-
Κοντά έχει πέσει η Σκόντα, 8.1 λέει εντός πόλης! Μόνο 40% έξω ....
Μπράβο φίλε που μας ανοίγεις τα μάτια λέγοντας τις πραγματικές καταναλώσεις.
Καθώς σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια μας λένε ότι οι νεοι εξελιγμένοι τούρμπο βενζινοκινητήρες καίνε το πολύ 1λτ πάνω από τα αντίστοιχα ντίζελ οπότε χάθηκε το πλεονέκτημα των ντίζελ!
Τα έχουμε γράψει άπειρες φορές. Αυτά τα μεγάλα σκάφη μόνο ντίζελ. Ιδανικός εδώ ο 2.0 της σκοντα τράβηγμα και οικονομία για τα δεδομένα του όγκου πάντα.
Καλά τις καταναλώσεις των εταιριών που τις δημοσιεύουν και τα έντυπα δεν είναι να τις κοιτάς καν... Τέτοια βαριά οχήματα δε γίνεται να πιάνουν τις μικρές καταναλώσεις που ανακοινώνουν, ούτε με αυγό κάτω από το πεντάλ να οδηγείς... Θα έπρεπε όμως να σταματήσουν αυτό το 'παιχνίδι' εταιρίες & έντυπα-sites... Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.
-
Εκεί εστιάζω φίλε στα πονηρα μαθηματικά που κάνουν οι δημοσιογράφοι για να βγάλουν τα συμπεράσματά που τους έχουν υπαγορεψει.
Και έχουμε και μερικούς κατόχους που είτε για να ευλογήσουν τα γένια τους είτε για να κρατήσουν ψηλά την τιμή του αμαξιού τους μπαίνουν και γράφουν ότι έχουν κατανάλωση τελείως χαμηλή ! Δεν λένε βέβαια αν την πέτυχαν με 100 σε κατηφόρα και με ουριο άνεμο! Αυτό είναι μια λεπτομέρεια. Το διαβάζει αυτός που δεν πολυψαχνεται λέει 6-6.5 τα περιοδικά 6 οι κάτοχοι εντάξει βουρ στην .... οικονομία να γλιτώσουμε και τις απαγορεύσεις!
-
Υποτίθεται πάντως ότι οι καταναλώσεις που δίνουν πλέον είναι με μετρήσεις wlpt. Όντως ο κινητήρας diesel είναι γάντι αλλά και τα 2.000 κυβικά είναι πολλά δυστυχώς.
-
Τα προτυπα WLTP αυτο ακριβως το χασμα μετρησεις εταιρειων-πραγματικες μετρησεις θελουν να γεφυρωσουν.
Ειχα ποσταρει πριν καιρο και δεν ξερω αν το ειδατε, οτι εχει βγει δημοσιευμα που μιλαει για εκδοση PHEV του Tarraco και μαλιστα με κινητηρα 1.4 . Μεχρι στιγμης οτι υβριδικο ή phev εχουμε δει σε αυτο το μεγεθος αμαξωματος φορουσε κινητηρα 2.000 κυβικα και πανω. Θα εχει φοβερο ενδιαφερον αν θα βγει το εγχειρημα αυτο στην VAG. Τετοιοι κινητηρες ειναι ταμαμ για την ελληνικη φορολογικη πραγματικοτητα
-
Υποτίθεται ότι Κούλης έχει υποσχεθεί ότι τα τεκμήρια το 2020 θα μειωθούν στο μισό. Εκει είναι πονάει το δίλιτρο. Άνεργος παντρεμένος με ένα παιδί που μένει σε σπίτι 100τμ που του έχει μείνει 2.0 κάτω από πενταετία έχει 17000 τεκμαρτό εισόδημα χωρίς να έχει εισόδημα φορολογείται για 17000....
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει ψηφιστεί τπτ...
-
2.0 κάτω από πενταετία έχει 17000 τεκμαρτό εισόδημα χωρίς να έχει εισόδημα φορολογείται για 17000....
Πάρα πολλά έγραψες! €8.800 είναι το τεκμήριο για τα 2λιτρα. €17.800 είναι για τα 3λιτρα.
-
17000 γίνεται αν είσαι παντρεμένος με ένα παιδί και μένεις σε 100 τμ σπίτι (μένεις έτσι όχι έχεις!) Σε αυτή την σπάνια περίπτωση αν είχες και ένα 2.0 πριν 4 χρόνια όταν δούλευες φορολογεισαι σαν να έχεις εισόδημα 17000!
-
Ααα ΟΚ, έβαλες το συνολικό τεκμήριο. Εγώ κατάλαβα ότι εννοούσες για το αυτοκίνητο μόνο, δικό μου λάθος.
Ως μισθωτός που τα δηλώνω (αναγκαστικά) ΟΛΑ, δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ με τεκμήρια.
-
Ναι απλά εξηγώ ότι και άνεργος να εισαι με αμάξι 4ετιας 2.0 και όλα τα υπόλοιπα φορολογεισαι για 17000 χωρίς να κρύβεις τπτ. Φυσικά υπάρχουν και άπειρες περιπτώσεις που κερδίζουν 100000 το χρόνο και φορολογουνται με το τεκμαρτό καθώς δεν δηλώνουν παρά ελάχιστα αλλά και αυτούς τους συμφέρει γιατί τελικά φορολογουνται για ελάχιστα.
