-
Καλημέρα στην παρέα από Θεσσαλονίκη έχω παραγγείλει το kodiaq 1.4 TSI 125hp σε μαύρο.Αναμονή 5 μήνες μου είπαν.
-
Καλημέρα, δύο φωτογραφίες καφέ-μόκα Kodiaq για κάποιους που σκέφτονται το χρώμα αυτό.
Νίκος
Στάλθηκε από το H60-L02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μήπως είναι το test-drive της Interauto ? Σε βλέπω μάλλον στο Σταυρό, σωστά ? Θέλω να πάω να το δω και να πάρω προσφορά από τον φίλο μου που δουλεύει εκεί, τουλάχιστον να έχω προσωπική άποψη και χειροπιαστά νούμερα....
-
Και το λευκό του που οδήγησα στο test drive του πήγαινε αρκετά.Επίσης πολύ αθόρυβος ο κινητήρας του ,πολύ καλή ηχομόνωση και από χώρους απλά δεν υπάρχει ανταγωνιστής σε αυτά τα χρήματα
-
Στη λεωφόρο Κύμης ήμουν, κολλημένος στην κίνηση, κλασικά. Δεν ξέρω αν ήταν test drive, δεν είχε άλλα διακριτικά πάνω, οπότε μάλλον ιδιώτη θα έλεγα πως είναι.
Νίκος
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Επιβαρύνει όμως τον κινητήρα / μπαταρία; δεν υποτίθεται πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με start stop ?H μπαταρία είναι (ή πρέπει να είναι) AGM, οπότε αντέχει. Η μίζα θεωρητικά αντέχει (το πολύ πολύ αντί να αλλαχτεί στα 200-300.000χλμ να αλλαχτεί στα 100.000χλμ). Το δικό μου αρωτηματικό έχει να κάνει με τον υπόλοιπο κινητήρα και ειδικά σε τούρμπο μοτέρ που ξαφνικά μένουν χωρίς λίπανση.
Μπα το αντίθετο. Υποτίθεται ότι οι μίζες είναι πιο ανθεκτικές (αν θυμάμαι καλά) για ν' ανταποκρίνονται στα συνεχή start/stop, οπότε θα έχουν λιγότερη φθορά αν δε χρησιμοποιείται τόσο συχνά.
Ο φίλος μου σε γνωστό συνεργείο BMW μου είχε πεί πάντως ότι στην σειρά 1 και 3 οι μίζες στα μοντέλα με S&S ήταν ίδιες με αυτές που δεν είχα το σύστημα.
Με κατανάλωση 0,8-1λτ/ώρα πόσο οικονομία να κάνει στα 100 χλμ?
Η πράξη δεν βγαίνει μαθηματικα
Εξαρτάται από πόση ώρα κάθε μέρα η εβδομάδα το αυτοκίνητο κάθεται ακινητοποιημένο σε φανάρια η μποτιλιάρισμαΣυμφωνώ ότι δεν υπολογίζεται με ακρίβεια. Αλλά γνωρίζοντας την κατανάλωση ανά ώρα, ο καθένας μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς τους. Για παράδειγμα εγώ για να κάνω τα 25 χλμ για σπίτι-γραφείο-σπίτι έχω μετρήσει ότι είμαι σταματημένος περίπου 10' την ημέρα. Άρα σε 4 ημέρες που διανύω 100χλμ, γλυτώνω περίπου 40', άρα 0,3-0,7λτ. Προσωπικά δεν την θεωρώ και καμία φοβερή μείωση κατανάλωσης, όταν στην κίνηση καταναλώνω 13-14λτ/100χλμ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ο φίλος μου σε γνωστό συνεργείο BMW μου είχε πεί πάντως ότι στην σειρά 1 και 3 οι μίζες στα μοντέλα με S&S ήταν ίδιες με αυτές που δεν είχα το σύστημα.Α καλά, ακόμα χειρότερα τότε! Ένας λόγος παραπάνω να μη γίνεται χρήση του S&S!
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Καλημέρα, δύο φωτογραφίες καφέ-μόκα Kodiaq για κάποιους που σκέφτονται το χρώμα αυτό.Νίκος
Νομίζω ότι πρέπει να καταργήθηκε αυτό το χρωμα μαζί με το lava blue και το green jungle κάτι
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Παίζει όταν λένε καταργήθηκε να εννοούν στην Ελλάδα
-
Οχι μόνο το jungle green εχει καταργηθεί
-
Ο χρήστης pariskk έγραψε:
Οχι μόνο το jungle green εχει καταργηθείΣτην αντιπροσωπεία μου έχουν πει και για το lava blue
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μήπως είναι το test-drive της Interauto ? Σε βλέπω μάλλον στο Σταυρό, σωστά ? Θέλω να πάω να το δω και να πάρω προσφορά από τον φίλο μου που δουλεύει εκεί, τουλάχιστον να έχω προσωπική άποψη και χειροπιαστά νούμερα....Λεωφόρος Κύμης νομίζω στο έμπα για Βεϊκου Γαλάτσι.
