-
Ο χρήστης evanpap3 έγραψε:
Η ΛΤΠΦ του Kodiaq 2.0 TDI DSG 2wd ambition είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς είναι κάτω από τα 20Κ.
Το έχει πάρει κανείς σε αυτή την έκδοση να μου πει εντυπώσεις?
Χτες το έβλεπα στο site και είμαι σε δίλημμα γι΄αυτό ή την ίδια έκδοση σε βενζίνη αυτόματο. Το ζήτημα είναι αν είσαι διατεημένο να πληρώνεις και κάθε χρόνο φόρο πολυτελείας (εγώ επειδή πληρώνω πάρα πολλούς φόρους δεν είμαι διατεθημένος να τους δώσω ούτε ένα ευρώ επειδή οι κυβερνώντες έχουν κόμπλεξ με τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα)
Ε εντάξει το ποσό δεν είναι μεγάλο αν και εγώ το γλιτώνω γιατί είναι εταιρικό όμως θα πληρώνω μεγαλύτερο φόρο ως παροχή.
Νομίζω αξίζει γιατί είναι απίστευτο αυτοκίνητο!
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
τα διλιτρα ηταν κοκκινο πανι για ολες τις κυβερνησεις των τελευταιων ετων. Προσωπικα θα πηγαινα το πολυ εως 1800 κυβικα, αλλα αφου μπορω να κανω τη δουλεια μου και με λιγοτερα, ακομα καλυτερα...
-
Ο χρήστης kopromax έγραψε:
θεωρουσα οτι θα ηταν μεσα και οτι απλα ξεχασαν να την βαλουν. του το λεω χθες και με πηρε τωρα οτι πρεπει να την παραγγειλει και οτι κανει 283 ευρω. απλα ρωτησα απο γιατι δεν εχω αλλη εμπειρια με κατι τετοιο μηπως το κανουν ετσι να παρουν τιποτα παραπανωΡιξε μια ματια και ebay
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
τα διλιτρα ηταν κοκκινο πανι για ολες τις κυβερνησεις των τελευταιων ετων. Προσωπικα θα πηγαινα το πολυ εως 1800 κυβικα, αλλα αφου μπορω να κανω τη δουλεια μου και με λιγοτερα, ακομα καλυτερα...Τα βάζεις κάτω και τα υπολογίζεις.
Το kodiaq βγαίνει 1,5 βενζίνη και 2,0 πετρέλαιο. Αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα το πετρέλαιο σε βάθος χρόνου συμφέρει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
τα διλιτρα ηταν κοκκινο πανι για ολες τις κυβερνησεις των τελευταιων ετων. Προσωπικα θα πηγαινα το πολυ εως 1800 κυβικα, αλλα αφου μπορω να κανω τη δουλεια μου και με λιγοτερα, ακομα καλυτερα...
Τα βάζεις κάτω και τα υπολογίζεις.
Το kodiaq βγαίνει 1,5 βενζίνη και 2,0 πετρέλαιο. Αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα το πετρέλαιο σε βάθος χρόνου συμφέρει.
Με μεγάλο κάνω γύρω στα 7-8.000 χλμ τον χρόνο. Φιλοδοξώ τώρα που μεγαλώνουν τα παιδιά να πάμε στο 10.000 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάζω μόνο βενζίνη?
-
Με μεγάλο κάνω γύρω στα 7-8.000 χλμ τον χρόνο. Φιλοδοξώ τώρα που μεγαλώνουν τα παιδιά να πάμε στο 10.000 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάζω μόνο βενζίνη?
Εξαρτάται πόσα χρόνια θα το κρατήσεις. Δεν τίθεται θέμα, το πετρέλαιο είναι πιο οικονομικό στην κίνηση και πάντα γίνεται απόσβεση της διαφοράς τιμή. Το θέμα είναι στα πόσα χρόνια θα γίνει η απόσβεση και πόσα χρόνια θα κρατήσεις εσύ το αυτοκίνητο.
Δεν έχω πρόχειρα τα πραγματικά νούμερα κατανάλωσης των 2 μοντέλων, αλλά με μια λογική διαφορά των 2λτ/100χλμ περίπου + την διαφορά στην τιμή των 2 καυσίμων (που μπορεί όμως να αλλάξει στο μέλλον), χονδρικά με το diesel στα 10.000χλμ θα πληρώσεις €400 λιγότερα καύσιμα ανά έτος. Ποια η διαφορά τιμής? Και βρίσκεις σε πόσα χρόνια να κάνεις απόσβεση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εξαρτάται πόσα χρόνια θα το κρατήσεις. Δεν τίθεται θέμα, το πετρέλαιο είναι πιο οικονομικό στην κίνηση και πάντα γίνεται απόσβεση της διαφοράς τιμή. Το θέμα είναι στα πόσα χρόνια θα γίνει η απόσβεση και πόσα χρόνια θα κρατήσεις εσύ το αυτοκίνητο.