Η αδικία είναι για αυτούς που έχουν σχετικά χαμηλά εισοδήματα και η αγορά ενός αμαξιού ακόμα και 1400 κυβικών τους σκίζει , δεν μιλάω καν για δίλιτρο.
-
Υποτίθεται ότι Κούλης έχει υποσχεθεί ότι τα τεκμήρια το 2020 θα μειωθούν στο μισό. Εκει είναι πονάει το δίλιτρο. Άνεργος παντρεμένος με ένα παιδί που μένει σε σπίτι 100τμ που του έχει μείνει 2.0 κάτω από πενταετία έχει 17000 τεκμαρτό εισόδημα χωρίς να έχει εισόδημα φορολογείται για 17000....
Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει ψηφιστεί τπτ...
Έστω τα αλλάζει.. Όταν χρειαστούν λεφτά πάλι από το αυτοκίνητο θα τα βγάλουν.. Έχεις εμπιστοσύνη ;
-
Πάντως, για να επανέλθουμε στα του αυτοκινήτου, εφόσον κάποιος αποφασίσει να πάει για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, όπως είναι και το Kodiaq, πρέπει να είναι έτοιμος και να μπορεί να το υποστηρίξει. Αυτό σημαίνει πως και μεγαλύτερη κατανάλωση θα έχει και περισσότερα τέλη κυκλοφορίας (στην περίπτωσή μου 400 ευρώ) και κατά τη γνώμη μου επίσημο και εγγυημένο service.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη φυσικά. Όλα τα άλλα, όπως να βάλω αέριο, να οδηγώ προσεκτικά, να μην το κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, να βάλω imitation αναλώσιμα ή ανταλλακτικά, να το πηγαίνω για service στον κυρ Μήτσο της γειτονιάς, κλπ δεν με βρίσκουν σύμφωνω και δεν τα κάνω.
-
Σχετικά με το θέμα kangaroo για το 1.5 βενζίνη έχει διορθωθεί ή υπάρχει ακόμη;
-
Σχετικά με το θέμα kangaroo για το 1.5 βενζίνη έχει διορθωθεί ή υπάρχει ακόμη;
Απο οτι εχω διαβασει ειναι λιγο παραξενη η κατασταση με αυτο το θεμα, διοτι δεν το κανουν ολα τα αυτοκινητα, ουτε καν ολα τα αυτοκινητα απο το ιδιο μοντελο. Στο φορουμ εδω δεν εχω δει κανενας με VAG 1.5tsi να εχει παραπονεθει μεχρι στιγμης. Πιο πολυ απο αγγλια διαβαζουμε τετοια, αλλα ακομα και εκει ειναι αρκετοι που εχουν 1.5 χειροκινητο και δεν εχουν προβλημα. Ισως ειναι θεμα και καιρικων συνθηκων.
Υποτιθεται οτι εχει βγει καποιο update, αλλα απο οτι εχω διαβασει, ακομα και ανθρωποι που το εχουν περασει, δεν εχουν λυσει πληρως το προβλημα. Παντως, κανενας με dsg δεν εχει αναφερει οτι τον εχει ενοχλησει αυτο, επομενως μια σιγουρη λυση να το αποφυγεις ειναι να παρεις αυτοματο κιβωτιο.
-
Εχω την εντυπωση οτι ενα σχετικα μικρο ποσοστο αυτοκινητων με αυτον τον κινητηρα επηραζεται και το θεμα εχει παρει δυσαναλογες διαστασεις λογω του μεγαφωνου που προσφερει το ιντερνετ. Προφανως και ειναι δυσκολη αποφαση, καθως τα χρηματα που δαπανει κανεις ειναι πολλα, αλλα δεν μπορω να σε διαφωτισω περισσοτερο.
-
Αν και σε αλλο Thread το Tarraco που αναφερεται πιο πανω πρεπει να ειναι ταμαμ αλλα το κοβω να αν εχει κανα 40 αρι αν και δεν εχουν ακομη ανακοινωσει τιμες νομιζω, ναι γλιτωνει μεν τα τεκμηρια και τα τελη καποιος αλλα αν ειναι η τιμη καπου εκει νομιζω οτι δεν ειναι και ευκολη η αγορα του γνωμη μου...
-
Απλά η τιμή της προσφοράς είναι δελεαστική. Στο αυτόματο ξεφεύγουμε..
-
Έχει βάλει κανένας ποιοτικά καλύμματα?
-
Το 4x4 έχει σταματήσει να διατίθεται στο βενζινοκίνητο 1.5TSI 7-DSG ή είναι ιδέα μου; Πριν 2-3 μήνες υπήρχε σαν επιλογή στον configurator του Style αλλά τώρα τo βλέπω μόνο στα ντίζελ.
-
Γνωρίζουμε εάν εισάγεται στη χώρα μας το Rs και την τιμή του;
-
Εχω δει RS,μαυρο με ελληνικες πινακιδες...
Skoda Kodiaq