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού. Αποδίδει 152 ίππους και διατίθεται μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού Innovation, με 28.100 ευρώ. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει επιπλέον του Color Active διαφορετικές ταπετσαρίες, φιμέ τζάμια, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος, το σύστημα Opel Eye, σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες και υποβραχιόνιο στο πίσω κάθισμα.
Η ντίζελ γκάμα απαρτίζεται από τον 1.600άρη CDTI κινητήρα της εταιρείας, σε εκδόσεις 110 και 136 ίππων. Ο πρώτος είναι διαθέσιμος μόνο σε έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση εμπρός, στο επίπεδο εξοπλισμού Active και τιμή 21.900 ευρώ. Ο ίδιος ακριβώς συνδυασμός με τους 136 ίππους είναι 2.100 ευρώ ακριβότερος. Από αυτό το σημείο προσθέτεις 2.000 ευρώ σε περίπτωση που θέλεις τετρακίνηση ή 2.900 ευρώ για το αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Οι εκδόσεις Color Active για τα 136άρια Mokka X είναι 1.000 ευρώ ακριβότερες, ενώ η κορυφαία έκδοση είναι η 1.6 CDTi MT6 AWD Innovation στα 30.700 ευρώ.
Oι παραγγελίες γίνονται δεκτές και υπάρχουν ήδη εκθεσιακά αυτοκίνητα στο δίκτυο της εταιρείας.*
Opel Mokka X 2016