Δεν έχω πρόχειρα τα πραγματικά νούμερα κατανάλωσης των 2 μοντέλων, αλλά με μια λογική διαφορά των 2λτ/100χλμ περίπου + την διαφορά στην τιμή των 2 καυσίμων (που μπορεί όμως να αλλάξει στο μέλλον), χονδρικά με το diesel στα 10.000χλμ θα πληρώσεις €400 λιγότερα καύσιμα ανά έτος. Ποια η διαφορά τιμής? Και βρίσκεις σε πόσα χρόνια να κάνεις απόσβεση.
ευχαριστώ Φάνη.
Συνήθως κράταγα τα αυτοκίνητα 7 με 8 χρόνια. Τώρα έχω φτάσει αισίως τα 12 και έχω κάνει λιγότερα χιλιόμετρα απότι στα προηγούμενα αυτοκίνητα. Βέβαια υπάρχει και 2ο μικρό που κάνω τα περισσότερα χλμ στη πόλη. -
Ειναι λιγα χμ για ντηζελ. Πολυ καλυτερα βενζινη αρκει να εχεις σημαντικη διαφορα στην τιμη κατα την αγορα. Επισης ντηζελ με τοσα λιγα χμ μπορει να σου παρουσιασει προβληματα ειδικα αν κινεισαι μονο πολη με λιγα ταξιδια. Απο την αλλη αν το κρατησεις 3-4 χρονια μονο τοτε μπορει να εχεις καλη μεταπωλητικη αξια.
-
Είναι λίγα τα χλμ άσε που το τι θα γίνει με το πετρέλαιο είναι άγνωστο ακόμη αλλά τα δείγματα γραφής δεν είναι καλά. Ήδη υπάρχουν χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης που λόγω φορολογίας πλέον το πετρέλαιο κοστίζει περισσότερο από τη βενζίνη όποτε.....? Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
καλημερα. εφτασε η μερα επιτελους μετα απο δυο εβδομαδες που εχει ερθει το kodiaq να παραλαβω. ερωτηση εβαλα την οθονη amundsen me navi και παω να μπω σε χαρτες και μου λεει δεν υπαρχει βαση δεδομενων. το λεω σε αυτους και μου λεει χρειαζεται και τους χαρτες σε καρτουλα sd που κανει μου λεει 280 ευρω? ισχυει αυτο οτι πρεπει να τους αγορασω ή θα επρεπε να ειναι εγκατεστημενοι χωρις εξτρα χρεωση?Δοκίμασε από το ebay που σου έκανε quote ο φίλος ή με 20€κάνεις τη δουλειά σου με το sygic παγκόσμια και με traffic εαν μπορείς να το περάσεις με κάποιο μέσο (usb/sd card κτλ)
-
Η ΛΤΠΦ του Kodiaq 2.0 TDI DSG 2wd ambition είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς είναι κάτω από τα 20Κ.
Χτες το έβλεπα στο site και είμαι σε δίλημμα γι΄αυτό ή την ίδια έκδοση σε βενζίνη αυτόματο. Το ζήτημα είναι αν είσαι διατεημένο να πληρώνεις και κάθε χρόνο φόρο πολυτελείας (εγώ επειδή πληρώνω πάρα πολλούς φόρους δεν είμαι διατεθημένος να τους δώσω ούτε ένα ευρώ επειδή οι κυβερνώντες έχουν κόμπλεξ με τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα)
Κινητα, ακινητα και καταθεσεις ειναι ουσιαστικα περιουσια. Τι θελεις να φορολογουν;
-
Τα βάζεις κάτω και τα υπολογίζεις.
Όντως λίγα, καλύτερα το 1,5 βενζίνη.
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
καλημερα. εφτασε η μερα επιτελους μετα απο δυο εβδομαδες που εχει ερθει το kodiaq να παραλαβω. ερωτηση εβαλα την οθονη amundsen me navi και παω να μπω σε χαρτες και μου λεει δεν υπαρχει βαση δεδομενων. το λεω σε αυτους και μου λεει χρειαζεται και τους χαρτες σε καρτουλα sd που κανει μου λεει 280 ευρω? ισχυει αυτο οτι πρεπει να τους αγορασω ή θα επρεπε να ειναι εγκατεστημενοι χωρις εξτρα χρεωση?