-
Πρώτη μου επιλογή ήταν το καφέ αυτό. Μου λένε γιόκ. Άντε λέω τότε το jungle green. Α και αυτό γιόκ με λένε Τελικά η μπίλια έπεσε στο cappuccino beige και όταν έκανα την παραγγελία μου είπαν ότι και το lava blue τέλος
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
cmak ποτε εκανες την παραγγελια;
-
Γενικά από ότι φαίνεται και στο skoda.gr έχει πέσει ψαλίδι στα χρώματα! Μόνο άσπρα/μαύρο και τα ενδιάμεσα. Και το 'δωρεάν' pacific blue.
Btw, γνωρίζει κάποιος πόσο χρόνο παίρνει ο εκτελωνισμός? Υποτίθεται αύριο θα ήταν στην αντιπροσωπεία το αρκούδι, αλλά τα χαρτιά για εκτελενωνισμό κατατέθηκαν στο τελωνείο την Παρασκευή. Γίνεται σε 2 εργάσιμες? Χλωμό το κόβω... Πολύ τραβάει το πράμα από τις 8/9 που έχει έρθει. Όχι τίποτ' άλλο αλλά έχω προγραμματίσει βόλτα το ΣΚ. Με βλέπω με της γυναίκας...
-
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Btw, γνωρίζει κάποιος πόσο χρόνο παίρνει ο εκτελωνισμός?...
Σε μια ημέρα γινέται, εκτος απροοπτου. Το θεμα ειναι και ποσες μερες θελει το αυτοκινητο 'προετοιμασια' πριν την παραδοση.
-
Ο χρήστης pariskk έγραψε:
cmak ποτε εκανες την παραγγελια;Την εβδομάδα μετά τον 15 Αύγουστο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Btw, γνωρίζει κάποιος πόσο χρόνο παίρνει ο εκτελωνισμός?...
Σε μια ημέρα γινέται, εκτος απροοπτου. Το θεμα ειναι και ποσες μερες θελει το αυτοκινητο 'προετοιμασια' πριν την παραδοση.
Τι εννοείς Fanis75 ** 'προετοιμασια'?**
Σε ότι αφορά τον εκτελωνισμό εμένα έφθασε τελικά το Σάββατο στο τελωνείο,αλλά λόγω τριτεκνικής ατέλειας και εκτελωνισμου στο ονομα των γονεων θα πάρει καμμια εβδομαδα (ηλεκτρονικη εξουσιοδοτηση εκτελωνιστων + 7 πιστοποιητικά).
Αρχές Οκτ ελπίζω να έχω το Quartz Grey Kodiaq!
-
Φαντάζομαι εννοεί ως προετοιμασία το καθάρισμα, αποκέρωση, έλεγχος, ρυθμίσεις και πέρασμα τυχόν αξεσουάρ/συναγερμού κλπ.
Πάντως μην το περιμένεις στη βδομάδα rodian.
Και το δικό μου είναι με ατέλεια.
8/9 ήρθε, 9/9 παρέδωσα όλα τα δικαιολογητικά στην αντιπροσωπεία, 12/9 με κάλεσαν να μου πουν ότι όλα είναι οκ κ προχωράμε και 15/9 έκανε ο εκτελωνιστής τους τα χαρτιά στο τελωνείο. Ήδη πάμε 19/9 κ υποτίθεται ότι θα πήγαινε στην αντιπροσωπεία κ τέλος της εβδομάδας παραλαβή. Στο status όμως του τελωνείου γράφει την αίτηση απλά ως καταχωρημένη, νομίζω πως δεν έχει ακόμα εγκριθεί δηλαδή. Δεν ξέρω αν περνούν από κάποια επιτροπή τα χαρτιά. Πάντως είμαι στις 12 μέρες από την άφιξη και ούτε που το χω δει! -
Ο χρήστης rodian έγραψε:
Τι εννοείς Fanis75 ** 'προετοιμασια'?**Αυτό ακριβώς που είπε και ο συμφορουμίτης Νίκος.
Φαντάζομαι εννοεί ως προετοιμασία το καθάρισμα, αποκέρωση, έλεγχος, ρυθμίσεις και πέρασμα τυχόν αξεσουάρ/συναγερμού κλπ.
Δεν ξέρω τι γίνεται όταν υπάρχει ειδικό καθεστώς φορολόγησης (ατέλεια). Εγώ είπα 1 ημέρα για την κανονική διαδικασία, εφόσον ο αγοραστής έχει παραδώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στην αντιπροσωπεία.
Skoda Kodiaq