Δοκίμασε από το ebay που σου έκανε quote ο φίλος ή με 20€κάνεις τη δουλειά σου με το sygic παγκόσμια και με traffic εαν μπορείς να το περάσεις με κάποιο μέσο (usb/sd card κτλ)
Μεγάλη υπερβολή και σπατάλη να αγοράσεις χάρτες από τη Skoda. Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο υποστηρίζει είτε CarPlay είτε Android auto & Mirrorlink οι επιλογές είναι παρά πολλές και από την οθόνη του κινητού σου. Διάλεξε και πάρε Google Maps, Apple Maps, Sygic, Waze και στη σειρά περιμένουν και άλλοι για έγκριση.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Κινητα, ακινητα και καταθεσεις ειναι ουσιαστικα περιουσια. Τι θελεις να φορολογουν;
Το θέμα φορολογία θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλού. Προσωπικά είμαι κατά της υψηλής φορολογίας παντού, αλλά επι του θέματος, συμφωνείς με το φόρο πολυτελείας στα άνω των 2000cc αυτοκίνητα? (που πληρώνουν και υψηλά τέλη κυκλοφορίας λόγο κυβισμού). Δυστυχώς φίλε μου έδώ έχουμε χάσει το μέτρο δηλαδή να φορολογήται για το ίδιο πράγμα 2 και 3 φορές!!!!
-
Ερωτηση σε οποιον ξερει. Τελικα βρηκα τους χαρτες της skida χωρις κοστος και κυριως τους ηθελα γιατι εχω το ψηφιακο καντραν να τους δειχνει και εκει που μου αρεσει. Το βασικο ομως προβλημα που βγηκε ειναι σε φωνητικες οδηγιες δεν εχει ελληνικα; Ολο το μενου καο οι οδοι ειναι ελληνικα μονο οι οδηγιες ειναι αγγλικα. Καποιος που εχει χρησιμοποιησει ξερει αν μπαινουν ελληνικα;
-
Ερωτηση σε οποιον ξερει. Τελικα βρηκα τους χαρτες της skida χωρις κοστος και κυριως τους ηθελα γιατι εχω το ψηφιακο καντραν να τους δειχνει και εκει που μου αρεσει. Το βασικο ομως προβλημα που βγηκε ειναι σε φωνητικες οδηγιες δεν εχει ελληνικα; Ολο το μενου καο οι οδοι ειναι ελληνικα μονο οι οδηγιες ειναι αγγλικα. Καποιος που εχει χρησιμοποιησει ξερει αν μπαινουν ελληνικα;disclaimer δεν το εχω, δεν το εχω χρησιμοποιησει. Αν ομως δεν υπαρχουν φτιαγμενες οι φωνητικες οδηγιες απο τη μαμα δεν υπαρχει περιπτωση να μπαινουν κατοπιν εορτης. Πιθανως με καποιο μελλοντικο update.
-
τελικα οι χαρτες της skoda δεν εχουν ελληνικα στην φωνη. δοκιμασα και carplay με iphone εβαλα και τους χαρτες της google. καλητερα εκει τα πραγματα. απλα μια ερωτηση στο πληκτρολογιο οταν πχ παω να γραψω μια διευθηνση μπορω να εχω ελληνικα? το ψαξα και δεν καταφερα κατι.
το kodiaq μετα απο 4 μερες απιστευτο οδιγηκα αμαξι. ο 1500 παει μια χαρα. καταναλωση ακομα δεν εχω βγαλει συμπερασμα αλλα δειχνει ενταξει. -
τελικα οι χαρτες της skoda δεν εχουν ελληνικα στην φωνη. δοκιμασα και carplay με iphone εβαλα και τους χαρτες της google. καλητερα εκει τα πραγματα. απλα μια ερωτηση στο πληκτρολογιο οταν πχ παω να γραψω μια διευθηνση μπορω να εχω ελληνικα? το ψαξα και δεν καταφερα κατι.
το kodiaq μετα απο 4 μερες απιστευτο οδιγηκα αμαξι. ο 1500 παει μια χαρα. καταναλωση ακομα δεν εχω βγαλει συμπερασμα αλλα δειχνει ενταξει.Όταν λες 'κατανάλωση ενταξει' τι εννοεις; Πόσο σου δείχνει συνολικά από τότε που το αγορασες; Αυτόματο ή χειροκίνητο κιβωτιο;
Sent from my KFDOWI using Tapatalk
-
χειροκινητο κιβωτιο. η καταλωση ειναι μεταξυ 7 με 9 αναλογα την διαδρομη σε eco mode. αλλα δεν εχω κανει πολλα χιλιομετρα και ειναι ολα εντος πολης
-
για μεσα στην πολη, οντως ειναι μια χαρα.
Skoda Kodiaq